Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Härmän käräjätalo

Tässä on talo, jossa päättyi pahamaineisten häjyjen "Isoo-Antin" ja Rannanjärven tarina – historiallinen Härmän käräjätalo pelastui viime hetkellä

Härmän häjyjen ja Nelimarkan taiteen tarinoilla rikastettu Härmän käräjätalo eli Alaviitalan käräjätalo Alahärmässä pelastui, kun kotiseutuyhdistys otti kunnostuksen hoitaakseen. Rahaa remontiin kerätään nyt kansalaiskeräyksellä.

Riitta Nelimarkka: Bruyères

Riitta Nelimarkan teokset kuvittavat Debussyn preludeja RSO:n konsertissa

Riitta Nelimarkan teokset kuvittavat Debussyn preludeja

Akvarelli seitsemästä veljeksestä.

Suomen ensimmäinen animaatioelokuva toimii vieläkin - sielukkuus peittoaa tekniset heikkoudet

Professori ja taiteilija Riitta Nelimarkka on yksi suomalaisen animaation uranuurtajista. Nelimarkka on tämän vuoden Oulun kansainvälisen lasten ja nuorten elokuvien festivaalin kunniavieras.

Riitta Nelimarkka: Viaton pikku Elysion

Wednesday series 12

This season, coloured by mighty pianists, continues the joint FRSO-Olli Mustonen project performing the complete Piano Concertos by Sergei Prokofiev. BUY TICKET

Riitta Nelimarkka: Viaton pikku Elysion

Keskiviikkosarja 12

Pianosuuruuksien värittämällä kaudella jatkuu myös RSO:n ja Olli Mustosen Prokofjevin pianokonserttojen kokonaisesitys-projekti, jossa vuorossa on viides konsertto. Colin Matthewsin orkesterille sovittamia Debussyn pianopreludeja värittää kuvataitelija Riitta Nelimarkan tekemä visualisointi. OSTA LIPPU Katsele ja kuuntele suora lähetys klo 19 alkaen.

Kuvataiteilija ja professori Riitta Nelimarkka.

Riitta Nelimarkka on ylpeä juuristaan

Taiteilija-professori Riitta Nelimarkassa ailahtaa puukkojunkkariveri aina, kun hän saapuu Etelä-Pohjanmaalle. Vaikka Nelimarkka on syntynyt Helsingissä, hän omaa vahvat pohjalaiset juuret.

Kuvataiteilija ja professori Riitta Nelimarkka.

Taiteen tohtoreita jo satoja

Taidealoilta valmistuu yhä enemmän tohtoreita. Myös taiteellisen osion sisältävät väitökset ovat yleistyneet. Työmarkkinoiden kansainvälistyminen nostaa vaatimustasoa. Näin myös suomalaistohtoreiden kysyntä kasvaa.

Riitta Nelimarkka, Jaakko Seeck ja Pekka Suhonen: Eero Nelimarkka -kansikuva

Nelimarkka-Seeck-Suhonen: Eero Nelimarkka

Vuosina 1891 – 1977 elänyt Eero Nelimarkka kuuluu maamme kuvataiteilijoiden kärkinimiin. Hän on nyt ajankohtainen sen takia, että äskettäin ilmestyi Riitta Nelimarkan, Jaakko Seeckin ja Pekka Suhosen taidekirja nimeltään Eero Nelimarkka. Lue Juha Pikkaraisen kirja-arvio.

Akvarelli seitsemästä veljeksestä.

Riitta Nelimarkan Seitsemän veljestä levitykseen Ranskassa

Ranskassa on saanut ensi-iltansa Seitsemästä veljeksestä tehty animaatioelokuva. Elokuva on uudistettu versio Riitta Nelimarkan seitsemänkymmentä-luvulla tekemästä animaatiosta. Sen visuaalinen ilme on saanut ranskalaiskriitikoilta kiitoksia, mutta kerrontaa on arvosteltu.

Muusikko Kassu Halonen esittelee kultalevyjään taidetalon vieraille.

Kassu Halosen taidetalon kesäkausi alkaa

Kassu Halosen taidetalon kesäkauden avajaisia vietetään torstaina Vaalan Manamansalossa. Kesänäyttelyn avajaisissa paikalla on kovia nimiä. Tilaisuus alkaa kello 16.

Yle Areena logo.

Kari Peitsamo: Lato

Uuden aallon trubaduuri hämmentää nuorisokulttuuria pohtivaa keskusteluryhmää. "Kuulosti kyllä hauskalta mutta kummalliselta", Mattijuhani Koponen toteaa.

Kettupäivät palkitsi festivaalin parhaat elokuvat

Helsingissä järjestetty Kettupäivät-festivaali on palkinnut lauantaina lyhyt- ja dokumenttielokuvien parhaimmistoa.