Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sankaribaritoni äänessä – Soiva joulukalenteri

Rakkaimpia esityksiä Ylen musiikkiarkistosta.

Onnellisen miehen paita – Lassi Rajamaan musiikkikronikka

Piirtäjä Lassi Rajamaan musiikkimuistoja.

Harvinainen Helene Schjerfbeckin taulu vaihtoi omistajaa 115 000 eurolla

Kukkiva omenapuu -nimisen teoksen aihe, kaksipuolisuus ja tekniikka tekevät siitä harvinaisen.

Joensuun konservatorion opiskelijoilta Aino-ooppera

Joensuun konservatorion opiskelijoilta on valmistunut ensi-iltaan Erkki Melartinin säveltämä Aino-ooppera. Konservatorion esityksessä lavalla ovat Raija Puhakan ja Anneli Hynnisen oppilaita. Oopperan ensi-ilta on keskiviikkona Joensuun konservatorion salissa.

Lipuntarkastaja löysi Savonlinnan oopperajuhlien ensimmäisen julisteen 100 vuoden takaa

Savonlinnan oopperajuhlat täyttää tällä viikolla sata vuotta. Helsinkiläinen keräilijä ja kulttuurinharrastaja Jarmo Raitio on löytänyt ensimmäisten, vuonna 1912 järjestettyjen juhlien julisteen. Myöhempien festivaalien julisteita on säilynyt mm. Kansalliskirjastossa, mutta ensimmäisten festivaalien julistetta ei ole aikaisemmin tunnettu.

Kerrostalokaksio paloi asuinkelvottomaksi Helsingissä

Helsingin Pukinmäessä sijaitseva kerrostaloasunto on tuhoutunut tulipalossa lauantai-iltana. Palo sai alkunsa ilmeisesti keittiöstä. Asunnossa ollut mies pääsi ulos ilman vammoja.

Postimuseokin juhlii 100-vuotiasta oopperaa

Tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta Suomen Kansallisoopperan edeltäjän, Kotimaisen oopperan perustamisesta. Helsingissä, Postimuseossa torstaina 28.4. avattava "Oopperan merkkivuodet" -näyttely tuo instituution värikkään historian tähän päivään.

Ensimmäiset radioidut Linnan juhlat 1949

Radiokuuntelijat pääsivät Linnan juhliin jo 1949.

Lapuan saksofonikvartetille kisamenestystä

Lapuan musiikkiopiston saksofonikvartetti ylsi jaetulle kolmannelle sijalle korkeatasoisessa Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailussa Savonlinnassa. Voitto meni Sibelius-Akatemian kvartetille.

Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailu käynnistyi

Savonlinna on viikonloppuna 12. – 15.11. valtakunnallisen kilpailun näyttämönä. Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailu on järjestetty joka toinen vuosi alkaen vuodesta 2000. Nyt ovat menossa viidennet kilpailut. Osanottajamäärä on noussut yli kahteen sataan ja heistä muodostuu yli seitsemänkymmentä yhtyettä. Mukana on pianisteja, jousisoittajia, puhallinsoittajia ja laulajia.

Oopperaa ja ylioppilaskokeita

Oopperassa saa usein vetää vähän yli ja olla diiva. Se on tosi vapauttavaa, kun saa olla ihan erilainen kuin normaalisti on, sanoo Senja Syrjälä. Senja on Savonlinnan Taidelukion oppilas ja tekeillä on katkelmia W.A. Mozartin Figaron häät –oopperasta.

Pianokonkari Liisa Pohjolalle valtionpalkinto

Suomen merkittävimpiin pianisteihin lukeutuva Liisa Pohjola on saanut 15 000 euron säveltaiteen valtionpalkinnon. Paitsi ilmaisuvoimaisena pianistina Pohjola on tehnyt pitkän ja omistautuvan uran pianopedagogina Sibelius-Akatemiassa.

Innostus kamarimusiikkikisaan ennätyksellistä

Savonlinnassa marraskuussa järjestettävään Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailuun on ilmoittautunut ennätykselliset 76 kokoonpanoa. Kilpailu järjestetään nyt viidennen kerran.

Yleisradio lahjoittaa merkittäviä nuottikäsikirjoituksia Kansalliskirjastoon

Yleisradio lahjoittaa kulttuurihistoriallisesti merkittävän käsikirjoituskokoelman Kansalliskirjastoon. Nuotiston kokoelma on karttunut Yleisradion musiikkiohjelmien tarpeisiin hankituista sävellyksistä aina vuodesta 1927 alkaen, jolloin Radio-orkesteri perustettiin.