Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kaskinen kutsuu naapurikunnat parantamaan koulukuljetusten liikenneturvallisuutta – tarkasteluun sekä kuljetukset että tieolot alueella

Kaskisissa toivotaan, että Kristiinankaupunki ja Närpiö lähtevät yhteistyöhön. Kuntien välillä ajettavien koulukyytien turvallisuudesta keskustellaan tämän tästä. Viime viikolla koulubussi ja ratakuorma-auto kolaroivat tasoristeyksessä.

Kaskisten tasoristeysturman tutkinta etenee: Linja-auto liikkui 18 kilometriä tunnissa – "Sehän ei riitä, kun on stop-merkki ja väistämisvelvollisuus"

Poliisi on selvittänyt koululaisia kuljettaneen linja-auton ja ratatyökoneen nopeudet ennen viime viikon tiistaina tapahtunutta onnettomuutta. Seitsemän nuorta ja linja-auton kuljettaja loukkaantui ajoneuvojen törmättyä toisiinsa tasoristeyksessä.

Kaksi lasta ja linja-auton kuljettaja edelleen sairaalahoidossa – Otkes aloittaa varsinaisen tutkinnan Kaskisten tasoristeysturmasta

Poliisi tutkii tapausta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Kuljettajaa ei ole vielä kuultu. Onnettomuustutkintakeskus ilmoitti keskiviikkona käynnistäneensä tutkinnan tapauksessa.

Tasoristeysonnettomuuksissa menossa synkkä vuosi – Onnettomuustutkintakeskuksen mukaan pahimpia paikkoja on yhä liikaa: "Yli ei voi ehtiä kuin tuurilla"

Onnettomuustutkintakeskuksen johtajan mielestä parannustöitä ei tehdä oikeassa järjestyksessä. Väylävirasto sanoo, että riskiluokitus on ykkösprioriteetti.

Tiistai 5.10.2021 (radio)

Tasoristeysonnettomuus. Pienet palkat. Huumeiden käyttö ja rangaistukset. Kansainväliset lennot.

Poliisi tutkii Kaskisten tasoristeysonnettomuutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena – myös Otkes tekee turvallisuustutkinnan

Kaskisissa tiistai-aamuna tapahtunutta tasoristeysonnettomuutta tutkitaan törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena. Poliisin alustavan tutkimuksen mukaan linja-auton kuljettaja ei pysähtynyt stop-merkistä huolimatta.

Poliisi tutkii ratakuorma-auton ja koulubussin törmäystä törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena – tasoristeys tiedettiin vaaralliseksi Kaskisissa

Seitsemän nuorta ja linja-auton kuljettaja loukkaantui tiistaiaamuna ratakuorma-auton ja koulubussin kolarissa Kaskisissa Pohjanmaalla. Vartioimattomassa tasoristeyksessä on kolaroitu ennenkin.

Kaskisten satama tekemässä uutta ennätystä

Sataman volyymi on satamayhtiön mukaan kasvamassa 1,35 miljoonaan tonniin, mikä on 130 000 tonnia enemmän kuin viime vuonna.

Pohjalaiskunnat kaipaavat valtiolta apua taloustuskaansa

Etelä-Pohjanmaalta hakijoiden joukossa on viisi kuntaa, Keski-Pohjanmaalta kolme ja Pohjanmaalta neljä. Suurinta potti itselleen haki Vaasa, joka toivoo saavansa 2,5 miljoonaa euroa.

Sinilevähavaintoja on tehty Kuortaneenjärvellä ja Kristiinankaupungissa – Storsand ei uimakelpoinen kolibakteerin vuoksi

Storsandin uimarannalta otetussa vesinäytteessä on havaittu kolibakteeria. Storsandin vesi ei ole uimakelpoista. Sinilevähavaintoja on tehty myös mm. Ähtärissä.

Muutoksia useamman kunnan johdossa – RKP:llä vahva asema Pohjanmaan rannikkokunnissa

RKP:n asema säilyi vaalien jälkeen vahvana sekä kuntien valtuustoissa että hallituksissa. Katso täältä, ketkä asettuvat johtopaikoille pohjalaiskunnissa.

Pohjalaisvesistöissä sinilevää

Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen alueella on havaittu sinilevää kuuden valtakunnallisen leväseurannan havaintopaikalla. Levää havaittiin runsaasti Kuortaneenjärvellä ja Kaskisten edustalla.

Kaskisten yöllistä paloa tutkitaan vahingontekona – kaupunki teki rikosilmoituksen: "Meillä on ollut toistuva ilkivallan ketju"

Kaskisten kaupunginpuistossa sijaitseva puistolava kärsi palovahinkoja tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Lavaan tuli ainakin puolen metrin reikä ja myös kaupunkilaisten virkkaustöitä vahingoittui.

Kaskisten kaupunginpuistossa yöllä uhkaava tulipalo

Tulipalon havaitsi ohikulkija, ja palo saatiin sammutettua nopeasti. Puistolava ja taideteokset kärsivät vaurioita.

ELY-keskus raportoi ensimmäisistä sinilevähavainnoista pohjalaismaakuntien rannikkoalueella

Lämmin sää on lisännyt sinilevien kasvua etenkin rannikkoalueilla pohjalaismaakunnissa. Valtakunnallisen leväseurannan havaintojen lisäksi on raportoitu myös ulkopuolisten asiantuntijoiden tekemiä sinilevähavaintoja.

Kristiinankaupungin Natura 2000 -alue saa hoito- ja käyttösuunnitelman

Suunnitelmassa pyritään yhteensovittamaan luonnon suojelua ja alueen muita käyttötarpeita. Natura 2000 alue sijaitsee Kristiinankaupungin sekä osittain Närpiön ja Kaskisten saaristossa.

Jarno Saukko, 19, on tuore kuntapäättäjä ja tietää, miten nuoret tavoitetaan vaaleissa – Yle selvitti, mistä kunnista löytyvät Vaasan vaalipiirin nuorimmat valtuutetut

Valtaosa uusien pohjalaisvaltuustojen läpimenneistä kuopuksista ovat keskustan ja RKP:n listoilta. Ikähaarukka vaihtelee 18 vuodesta lähes 40:een. Kaskisissa ja Alajärvellä ei valittu valtuustoihin yhtään alle 35-vuotiasta.

Pohjanmaan valtuustoihin valittiin eniten miehiä, ja suurin osa valtuutetuista on yli 50-vuotiaita – tällaisia valtuustoja löytyy pohjalaiskunnista

Valtuustojen istumajärjestykset eivät radikaalisti muuttuneet. RKP:n kannatus säilyi vahvoilla alueilla Pohjanmaan rannikolla.

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Kaskisten uusi valtuusto

Kaskisissa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vasemmistoliitto ja vihreät olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Politiikan tutkija Claus Stolpe: RKP hallitsee jatkossakin Pohjanmaalla, perussuomalaiset kasvattanevat suosiotaan kuntavaaleissa

Politiikan tutkija Claus Stolpe uskoo että perussuomalaiset ja kokoomus lisäävät suosiotaan kuntavaaleissa, mutta RKP hallitsee jatkossakin Pohjanmaalla.

Kaskinen ennakkoäänestää nyt – kuntaliitosäänestys repi kunnan kahtia

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kaskisissa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Toni Viljanmaan kolumni: Hyvä henkilö -verkostot ja poliittiset virkanimitykset mädättävät Suomen työelämää

Sukulaisten suosiminen, poliittiset virkanimitykset ja hyvä henkilö -verkostot kaventavat entisestään pienen Suomen lahjakkuusvarantoa eivätkä houkuta ammattilaisia jäämään Suomeen, kirjoittaa Viljanmaa.

Suomen rokotetuimmassa kunnassa ei aikailla eikä rokotteita jemmailla – Nina Lapattokin uskaltaa jo tunnustaa: "Alkaa tuntua turvallisemmalta"

Suomessa on vain kaksi kuntaa, joissa yli puolet asukkaista on saanut koronarokotuksen. Savitaipale on niistä toinen.

Kaskisten satamalla vahva alkuvuosi: kasvua tavaravolyymissa, liikevaihdossa ja satamassa vierailleiden alusten määrässä

Sataman mukaan kasvu on suurinta metsäteollisuuden tuotteissa, rehutuonnissa ja kasvuturveviennissä.

Yle seurasi livenä jättimäisen pääsiäismunan paljastumista Kaskisissa – Poliisi esti viime hetkillä yleisötilaisuuden

Lähes puolen vuoden virkkausoperaatioon osallistuneet käsityöharrastajat seurasivat perjantaina, miten 2,5-metrisen munan kuljetus puistoon onnistui.

Kuntien rokotustahti vaihtelee suuresti jopa saman sairaanhoitopiirin sisällä, ja syy on usein sama – eniten rokotettuja on Kaskisissa

Seinäjoen johtavan ylilääkärin Tiina Perän mukaan kukin kunta saa rokotteita asukasluvun mukaan, joten kokonaisprosenttien pitäisi olla lähellä toisiaan.

Nuoria lisää valtuustoihin kesäkuun kuntavaaleissa? Nuoret ehdokkaat uskovat hyötyvänsä siitä, että kampanjat siirtyivät someen

Etenkin kokoomus on nuoria houkuttava puolue, joka sanoo löytäneensä entistä enemmän nuoria ehdolle kesäkuun kuntavaaleihin.

Kynttilät syttyvät Koskelan uhrin muistolle myös Pohjanmaalla ja Etelä-Pohjanmaalla – kiusaamista ei koskaan saa hyväksyä

Helsingin Koskelan tapaus on koskettanut ihmisiä. Perjantaina sytytetään kynttilöitä uhrin muistolle myös pohjalaisalueella.

Henkilöauto ja juna törmäsivät Kurikassa – autonkuljettaja selvisi törmäyksestä vahingoittumatta

Onnettomuus tapahtui ennen seitsemää torstaiaamuna. Auton kuljettaja ei vahingoittunut törmäyksessä.

Yle selvitti: Kunnat säästivät miljoonia euroja kulttuurirahoista samalla kun korona vei taiteilijoiden työt – katso kotikuntasi tilanne

Yle kysyi rahojen käytöstä kaikista Manner-Suomen kunnista tammi–helmikuun vaihteessa.

Tutkimus: Suupohjan radan peruskorjaus voisi maksaa itsensä takaisin 10 vuodessa

Ruralia-instituutin ja Etelä-Pohjanmaan rautatieyhdistyksen tutkimus selvitti radan talousvaikutuksia rata-alueen bruttokansantuotteeseen. 

Lunawoodilla roihahti jälleen Kaskisissa

Tulipalon aiheuttamat vahingot jäivät vähäisiksi, eikä kukaan loukkaantunut. Syttymissyytä ei toistaiseksi tiedetä.

Virkattu joulukuusi ja juhannussalko toivat käsityöryhmälle kulttuuripalkinnon Kaskisissa

Virkattu joulukuusi koristaa tänäkin jouluna Kaskisten kaupunginpuistoa. Tänä vuonna kuusen ympärillä viihtyy myös tonttuväkeä.

Vain aidoilla pystytään kunnolla estämään kauriiden pääsy pihoihin ja puutarhoihin eteläisessä Suomessa – metsästys ei enää riitä rajoittamaan kannan kasvua

Kauriiden määrä on lisääntynyt voimakkaasti viimeisen kymmenen vuoden aikana, vaikkei tarkkaa lukumäärää pystytäkään kunnolla arvioimaan.

Seinäjoelle iso potti valtiolta – Vaasa jäi ilman harkinnanvaraisen valtionosuuden korotusta

Korotusta saavat Seinäjoen lisäksi Etelä-Pohjanmaalta Kauhava, Karijoki ja Vimpeli sekä Pohjanmaalta Kaskinen ja Laihia.

Lunawoodin toiminta jatkuu keskeytyksettä tulipalosta huolimatta Kaskisissa – palon syttymissyytä selvitetään

Lunawood myös laajentaa tuotantoaan parhaillaan Kaskisissa. Työpaikkoja on luvassa lisää.

Päättäjien luottamus kaupunginjohtajalle täpärästi Kaskisissa

Valtuusto äänesti luottamuksen puolesta äänin 9-8.

Lunawoodin teollisuushalli paloi täysin

Lunawoodin tehdas sijaitsee Kantatiellä, tehdasalue oli illalla suljettu sammutustöiden vuoksi.

Kaskisten kaupungissa tulehtunut tilanne – kaupunginjohtajan luottamuksesta päätetään valtuustossa

Luottamus kaupunginjohtajaan mittautetaan Kaskisten valtuustossa tänään. Prosessi on vaikeuttanut päätöksentekoa pikkukaupungissa.

Kaskinen aikoo pitää veroprosentit nykyisinä ensi vuonna

Kaupunginhallitus äänesti sekä tuloveroprosentista että yleisestä kiinteistöveroprosentista. Enemmistö kannatti veroprosenttien ennallaan pitämistä, esitykset menevät kaupunginvaltuustolle.

Lunawood investoi lämpöpuun tuotantoon 6 miljoonaa euroa

Yhtiö rakentaa uuden uunin Kaskisten tehtaalle sekä kaksi uunia Iisalmeen.

Aureskosken jalostetehtaan laajennus tuo kaivattuja työpaikkoja Kaskisiin ja lisää sataman elinvoimaa

Tämä on hieno päivä Kaskisille, huokasi kaupunginjohtaja Minna Nikander, kun 300 metriä pitkä sahatavaran jalostelinja käynnistettiin Aureskosken tehtaalla.

Suupohjan radalla näkyvissä valoa – Teuvalle valmistuva lastausraiteen pidennys voi tuplata rataosan tavaraliikenteen parin vuoden takaisesta

Seinäjoen ja Kaskisten välisellä rataosuudella Teuvalla lastattavat raakapuujunat pidentyvät 12 vaunuisista 24 vaunuisiksi.

Kaksi henkilöä loukkaantui vakavasti tasoristeysturmassa Ilmajoella

Pakettiauto jäi Kaskisten suunnasta tulleen tavarajunan töytäisemäksi Peuralan vartioimattomassa tasoristeyksessä Etelä-Pohjanmaalla.

Pohjalaisille meripelastusyhdistyksille kymppitonnien tuki

Vakuutusyhtiö LähiTapiolan Pohjanmaan yksikkö lahjoitti 27 000 euroa.

Suomen pienin kaupunki ja sen satama saa uutta toivoa kalankasvatuksesta – Kaskisten elinkeinoasiamies: "Tällaista ei ole Suomessa ennen nähty!"

Valtio on pyrkinyt lisäämään kotimaisen kalan kasvatusta. Kaskinen haluaa olla toimialan edelläkävijä ja uskoo löytäneensä keinon siihen.

Kasvomaskien jako käynnistyy kangerrellen pohjalaismaakunnissa – katso täältä, miten jakelu hoidetaan eri kunnissa

Yle Pohjanmaan ja Yle Österbottenin kyselyyn vastasi 27 kuntaa Etelä-Pohjanmaalta ja Pohjanmaalta.

Kaskinen aloittaa kasvomaskien jaon

Maskijako alkaa torstaiaamuna sosiaali- ja terveyskeskuksessa.

Pintavedet lähes 20-asteisia, sinilevähavaintoja tehty edelleen Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla

Sinilevähavaintoja on tehty sekä virallisilla mittauspisteillä että kansalaishavaintojen Järviwiki-palvelussa.

Vuoden Musta Pässi -arvonimi näyttelijä-ohjaaja Kira Boesenille

Boesenia kiiteltiin arvonimen myöntämistilaisuudessa siitä, että hän on osallistunut monipuolisesti Savonlinnan kulttuuritapahtumiin niin ideoijana kuin toteuttajana.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle