Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaunokirjallisuuden Finlandia-palkintoraadissa lappilaista väriä

Finlandia-palkinon saajat julkistetaan joulukuussa.

Timo Soini uumoilee Trumpin perustavan radioasemia: "Ivanka Trumpista voitaisiin tehdä uusi hahmo"

Soini arvioi, että Trump ja hänen entinen neuvonantajansa Steve Bannon voisivat yhdistää voimansa Ivanka Trumpin tukemiseksi.

Vanhoihin tehdaskortteleihin saattaa tulla yllättäen myös asuntoja ja iltaravintoloita Helsingissä – poliitikot jyräsivät virkamiesten toiveet

Virkamiesesityksen mukaan valtaosa vanhan teollisuusalueen rakennuksista olisi suojeltu ja pidetty yksinomaan toimitilakäytössä.

Riku Siivosen kolumni: Kun parametrit järkkyvät, mutta jengi ei tajuu

Suurten ikäluokkien talousajattelijat ja heidän nuoremmat faninsa eivät kommunismin pelossaan huomaa, että kapitalismin ja markkinoiden peruslogiikka on muuttunut, kirjoittaa Riku Siivonen.

"Menkää hipit töihin!" - Suomalainen ympäristöaktivismi täyttää 40 vuotta

Suomalainen ympäristöaktivisti haastaa muttei riehu.

Asiantuntijat A-studiossa: Ympäristövalvonnan resurssit ja kaivosten maksamat vakuusrahat liian pieniä

Ympäristövalvonnan alueellisista resursseista on leikattu liikaa, Ympäristöministeriön kansliapäällikkö Hannele Pokka arvioi.

Näin tähtiajattelijoiden valintoja perusteltiin – "Bengt Holmström puhuu taloudesta niin että taviskin ymmärtää"

A-studion merkittävimmät ajattelijat -kyselyyn vastasi vajaat 140 suomalaista eri alojen edustajaa. Lähes puolet heistä oli tieteen edustajia. Miten vastaajat perustelivat ehdotuksiaan?

A-studion kysely: Taloustieteilijät Bengt Holmström ja Sixten Korkman nousivat Suomen merkittävimpien ajattelijoiden joukkoon – "Taloustiede on uusi uskonto"

Humanistit jäivät talousviisaiden varjoon, kun A-studio kysyi maan merkittävimpiä ajattelijoita. Pentti Linkolan asema on säilynyt. Myös entisiä presidenttejä arvostetaan ajattelijoina. Juttu on julkaistu syyskuussa 2018.

Joka kolmas suomalainen tekisi mielellään töitä robotin kanssa – kelpuuttaisitko sinä robotin työkaveriksesi?

Kyselytutkimus paljastaa, että alle kolmekymppiset työntekijät pelkäävät eniten työnsä puolesta. Se ei kuitenkaan ole yksin huono asia.

Tekoäly tuhoaa työpaikkoja, mutta se ei ole ongelma, sanoo Osmo Soininvaara – näin hallituksen tekoälyraportti valmistaa Suomea tulevaan

Osmo Soininvaaran luovuttama raportti kuvaa, miten Suomen tulisi varustautua tekoälyn aikaan.

Tekoälyn suuri mullistus on tulossa: raportin mukaan 15 prosenttia työpaikoista voi kadota, suuri joukko ihmisiä koulun penkille

Tekoäly syrjäyttää pian ihmisen monissa tehtävissä. Tänään julkaistava raportti ennustaa, että valtava määrä ihmisiä tarvitsee lisäkoulutusta pysyäkseen työelämässä kärryillä.

"Ollaan ympäristötietoisia, mutta lennetään Aasiaan 5 eri lennolla, mistä tulee hulluna päästöjä" – keskustele kestävästä matkailusta

Mitä voi ja kannattaa tehdä, jos haluaa matkustella, mutta ei haluaisi kuluttaa maapalloa liikaa? Onko omilla valinnoilla edes väliä? Keskustele aiheesta asiantuntijoiden kanssa jutun lopussa.

Mona Mannevuon kolumni: Sotessa sairaiden päälle pitää ripotella kultahippuja, että joku hoitaisi

Kapitaatiokeskustelu osoittaa, että terveyspalveluiden tuottajat hoitavat mieluummin terveitä kuin sairaita. Kapitaatiokorvaus kuitenkin tekee myös sairaista houkuttelevia asiakkaita, kirjoittaa Mona Mannevuo

Valtuustoaloite Helsingissä: Pienet ydinreaktorit jauhamaan kaukolämpöä koteihin

Voisiko ydinvoima olla toimiva ratkaisu helsinkiläisten kotien lämmittämiseen? Tätä kysytään valtuustoaloitteessa, jonka takana on nyt 15 valtuutettua. Allekirjoittaneiden joukossa myös vihreiden edustaja.

Fimea-ratkaisussa esiin nostetun Kansallisen neurokeskuksen valmistelu alkaa

Itä-Suomen yliopistosta Kuopiosta koordinoitava keskus on yhteistyöverkosto, johon on tarkoitus koota hermostollisten aivosairauksien osaaminen koko maasta.

Analyysi: Fimea jää Kuopioon – politisoituneesta veivaamisesta ei tyylipisteitä saa mikään puolue

Fimean pääpaikka jää Kuopioon. Sosiaali- ja terveystoimittaja Tiina Merikanto arvioi umpipolitisoitunutta farssia.

Tutkija: Politiikan lähtökohtana pitäisi olla ajatus ihmisestä aktiivisena toimijana

Vuoden alussa alkaneessa perustulokokeilusta voidaan oppia työttömien työllisyyskäyttäytymisestä, sanovat A-studiossa vierailleet asiantuntijat.

Kuopiolle tarjotaan lepytykseksi Kansallista neurokeskusta: "Jos Fimean siirto pysähtyy, tehtävä oli miettiä jotain muuta"

Kansallisen neurokeskuksen pääpaikkaa tarjotaan Kuopioon hyvityksenä Fimean alueellistamisen pysäyttämisestä. Kuopiolaisia vaikuttajia tämä ei ilahduta.

Erikoinen episodi Fimea-vyyhdissä: selvitysmies ei tiennyt toisesta raportista, jolla oli sama tilaaja ja lopputulos

Selvitysmies Osmo Soininvaara päätyi tietämättään samoihin johtopäätöksiin kuin vuotta aikaisemmin Fimean alueellistamista selvittänyt työryhmä. Sosiaali- ja terveysministeriö oli molempien raporttien tilaaja.

"Törkeä tilaustyö" – Fimea-esitys sai kansanedustajien tunteet kiehahtamaan Kuopiossa

Esitys Fimean alueellistamisen perumisesta on herättänyt kovia reaktioita kuopiolaisissa kansanedustajissa.

Selvitysmies: Kolme syytä, miksi Fimean alueellistaminen pitää perua

Fimean henkilökunnalla on varaa valita – työnantajalla ei, perustelee selvitysmies Osmo Soininvaara esitystään Fimean alueellistamisen perumista.

Soininvaara: THL tarvitsee rajua uudistamista, Fimean päätoimipaikka kuuluu Helsinkiin

Osmo Soininvaara perustaisi uuden tutkimuslaitoksen Masoten viidelle paikkakunnalle.

Herätys: Sarjahukuttaja yhä karussa, Axl Smith oikeudessa, ja Trumpin virkaanastujaisboikotti laajenee

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia asetuksista.

"Ihan väärä paikka" – päättäjät torppaavat Bauhausin tulon Vallilan Konepajalle

Kaikki kolme suurinta puoluetta vastustavat suunnitelmia. Vihreiden Osmo Soininvaaran mielestä rautakauppa on tervetullut Herttoniemeen.

"Palkkojen lasku lisää työllisyyttä" – A2 Palkkaerot-ilta etsii keinoja synnyttää palkkatöitä

Saako useampi töitä, jos alimmat palkkatasot laskevat? Vai lisääkö se työtä tekevien köyhyyttä?

Miksi hallitus selvittää toisia asioita loputtomasti ja toisia ei ollenkaan?

Fimean sijaintia on selvitetty nyt kahdeksan vuotta. Miten ihmeessä monta kertaluokkaa suuremmat Sote-uudistukseen kuuluvat yhtiöittämiset päätettiin ilman mitään selvittämistä, ihmettelee Tiina Merikanto.

Ihmisketju protestoi Helsingissä – uusi yleiskaava hiertää kaupunkilaisia ja Vihreiden rivejä

Helsingin yleiskaavaehdotuksessa esitetyt suunnitelmat rakentaa Keskuspuiston laidoille kuohuttavat sekä kansalaisia että Vihreitä. Näkyvästä kansalaisaktivismista huolimatta kaavamuutos ei näytä enää todennäköiseltä. Yleiskaavaehdotus käsitellään kaupunginvaltuustossa lokakuussa 2016.

Anttila-sotku käynnisti keskustelun kuluttajan asemasta konkurssissa

Konkurssilainsäädäntö kaipaa uudistusta, huomauttaa vihreiden konkaripolitiikko Osmo Soininvaara.

Osmo Soininvaara ihmettelee rakennusten suojeluvimmaa: "Mihin Alvar Aalto tai hänen toimistonsa on koskenut, muuttuu pyhäksi"

Alvar Aallon suunnitteleman Insinööritalon osaomistaja haluaisi muuttaa neljä kerrosta rakennuksesta asuntohotelliksi. Helsingin kaupungin virkamiehille se ei käy, koska rakennus on suojeltu asemakaavassa. Kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtajaa, vihreiden Osmo Soininvaaraa ihmetyttää vanhojen talojen pitäminen tyhjillään.

Soininvaara myöntää menneensä metsään synnytyskommentillaan – näkee silti uhkia pienten sairaaloiden yllä

Maanantain sote-keskustelun kuohuissa Ylen haastateltavana ollut Osmo Soininvaara aiheutti pienen somekohun Keski-Pohjanmaan keskussairaalan synnytyksiä koskevilla tilastoillaan. Hänen mukaansa soten maakuntamalli saattaa nostaa maakuntien rajat korkeiksi.

Vääntö yleiskaavaehdotuksesta loppusuoralla: "Kolmasosa Helsingin lähimetsistä katoaa"

Helsingin uusi yleiskaavaehdotus näyttää saavan vihreää valoa tiistaina, vaikka kiistaa on sekä kaupunkibulevardeista, viheralueista, että Malmin lentokentästä. Luonnonsuojeluväki ei ole tyytyväinen siihen, mitä tulossa on.

Asiantuntija: Suomen kaupungit jääneet jälkeen muusta Euroopasta – "Lähiörykelmiä"

Kaupunkipoliitikan asiantuntijan Osmo Soininvaaran mielestä koulutetun eliitin liikkeet ohjaavat aluekehitystä. Teollisten työpaikkojen määrä on vähentynyt, joten kaupunkien tulisi näyttää houkuttelevilta muun muassa luovan luokan ja nuorten silmissä.

Osmo Soininvaara: Asuntorakentaminen on pääkaupunkiseudun ykkösasia

Soininvaaran ja Aalto-yliopiston projektipäällikkön Mikko Särkelän EVA:lle kirjoittama pamfletti Kaupunkien voitto julkaistiin tänään.

Länsi-Uudenmaan kunnat puolustavat Y-junaa yhtenä rintamana

Helsingin ja Karjaan väliä kulkevan Y-junavuoron lakkauttaminen nostattaa yhä suurempaa vastarintaa. Alueen kunnanjohtajat ja kansanedustajat tapaavat liikenneministeri Anne Bernerin maanantaina.

Soininvaara kaipaa pyörätiet ja autotiet eri tasoille

Kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Osmo Soininvaara pitää autoliikenteen kanssa eri tasossa olevia pyöräteitä kaikkein turvallisimpina.

Halutaanko Suomesta kotiäitiyhteiskunta? Työajan pidentäminen muuttaa myös perhe-elämän

Suomessa keskustellaan työajan pidennyksestä keinona parantaa Suomen kansainvälistä kilpailukykyä. Työajan pidennys tarkoittaa myös isoja muutoksia perhe-elämään, mahdollisesti äitien osa-aikatyön lisääntymistä.

Osa vihreiden äänisaaliista vaarassa kadota Osmo Soininvaaran mukana

Politiikan erikoistutkijan Erkka Railon mukaan vihreät tulevat mitä luultavimmin menestymään kevään vaaleissa Helsingissä ja Uudellamaalla. Osmo Soininvaaran vetäytyminen saattaa kuitenkin heikentää vihreiden lopullista äänisaalista pääkaupungissa.

Politiikan tutkija: Soininvaaran luopumisen jälkeen vihreiden on vaikeampi houkutella liikkuvia äänestäjiä

Erkka Railon mukaan vihreiden haasteena on tavoittaa äänestäjät, jotka liikkuvat yli puoluerajojen. Vihreät kuitenkin saanevat vaaleissa lisäpaikkoja.

Käy muutakin kuin elämänkoulua jos haluat eduskuntaan

Seuraava eduskunta saattaa olla kaikkien aikojen oppinein. Ylen vaalikoneeseen vastanneista ehdokkaista yli 60 prosentilla on korkeakoulututkinto. Varsinkin naisten koulutustaso ylittää reilusti väestön keskiarvon. Moni ehdokas on myös jättänyt kirkon ja uskontokunnat sikseen.

Valtiovarainvaliokunta kannattaa alv-vapauden rajan nostoa

Suomi voi nostaa arvonlisäverovapauden rajaa 10 000 euroon ilman lisäneuvotteluja EU:n kanssa. Muutoksen vaikutukset on arvioitu vähäisiksi.

Konkariedustaja ministereistä: Kuin Brasilian futisjoukkue – huippuyksilöitä, surkea tiimi

Vihreiden väistyvä kansanedustaja Osmo Soininvaara ei nostaisi Lauri Ihalaista ministerinä jalustalle. Muuten Soininvaara allekirjoittaa sekä kansan että kansanedustajien ministereistä antamat tuomiot. Perussuomalaisten Johanna Jurvan mielestä naiseus ei vaikuta naisten huonoihin arvosanoihin.

Osmo Soininvaara A2:lle: "Viisautta tarvitaan enemmän kuin älykkyyttä"

Eduskunnan jättävä konkaripoliitikko Osmo Soininvaara on kaivannut lisää älyllisyyttä politiikkaan. Mutta jos ihminen on liian yksipuolisesti älykäs, hän ei ole enää viisas, ja "viisautta tarvitaan enemmän kuin älykkyyttä", muistuttaa Soininvaara Ajankohtaisen kakkosen haastattelussa.

Soininvaara: Vesittynyt metropolilaki velvoittaisi vain kahvittelemaan yhdessä

Yle Helsingin nettistudiossa vieraillut konkarikansanedustaja ja helsinkiläinen kaupunkivaltuutettu Osmo Soininvaara (vihr.) pitää metropolihallintoa tarpeellisena, jotta pääkaupunkiseudusta tulisi nykyistä menestyvämpi kaupunkialue. Metropolihallintolaki sen sijaan on Soininvaaran mielestä jo valmiiksi vesitetty.

Yle Helsingin nettistudiossa vieraana Osmo Soininvaara

Missä jamassa Suomi on? Ketkä päättävät asioistamme eduskunnassa? Millaisin silmin alueemme kansanedustajat katsovat uusmaalaista elämää?

Sinnemäki syrjäytti Soininvaaran kisassa Helsingin apulaiskaupunginjohtajaksi

Vihreiden kansanedustaja ja kaupunginvaltuutettu Anni Sinnemäki tavoittelee Helsingin apulaiskaupunginjohtajan virkaa. Sinnemäki kertoi päätöksestään sosiaalisessa mediassa. Anni Sinnemäellä on takanaan oman ryhmänsä laaja tuki.

Soininvaara: Kokoomuksen ja SDP:n nahistelu on feikkiä

Pitkän linjan poliitikko Osmo Soininvaara (vihr.) ei säästele sanojaan pohtiessaan hallituksen pääpuolueiden viimeaikaista keskinäistä nahistelua. Soininvaaran mielestä taustalla vaikuttavat ennen kaikkea puolen vuoden päässä siintävät eduskuntavaalit. Aiheesta lisää illan A-studio: Talkissa TV1:ssä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle