Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Melartinin mieskuoromusiikkia sisältävä äänite.

Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

Laulu-Miehet tulkitsevat Melartinia tulisesti

Kuvassa isot urut, joiden edessä on kanttori Jussi Keinonen

Mendelssohnin ja Melartinin musiikki soi edelleen vihkipareille Kajaanissa – parhaillaan käynnissä vihkimisten sesonkiaika

Varsinkin elo- ja syyskuu ovat vihkiparien suosiossa. Toiset toteuttavat häät kevyellä suunnittelulla, toisilla jokainen osa-alue on tarkkaan mietitty. Kajaanin seurakunnan kanttorit ovat tehneet nettisivuille tallenteen vihkimusiikista.

Kuvituskuva. Tähtitaivas ja joulukalenterin luukku nro 1.

Sankaribaritoni äänessä – Soiva joulukalenteri

Rakkaimpia esityksiä Ylen musiikkiarkistosta.

Lassi Rajamaan musiikkiaiheinen piirros.

Onnellisen miehen paita – Lassi Rajamaan musiikkikronikka

Piirtäjä Lassi Rajamaan musiikkimuistoja.

Helene Schjerfbeckin taulu "Kukkiva omenapuu", Hagelstam & Co -huutokauppatalo, Helsinki, 5.3.2020.

Harvinainen Helene Schjerfbeckin taulu vaihtoi omistajaa 115 000 eurolla

Kukkiva omenapuu -nimisen teoksen aihe, kaksipuolisuus ja tekniikka tekevät siitä harvinaisen.

Joensuun konservatorion kyltti rakennuksen seinässä.

Joensuun konservatorion opiskelijoilta Aino-ooppera

Joensuun konservatorion opiskelijoilta on valmistunut ensi-iltaan Erkki Melartinin säveltämä Aino-ooppera. Konservatorion esityksessä lavalla ovat Raija Puhakan ja Anneli Hynnisen oppilaita. Oopperan ensi-ilta on keskiviikkona Joensuun konservatorion salissa.

Jarmo Raitio Kansalliskirjastolla Helsingissä tutkimassa vanhoja arkistomateriaaleja.

Lipuntarkastaja löysi Savonlinnan oopperajuhlien ensimmäisen julisteen 100 vuoden takaa

Savonlinnan oopperajuhlat täyttää tällä viikolla sata vuotta. Helsinkiläinen keräilijä ja kulttuurinharrastaja Jarmo Raitio on löytänyt ensimmäisten, vuonna 1912 järjestettyjen juhlien julisteen. Myöhempien festivaalien julisteita on säilynyt mm. Kansalliskirjastossa, mutta ensimmäisten festivaalien julistetta ei ole aikaisemmin tunnettu.

Kerrostalokaksio paloi asuinkelvottomaksi Helsingissä

Helsingin Pukinmäessä sijaitseva kerrostaloasunto on tuhoutunut tulipalossa lauantai-iltana. Palo sai alkunsa ilmeisesti keittiöstä. Asunnossa ollut mies pääsi ulos ilman vammoja.

Yönkuningatar Mozartin Taikahuilussa.

Postimuseokin juhlii 100-vuotiasta oopperaa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen Kansallisoopperan edeltäjän, Kotimaisen oopperan perustamisesta. Helsingissä, Postimuseossa torstaina 28.4. avattava "Oopperan merkkivuodet" -näyttely tuo instituution värikkään historian tähän päivään.

Radion kuoro esiintyy Linnassa.

Ensimmäiset radioidut Linnan juhlat 1949

Radiokuuntelijat pääsivät Linnan juhliin jo 1949.

Joona Hotti (vas.), Jenni Riihimäki, Iiro Kangas, Anne-Liina Latvala.

Lapuan saksofonikvartetille kisamenestystä

Lapuan musiikkiopiston saksofonikvartetti ylsi jaetulle kolmannelle sijalle korkeatasoisessa Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailussa Savonlinnassa. Voitto meni Sibelius-Akatemian kvartetille.

Savonlinnan musiikkiopiston Melartin -sali.

Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailu käynnistyi

Savonlinna on viikonloppuna 12. – 15.11. valtakunnallisen kilpailun näyttämönä. Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailu on järjestetty joka toinen vuosi alkaen vuodesta 2000. Nyt ovat menossa viidennet kilpailut. Osanottajamäärä on noussut yli kahteen sataan ja heistä muodostuu yli seitsemänkymmentä yhtyettä. Mukana on pianisteja, jousisoittajia, puhallinsoittajia ja laulajia.

Taidelukiolaiset Senja Syrjälä ja Pyry Smolander

Oopperaa ja ylioppilaskokeita

Oopperassa saa usein vetää vähän yli ja olla diiva. Se on tosi vapauttavaa, kun saa olla ihan erilainen kuin normaalisti on, sanoo Senja Syrjälä. Senja on Savonlinnan Taidelukion oppilas ja tekeillä on katkelmia W.A. Mozartin Figaron häät –oopperasta.

Pianokonkari Liisa Pohjolalle valtionpalkinto

Suomen merkittävimpiin pianisteihin lukeutuva Liisa Pohjola on saanut 15 000 euron säveltaiteen valtionpalkinnon. Paitsi ilmaisuvoimaisena pianistina Pohjola on tehnyt pitkän ja omistautuvan uran pianopedagogina Sibelius-Akatemiassa.

Innostus kamarimusiikkikisaan ennätyksellistä

Savonlinnassa marraskuussa järjestettävään Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailuun on ilmoittautunut ennätykselliset 76 kokoonpanoa. Kilpailu järjestetään nyt viidennen kerran.

Nuotisto

Yleisradio lahjoittaa merkittäviä nuottikäsikirjoituksia Kansalliskirjastoon

Yleisradio lahjoittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän käsikirjoituskokoelman Kansalliskirjastoon. Nuotiston kokoelma on karttunut Yleisradion musiikkiohjelmien tarpeisiin hankituista sävellyksistä aina vuodesta 1927 alkaen, jolloin Radio-orkesteri perustettiin.