Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Toimittajalta: Popeda nousi isoksi kovalla työllä ja uupumattomalla energialla – alkuvaiheessa kelpasi illanvietto vaikka lapsenvahtina

Popedan 40-vuotiskeikka Ratinan stadionilla nosti kyynelen silmäkulmaan. Enkä varmaankaan ollut ainoa. Oma stadionkeikka on tamperelaisyhtyeelle aito työvoitto, arvioi Ylen kulttuuritoimittaja Päivi Puukka.

Näkökulma: Itse tehty punk

Hiuksia värjättiin karamellivärillä. Sitä sai ostaa ihan tavallisesta ruokakaupasta. Käsityökaupasta haettiin hakaneuloja. Neulojen menekki herätti Lankaliike Aili Jokisessa hämmennystä, kirjoittaa toimittaja Päivi Puukka.

Suomirokkareiden sisäjalkapallon SM-kisat Perniössä 1990

Monella rytmitaju siirtyi esiintymislavoilta pelikentille.

Heikki kerää popmusiikkia – Beatles-juliste ja Hurriganes-levy rakkaimmat löydöt

Kokenut popmusiikkikulttuurin keräilijä ei innostu netin musiikkipalveluista. Heikki Tietäväinen toivoo, että nykynuoriso löytäisi cd- ja lp-levyjen maailman. Tietäväisellä on laaja kokoelma levyjä, kasetteja ja julisteita populaarimusiikista eri vuosikymmeniltä.

Epe's lopettaa myymälänsä, muistot elävät – audio

Pitkin viikkoa on muisteltu ensimmäisiä levyostoksia ja sitä, miten suosikkilevyjen ilmestymistä odotettiin Epe'sin rappusilla.

Musiikkimies Epe Helenius saa Kulttuurirahaston palkinnon

Tämänvuotinen Pirkanmaan kulttuurirahaston palkinto myönnetään toimitusjohtaja Epe Heleniukselle. Musiikkimiestä kehutaan palkintoperusteissa "yrittäjän rohkeasta pitkäsoitosta sekä soittajan ja kuulijan yhdistämisestä".

Bändi julkaisi levyn jouluaattona: "Kukaan muu ei niin ole tehnyt"

Suomirockia soittavalla Musta Joutsen -nimisellä yhtyeellä oli jouluaattona suuri syy odottaa joulurauhan julistusta: sen jälkeen julkaistiin bändin kolmas pitkäsoitto.

JussinHessu-kulttuuripalkinto annettiin Rajaportin saunalle

Rajaportin saunan historia edustaa kulttuuritekoa puhtaimmillaan, sanovat Tampereen ja Tammerkosken Nuorkauppakamarit. Sauna ja sen historia palkittiin perjantaina puoliltapäivin nuorkauppakamareiden vuosittain jakamalla JussinHessu-kulttuuripalkinnolla.

Lätkähullut liikemiehet uskovat Keskusareenaan

Tampereelle suunnitellun Keskusareenan rahoittajien joukosta löytyy innokkaita jääkiekkomiehiä. Ilveksen ja Tapparan rahamiehet uskovat, että Tampereella pelataan MM-lätkää keväällä 2013.

Poko hiljenee, Epe pisti Rattaan pyörimään

Kun Poko Records keskittyy vanhoihin nimiinsä, eikä enää hanki uusia artisteja, päätti Epe Helenius pistää pystyyn uuden levy-yhtiön. Kotimaisten musiikkikonkarien yhtiö saikin todellisen unelma-alun, kun ensimmäinen julkaisu tärähti listaykköseksi ja myi heti kultaa.

Poko Recordsin tilalle uusi levy-yhtiö

Tamperelainen Epe Helenius jättää perustamansa Poko Rekords Oy:n toimitusjohtajan tehtävät. Helenius on perustanut uuden levy-yhtiön.

Poko Rekordsin raunioille nousee uusi yhtiö

Suomessa aloittaa tänään uusi levy-yhtiö Sound Of Finland. Kyseessä on maineikkaan Poko Rekordsin raunioista rakennettu riippumaton levy-yhtiö. Sound Of Finlandin toimitusjohtajana aloittaa Pokon perustaja Epe Helenius.

C-kasetit tekevät paluuta

Nostalgiset formaatit tekevät paluuta musiikkibisnekseen. Vinyylilevyjen suosio on voimakkaassa kasvussa, mutta myös uusia c-kasetteja tuotetaan jälleen. Kasettien paluuta vaihdittavat nostalgia sekä niiden halpuus.

C-kasetit ja vinyylilevyt tekevät paluuta

Nostalgiset formaatit tekevät paluuta musiikkibisnekseen. Vinyylilevyjen suosio on voimakkaassa kasvussa, mutta myös uusia C-kasetteja tuotetaan.

Popedan keikkaklassikoita

Suomirokin legendaarinen keikkakone työnsä ääressä.

Poko Rekordsin historiikki julkaistu

Suomi-rockin keskeisimmästä levy-yhtiöstä, tamperelaisesta Poko Rekordsista on julkaistu historiikki. Yhtiölle ovat levyttäneet lähes kaikki keskeisimmät suomalaiset rock-yhtyeet.