Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kävelijöiden siltayhteys Uunisaareen aukeaa ensi viikolla

Pontonisilta on käytössä huhtikuun puoliväliin.

Uimavesien bakteeripitoisuudet koholla Suomenlinnan ja Uunisaaren rannoilla – sinilevät vähentyneet merialueilla

Viime aikojen runsaat sateet ovat huuhtoneet epäpuhtauksia maanpinnalta uimaveteen.

Helsingin saaristoon odotettiin kaikkien aikojen matkailukesää – Nyt laivat ovat telakoilla ja liikennöitsijät odottavat tietoa ravintoloiden aukaisemisesta

Useat Helsingin saaristossa liikennöivät yhteysalusyrittäjät ovat joutuneet siirtämään kauden aloitusta ja lomauttamaan kesäksi palkatut työntekijät ainakin toukokuun loppuun saakka.

Tuija Pehkonen: Rakkain saunamuistoni liittyy jäätelöön

“Saunajäätelö oli tärkeä asia, jota aina odotti.”

Helsingin kaupunki: Vältä uimista Mustasaaressa, Suomenlinnassa, Uunisaaressa ja Pihlajasaaressa

Syy kehotukseen on maksamyrkkyjä tuottavan sinilevälajin runsastuminen.

Helsingin uimakausi starttasi virallisesti

Uimarantojen veden laatua seurataan nyt säännöllisesti.

Työelämäpuhetta naisilta naisille – Ompeluseurasta saa vertaistukea ja verkostoja

Työelämäverkosto Ompeluseura mukautuu jäsentensä tarpeisiin. Naisryhmän tuella luodaan uraa: kolmen vuoden aikana porukassa on paitsi kysytty neuvoja ja autettu toisia, myös viilattu ansioluetteloita ja järjestetty festarit.

Sipsipusseja, tamponeja, ruiskuja ja tupakantumppeja – Kaikkea tätä meriroskikset keräävät Helsingin satamassa

Helsingin satama-alueelle laskettiin keväällä kaksi meriroskista, jotka ovat imuroineet merestä jätettä kesän ajan. Isoin saalis on painanut jopa 20 kiloa.

Meriroskis kerää muovijätteet talteen – Sinäkin voit auttaa merta selviytymään

Helsingin edustalle asennettu vedessä kelluva roskis imee muoviroskaa. Tutkija muistuttaa, että kaikki mereen päätyvä muovi on lähtöisin ihmisiltä. Lue vinkit jätteen vähentämiseksi.

Aggressiiviset hanhet karkottavat matkailijat Helsingin edustan saarilta

Valkoposkihanhien kasvanut määrä aiheuttaa harmaita hiuksia Helsingin edustan saarilla toimiville yrittäjille. Ihmiset liikkuvat mieluummin etäällä aggressiivisista hanhista ja kävijämäärät saarilla ovat laskussa.

Miten olisi vappuinen veneretki Helsingin lähisaareen

Vappupäivänä pääsee venekyydillä jo puoleen tusinaan saareen ja vesireittiliikenne useisiin saariin starttaa tulevana viikonloppuna.

Origin of oil spill remains a mystery

Surveillance flights made by the Finnish Frontier Guard indicate the oil spillage off the coast of Helsinki has diminished significantly as a result of clean-up operations. The oil has also dissolved and drifted southwards. No further measures to clear the oil took place on Sunday.

Öljy Helsingin edustalla vähentynyt

Vieläkään ei ole selvillä, mistä jopa tuhansien litrojen öljypäästö on peräisin. Pelastuslaitos on lopettanut torjuntatyöt. Tuuli käy etelään ja hajanaiset öljylautat ovat ajelehtineet Pihlajasaaren eteläpuolelle noin puolen kilometrin päähän rannasta.

Helsingin edustan öljylautan tutkinta jatkuu

Länsi-Suomen merivartioston valvontalentokone tekee aamupäivällä päästöalueelle tutkintalennon. Toistaiseksi ei ole selvillä, mistä öljypäästö on peräisin.

Oil spill detected near Helsinki coastline

Thousands of litres of oil were discovered off the coast of Helsinki on Saturday . Rescue officials say the spill may be light fuel oil.

Tuhansia litroja öljyä meressä Hernesaaren ja Pihlajasaaren alueella - torjuntatyöt lopetettiin

Pelastuslaitoksen mukaan öljy saattaa olla peräisin alueella ajaneesta aluksesta, mutta varmuutta asiasta ei ole. Öljyä on meressä hajallaan, eikä kokonaisia lauttoina. Osa siitä hajoaa, mutta valtaosa on kerättävä imeytyspuomeilla.

Suota saatiin suojeluun Keski-Pohjanmaalla

Valtio hankki luonnonsuojelua varten Keski-Pohjanmaalta 165 hehtaaria maa-alueita vuonna 2011. Etelä-Pohjanmaan ELY-keskuksen merkittävimpiä ostoja olivat Toholammin Viitajärven lintuvesi- ja Natura-alue.

Sunnuntaina kadonnut muistisairas mies on löytynyt

Sunnuntaina Helsingin Uunisaaresta kadonnut alzheimer-potilas on löytynyt. Poliisin mukaan 69-vuotias mies on sairaalahoidossa ja voi olosuhteisiin nähden hyvin.

Alzheimerin tautia sairastava mies katosi Helsingissä

Helsingin poliisi kaipaa tietoja sunnuntaina iltapäivällä kadonneesta 69-vuotiaasta miehestä. Mies sairastaa Alzheimerin tautia.

Vantaanjoen vedenlaatu hyvä – myös sinilevää on vähän

Vantaanjoen hygieninen taso on tällä hetkellä hyvä. Helsingin uimarannoilta otetuista näytteistä ei ole löytynyt poikkeavia bakteerimääriä. Myös sinilevien määrät ovat vähenemässä uimavesissä.

Helsingin uimarannoilta löytyi runsaasti sinilevää

Helsingin uimarannoilla on paikoin havaittu runsaasti sinilevää. Suuria tai kohtalaisia määriä sinilevää on Hietarannan ja Munkkiniemen sekä Seurasaaren molemmilla rannoilla.

Metsäkeskus ennallistaa soita

Lestijärvellä ja Halsualla sijaitsevien nevojen ja purojen ympäristöjä ennallistetaan noin 60 000 eurolla.