Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Yle Areena logo.

Kirjailijaseurueen hilpeä matka Tukholmaan 1961

Hymy oli herkässä, savukkeet tuprusivat ja aina löytyi aihe maljalle, kun nimekäs kirjailijaseurue matkasi Suomenlahden yli Tukholmaan vuonna 1961.

Yle Areena logo.

1950-luku - teeskentelyn vuosikymmen?

Keväällä 1966 Seppo Virtanen ja Pentti Saarikoski määrittelivät eräässä tv-ohjelmassa 1950-luvun "teeskentelyn vuosikymmeneneksi". Eino Leinon Seura kokoontui pari kuukautta myöhemmin puntaroimaan kirjallista 50-lukua tämän teesin pohjalta.

Yle Areena logo.

Kirjallisuuden vapaus ja kirjasodat

Kai Laitinen ja Pekka Tarkka keskustelevat mm. toimittajan ja kirjailijan sanankäytön vapaudesta ja kirjasodista 1950- ja 60-luvuilla.

Pekka Tarkka

Pekka Tarkka: Joel Lehtonen 1. osa

Joel Lehtosen elämäkerta.

Yle Areena logo.

Marko Tapio ja Arktinen hysteria

Tapion pääteos oli teemoiltaan aikaansa edellä.

Yle Areena logo.

Muutoksen voimat

Muutoksen voimat. Vuonna 1969 ennusteltiin, että 70-luku tulisi olemaan oikeistolainen vuosikymmen tai vasemmistolainen vuosikymmen...

Yle Areena logo.

Pesäero 50-luvusta

Protestoitiinko 1960-luvulla jotain vastaan vai jonkin puolesta? Alkoiko 60-luku Kaisa Korhosen äänestä vai kekkoslaisuudesta? Miksi Arvo Salo piti 60-lukua parempana kuin edellistä vuosikymmentä, ja miksi Pentti Saarikoski puolestaan toivoi kuuluvansa pikemminkin 70-luvulle?

Yle Areena logo.

Taiteen taimet

Taiteen taimet.1960-luvun uusvasemmistolaisuus toi itsensä kuuluvasti esiin taiteen kautta.

Yle Areena logo.

Tarvitaanko sensuuria

Painopiste-ohjelmassa keskustellaan vuonna 1972 muun muassa elokuvasensuurista, rauhanlaista, intimiteettisuojasta ja pornoteollisuuden sananvapaudesta.