Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kristillisten kansanedustaja Päivi Räsänen.

Hätiköidyt sote-säästöt uhkaavat kasvattaa kustannuksia entisestään – kansanedustaja Räsänen toivoo säästöaikatauluun joustoa

Sote-palveluista tulisi kolmessa vuodessa säästää 1,4 miljardia euroa. Kiireiset sopeutustoimet uhkaavat heikentää palveluita, vaikka se ei ollut sote-uudistuksen tarkoitus.

Matti Mörttinen

Matti Mörttisen kolumni: Uskontopopulismi nousee politiikassa kautta maailman

Poliittinen populismi jakaa ihmisiä vastakkaisiin ryhmiin. Sama näkyy uskontokunnissa, joissa ihmiset joko pelastetaan tai tuomitaan, Mörttinen kirjoittaa.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen.

Syyttäjä Ylelle: Harkitsen vakavasti valitusluvan hakemista korkeimmasta oikeudesta – Räsäsen syytteet nurin hovioikeudessa

Räsänen ei solvannut homoseksuaaleja, totesi Helsingin hovioikeus. Valtionsyyttäjä Anu Mantila arvostelee hovioikeuden ratkaisua.

Niilo ja Päivi Räsänen.

Päivi Räsäsen syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan kaatuivat taas – Räsänen toivoo hovioikeuden päätöksestä ennakkotapausta

Helsingin hovioikeus hylkäsi kansanedustaja Päivi Räsäsen kaikki syytteet. Käräjäoikeus päätyi samaan ratkaisuun keväällä 2022.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd) eduskunnassa Helsingissä 11. huhtikuuta 2023.

Seuraa kansanedustajaasi: Päivi Räsänen (kd.)

Päivi Räsänen on kristillisdemokraattien kansanedustaja Hämeen vaalipiiristä. Räsänen on kristillisdemokraattisen eduskuntaryhmän 1. varapuheenjohtaja. Hänet valittiin ensimmäisen kerran kansanedustajaksi vuoden 1995 eduskuntavaaleissa.

Kansanedustaja Päivi Räsänen kommentoi syytteidensä hylkäämistä eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfon tiloissa 30. maaliskuuta.

Kansainvälinen kristilliskonservatiivinen järjestö on kerännyt Päivi Räsäselle rahaa oikeudenkäyntiin, kasassa nyt 359 euroa

Järjestö on viime vuosina tukenut useita sanan- ja uskonnonvapauteen liittyviä oikeudenkäyntejä Euroopassa. Suomessa se on tarjonnut apuaan ex-ulkoministeri Timo Soinille.

Sari Essayah.

Essayah toivoo, ettei hallitus osallistu jatkossa Prideen

Hän näkee, että että hallituksen tulisi sopia arvokysymyksistä aina ensin sisäisesti.

Elinkeinoministeri Vilhelm Junnila.

Kristillisdemokraattien puheenjohtaja Sari Essayah pitää Vilhelm Junnilan eroa ainoana oikeana ratkaisuna

Essayah nostaa esille erityisesti Junnilan ajatukset afrikkalaisten niin sanotuista ilmastoaborteista.

Päivi Räsäsen Helsingin käräjäoikeudessa.

Kristillisdemokraattien Räsänen: Sotealueiden aloituksen lykkäämistä harkittava, keskeneräisyys voi jopa uhata potilasturvallisuutta

Hoitajamitoituksen lykkääminen olisi Kristillisdemokraattien eduskuntaryhmän mielestä epäonnistuminen hallitukselta. Puolue ehdottaa puolen miljardin euron "korjauspakettia" hoitajia varten.

Kansanedustaja Päivi Räsänen kommentoi syytteidensä hylkäämistä eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfon tiloissa 30. maaliskuuta.

Hovioikeus puntaroi Päivi Räsäsen lausunnot homoseksuaaleista – syyttäjä valitti vapauttavasta tuomiosta

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi maaliskuun lopussa Räsäsen syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Ville Ranta istuu nojatuolissa Tampereen G Livelabissa ja hymyilee. Etualalla näkyy juontaja Hanna Hantulan hahmo epätarkkana.

Ville Ranta on hyvillään, että Päivi Räsästä ei tuomittu homoseksuaaleja loukkaavista sanoistaan: "En pidä hyvänä, että tällaisia oikeudenkäyntejä käydään"

"En usko, että kannattaa alkaa kaventaa sitä mitä saa sanoa", sanoo sananvapauspalkinnonkin pokannut pilapiirtäjä, sarjakuvataiteilija Ville Ranta Yle Perjantain haastattelussa.

Valtionsyyttäjä Anu Mantila.

Syyttäjä kiistää esittäneensä väärää tietoa Päivi Räsäsen lausumista – lyttää vapauttavan tuomion ja selittää tulkintaeroja hevosesimerkillä

Syyttäjä on ilmoittanut tyytymättömyytensä Päivi Räsäsen vapauttavaan tuomioon kiihottamisista kansanryhmää vastaan. Valtionsyyttäjän mukaan Helsingin käräjäoikeuden ratkaisu "ei missään tapauksessa saa jäädä lainvoimaiseksi."

Päivi Räsänen puhumassa median edessä Pikkuparlamentin kansalaisinfon tiloissa.

Syyttäjä laittoi Päivi Räsäsen suuhun sanoja, joita tämä ei ollut lausunut – Yle kävi läpi virheelliset väitteet

Käräjäoikeuden mukaan syyttäjä oli väittänyt kansanedustaja Päivi Räsäsen lausuneen asioita, joita tämä ei todellisuudessa ollut esittänyt. Oikeusoppineen mukaan tällainen on poikkeuksellista.

Päivi Räsänen kävelee kameran edessä pikkuparlamentin kansalaisinfon tiloissa.

Torstai 31.3.2022 (tv)

Hoitajien lakko. Päivi Räsänen. Pelastusharjoitus. Sääennuste.

Päivi Räsänen Helsingin käräjäoikeudessa.

Keskiviikko 30.3.2022 (radio)

Oikeus hylkäsi Päivä Räsäsen syytteet. Yli 4 miljoonaa ihmistä on paennut Ukrainasta. Ulkomaanmatkojen suosio kasvaa.

Kansanedustaja Päivi Räsänen kommentoi syytteidensä hylkäämistä eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfon tiloissa 30. maaliskuuta.

Helsingin käräjäoikeus hylkäsi Päivi Räsäsen syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, "Puheet olivat osin loukkaavia, mutta eivät vihapuhetta"

Päivi Räsäsen syytteet ovat kaatuneet käräjäoikeudessa. Valtionsyyttäjä oli vaatinut oikeudessa Päivi Räsäselle vähintään 120 päiväsakon suuruista sakkorangaistusta.

Kansanedustaja Päivi Räsänen kommentoi syytteidensä hylkäämistä eduskunnan Pikkuparlamentin kansalaisinfon tiloissa 30. maaliskuuta.

Päivi Räsänen syytteiden hylkäämisestä: Toisenlainen päätös olisi ollut yllätys ja järkytys – syyttäjä ei pidä tuomiota oikeana

Kaikki Räsäsen syytteet kaatuivat käräjäoikeudessa. Syyttäjä ei pidä tuomiota oikeana ja aikoo "suurella todennäköisyydellä" valittaa. Oikeusoppinut arvioi, että jutun jatkokäsittelyyn olisi aineksia.

Päivi Räsäsen syytteitä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa 14. helmikuuta.

Syyllistyikö Päivi Räsänen rikokseen lausumillaan homoseksuaaleista? Ainutlaatuisten Raamattu-käräjien tuomio annetaan tänään

Syyttäjä vaatii kansanedustaja Päivi Räsäselle sakkoja kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Räsänen on kiistänyt syytteet. Hän katsoo, ettei ole solvannut homoseksuaaleja.

Päivi Räsäsen syytteitä käsiteltiin Helsingin käräjäoikeudessa 14. helmikuuta.

Yle: Kansalaisilla on oikeus kuulla myös poliitikon kiistapuheet – syyttäjä vaatii Yleä poistamaan ohjelmastaan Päivi Räsäsen puheet homoista

Yle ei ole syytettynä oikeudenkäynnissä, joka pui Päivi Räsäsen syytettä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Päivi ja Niilo Räsänen.

"Räsänen voi lisätä homofobiaa yhteiskunnassa", sanoo syyttäjä – Räsänen poistui oikeudesta rauhallisin mielin: "Syytteet oli helppo kumota"

Yle seurasi hetki hetkeltä oikeudenkäyntipäivää. Syyttäjä ja Räsäsen puolustus pääsivät viimeisen kerran ääneen Raamattu-käräjillä.

Päivi Räsänen toimittajien ja kuvaajien ympäröimänä Helsingin käräjäoikeudessa.

Analyysi: Käräjäoikeuden vartijakin karjaisi medialle – Miksi Päivi Räsäsen oikeudenkäynti kuumentaa tunteita ja on niin tärkeä?

Kansanedustaja Päivi Räsäsen puolesta on järjestetty lukuisia mielenosoituksia. Räsäsen oikeudenkäynti kiinnostaa yleisöä ja mediaa poikkeuksellisen paljon.

Päivi Räsänen Helsingin käräjäoikeudessa.

Päivi Räsästä vastaan käydään oikeutta lausunnoista, joita poliisi ei pitänyt rikoksina – esitutkinta aloitettiin valtakunnansyyttäjän vaatimuksesta

Helsingin käräjäoikeudessa käsitellään kansanedustaja Päivi Räsästä vastaan nostettuja kolmea syytettä. Kahdessa tapauksessa poliisi ei katsonut tapahtuneen rikosta lainkaan. Valtakunnansyyttäjä oli eri mieltä.

Uusi lastensairaala Helsingissä ilmasta kuvattuna. On talvi, maassa on lunta ja aurinko paistaa kirkkaasti. Lastensairaalan seinässä on paljon eri värejä.

Maanantai 24.1.2022 (radio)

Aluevaltuustot. Lastensairaala. Päivi Räsänen. Merkkivaatteet. Sää.

En leende Päivi Räsänen i rättssalen.

Päivi Räsänen kertoi poliisille harkinneensa kirkosta eroamista

Esitutkinnassa kansanedustaja Päivi Räsänen kiisti solvanneensa homoseksuaaleja. Sitä vastoin hän sanoi kritisoineensa muun muassa kirkon johtoa, jonka hän kokee "eksyneen Raamatun selkeän opetuksen pohjalta."

Päivi Räsänen median ympäröimänä käräjäoikeuden aulassa.

Puheenjohtaja hermostui syyttäjälle Räsäsen käräjillä maanantaina: Täällä on ollut tapa, että ei puhuta päälle – Yle seurasi hetki hetkeltä oikeudenkäyntiä

Syyttäjä vaatii Päivi Räsäselle sakkoja kolmesta kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Räsänen kiistää solvanneensa homoseksuaaleja.

Päivi Räsänen ja raamattu

Raamattu saapuu oikeussaliin, kun Päivi Räsäsen käräjät alkavat – Oikeusoppinut: "Kimurantti tapaus, päätä raavitaan monessa pilttuussa"

Maanantaina alkaa Suomen oloissa historiallinen oikeudenkäynti, kun kansanedustaja Päivi Räsäselle luetaan syytteet kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Räsänen kiistää solvanneensa homoseksuaaleja.

Heikki Hiilamo

Heikki Hiilamon kolumni: Kirkko rakentaa itselleen suojakilpeä syrjinnälle

Kirkon perusjäsenet eivät tunne laajasti kaikkia kirkkopolitiikan kiemuroita. Kirkon sisällä on syviä ristiriitoja vanhoillisten ja avarakatseisten välillä, kirjoittaa Hiilamo.

Pä'ivi Räsänen eduskunnan kyselytunnilla 18.2.2021

Monday's papers: Pressure on prosecutors, mandatory Covid passes and a new normal

Conservative groups are blasting Finland's Prosecutor General for charging MP Päivi Räsänen with hate speech.

Pä'ivi Räsänen eduskunnan kyselytunnilla 18.2.2021

HS: Kansainvälinen konservatiivijärjestö kertoo keränneensä yli 200 000 nimeä Päivi Räsäsen puolesta tehtyyn vetoomukseen

Päivi Räsästä vastaan nostettiin syytteet kansanryhmää vastaan kiihottamisesta huhtikuussa.

Päihdetutkija laillistaisi yleisimmät huumeet: "Aivan kuten meillä on alkoholin käyttöhuoneita, meillä voisi olla kannabiskahviloita tai stimulanttihuoneita"

Päihdetutkija laillistaisi yleisimmät huumeet: "Aivan kuten meillä on alkoholin käyttöhuoneita, meillä voisi olla kannabiskahviloita tai stimulanttihuoneita"

Päihdetutkija Aleksi Hupli uskoo, että huumehaittoihin olisi mahdollista puuttua nykyistä paremmin päihdepolitiikkaa uudistamalla. Myös THL suosittaa huumeiden käytön rangaistavuudesta luopumista.

Eduskuntasali lehteriltä kuvattuna.

Opposition hämäläiskansanedustajat pitävät hallituksen sotea hirvittävän kalliina – se säästää tulevaisuudessa, sanovat hallituspuolueiden edustajat

Sotekustannukset nousevat viranomaisten laskelmien mukaan soten aloitusvuodesta 2023 kahdeksassa vuodessa 6,4 miljardia euroa. Kuntaveroksi muutettuna 6,4 miljardia merkitsee viittä prosenttiyksikköä.

Kani.

Monday's papers: Vaccination certs for kids, outrage after anti-gay politician appears on TV show and dead bunnies

Papers on Monday ponder tweens' vaccine certificates, TV controversy and a mysterious rabbit plague.

Poliisi pysäytti uusnatsien Kohti vapautta! -marssin Hakaniemessä Helsingissä itsenäisyyspäivänä 6. joulukuuta 2018.

Valtaosa eduskuntaryhmistä on valmis kieltämään hakaristilipun lailla, perussuomalaiset ja Ano Turtiainen eivät

Useimmat puolueet tukevat hakaristilipun julkisen käytön kriminalisointia. Osa puolueista empii mahdollisen kiellon rajausta, mutta perussuomalaiset torjuu koko ajatuksen.

Mielenosoitus jumalan sananvapauden puolesta

Tutkijat kummeksuvat: Päivi Räsänen yrittää käydä oikeutta mediassa mielenosoitusten saattelemana ennen käräjiä

Tutkijat pitävät poikkeuksellisena kansanedustaja Päivi Räsäsen mediassa ennen oikeudenkäyntiä esittämiä vaateita. Räsänen lähetti mediatiedotteen, jossa vaatii, että käräjäoikeus jättäisi Räsäsen kirjoittaman Raamatun tekstiä sisältävän twiitin tyystin käsittelemättä.

Pä'ivi Räsänen eduskunnan kyselytunnilla 18.2.2021

US pastor plans pro-Räsänen demonstration at Finnish Embassy

Conservative groups in the US and elsewhere have criticised Finnish prosecutors for charging Christian Democrats MP Päivi Räsänen with hate speech.

Kangasmaskilla suojatut kasvot.

Korona ei katoa, ja se pitää hyväksyä, sanovat eduskuntaryhmien johtajat – syksyn "uusi normaali" on pelisilmää ja käsienpesua, ei rajoituksia

Entistäkin ärhäkkäämmin leviävä koronan deltavariantti huolestuttaa. Voidaanko syksyllä jo palata takaisin normaaliin? Kysyimme eduskuntaryhmien puheenjohtajien näkemyksiä.

Päivi Räsäsen tukijat kokoontuivat sunnuntaina eduskuntatalolle.

Noin tuhat henkeä osoitti tukensa Päivi Räsäselle – järjestäjät: Kaikki tunnustuksellinen kristillinen toiminta on vaarassa

Järjestäjien mukaan viimeaikainen kehitys Päivi Räsäsen saamien syytteiden ympärillä on huolestuttava esimerkki siitä, että yhteiskunnan kristillistä arvopohjaa murennetaan monin eri tavoin.

Raija Toiviainen, valtakunnansyyttäjä

Yhdysvalloissa kourallinen professoreita lähetti kirjeen uskonnonvapauskomitealle Päivi Räsäsen ja Luther-säätiön dekaanin kohtelusta

Kirjeessä syytetään Suomen valtakunnansyyttäjä Raija Toiviaista vakavista ihmisoikeusrikkomuksista. Taustalla on valtakunnansyyttäjän huhtikuussa nostama syyte, jossa Päivi Räsästä (kd.) syytetään kolmesta kiihottamisesta kansanryhmän vastaan.

Päivi Räsänen

Poliisi haluaa lopettaa Päivi Räsäsen tv-esiintymisestä aloitetun tutkinnan – Räsänen: "Oletan, että ohjelma on nyt katsottu"

Päivi Räsänen on useita kertoja julkisuudessa kiistänyt syyllistyneensä rikoksiin, josta häntä epäillään.

kansanedustaja päivi räsänen

"Osasinpa sanoa ytimekkäästi": Päivi Räsänen piti Homoiltaa ensin laimeana keskusteluna – sitten kirkosta erosi 40 000 ihmistä

Ylen Ajankohtaisen Kakkosen Homoillasta tulee lokakuussa kymmenen vuotta. Haastattelimme ohjelmassa mukana olleita ja sitä seuranneita.

Kuvakollaasi, jossa ovat Hussein al-Taee ja Päivi Räsänen.

Räsäsen ja al-Taeen tutkinnat syyttäjälle, epäily kiihottaminen kansanryhmää vastaan – Räsänen kohukirjoituksesta: Melkein olin sen unohtanut

Syyteharkinnat tehdään valtakunnansyyttäjänvirastossa. Poliisilla on vielä kaksi Räsäsen tutkintaa meneillään.

valtiovarainministeri Matti Vanhanen

Valtion taloutta ohjataan nyt sumussa – lisävelka jakaa eduskuntaryhmiä

Oppositio varoittaa velkaantumisesta, hallituspuolueista vihreää valoa myös valtion lisävelalle.

Kuvassa on valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen.

Valtakunnansyyttäjä: Perusteellinen tutkinta tv-ohjelman puheista on Päivi Räsäsen etu – "Katsottava minuutti minuutilta"

Valtakunnansyyttäjä Raija Toiviainen katsoo, että poliisin päätös esitutkinnan lopettamisesta oli puutteellinen ja siksi tutkintaa on jatkettava.

Koronaviruksen takia suljettu ravintola kauppakeskus Isossa Omenassa Espoossa

Mihin elvytysmiljardit käytetään? Yle kysyi kaikilta eduskuntapuolueilta, millä Suomi saataisiin nostettua koronasuosta

Elvytys investoimalla julkisiin rata- ja tiehankkeisiin saa kannatusta oikealta ja vasemmalta, hallituksesta ja oppositiosta.

Päivi Räsänen kuvaa itseään Pasilan poliisitalon edustalla.

Päivi Räsäsen puheiden tutkinta on kirvoittanut valtakunnansyyttäjään kohdistuvia uhkauksia sekä uskonnollisen häirikkköviestitulvan

Apulaisvaltakunnansyyttäjä pelkää, että loanheiton pahin vaara on vaikutuksille alttiiden "hangarounderien" aktivoituminen.

Päivi Räsänen kuvaa itseään Pasilan poliisitalon edustalla.

Kansanedustaja Päivi Räsänen saa apua huippujuristeilta, jotka edustavat kansainvälistä kristillistä oikeistoa

Räsästä avustava verkosto kertoo taistelevansa uskonnonvapauden ja elämän pyhyyden puolesta. 

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle