Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

KuPSin Emma Peuhkurinen Mestarien liigan karsinnassa Anderlechtiä vastaan 21.8.2022.

Naisten mestarien liigan ensimmäinen osaottelu pelataan Kuopiossa 21. syyskuuta

KuPS saa 21. syyskuuta vastaansa itävaltalaisen SKN St. Pöltenin. Toinen osaottelu pelataan Itävallassa 28. syyskuuta.

Siirtolaisia Krnjacan pakolaiskeskuksessa Belgradissa, Serbiassa toukokuussa 2022.

Intialaiset tulivat Balkanin siirtolaisreitille – parempaa elämää etsivät yrittävät EU-maihin Serbian kautta

Koronapandemian matkustusrajoitusten poistuessa Eurooppaan tulijoiden määrät ovat alkaneet kasvaa. Itävaltaan on saapunut suurin määrä siirtolaisia sitten vuoden 2015.

KuPSin Emma Peuhkurinen Mestarien liigan karsinnassa Anderlechtiä vastaan 21.8.2022.

KuPS kohtaa itävaltalaisjoukkueen Naisten mestarien liigan toisella kierroksella

Kuopiolaiset saavat syyskuussa vastaansa itävaltalaisen SKN St. Pölten in. Otteluparin voittaja etenee jatkoon Mestarien liigan lohkovaiheeseen, joka alkaa lokakuussa.

Marcel Hirscher tammikuussa 2019.

Seinäjoelta kajahtaa yrityskauppoja: itävaltalainen alppitähtitalli saa perustakseen seinäjokelaisyhtiön sukset

Seinäjokelaisen Jukka Peltolan perustama CSH Group myy suksitehtaansa itävaltalaiselle uudelle yhtiölle. Kauppahintaa ei kerrota.

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kiittää tamperelaista yleisöä Itävalta-ottelun jälkeen.

Lentismiehet ottivat tärkeän askeleen kohti EM-kisoja, mutta tekivät lähes kaikki virheensä yhdessä erässä – passari-Ivanov: "Otan sen piikkiini"

Suomen miesten lentopallomaajoukkue on saanut EM-karsintaansa täydellisen alun. Päävalmentaja Joel Banks harmitteli Itävalta-ottelun jälkeen sitä, miten nuoret pelaajat tuppaavat unohtamaan joukkueen pelityylin, kun joutuvat paineen alle.

Morteratschin jäätikkö on vaarassa sulaa ilmaston lämpenemisen seurauksena

Reuters: Alppien jääpeite hupenee nyt ennätysvauhtia helleaallon kourissa – tilanteen piti tulla eteen vasta vuosikymmenten päästä

Jäätiköt sulavat nyt ennätysvauhtia useissa maissa eri puolilla maailmaa selviää uutistoimisto Reutersin keräämistä tilastoista. Tutkijat ja paikalliset asukkaat ovat tilanteesta erittäin huolissaan.

Hollanti juhli jalkapallon EM-kultaa vuonna 2017.

Jalkapallon EM-kisojen huipennus alkaa, kun puolivälierät potkaistaan käyntiin – asiantuntijat kertovat voittajat, äänestä omaa suosikkiasi

Jalkapallon EM-kisojen huipennus alkaa. Mistä asetelmista pudotuspeleihin lähdetään? Yle Urheilun asiantuntijat Maija Saari ja Jonne Kunnas kertovat, kuka voittaa ja miksi.

Nicole Billa puskee pallon maaliin.

"Ennustettu katastrofi" – Norja putosi yllättäen jatkopeleistä jalkapallon EM-kisoissa, unohti ratkaisevalla hetkellä vaarallisen pelaajan

Itävalta eteni jatkoon voittaessaan Norjan 1–0-lukemin. Toisessa ottelussa Englanti iski viisi maalia Pohjois-Irlannin verkkoon, mutta se ei pohjoisirlantilaisten juhlia himmentänyt.

Poika seisoo nurmikentällä.

Sotkamolainen Viljami Huusko pukee Suomi-paidan päälle ja lähtee havittelemaan EM -kisapaikkaa nuorten baseball-maajoukkueessa

Joukkueella on edessä neljä peliä karsintalohkossa. Voittaja pääsee EM-kisoihin seuraavana vuonna.

Animaatio EU- ja Nato-maista Euroopassa

Naton ulkopuolelle on jäämässä vain neljä EU-maata – selvitimme, mitä virkaa on enää EU:n yhteisellä puolustuksella

Asiantuntija pitää mahdollisena, että Natosta aletaan keskustella pian Itävallassakin, vaikka puolueettomuus on kirjattu maan perustuslakiin.

Binderholzin sahan kyltti Nurmeksessa.

Itävalta avaa Joensuuhun kunniakonsulaatin – Pohjois-Karjalassa itävaltalaisia sahoja ja korkeakouluyhteistyötä

Konsulaatin vastuualueina ovat koko Pohjois-Karjala ja Kainuun maakunta. Vastuualueilla korostuu Itävaltaa kiinnostava osaaminen metsäluonnonvarojen innovatiivisessa hyödyntämisessä.

Venäjän presidentti Vladimir Putin tanssittaa Itävallan ulkoministeriä Karin Kneisslia tämän häissä 18.8.2018.

Venäjä väittää “vapauttavansa” Ukrainan uusnatseista, mutta vaikenee tuestaan Euroopan äärioikeistolle – tämä Venäjän avusta tiedetään

Monet eurooppalaiset äärioikeistopuolueet ovat tuominneet hyökkäyksen Ukrainaan Venäjä-kytköksistään huolimatta.

STS-yhtiön omistaja ja suurliikemies Aleksei Bobrov (vas.) ja Fortumin Venäjän-yhtiön toimitusjohtaja Alexander Chuvaev lyövät kättä päälle yhteisyrityksen solmimisen kunniaksi toukokuussa 2017. Taustalla Tjumenin silloinen kuvernööri Vladimir Jakušin, joka nykyisin on Venäjän rakentamis- ja asuntoministeri.

Fortumilla yhtiökumppaneina venäläisoligarkit, joiden epäiltiin saaneen EU-passit lahjomalla Itävallan äärioikeistoa

Valtionyhtiö Fortum sanoo tarkistaneensa oligarkkikumppaneidensa taustat perusteellisesti. Yhtiö kiistää joutuneensa painostuksen kohteeksi Venäjällä.

Perttu Reponen hiihtää Rukan maailmancupissa 2020.

Suomelle yhdistetyn viestikultaa nuorten MM-kisoissa

Ankkuri Perttu Reponen ratkaisi omalla osuudellaan maailmanmestaruuden Suomen joukkueelle.

Laskettelijoita hiihtohississä.

Hiihtolomalla Eurooppaan? Tarkista tästä koronarajoitukset suosituissa lomakohteissa

Helmikuun alusta alkaen EU:n digitaalinen koronatodistus on voimassa yhdeksän kuukautta täydestä rokotussarjasta. Jos toisen koronarokotuksen on saanut vuosi sitten keväällä, todistus uhkaa jo vanheta.

Yhdistetyn Ilkka Herola hyppää mäkeä.

Ilkka Herolan koronanäyte on Suomessa positiivinen, mutta Itävallassa negatiivinen – olympiamatka voisi pelastua yllättävällä kikkailulla

Koronan oireettomana sairastanut Ilkka Herola kilpailee ensi viikolla Seefeldin maailmancupissa. Herolan PCR-testitulos on Suomessa positiivinen, mutta Itävallassa negatiivinen. Siksi hän pääsee Itävallassa kisaamaan.

Nehammer

Kovan linjan maahanmuuttokriitikosta tulossa Itävallan uusi johtaja

Sisäministeri Karl Nehammer on nousemassa Itävallan seuraavaksi liittokansleriksi. Hän aikoo jatkaa edellisen liittokanslerin viitoittamalla linjalla.

Tiina Vuori poseeraa kameralle Itävallan Klagenfurtissa.

Raumalainen Tiina Vuori viettää perhearkea koronasulussa Itävallan Klagenfurtissa: "Väsymys ja surullisuus on joka paikassa aistittavissa"

Itävallassa alkoi maanantaina koko maan kattava sulkutila pahentuneen koronatilanteen takia. Maassa on ollut päivittäin jopa 15 000 uutta tartuntaa.

Minetit joukkuevoimistelun MM-kisojen alkukilpailussa Helsingissä.

Maanantai 22.11.2021 (tv)

Hoitojonot. Itävalta. Joukkuevoimistelun MM-kulta. Sääennuste.

Itävallassa asuva Hanna Fauster kertoo paikallisten koulujen koronaviestinnästä

Itävallan koronasulku hämmentää suomalaisäitiä: Lapset lähtevät kouluun, mutta kukaan ei tiedä, mitä sitten tapahtuu

Itävallassa alkaa tänään ainakin kymmenen päivää kestävä koronasulku. Koulut pysyvät auki, mutta Hanna Fauster ei vieläkään tiedä, järjestetäänkö lapsille lähiopetusta.

Helsingin keskustaan kerääntyi 1500 koronatoimia vastustavaa mielenosoittajaa

Koronatoimia vastustavien mielenilmaus keräsi 1 500 ihmistä Helsingin keskustaan, protesteja eri puolilla maailmaa

Koronatoimia vastustavat ovat keräntyneet mielenosoituksiin eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Hollannissa mielenilmaukset ovat jatkuneet. Eilen niissä pidätettiin yli 50 ihmistä.

Emma Kari ja Krista Mikkonen

Perjantai 19.11.2021 (radio)

Itävallan koronarokotuspakko. Vihreiden ministerit. Nuorten asuminen. Ulkoluistelukausi. Sää.

Itävalta kertoi ottavansa käyttöön rokotepakon

Itävalta kertoi ensimmäisenä EU-maana ottavansa käyttöön rokotepakon – kaikkien kansalaisten otettava rokote helmikuun alkuun mennessä

Rokotteesta kieltäytymisestä rangaistaan sakolla tai vankeusrangaistuksella. Lisäksi Itävalta asetetaan täyteen sulkutilaan maanantaista alkaen. Sulkutila kestää enintään 20 päivää.

Teemu Pukki jahtaa palloa Zenicassa Bosnia-Hertsegovinan vieraana 13.11.2021.

Mikä ihmeen MM-jatkokarsinta? Tällainen on uudistunut systeemi, jonka kautta Suomi voi edetä Qatarin MM-kisoihin

Mikäli Suomi yltää MM-jatkokarsintoihin, Huuhkajien pitäisi voittaa ensi maaliskuussa kaksi kovaa vastustajaa selviytyäkseen jalkapallon MM-kisoihin. Otteluparit arvotaan 26. marraskuuta Sveitsissä.

Juho Korpela metrossa tutkii puhelintaan.

Vaihto-opiskelija elää normaalia elämää Itävallan pahenevassa koronatilanteessa: "Absurdia, että on samanlaisia bileitä kuin ennen koronaa"

Itävallassa tautitapauksia on ollut keskimäärin suunnilleen kymmenen kertaa enemmän kuin Suomessa. Rajoituksia voikin olla tulossa, sanoo Salzburgissa opiskelijavaihdossa oleva Juho Korpela.

Andritzin liput.

Teknologiakonserni Andritz kasvatti tulostaan tuntuvasti heinä-syyskuussa – kasvua oli 55 prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan

Samaan aikaan yhtiön liikevaihto kutistui 1,5 miljardiin euroon. Yhtiön mukaan tärkein syy on se, että viime vuoden kolmannella neljänneksellä sellussa ja paperissa oli isoja tilauksia.

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz ilmoittaa erostaan.

Kirjeenvaihtajan analyysi: Liittokansleri Sebastian Kurz kaatui, koska hänen epäillään manipuloineen mediaa vielä härskimmin kuin mikä Itävallassa on ollut maan tapa

Vasta 35-vuotiaan poliitikon jo toinen hallitus kaatui korruptioskandaaliin. Kurzin julistaminen poliittisesti kuolleeksi saattaa olla silti ennenaikaista, kirjoittaa vastikään Wienistä palannut Eurooppa-kirjeenvaihtaja Suvi Turtiainen.

Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz eroaa tehtävästään

Itävallan liittokansleri eroaa tehtävästään – taustalla korruptioepäily

Liittokanslerin puolueen ÖVP:n hallituskumppani vihreät ja maan oppositiopuolueet ilmoittivat aiemmin, että ne eivät luota enää Sebastian Kurziin.

Itävallan pääministeri Sebastian Kurz kasvomaskin kanssa

Itävallan liittokansleria epäillään korruptiorikoksista, jotka koettelevat ÖVP:n ja vihreiden koalitiohallitusta – tästä skandaalissa on kyse

Korruptioepäilyt ovat iskeneet sekä Kurzin että ÖVP:n suosioon. Lisäksi tutkinta rasittaa ÖVP:n ja sen hallituskumppanin, vihreiden, välejä.

Sebastian Kurz

Poliisi tutkii: Itävallan liittokansleria epäillään korruptiosta

Itävallan poliisi on tehnyt ratsian taloon, jossa liittokansleri Sebastian Kurz työskentelee.

Heinz-Christian Strache

Itävaltaa syytetään yrityksistä vaientaa hallituksen kaataja – Salaa kuvatun korruptiovideon takana olleelle etsivälle kova huumesyyte

15 ihmisoikeus- ja sananvapausjärjestöä epäilee, että etsivä Julius Hessenthalerista halutaan tehdä varoittava esimerkki. Hän oli vuonna 2019 tekemässä salaa kuvattua videota, joka johti varaliittokansleri Heinz-Christian Strachen eroon.

Lukas Hradecky on Bayer Leverkusenin kapteeni.

Eurooppa-liigan lohkoissa vältytään paikalliskamppailuilta – Kamaran Rangers haastavassa lohkossa, Hradeckyn Leverkusen omansa ennakkosuosikki

Suomalaispelaajien Glen Kamaran, Lukas Hradeckyn ja Joel Pohjanpalon joukkueiden lohkot Eurooppa-liigassa selvisivät perjantaina.

työntekijät teippaavat laminaattipaperirullia Kotkamillsin tehtaassa

Kartonkijätti osti muovittoman kahvikupin kehittäneen tehtaan Suomesta – ilmoitti heti isosta investoinnista: "Myös meillä on visio"

Suomalaisen Kotkamills-metsäteollisuusyhtiön ostanut itävaltalainen Mayr-Melnhof-yhtymä investoi 20 miljoonaa euroa suomalaistehtaaseen. Uusi omistaja haluaa kehittää lisää muovittomia elintarvikekartonkeja.

Kotkamillsin kyltti pensaan ja verkkoaidan edessä.

Kotkan keskustaan kulkeutuvat hajut saattavat jäädä pian historiaan – Kotkamills ottaa käyttöön uuden hajukaasukattilan

Kotkamills on ottamassa käyttöön uuden hajukaasukattilan, jonka avulla pyritään vähentämään tehtaan aiheuttamia hajuhaittoja sekä parantamaan energiatehokkuutta.

Anna Kiesenhofer Tokion olympialaisissa.

Yksi kaikkien aikojen olympiayllätyksistä – naisten maantiepyöräilyn kultamitalisti on 30-vuotias matematiikan tohtori, joka hylkäsi ammattiurheilun jo vuosia sitten

Itävallan Anna Kiesenhofer voitti naisten maantieajon olympiakultaa tavalla, jota harva osasi odottaa. Kovimmat maajoukkueet menettivät kultasaumansa keskinäisen kommunikaation puutteeseen.

ooppera

Itävalta tutkii amerikkalaisilla diplomaateilla Wienissä epäiltyä ”Havannan syndroomaa”: Outoja oireita ollut noin kahdella tusinalla

Amerikkalaisilla diplomaateilla on ollut Wienissä samankaltaisia oikeita kuin aikoinaan Yhdysvaltojen diplomaateilla Kuubassa. Tiettävästi yli 20 amerikkalaista on saanut Wienissä outoja oireita.

Denzel Dumfries tuulettaa Hollannin maalia

Hollannin laitapuolustaja on hurjassa maalivireessä, oranssipaidat jatkoon – C-lohkon päivän tulokset sopivat Huuhkajille

Hollanti ei antanut Itävallan yllättää. Ottelussa nähtiin vasta turnauksen toinen onnistunut maali rangaistuspotkusta. Oranssipaidat marssivat voitolla jatkoon. Peli päättyi numeroihin 2–0 (1–0). Lopputulos sopii Huuhkajille kohtuullisesti.

Goran Pandev juhlii Pohjois-Makedonian ensimmäistä maalia EM-kisoissa.

Huuhkajien ohella EM-kisoissa debytoiva Pohjois-Makedonia jäi pisteittä – 37-vuotiaan ikonin tasoitusmaali ei riittänyt Itävaltaa vastaan

Pohjois-Makedonian kapteenista Goran Pandevista, 37, tuli jalkapallon EM-kisahistorian toisiksi vanhin maalintekijä. Silti hänen joukkueensa joutui taipumaan Itävallan voittaessa 3–1.

Pohjois-Makedonian pelaajat tuulettavat maalia.

Suomen kohtalontoveri jalkapallon EM-kisoissa vain nauttinee historiallisesta saavutuksestaan – C-lohkossa entiset pelaajalegendat penkin päässä

Yle Urheilu analysoi jalkapallon EM-kisojen jokaisen joukkueen lohkottain. C-lohkossa suosikin viittaa kantaa harteillaan Hollanti. Lohkossa on myös EM-kisojen toinen debytantti Suomen lisäksi eli Pohjois-Makedonia. Lohkon täydentävät Itävalta ja Ukraina.

Alisa Vainio kilpaili kotikentällään Lappeenrannassa Kalevan kisoissa elokuussa 2019. Sen jälkeen tilillä on vain yksi startti, Dohan MM-maraton syyskuussa 2019.

Yli puolitoista vuotta kisoista poissa ollut Alisa Vainio luopui tavoitteestaan kilpailla Tokion olympiamaratonilla

Alisa Vainio viestitti Yle Urheilulle, ettei hän tavoittele paikkaa elokuussa kilpailtavalla Tokion olympialaisten maratonilla. Vainio ei aio osallistua Wienin maratonille, joka olisi ollut viimeinen näyttösauma.

Eveliina Summanen

Eveliina Summasen unelmamaali nosti Helmarit tasapeliin Itävallassa – katso huikea kanuuna ylänurkkaan: "Kyllä se vähän yllätti"

Helmarit ja Itävalta päätyivät maaottelussa 2–2-tasapeliin. Katso maalikooste kuvaa klikkaamalla!

helmarit

Katso tallenne: Helmarit mittaa Itävallan pelivireen harjoitusottelussa – Anna Westerlund rikkoo maajoukkueen ennätyksen

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue kohtaa Itävallan harjoitusottelussa. Katso suoraa lähetystä kello 21.25 alkaen!

Linda Sällström

Helmarien ajatukset ovat jo MM-karsintojen lohkoarvonnoissa – yhtä joukkuetta Linda Sällström ei halua vastustajakseen: "Olen kyllästynyt pelaamaan Espanjaa vastaan"

Suomi kohtaa sunnuntaina vierasmaaottelussa Itävallan, joka oli edellisessä kohtaamisessa kolme vuotta sitten vielä Helmareita parempi. MM-karsintojen lohkot arvotaan huhtikuun lopussa.

Amanda Rantanen.

Amanda Rantanen kutsuttu Helmareihin, Julia Tunturi sivuun joukkueesta

Suomen jalkapallonaiset kohtaavat 11. huhtikuuta Itävallan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle