Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kajaanin linnanrauniot pakkaspäivänä, Kajaaninjoesta nousee utua.

Euroopan pohjoisin linna halutaan matkailukartalle: "Linnan yli kulkeva autosilta ei saa olla esteenä"

Kajaanin linnanraunioiden tarinat halutaan esille ja eläväksi, kun Euroopan pohjoisinta ja samalla itäisintä linnaa kehitetään matkailukohteena. Kaupungin ajatuksena on perustaa linnasaareen kahvila.

Kajaanin linnanraunioille johtava silta

Metsähallitus: "Emme ole rakentamassa Kajaanin linnaa uudestaan"

Viime vuoden alusta Suomen linnanrauniot hoitoonsa ottanut Metsähallitus pitää Kajaanin linnanraunioita poikkeuksellisena kohteena. Linnan tarinat ja historia halutaan paremmin esille, mutta uudelleen sitä ei aiota rakentaa.

Sorvo mc-skeetissä seitsemäs ja sivusi junioreiden ME:tä

Henri Sorvo ampui skeetin maailmancupissa seitsemänneksi Kyproksen Nikosiassa. Sorvon peruskilpailun tulos 121 sivuaa junioreiden ME:tä.

Selkämeren ranta.

Archaeologists ponder mysteries in new national park

Archeologists have made some surprising finds in the area covered by the new Bothnian Sea National Park off Finland’s west coast. For example, unusual, large stone structures have been discovered on some islands in the Gulf of Bothnia and six iron-age burial cairns have been found on islands off the coast near Pori.

Selkämeren ranta.

Arkeologit törmäsivät mysteeriin Ourassa

Arkeologit ovat tehneet yllättäviä löytöjä Selkämeren kansallispuiston alueella. Esimerkiksi Ouran saaristosta on löydetty erikoisia kivirakenteita, jotka suuren kokonsa takia poikkeavat normaaleista kalastajien tekemistä rakenteista. Porin edustalta Seliskerin ja Iso-Enskerin saarilta on puolestaan löydetty yhteensä 6 rautakautista hautaröykkiötä.

Hopearahalöytö

Hopearahakätkö löytyi Jurmosta

Ulkosaaristosta Jurmosta löytyneet hopearahat yllättivät arkeologit iloisesti. Paikallisen kalastajan vihje johdatti keskiaikaiselle rahakätkölle. Kolikot ovat virolaisia hoperahoja 1400-luvun alusta, ja niitä löytyi noin 120 kappaletta. Löytö todistaa, että ulkosaaristossa on ollut asutusta jo keskiajalla.

Selkämeren kulttuuri yllätti arkeologit

Selkämeren kulttuuriperinnön runsaus on yllättänyt arkeologit. Metsähallituksen luontopalvelut on kartoittanut kesän aikana Selkämeren kansallispuiston kulttuuriperintöä ja työ on edennyt puoleen väliin. Esimerkiksi Jurmossa paikallisen kalastajan vihje johdatti hopearahakätkölle. Samalla löydettiin myös keskiaikainen kylätontti.

Henrik Jansson.

Arkeologit ahkeroivat kruunun metsissä

Valtion metsien kulttuuriperintökohteet kartoitetaan ensimmäistä kertaa Pohjois-Karjalassa. Metsähallituksen arkeologit selvittävät kesän aikana, millaisia ihmistoiminnan jälkiä löytyy Lieksassa Kolin ja Ruunaan alueilta. Yllätyksiäkin on jo löytynyt.

Yle Areena logo.

Helsingin linnakesaarista haluttiin turistikohteita

Puolustusvoimat ilmoitti syksyllä 2008 luopuvansa neljästä Helsingin edustalla sijaitsevasta linnakesaaresta, joille yleisöltä on tähän asti kielletty pääsy.