Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Amerikkalaisen työväenkulttuurin lämmin ehdottomuus puhutteli nuorta Mikko Perkoilaa

Mikko Perkoila väsää tarinoita ja kekseliäitä soittimia.

Anna roskalle uusi elämä soittimena – näin teet komeasti soivan pillin sählypallosta

Perkoila katselee ympäristöään jatkuvasti sillä silmällä, että saisiko esineen soimaan ja miten.

20 vuotta trubaduurina – Leena Pyylammilla harvinainen ammatti

Jyväskyläläinen Leena Pyylampi kuuluu muutaman kymmenen suomalaisen trubaduurin joukkoon. Ammatin sisältö ei vajaassa tuhannessa vuodessa ole juuri muuttunut. Trubaduuri kiertää, laulaa ja kertoo tarinoita.

Loiskis sai Sohwin kulttuuripalkinnon

Palkintoraati kiitti orkesteria monipuolisesta ja antaumuksellisesta työstä lastenkulttuurin hyväksi. Lastenkonserttien lisäksi yhtye on järjestänyt soitinrakennus- ja musiikkityöpajoja.

Iloa ja ivaa Pentinkulman päivillä

Eilen Urjalassa alkaneen kirjallisuustapahtuman Pentinkulman päivien teemana on tänä vuonna Ilo ja iva. Pentinkulman päivät tarjoavat viikon aikana muun muassa kirjailijapuheenvuoroja, keskustelutilaisuuksia ja esikoiskirjailijaseminaarin.

Musiikki pitää elää, ei suorittaa

Muusikko Mikko Perkoila liputtaa luovan musiikin puolesta. Musiikkikurssien suorittamisen sijaan hän kannustaa ideoimaan ja hulluttulemaan, vaikkapa rakentamalla soittimia yllättävistä materiaaleista.

Hattulan Pelkolan koulu täyttää 140 vuotta

Lehijärven tuntumassa sijaitseva Pelkolan koulu on Hattulan vanhin edelleen toiminnassa oleva koulu. Koulussa juhlitaan lauantaina 140-vuotistaivalta.

Fiskars Folk Festival täyttää lauantaina 10 vuotta

Fiskarsin ruukissa lavalle nousee juhlan kunniaksi aiemmilta vuosilta tuttuja artisteja.

Kaustisen ohjelma täydentyi

Kaustisen kansanmusiikkijuhlan ohjelmaan on valmistunut. Täydennetyssä ohjelmassa on noin 240 konserttia ja muuta tilaisuutta. Festivaalilla jaetaan ensi kertaa myös erillinen pelimanniohjelma. Sillä halutaan lisätä pelimannien näkyvyyttä muun ohjelman joukossa.

70-luvun laululiikkeestä jäivät jäljelle tunteikkaat laulut

1970-luvulla sadat lauluryhmät ryhtyivät musiikin avulla taisteluun paremman maailman puolesta. Laulu oli politiikan väline, mutta merkitsi myös vahvaa yhdessäoloa. Aikakauden laululiikkeestä kertova musiikkielokuva Kenen joukoissa seisot tuli perjantaina ensi-iltaan Helsingissä ja Tampereella.