Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Lähde syyskuussa kiertämään Suomea Elävän arkiston matkassa

Syyskuun tapahtumia Elävän arkiston valossa.

Havaittuja ja kuultuja eroja naisten ja miesten välillä

Naiset eroavat miehistä, mutta ei aina päinvastoin.

Agenttitarinoita suoltava auervaara huijasi turkulaisnaisen omaisuuden

Agentti- ja suihkuseurapiiritarinoilla naisen pään pyörälle saanut mies sai saaliikseen yli 300 000 euroa. Käräjäoikeus tuomitsi hänet kolmeksi vuodeksi vankeuteen ja vahingonkorvauksiin.

"Auervaara" napsii naisen toisensa perään – huijatut kertovat tarinansa

Viisi naista kertoi Ylelle, kuinka he kaikki tulivat saman miehen huijaamiksi. Karilla on ollut noin kymmenen vuoden aikana ainakin 12 eri naisystävää. Usein naisystäviä on ollut yhtä aikaa kaksi tai kolmekin. Kari on myös uhkaillut ja vainonnut kumppaneitaan.

Nettihuijausten määrä räjähti käsiin - tökeröimmät yritykset poliisin virkapostiin

Tälle ilmiölle ei loppua ole näkyvissä. Tyypillisessä nettihuijauksessa "rakkaussuhde" sosiaalisen median kautta johtaa rahanpyyntöihin, jotka vain kasvavat ja kasvavat. Tökeröimmissä tapauksissa huijausviestejä lähetellään jopa poliisin virkapostiin.

Näkökulma: Miksi ihmisen jymäyttäminen on helppoa?

Nettiä voi kutsua hyvällä syyllä petosten pelloksi. Sieltä petkuttajat korjaavat hyväuskoisilta rahaa, toteaa toimittaja Risto Lasila kolumnissaan.

Amorin pojat – sumutusta tositarkoituksella

Ruben Oskar Auervaarasta tuli synonyymi naistenhuijaajalle.

Järki ja tunteet ihmisen voimavaroina

Järki on arvokas ja rajallinen luonnonvara.

Mitä yhteistä on Auervaaralla, Aino Kassisella ja Elias Simojoella?

Karismaattinen henkilö osoittaa luottamuksensa ja usein myös oman haavoittuvaisuutensa ihmiselle, joka on itse jollain tapaa heikossa ja haavoittuvaisessa tilanteessa. Tällaisisista yhtälöistä syntyvät niin romanttisten valehtelijoiden, vihaa lietsovien poliittisten liikkeiden kuin itsetuohoisten uskonlahkojenkin tarinat, kertoo Hannu Lauerma.

Suomen kansallisbiografia esittelee kansanparantajia ja presidenttejä

Kymmenosainen Suomen kansallisbiografia on valmistunut, viimeinen osa ilmestyi viikonvaihteessa. Kansallisbiografiassa on kuuluisuuksien rinnalla tilaa myös tuntemattomille ja tavallisille. Mukana on murhamiehiä ja varkaita, kapinallisia kansanjohtajia ja toisinajattelijoita. Laaja bibliografia sisältää 6 000 pienoiselämäkertaa, joita on ollut kirjoittamassa yli 700 tutkijaa.