Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mari Parkkinen Tainionkosken kirkon edustalla

Kiss FM teki Mari Parkkisesta julkkiksen – kaksi vuotta seurapiirien säihkettä riitti, ja nyt hän on kirkkoherra

Mari Parkkinen oli 1990-luvun puolessa välissä suosittu KISS FM:n aamujuontaja. Reilut puoli vuotta sitten Parkkinen aloitti Imatran seurakunnan kirkkoherrana.

Sanna Ukkola

Sanna Ukkola: Uuspuritanisti valvoo jokaista liikettäsi, suihkuhetkesi pituutta ja patonkia, jonka syöt

Elämme uuspuritaanisuuden aikaa, jossa keskellä yltäkylläisyyttä kieltäydymme nautinnoista ja vaadimme sitä toisiltakin, kirjoittaa Sanna Ukkola blogissaan.

Nunna koristelee Äiti Teresan kuvaa.

Intian poliisi: Äiti Teresan järjestön nunna myi vauvoja

Nunna ja toinen työntekijä ovat myyneet ainakin viisi vauvaa järjestön turvakodista.

nunna

Turun birgittalaisluostarissa asuva sisar Marja-Liisa rakastaa Jumalaa ja fanittaa Almaa

Turussa on toiminut katolinen seurakunta vuodesta 1926. Sisar Marja-Liisa teki luostarilupauksen parikymppisenä.

Paavi Franciscus

Vatikaani: Riemuvuosi on tuonut yli 20 miljoonaa pyhiinvaeltajaa Roomaan

Paavi Franciscusen julistama Laupeuden pyhä vuosi päättyy marraskuun lopulla. Edellisen kerran roomalaiskatolisen kirkon riemuvuotta vietettiin vuonna 2000.

Jättipanda.

Maanantai 5.9.2016 (tv)

Rehtorin työ ei kiinnosta opettajia. Kunta-ala allekirjoitti kiky-sopimuksen. Äiti Teresasta tuli pyhimys. Kiinan jättiläispandojen määrä on kasvanut. Säätiedotus.

EU:n digitaalitalouden ja -yhteiskunnan komissaari Günther Oettinger ja Saksan liikenneministeri Alexander Dobrindt testasivat lisätyn todellisuuden laseja elektroniikkamessuilla Berliinissä 2. syyskuuta

Komissaarit keinotodellisuuden pauloissa ja viikon muita uutiskuvia

Päättyneen viikon aikana ns. lisätty todellisuus oli vahvasti läsnä Berliinin elektroniikkamessuilla. Yhdysvalloissa maahanmuuttajavanhempien lapsia esiintyi republikaanien Donald Trumpin vastaisessa mielenosoituksessa. Vatikaanissa Äiti Teresa julistettiin pyhimykseksi. Kokosimme yhteen viikon näyttävimpiä uutiskuvia.

Juha Sipilä.

Sunnuntai 4.9.2016 (radio)

Pääministeri uskoo oikeuteen turvapaikkapäätöksissä. Norjassa aita raja-asemalle. Äiti Teresasta pyhimys. Espoossa kaatosade.

Kuvassa paavi Franciscus Pietarinaukiolla järjestetyssä seremoniassa.

Äiti Teresa julistettiin pyhimykseksi

19 vuotta sitten kuollut nunna Äiti Teresa auttoi köyhiä Intiassa.

Uutisvideot: Paavi tarjosi asunnottomille pizzaa

Video: Paavi tarjosi asunnottomille pizzaa

Paavi julisti ensin Äiti Teresan pyhimykseksi ja tarjosi sen jälkeen pizzaa asunnottomille. Tarjoilemassa oli Äiti Teresan perustaman sääntökunnan nunnia.

Nunna koristelee Äiti Teresan kuvaa.

Alkavan viikon pääaiheet: Hallitus ja viljelijät puimapuuhissa, rakkaat viholliset kohtaavat Tampereella

Alkavalla viikolla Virolle valitaan presidenttiä pitkän kaavan mukaan ja Äiti Teresasta tulee pyhimys. Kotimaassa hallitus istuu budjettiriiheen ja Suomi kohtaa Ruotsin Ratinan stadionilla.

Uutisvideot: Äiti Teresa julistetaan pyhimykseksi syksyllä

Äiti Teresa julistetaan pyhimykseksi

Vatikaani katsoo osoitetuksi, että kahden kriittisesti sairaan ihmisen paraneminen johtui Teresan kuolemanjälkeisistä ihmeteoista. Niinpä hänet julistetaan pyhimykseksi.

Paavi avaa Pietarinkirkon pyhän oven.

Lehti: Äiti Teresasta tulee pyhimys jo ensi vuonna

Köyhien auttajana tunnettu Äiti Teresa on yhä lähempänä pyhimykseksi julistamista.

Ami Aspelund.

Ami Aspelund Euroviisuista: Aiemmin riitti kunhan sinne joku lähtee

Aspelund on yksi eniten Suomen euroviisukarsintoihin osallistuneista esiintyjistä. Hänen mielestään 60 vuotta täyttävä Euroviisut on edelleen hyvä ponnahduslauta uusille artisteille.

Äiti Teresan peittotalkoot Rovaniemen kirjastossa

Rovaniemen kirjastossa voi käydä joulukuun alusta alkaen neulomassa lappusia, joista kootaan peittoja intian katulapsille. Peittotalkoot on käynnissä koko ensi vuoden ajan.

Äiti Teresa

Äiti Teresa otti hoiviinsa kaikista köyhimmät

Äiti Teresa oli palkittu hyväntekijä.

15 naista on saanut Nobelin rauhanpalkinnon

Perjantaina Nobelin rauhanpalkinnon saaneiden naisten määrä lisääntyi kolmella, kun tämänvuotisen palkinnon saajiksi nimettiin Ellen Johnson Sirleafille, Leymah Gboweelle ja Tawakkul Karmanille. Nobelin rauhanpalkinnon on nyt saanut yhteensä 15 naista. Palkinto on jaettu vuodesta 1901 lähtien.

Äiti Teresan lämpö elää peitoissa

Suomessa on 30-vuotta neulottu peittoja Intian köyhille ja orvoille. Porvoossa peittoja on tehty vasta muutaman kuukauden ajan, mutta paljon on jo saatu aikaiseksi innokkaiden tekijöiden voimin.

Mikko Kuustonen esiintyy YouTuben Nenäpäivävideolla.

Kuustonen pöljäilee paremman maailman puolesta

Nenäpäivänä on lupa pöljäillä. Laita vain punainen nenä paikoilleen ja lähde tekemään hyvää hassutellen. Yksi tunnettu hyväntekijä on Leppävirralta kotoisin oleva Mikko Kuustonen, joka pöljäilee myös tänä vuonna Nenäpäivässä.

Pistä paremmaksi kuin Kuustonen

Pistä paremmaksi kuin Kuustonen

Suomen virallinen pyhimys Mikko Kuustonen on laittanut nenänsä likoon kehitysmaiden lasten hyväksi. Nenäpäivä uskoo, että myös muut kykenevät siihen, ja yllyttää kaikkia päihittämään Kuustonen pyhyydessä.

Metallinen krusifiksi ja rukousnauha raamatun päällä.

Autuaasta pyhimykseksi

Äiti Teresan syntymästä tuli eilen torstaina kuluneeksi sata vuotta. Hän kuoli vuonna 1997 ja autuaaksi hänet julistettiin vuonna 2003. Mitä autuaaksi julistaminen tarkoittaa ja kuinka pitkä matka siitä on pyhimykseksi?

Äiti Teresan syntymästä tulee kuluneeksi 100 vuotta

Tänään torstaina tulee kuluneeksi 100 vuotta maailmankuulun nunnan ja hyväntekijän Äiti Teresan syntymästä. Äiti Teresa sai Nobelin rauhanpalkinnon vuonna 1979. Hän kuoli vuonna 1997.

Käsitöitä Intian lapsille lämmikkeeksi

Lämmintä apua Intiaan pala kerrallaan

Huutoniemen seurakuntakeskuksessa Vaasassa on jo vuosia toiminut Äiti Teresa-piiri. Se kutoo peittoja Intiaan katulapsille ja lastenkoteihin. Piiri on Vaasan suomalaisen seurakunnan yksi diakoniapiireistä.

Yhdysvalloissa julkistetut postimerkit Äiti Teresasta ja Katharine Hepburnista.

Äiti Teresalle oma postimerkki

Historiallisia ihmisiä on jälleen muistettu Yhdysvalloissa omilla postimerkeillä.

Albania ja Intia kinastelevat Äiti Teresan jäännöksistä

Intia on tyrmännyt Albanian hallituksen vaatimuksen Äiti Teresan jäännösten siirtämisestä Albaniaan. Intian ulkoministeriön mukaan nunna kuuluu Intiaan. Äiti Teresan syntymän satavuotispäivää juhlitaan ensi vuonna.

Vaasalaiskoululaisilta peittoja Intiaan

Länsimetsän koulun oppilaat kutovat tilkkuja ja Huutoniemen Äiti Teresa -piiri kokoaa niistä peitot.

Al Gore. Nyt!

Al Gore YLE Uutisten haastattelussa syyskuussa 2006

Äiti Teresan kuolemasta kymmenen vuotta

Äiti Teresan kuolemasta on kulunut kymmenen vuotta. Elämänsä köyhien ja sairaiden auttamiselle omistanut äiti Teresa kuoli Intian Kalkutassa 5.9.1997. Kuolinsyynä oli sydänkohtaus.

Äiti Teresan kirjeet kertovat uskon horjumisesta

Intian köyhien ja sairaiden auttajana tunnettu äiti Teresa horjui uskossaan ja koki tyhjyyttä, kertovat hänen kirjeensä, jotka ilmestyvät kirjana syyskuun alussa.

Tutkijat itsekkyyden ja epäitsekkyyden lähteillä

Tutkijat uskovat löytäneensä ihmisaivoista alueen, joka määrittelee yksilön itsekkyyttä. Itsekkyys ja epäitsekkyys näyttävät kytkeytyvän aivoissa ohimoihin liittyvään uurteeseen.

Vuoksenmaa: Parempaa valvontaa vedonlyöntiin

Urheiluvedonlyönnin liikevaihto ja tarjolla olevien pelikohteiden määrä on kasvanut kymmenen viime vuoden aikana huomattavasti. Vedonlyöntipiireissä on aina pyörinyt myös niitä, jotka pyrkivät tekemään helppoa rahaa vilpillä. Nykyään osa huijareista saattaa jäädä myös kiinni.

Kardinaalit vetäytyvät julkisuudesta

Paavi Johannes Paavali II:lle seuraajan valitsevat kardinaalit eivät enää tapaa tiedotusvälineiden edustajia ennen uuden paavin valitsemista.

Culture Minister Defends Ashram Visit

Minister of Culture Tanja Karpela has raised eyebrows with plans to make a private visit to an ashram in India. The centre in Kerala was founded by the Hindu spiritual leader known as Mother Amma.