Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Dekkarit ovat suositumpia kuin koskaan ja Leena Lehtolainen uskoo tietävänsä siihen syyn

Jännityskirjallisuuden lukeminen on alan konkarin ja kirjailijan Leena Lehtolaisen mielestä oiva tapa purkaa kuolemaan liittyviä tunteita.

Elämäni Biisi – Katariina, Teemu, Juhani ja Leena: Luopumista ja Freddien ilmestys

Neljä tarinaa, neljä biisiä, mutta kuka ei puhu totta?

Leena Lehtolainen ällistytti tv-lähetyksessä: Kirjoitti muutamassa minuutissa kiehtovan dekkaritarinan

Palkitun kirjailijan mukaan väkivalta on kiehtonut ihmisiä aina. Enää ei uskota tarinoita Saatanasta, mutta sarjamurhaajiin kyllä uskotaan. Välillä omatkin tarinat menevät ihon alle.

Katso lista: Nämä suosikkikirjailijat julkaisevat syksyllä

Syksyn kirjasesonki alkaa ensi viikolla. Kokosimme listaan kirjailjoita, joiden teoksia odotetaan.

Dekkari vei ykkössijan – tässä ovat Kuopion kaupunginkirjaston vuoden suosituimmat kirjat

Kaikkein suosituimpia kirjoja lainattiin Pohjois-Savon maakuntakirjastosta yli 800 kertaa vuoden aikana.

"Jään lumossa"

Yle Puheen Urheiluillan teemana on tänään taitoluistelu. MM-kisat järjestetään keväällä Helsingissä.

Leena Lehtolainen ei luo ihmishirviöitä

Leena Lehtolaisen uusi kirja pohtii hyvää ja pahaa

Tervetuloa Ylen seurassa Helsingin kirjamessuille perjantaina 28.10.

Yle Teema ja Yle Areena suorana kirjamessuilta

Leena Lehtolainen debytoi 12-vuotiaana – "Tiesin jo silloin, että minusta tulee kirjailija"

40 vuotta sitten Leena Lehtolaisesta tuli kirjailija. Sen jälkeen Lehtolainen on noussut maamme suosituimpien kirjailijoiden joukkoon.

Sirpa Kähkösen uutuutta joutuu jonottomaan Kuopiossa – kirjastosta sitä ei vielä saa

Kuopio-sarjan seitsemäs teos, Tankkien kesä, ilmestyy keskiviikkona. Kuopion kirjastoihin nidettä on tilattu viitisenkymmentä kappaletta, mutta ne saapuvat näillä näkymin vasta ensi viikolla.

Kirjailijoiden tienestikärjessä tuttuja nimiä

Leena Lehtolainen, Jari Tervo ja Reijo Mäki ovat yhä kirjallisuuden veroaatelia. Jokaisen ansiotulot ylittivät viime vuonna 200 000 euron rajapyykin. Edellisvuoden huippuansioihin ei tällä kertaa ylletty.

Dekkari, sotakirja vai lastenkirja? Tunnetut kirjailijat jakavat lukuvinkkinsä

Kirjailijat kertovat, mitä kannattaisi lukea, jos olisi aikaa lukea vain kaksi kirjaa. Lukuvinkkejä antavat Leena Lehtolainen, Reijo Mäki, Heli Laaksonen ja Kari Hotakainen.

Tuomas Kyröllä ei syytä pahoittaa mieltä

Suomalaiskirjailijoista ansaitsi viime vuonna eniten Tuomas Kyrö, joka tunnetaan parhaiten Mielensäpahoittaja-tarinoista.

Kirjailijat kertovat mikä on Helsingin noirein paikka

Helsinki Noir -kirjan kirjailijat löytävät synkkien tarinoiden tunnelmaa hyvin erilaisista paikoista. Noir-tunnelma ei synny pelkistä sateisista kaduista tai syrjäkujien syvistä varjoista. Ensi viikolla Suomessa julkaistavan antologian kirjoittajat kertoivat Yle Uutisille, mikä heidän mielestään on Helsingin noirein paikka.

Harva dekkari selviää ilman viinaa

Viina on dekkareissa lähinnä miesten juoma. Naiset juovat harvoin liikaa ja silloinkin vain painavasta syystä. Dekkareissa poliisit ja etsivät juovat usein perheensä.

Syksyn halutuimpien kirjojen listalle nousi yllätys

Uutuuskirjat, elämäkerrat ja harrastekirjat hallitsevat kirjastojen varauslistoja syksyisin. Kirjaston ihmiset tietävät monet syksyn hitit ennalta, mutta joka vuosi nousee halutuimpien listalle myös teoksia ennakko-arvailuiden ulkopuolelta.

Vaasan kirjaston Taivaslaulut ovat jatkuvasti menossa

Vaasan kaupunginkirjaston varatuimpien teosten listakärjessä on Pauliina Rauhalan Taivaslaulu. Kahdentoista niteen kuutisenkymmentä varausta on Vaasan mittakaavassa hyvin. Syksyn kotimaiset uutuudet kuluvat myös vaasalaisten käsissä.

Dekkaripäivien novellikilpailuun ennätyksellisen vähän osallistujia

Sääntömuutoksen vuoksi moni novelli jäi kilpailun ulkopuolelle. Kirjastonjohtaja epäilee, että myös tapahtuman hankala teema vaikutti aktiivisuuteen.

Tiitisen Hengenvartijat Helsingissä

Outokumpulaisen kirjailijan ja kuvataiteilijan Esko-Pekka Tiitisen Hengenvartijat komistavat Akateemista Kirjakauppaa Helsingissä. Ajatuksia herättävä teos koostuu useista tuhansista kirjoista ja muun muassa pehmoleluista.

Leena Lehtolainen: Oikeuden jalopeura

Leena Lehtolainen Aamun kirjassa

Uutuuskirjan voi saada divarista jo ennen ilmestymispäivää

Syksyn uutuuskirjoja jonotetaan kirjastoista ahkerasti. Uutuuskirjat löytävät nopeasti tiensä myös antikvariaattien hyllyille, joskus jopa ennen kuin kirja on virallisesti julkaistu.

Aamun kirjassa Leena Lehtolaisen Oikeuden jalopeura

Vaaran ammattilainen Hilja Ilveskero on päähenkilönä Leena Lehtolaisen uusimmassa kirjassa. Trilleri on toinen osa kolmiosaisesta Ilveskero-sarjasta. Kun kirjailijan tutumpaa hahmoa poliisi Maria Kalliota sitoo Suomen laki, niin henkivartija Hiljan kanssa hän saa irrotella lakipykälistä välittämättä.

Lainausmäärät laskeneet Joensuun seutukirjastossa

Kävijämäärät ovat lisääntyneet Joensuun seutukirjastossa. Etenkin verkkokirjaston käyttö kasvaa jatkuvasti. Samalla kuitenkin lainausmäärät ovat laskeneet. Viime vuonna seutukirjastosta tehtiin lähes 70 000 lainaa vähemmän kuin edellisvuonna.

MUUT: Taitoluistelun lumosta Vuoden urheilukirja

Kaisa Viitasen ja Leena Lehtolaisen teos Taitoluistelun lumo on valittu Vuoden urheilukirjaksi 2010. Paasilinnan kustantama kirja esittelee taitoluistelua monipuolisesti katsojan näkökulmasta.

VALINNAT: Vuoden urheilukirja -finalistit julkistettu

Suomen Urheilumuseosäätiön asettama raati on nimennyt Vuoden urheilukirja 2010 -loppukilpailuun kuusi teosta. 30 vuotta sitten, vuonna 1980 alkaneen Vuoden urheilukirja -kilpailun seuraava voittaja julkistetaan helmikuun 2011 alussa.

Kuusi teosta Savonia-palkintoehdokkaaksi

Tämän vuoden Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaat on julkistettu. Savonia-palkintoraati on valinnut ehdokkaiksi kuusi teosta.

Leena Lehtolaista luetaan pian 19 kielellä

Dekkarikirjailija Leena Lehtolaisen teosten kustannusoikeuksia on myyty 19 maahan. Uusin teos Minne tytöt kadonneet julkaistaan Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa keväällä 2012.

Taitoluistelun lumo on katsojan silmissä

Mistä taitoluistelun lumo oikein tulee? Siitä keskusteltiin Aamu-tv:n sohvalla torstaiaamuna. Vieraina aiheesta juuri kirjan kirjoittaneet Leena Lehtolainen ja Kaisa Viitanen.

Remes ja Lehtolainen porskuttavat kärkipaikoilla lainatuimpien kirjojen listalla

Ilkka Remes ja Leena Lehtolainen ovat olleet jo vuosia Lohjan pääkirjaston lainattuimpien kirjojen kestosuosikkeja. Anna-Leena Härkönen on listalla kolmantena.

Kaikki lainatuimmat kirjat naisten kirjoittamia

Kirjastojen lainatuimmat kirjat ovat naisten kirjoittamia, ja useimmiten kirjan lainaajakin on nainen. Esimerkiksi Kajaanissa kolmenkymmennen lainatuimman kaunokirjan kärki vuonna 2009 sisältää vain kahdeksan miesten kirjoittamaa teosta. Ylivoimaisesti lainatuin kaunokirja oli Leena Lehtolaisen teos Väärän jäljillä.

10-vuotias Kiiltomato nostaa esiin lisähuomiota ansaitsevat kirjat

Kirjallisuuskritiikin verkkolehti Kiiltomato täyttää tänä vuonna kymmenen vuotta. Sivusto haluaa arvioida kirjoja, jotka ovat saaneet tarpeettoman vähän huomiota muissa tiedotusvälineissä.

Lainaustilasto sen kertoo: Hirvisaari ja Oksanen suosituimpia

Joensuun seutukirjaston lainatuimman kaunokirjallisuuden lista on uudistunut huomattavasti. Kestosuosikki Laila Hirvisaari on yhä ykkösnimi, mutta toiseksi tilastoissa on noussut Sofi Oksanen.

Punkrockilla kyläkoulujen asialla

Keskisuomalainen punkrockyhtye Tapio taistelee kyläkoulujen pelastamiseksi musiikin keinoin. Yhtye on julkaissut neliraitaisen EP:n Tervetuloa kaupunkiin, jonka tarkoituksena on kapinoida kyläkoulujen lakkauttamista vastaan.

Punkrockilla kyläkoulujen puolesta

Keskisuomalainen rockyhtye Tapio on valinnut epätavallisen keinon kyläkoulujen pelastamiseen. Yhtye julkaisi neliraitaisen punk-cd:n Tervetuloa kaupunkiin. Levyn tavoitteena on mm. saada ostettua Sarvenperän kyläkoulu Korpilahdella kyläyhdistyksen haltuun.

Messut ravitsee sielua ja ruumista

Ravintoa sielulle ja ruumiille on tarjolla viikonloppuna Turun Messukeskuksessa. Kahdeksattatoista kertaa järjestettäville kirjamessuille odotetaan kolmen päivän aikana viime vuoden tapaan yli 23 000 kävijää. Viidettä kertaa on messuilla tarjolla myös ruokapuolen uusia trendejä.

Elokuun Top10-kirjalistat

Alkaneen kirjasyksyn kiinnostavimmiksi kirjoiksi ovat nousseet Leena Lehtolaisen ja Kari Hotakaisen uutuusromaanit. Käännöskirjoista luetuimpana on vaihteeksi amerikkalaista jännitystä, suosikkihahmo Scarpettan parissa jatkavan Patricia Cornwellin kynäilemänä. Tietokirjalistalla koulujen alkaminen näkyy viitenä sanakirjana.

Turun yö täyttyi taiteesta

Turun Taiteiden yö juhli perjantain vastaisena yönä 20-vuotista taivaltaan. Turun yössä oli taas kymmeniä tuhansia kävijöitä. Taiteiden yö järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1989 Turussa ja Helsingissä.

Rikos kannattaa romaaneissa

Suomalaista rikoskirjallisuutta on ollut sata vuotta. Lajityypin vanhetessa myös kirjojen sivumäärä on kasvanut. Dekkarit porskuttavat myös myyntitilastoissa. Kotimaisen rikoskirjallisuuden näyttely esillä Sysmässä elokuun loppuun saakka.

Tule katsomaan tai katso netistä: YLEn osastolla tapahtuu!

YLE Urheilun taitoluistelun EM-kisojen osastolla Helsingin Areenalla käy vilske. Tänään torstaina klo 17.45 Bettina Sågbomin vieraiksi saapuvat kirjailija Leena Lehtolainen ja Suomen taitoluisteluliiton puheenjohtaja Susanna Rahkamo sekä pariluistelun mitalikolmikko.

Luonas en ollutkaan suoraan painosta syyskuun myydyimmäksi pokkariksi

Syyskuun myydyimmät kirjat ovat myös pokkariosastolla olleet dekkareita ja jännitysromaaneja. Suurimpien pokkarimyyjien antamista luvuista kootun listan kärkeen uunituore pokkaripainos Leena Lehtolaisen romaanista Luonas en ollutkaan.

Naiskirjailijat menestyvät myyntitilastoissa

Kirjallisuuden ystävät suosivat nyt suomalaisia naiskirjailijoita. Anna-Leena Härkösen, Leena Lehtolaisen ja Sofi Oksasen uutuudet kävivät elokuussa parhaiten kaupaksi. Käännöskirjallisuuden myyntitilastoja hallitsee Stieg Larssonin Millennium-trilogia. Koulujen alku näkyi sanakirjojen suurena menekkinä.

Valtion ulkomainen kääntäjäpalkinto Saksaan

Tämän vuoden valtion ulkomainen kääntäjäpalkinto on myönnetty saksalaiselle Gabriele Schrey-Vasaralle. Palkinto on arvoltaan 10 000 euroa.

Suomalainen kirjallisuus leviää saksankieliseen Eurooppaan

Suomalainen kirjallisuus on laajasti esillä saksankielisissä maissa vuonna 2010. Suomi on kutsuttu saksankielisen Euroopan kirjallisuustalojen teemamaaksi. Verkostoon kuuluu tällä hetkellä 11 laitosta. Mittava teemamaahanke on ensimmäinen laatuaan.

Vuoden luontokirja katselee Suomea ilmasta

Maailman luonnonsäätiö WWF on valinnut Vuoden luontokirjaksi teoksen Suomi ilmasta. Teoksen kuvat ovat Hannu Vallaksen ja tekstin on laatinut toimittaja Veikko Neuvonen. Ulkoasusta vastaa graafinen suunnittelija Jukka Aalto.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle