Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hassisen kone -yhtyeen manageri iski silmänsä 97-vuotiaaseen kunnantaloon Pyhtäällä – kunnan väki muutti pois ja nyt siitä tulee kulttuurin koti

Pyhtään vanha kunnantalo ostettiin noin puoli vuotta sitten. Talo saa uuden elämän kulttuuritalona, jonka kellariin rakennetaan äänitysstudio ja yläkertaan asettuvat taiteilijat työskentelemään. Koko projektin taustalla on joukko, jolla on rutkasti kokemusta tapahtuma-alalta.

Lavarunoilija Samppa Varis ikävöi livetapahtumia – mitä sinä odotat eniten? Kerro meille, miten korona muutti kulttuuritottumuksiasi

Kulttuurinystävät ikävöivät rajoitusten helpotusta ja livetapahtumia. Miten itse aiot toimia? Osallistu kyselyyn jutun lopussa.

Koronarokote on ensi kesään valmistautuvien festivaalijärjestäjien oljenkorsi – "Siitä lähdetään, että silloin festareilla raikaa"

Festivaalijärjestäjät suhtautuvat ensi kesään luottavaisesti. Artistitkin ovat jo toinen jalka keikkalavalla.

Mies, joka räjäytti musiikillaan tajunnan – tämä on teidän tarinanne Ismo Alangosta

Katso Yle Live: Ismo Alanko 40/60 12.11. TV2 ja Yle Areena!

AVI: Kesällä alle 500 hengen yleisötapahtumat mahdollisia erityisjärjestelyin

Tapahtumien järjestäjille jää vastuu yleisön turvallisuudesta.

Hassisen koneen odotetut paluukeikat siirtyvät vuodella

Aiemmin ostetut liput käyvät sellaisenaan kullekin keikalle.

Ismo Alanko juhlistaa 40-vuotista taiteilijauraansa kymmenen teemakonsertin sarjalla

Marraskuussa Helsingin Tavastialla järjestettävissä konserteissa esitellään artistin tuotantoa kahdeksalla eri teemalla.

Vielä kaksi Hassisen koneen keikkaa tarjolla

Hassisen kone tekee kaksi lisäkeikkaa Joensuun Kerubissa.

Hassisen koneen Joensuun keikkojen liput myytiin hetkessä

Hassisen koneen paluu keikkalavalle sai ihmiset liikkeelle.

Suomirockin legenda Hassisen kone tekee paluun: "Sanoitukset koskettivat teini-ikäisen ajatusmaailmaa"

Hassisen kone palaa esiintymislavoille ensi kesänä 40-vuotisjuhlansa kunniaksi.

Kuka keksi ämpärijonon? Testaa tietosi kulttuurin muovihistoriasta!

Tietovisa sinulle, joka olet joskus käyttänyt muovia.

Ismo Alangosta tehdään elämäkerta

Katja Ketun kirjoittama teos ilmestyy vuonna 2021.

Ismo Alanko tekee musiikkia nykyelämän ristiriitaisuudesta: “Olemme maailman onnellisimpia ja uusin kansansairaus on masennus”

Kulttuurivieras on muusikko, joka on hämmästellyt musiikissaan ihmiselämän outoutta jo 40 vuoden ajan.

Suomalaisen superbändin koko kuva – Eppu Normaali Teemalauantain tähtenä

Eppu Normaalista kertova dokumenttielokuva Eput Teemalla.

Hassisen koneen basisti meinasi kuolla päihteisiin – auttaa nyt muita raitistumisessa: "Joillekin riittää jo se, että nolaa itsensä kunnolla"

Huikean rockuran jälkeen Jussi Kinnusen elämän suunta vaihtui alamäeksi päihteiden vuoksi. Nykyään Kinnunen auttaa päihdekoukkuun joutuneita.

Hector ja Freeman tarjosivat Tuubin täydeltä kasarirockia

1980-luvun alun rocksarja oli aikanaan lajinsa ainoa Ylessä.

Iltatähden lopunajat – heviä, syntikoita ja kasariglamouria

Tv-klassikko palasi 1980-luvulla kotvaksi aikaa ruutuun.

Kasvokkain: Hassisen Koneen basisti, päihdeterapeutti Jussi Kinnunen: Raitistuminen on itsenäistymisprosessi

Hassisen Kone ja Freud, Marx, Engels & Jung -yhtyeistä tunnetulla basistilla Jussi Kinnusella 1980-luvun rock-elämä päättyi lähes 15 vuoden jälkeen sairaalaan letkuihin. Entinen päihteiden ongelmakäyttäjä on ollut kohta raittiina jo 20 vuotta. Työssään yrittäjä-terapeuttina hän näkee muutokset sekä yksityisessä että kunnallisessa päihdehoidossa. Kasvokkain on juttusarja, jossa esitellään joka lauantai ajankohtaiseen teemaan liittyvä henkilö.

Pekka on Pekka – niin Paperi T:n kuin sinfoniaorkesterin rinnalla

Pekka Kuusisto antaa soundit Paperi T:lle, tuunaa Ismo Alangon kanssa Hassisen koneen hitit uuteen uskoon ja soittaa suuria viulukonserttoja ympäri maailmaa. Ennakkoluulottomuus on erottamaton osa taiteilijaa – hyvässä ja pahassa.

Punk kotoutui Suomeen peloista ja pahastuksesta huolimatta

Rockin uusi aalto leimattiin aluksi väkivaltaviihteeksi.

Boheemia sekoilua Saimaalla, leffakaraokea Sodankylässä

Ismo Alanko leffakaraokeisäntänä Sodankylässä!

Saimaa-ilmiö on kotimaisten rockleffojen klassikko

Juice, Hassisen kone ja Eput seilaavat Saimaata 1981.

Joensuulaisen Hassisen Koneen menestystarina tabletille – yhtye perustettiin 35 vuotta sitten

Joensuussa 35 vuotta sitten perustettu Hassisen Kone –yhtye jätti kirkkaan jäljen Suomi-rokkiin. Yhtyeen lyhyeltä uralta jäivät soimaan muun muassa kappaleet Rappiolla, Oikeus on voittanut taas ja Jurot nuorisojulkkiset. Nyt yhtyeestä julkistetaan tablettitietokonesovellus.

Pitkä 15 vuoden tauko riitti - Ismo Alanko harvinaislaatuiselle kiertueelle

Jo kolmannesvuosisadan taiteilijaelämää viettänyt Ismo Alanko juhlistaa uraansa konserttikiertueella ja uudella julkaisulla.

Viihteellistä maailmanloppua

Apokalypsi on inspiroinut myös populaarikulttuurin tekijöitä

Jukka Koskelainen: Rakas rappio

Jukka Koskelaisen esseekokoelma sisältää kaikkiaan 15 eripituista esseetä, joissa pureudutaan mm. Spenglerin, Rousseaun, Nietschen ja Marxin yhteiskunnalliseen ajatteluun ja filosofiaan nimenomaan niiden sisältämän rappioajattelun pohjalta. Koskelainen haastaa lukijan ajattelemaan ja ottamaan kantaa. Se asettaa lukijalle kysymyksiä ja haasteita mutta ei tarjoa valmiita vastauksia, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

"Hyvän musiikin määrä kasvaa koko ajan"

Kiukkuinen ex-työnantaja povasi aikoinaan upouudelle Soundi-lehdelle maksimissaan kolmen kuukauden tulevaisuutta. Lehteä perustamassa ollut pitkäaikainen päätoimittaja Timo Kanerva vähät välitti. Vastikään mies pokkasi valtion journalistipalkinnon.

Superbändi coveroi omia biisejään

Suomen musiikkimaailma on täynnä legendaarisia kokoonpanoja. Nyt on muodostumassa uusi "superbändi", kun Turo’s Hevi Geestä, Hassisen koneesta, Sleepy Sleepersistä ja monista muista kokoonpanoista tutut muusikot Hate ja Jussi Kinnunen, Pekka ”Devil” Virtanen, Miika Kallio ja Marko Haavisto ovat päättäneet lyödä soittimensa yhteen.

Tavastia-klubi täyttää 40 vuotta

Helsingin keskustassa toimiva klubi on yksi Euroopan vanhimmista yhä toimivista rock-klubeista. Sen lavalla ovat esiintyneet kaikki maamme huippubändit.

Soundi-palkinto Ismo Alangolle

Tämänvuotisen Soundi-palkinnon on saanut Ismo Alanko. Hän on julkaissut kahden historiallisesti merkittävän yhtyeen ja oman soolouransa puitteissa yhteensä 21 studioalbumia.

Ismo Alanko - vaihteeksi ilon kautta

Pitkän linjan muusikko Ismo Alanko on käynyt läpi monta muodonmuutosta sitten Hassisen Koneen aikojen. Hänen ja Teho Majamäen uusimman albumin nimi on Onnellisuus.

Kinnusen veljes -yhtye oli Hassisen Koneen esiaste

Maailman merkittävimmän suomenkielisen rockbändin lyhyt, mutta korkea lento on edelleen soittajille ylpeyden aihe. Harri "Hate" Kinnunen soitti legendaarisessa yhtyeessä rumpuja. Hassisen Kone syntyi 30 vuotta sitten ja lopetti jo kolme vuotta myöhemmin.

Hassisen Kone on pakattu yksiin kansiin

Hassisen Kone -yhtyeen koko tuotanto on koottu yksiin kansiin. Tuore kokoelma sisältää suositun joensuulaisen rockyhtyeen kaikki studiolevytykset, levytysuraa edeltävän demon ja paljon keikkataltiointeja.

Ismo Alanko sai valtion säveltaideapurahan

Joensuusta lähtöisin oleva rockmuusikko Ismo Alanko on yksi valtion säveltaidetoimikunnan viisivuotisen apurahan saajista. Alanko on tunnettu muun muassa Sielun veljet ja Hassisen Kone -yhtyeistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle