Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pandemia lyhensi logistiikkaketjuja: Tuotantoa lähemmäs markkinoita, kontteihin mikrosiruja pallogrillien sijasta

Kansainvälinen kuljetusteollisuus näyttää selviytyvän pandemian aiheuttamista ongelmista ennakoitua paremmin. Myös yritykset ovat sopeutuneet, tilaa vieviä hyödykkeitä valmistetaan lähempänä asiakkaita.

Yli kilometrin pituisen lastauslaiturin rakentaminen on alkanut Kouvolassa – Suomen ainoa maantie- ja rautatiekuljetukset yhdistävä terminaali valmistuu ensi vuonna

Kouvolaan rakennetaan maantie- ja rautatiekuljetukset yhdistävä kansainvälisen tavaraliikenteen terminaali. Siellä voi tulevaisuudessa käsitellä yli kilometrin pituisia tavarajunia.

Tavaramäärät Suupohjan radalla ovat lisääntyneet

Pitkän aikavälin haaveena on radan sähköistys. Ensin Suupohjan rata pitää kuitenkin saada kunnostettua.

Merimies-Unioni vaatii Rauman uuden sahan kuljetuksia suomalaisille varustamoille

Merimies-Unioni toivoo Suomeen myös Ruotsin kaltaista järjestelmää, jossa valtio takaa alusrahoituksia.

Varkaudessa torstaiaamuna karille ajanut tukkiproomu oli uppoamisvaarassa

Tukkilastissa olevaan proomuun tuli vuoto. Proomu saatiin irti kiveltä aamupäivällä kahden hinaajan avustamana.

Painavat erikoiskuljetukset lisääntyvät, mutta niitä ei pidetä uhkana kaduille tai teille – suurempi rasite ovat raskas liikenne ja henkilöautojen nastat

Tien rakennetta suojaa se, että painoa jaetaan riittävälle määrälle akseleita. Päällysteen syöpöt taas löytyvät muualta, sillä erikoiskuljetuksia on silti häviävän vähän verrattuna yksityisautoihin nastarenkaineen.

Pirtelö loppui! Brexit ja korona kurittavat Britannian taloutta – EU-eron haittoja myöntävät nyt myös brexit-mieliset, mutta kiistely jatkuu

Arkea maailmalta: Ruokakauppojen hyllyjä on tyhjinä, ja eräskin pikaruokaketju joutui sulkemaan ravintoloitaan kananlihapulan takia, kirjoittaa Ylen Britannian-toimittaja Pasi Myöhänen.

Tuulivoimaloita kulkee Suomen teillä nyt niin paljon, että erikoiskuljetusten lupaprosessi on ruuhkautunut – "Olisi pitänyt pystyä ennakoimaan kristallipallosta"

Uusia hakemuksia tulee sisään enemmän kuin lupia ehditään myöntää. Tuulivoimaloiden osien kuljetus maanteillä kasvanee vielä vuosia.

Valtavien komponenttien kuljetus Kemin uudelle sellutehtaalle vaatii näkyviä katujärjestelyjä keskusta-alueella

Jotta erittäin suuria säiliöitä ja paineastioita voidaan kuljettaa Pajusaareen, on keskusta-alueen katuverkolta poistettava keskisaarekkeita, valaistusta ja puita. Ensimmäiset yhdeksän kuljetusta toteutetaan jo lokakuussa.

Kuorma-autoalan kuljettajapula ei hellitä – vuosia eläkkeellä ollut Guy Käcko ajaa edelleen, koska kuljettajia on lähes mahdoton löytää töihin

Kuorma-auton kuljettajista on pula etenkin suurissa kaupungeissa. Tarpeeksi moni nuori ei hakeudu ammattiin ja ikääntyvät luopuvat ajamisesta. SKAL peräänkuuluttaa lisää koulutuspaikkoja alalle.

Oululainen Vähälä Yhtiöt on myyty saksalaiselle kuljetusalan suuryritys DB Schenkerille

Vähälä Yhtiöt jatkaa toimintaansa Schenker Oy:n tytäryhtiönä. Yrityskaupan toteutuminen edellyttää Suomen kilpailuviranomaisten ja Saksan valtion hyväksyntää.

Raskas liikenne tehovalvonnassa tällä viikolla myös Itä-Suomessa

Valvontaa kohdennetaan erityisesti ajo- ja lepoaikojen noudattamiseen, kuorman varmistamiseen sekä ajoneuvojen kuntoon. Valvonnan aikana seurataan myös tarkkaamattomuutta aiheuttavia tekijöitä.

Rekkakuskit pelkäävät koronan leviävän, kun ympäri Eurooppaa tulevat autonkuljettajat joutuvat jakamaan hyttinsä tuntemattomien kanssa

Finnlinesin uusi linjaus on herättänyt kovaa kritiikkiä rahtiliikenteen kuljettajissa. Varustamo velvoittaa kuljettajia jakamaan hytit ja pahimmillaan hyttikaverina on tuntikausien ajan tuntematon ihminen, joka on tullut muualta Euroopasta.

Sähköpotkulauta kuukausimaksulla? Suomalaisyrityksen palvelua käytetään jo viidessa maassa – haasteena kova kysyntä ja maailmanlaajuiset toimitusvaikeudet

Seinäjokelainen yritys kehitti palvelun, jolla saa oman sähköpotkulaudan käyttöönsä kuukausimaksulla. Toimitukset viivästyivät rahtiliikenteen ongelmien vuoksi. Viime viikolla jonoa saatiin purettua.

AKT teki tutkintapyynnön poliisille – väittää, että kolme ahtausfirmaa on pakottanut työntekijöitään väärentämään kirjanpitoa

Osa työntekijöistä otti yhteyttä Auto- ja kuljetusalan työntekijäliittoon. He kertoivat, että eräiden ahtausliikkeiden toimitusjohtajat ovat pakottaneet heitä väärentämään työaikakirjanpitoa. Kyseiset ahtausliikkeet toimivat Kotkan satamassa.

Pohjois-Savon yritykset ovat saaneet valtion koronatukea yli 12 miljoonaa euroa

Kustannustuen kolmas hakukierros päättyi viikko sitten. Euroissa mitattuna eniten tukea on jaettu kuljetusalan yrityksille ja toiseksi eniten urheilutoimintaan sekä huvi- ja virkistyspalveluihin.

Akaan raakapuuterminaali on valmis – puukuljetukset alkavat heinäkuun alussa

Uusi raakapuuterminaali vahvistaa valtakunnallista raakapuun kuormauspaikkaverkostoa. Samalla se vähentää Toijalan keskustan kuorma-autoliikennettä.

EM-kisojen koronatartunnoista alkaneessa kuramyllyssä lentää nyt lokaa joka suuntaan – johtajaylilääkäri: "Tässä on hieman murjottu olo"

Osansa EM-kisaturismia ja koronakontrollia koskevasta palautteesta ovat saaneet niin viranomaiset, bussifirmat kuin Huuhkaja-fanitkin. Vaalimaan raja-asema ruuhkautui pahoin Venäjän rajalla ja noin 800 kisaturistia jäi testaamatta viime viikon tiistaina.

Jopa 90 metriä pitkät erikoiskuljetukset edellyttivät muutoksia tieverkkoon – bongareille on luvassa huikeita näkyjä, kun tuulivoimalan osia kuljetetaan halki öisen kaupungin

Sopimus kattaa 240 kuljetusta tänä vuonna. Toiveissa on moninkertaistaa määrä, kun maakunnan omat, isot tuulivoimahankkeet alkavat nousta. Vanhaa erikoiskuljetusreittiä on tuunattu vastaamaan suurten kuljetusten tarpeita.

Metsä Fibre sopi sellukuljetuksista Kemin Sataman ja Kuljetusliike Kalevi Huhtala Oy:n kanssa

Kemin biotuotetehdas valmistaa vuosittain 1,5 miljoonaa tonnia havu- ja lehtipuusellua, josta suurin osa toimitetaan vientiin.

Ehdotus dieselin hinnan korottamisesta bensiinin tasolle hermostutti kuljetusalan – autokauppa kuoppaisi autoveron

Kuljetusalan mukaan dieselin verohuojennus on alan elinehto, eikä sitä saa poistaa. Autoalan mukaan päästöt eivät vähene veroja nostamalla vaan autokantaa uusimalla. Eri alojen edunvalvojat ottivat kantaa liikenteen verokaavailuihin.

Lempäälän uusi järjestelyratapiha toisi myös raskaan maantieliikenteen

Vuosikymmenten mittaan Lempäälään voi syntyä iso tavaraliikenteen risteyskohta. Silloin tarvittaisiin kiskojen lisäksi myös uusia maantieyhteyksiä.

Lentorahdin hinta on rajussa nousussa – se nostaa Aasiasta tuotavan elektroniikan hintaa Suomessakin

Maailmalla kulkee lentorahtia jo enemmän kuin ennen koronapandemiaa. Rahdin kysyntä on palautunut nopeammin kuin matkustajalentojen kysyntä. Finnairille merkittävän tulon tuo tuoreen kalan lennättäminen Aasiaan.

Raahen ja Kalajoen satamat kohentavat rahtiolosuhteitaan tuulivoimakuljetuksia varten

Raahessa asfaltoidaan uutta varastokenttää yli neljän hehtaarin laajuudelta. Kalajoella puolestaan suurimmat tavarakuljetukset nostetaan uudella satamanosturilla, joka helpottaa ja nopeuttaa etenkin tuulivoimalaosien käsittelyä.

Uusi kolmioraide kohentaa Oulun sataman ja Nuottasaaren tehdasalueen rahtiyhteyksiä

20 miljoonan euron ratahankkeen kilpailutus alkaa kesällä, ja varsinaisiin rakennustöihin on tarkoitus päästä ensi vuonna. Oulun tavararatapihan, sataman ja Nuottasaaren välille tuleva kolmioraide sujuvoittaa tuntuvasti alueen junaliikennettä.

Tampereella uusitaan alikulkukäytäviä erikoiskuljetusten kannalta tärkeällä reitillä

Nykyisten betonitunneleiden painorajoitukset ovat haitanneet Lempääläntien käyttöä erikoiskuljetuksiin.

Turkulaisten paistinrasvoille löytyi uusi käyttökohde – päätyvät polttoaineeksi Suomen suurimman järven laivoihin

Ensimmäiset vähäpäästöiset rahtialukset voivat aloittaa liikennöinnin Saimaalla vuonna 2024, kun Saimaan kanavan sulkujen pidennys on valmistunut.

Baltic Yachtsin suuren purjeveneen kuljetus hidasti liikennettä Rantatiellä Luodon ja Pietarsaaren välillä

Yrityksen historian viidenneksi pisin purjevene matkasi keskiviikkona Alholman satamaan odottamaan toukokuun vesille laskua.

Sata pakettia kahvia, 20 polkupyörää ja kylmävesiallas – tällainen on Suomen olympiajoukkueen rahti, joka lähti kohti Tokiota kolme kuukautta ennen kisoja

Monen ulkomailla asuvan suomalaisen tuliaistoivetta, eli salmiakkia, rahdissa ei ole mukana, eikä konsolipelejä.

Nurminen Logistics suunnittelee säännöllisen junaliikenteen aloittamista Kotkasta Kiinaan ja Japaniin: "Haluamme kasvattaa konttiliikennettä"

Nurminen Logisticsin myyntijohtajan Marjut Linnajärven mukaan Aasian konttijunaliikenne on merkittävässä kasvussa.

Suomen suurin tavarajuna on alkanut liikkua itärajalla – kilometrin pituinen Mörkö kuljettaa 92 rekan kuorman

Massiivinen Mörkö-juna sai nimensä sekä satuolennon että jääkiekkosankarin mukaan.

Kemin Sahansaarenkadun muutostöistä pääsi kysymään, yleisöltä tuli vastattavaksi nelisenkymmentä kysymystä

Kiinnostuksen kohteena oli erityisesti kadun ja radan rakentamisaikainen turvallisuus, mutta myös muun muassa meluvallit.

Suomen viennin määrä romahti kuukaudessa enemmän kuin kertaakaan finanssikriisissä, Suezin kanavan haveri sotkee kauppaa lähikuukausina

Etenkin paperin vienti väheni tammikuussa. Korona-aikana pienten yritysten vienti on sujunut selvästi paremmin kuin suurten.

Suezin kanavaan jumiin jäänyt laiva kiristää vielä pitkään sinun hermojasi ja lompakkoasi – katso lista tuotteista, jotka jäävät saamatta

Kevään kausituotteet, kuten grillit ja polkupyörät, saattavat loppua kesken toimitusvaikeuksien takia.

Kukaan ei tarkkaan tiedä, kuinka paljon suomalaisyritysten rahtia on ollut jumissa Suezin kanavassa – pohjalaisia lihataloja viikon viivytys ei hätkäytä

Seinäjokelaisella Atrialla on pitkä kokemus Aasian viennistä. Merikuljetusten epävarmuus on tullut tutuksi ja siihen osataan varautua.

Suezin kanavan tukkeutuminen tuntuu Suomessa asti – vaikutuksia rahtikustannuksiin, tuotteiden hintoihin, saatavuuteen ja jopa konttipulaan

Suezin kanavan kautta liikkuu tavaraa lähes 8,5 miljardin euron arvosta päivittäin. Liikenne on ollut jumissa jo neljättä päivää.

Saimaan kanava avataan rahtiliikenteelle ensi maanantaina – ensimmäisiä aluksia odotetaan heti avaamisen jälkeen

Olosuhteet ovat vaativat, sillä jään paksuus on kanavassa paikoitellen puolisen metriä.

Viralliset luvut: Britannian vienti EU:hun romahti tammikuussa – laskua 40 prosenttia

Brittihallituksen mukaan kauppa on jo piristynyt, eivätkä tammikuun luvut kuvasta nykyhetkeä.

Pakollinen koronatesti rajalla ei olekaan kaikille pakollinen

Maaliskuun alusta alkanut pakkotestaus koskeekin vain henkilöliikennettä, jota on vain pieni osa liikenteestä.

Sodankylän Viiankiaavan soidensuojelualueen luontopolun pitkospuita uusitaan ensi kesänä

Pitkosmateriaalien kuljetus alueelle aloitetaan lähiviikkoina moottorikelkoilla.

Kuljetusyritykset tasapainottelevat yhä lepoaikasäädösten ja koronapoissaolojen välillä – SKAL: "On aito huoli, riittävätkö kuljettajat"

Viime kevään lievennyksistä ajo- ja lepoaikoihin pitäisi saada pysyviä. Yrityksille helpotusta toisi edes uusi määräaikainen jakso.

Wasalinen liiketulos putosi yli 100 prosenttia viime vuonna – viivan alle jäi silti voittoa

Laivayhtiön vuosi 2020 oli vaikea ja ainoat tuloksen ilonpilkahdukset olivat rahti sekä polttoainekulujen pieneneminen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle