Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

He putosivat europarlamentista: perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner ja keskustan Mirja Vehkaperä – "Olo on pettynyt, käänsin jo kanavan jääkiekolle"

Molemmat jäivät varasijalle. Mirja Vehkaperä pettyi, Ruohonen-Lernerille tulos ei tullut yllätyksenä.

Verkostoidu, älä viisastele, äläkä aloita puhetta kuten ruotsalaiset: "Vi i Sverige..." – Yle kysyi konkarimeppien neuvot tuleville EU-parlamentaarikoille

Mustat laatikot pakollisiksi autoihin, kännykän käyttö halvemmaksi ulkomailla... EU-mepit vaikuttavat arkeemme, millainen edustaja on tehokkain?

LM: Lähes kaikilta suomalaismepeiltä Jyrki Kataiselle hyvä arvosana

Kriittisimmät kommentit tulevat perussuomalaisten Jussi Halla-aholta ja Pirkko Ruohonen-Lerneriltä sekä keskustan Paavo Väyryseltä.

Ylen kysely: Suomen EU-maksujen kasvattaminen saa kannatusta mepeiltä

EU-budjettiin jää ammottava aukko brittien erotessa unionista. Pitääkö se paikata vai ei? Kysyimme asiaa Suomen EU-parlamentaarikoilta.

Perussuomalaisten pyykinpesu etenee – Vistbacka saa jatkaa puolueessa

Perussuomalaisten puoluehallitus on käsitellyt Raimo Vistbackan selvityksen puolueuskollisuudestaan. Puoluehallituksen päätöksen mukaan estettä puolueessa jatkamiselle ei ole.

Europarlamentaarikko Ruohonen-Lerner jatkaa perussuomalaisissa

Pirkko Ruohonen-Lerner ei näe eroa perussuomalaisten ja sinisen tulevaisuuden ohjelmien välillä

Perussuomalaisten sekava pyykinpesu: Haastemies ei ole edes saanut Vistbackalle tarkoitettua selvityspyyntöä

Puoluehallitus päättää epälojaalisuudesta epäiltyjen poliitikkojen kohtalosta syyskuun lopulla

Meppien piilobonukset:käsikirjoitus

Meppien piilobonukset-ohjelman käsikirjoitus

Kolme suomalaismeppiä torjuu kaikki avoimuusesitykset

Käyttämättömiä EU-rahoja ei haluta palauttaa

Perussuomalaiset kärsi karvaan tappion Uudenmaan kunnissa – Vihreille yli 40 uutta valtuustopaikkaa

Perussuomalaisten vaisu kuntavaalimenestys näkyy Uudellamaalla muun muassa Karkkilassa. Vihreät sen sijaan juhlivat: puolue kaksinkertaisti paikkamääränsä esimerkiksi Porvoossa.

Pirkko Ruohonen-Lerner: Nukkuvat pankkitilit ovat ongelma

Europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner ottaa kolumnissaan esiin nukkuvien pankkitilien ongelman. Ruohonen-Lernerin mukaan monissa Euroopan maissa on niin sanottuja nukkuvia pankkitilejä, joita ei ole käytetty vuosikymmenien aikana lainkaan. Vainajien, lopetettujen yritysten ja muiden unohdettujen tilien varat vain sattuvat jäämään pankeille ja Suomen tapauksessa ne jäävät sinne ikuisiksi ajoiksi.

Ruohonen-Lerner: Ilmiantajia pitäisi suojella ja palkita – ei syyttää ja tuomita

Väärinkäytöksiä paljastavia ilmiantajia pitäisi suojella ja palkita - ei syyttää ja tuomita. Yksi tehokas tapa suojella heitä on tarjota mahdollisuus nimettömään ilmiantoon. Pelkästään tieto siitä, että henkilökunta voi ilmoittaa kaikissa työpaikoissa väärinkäytöksistä eteenpäin, hillitsee korruptiota. Tämä olisi helppo ja halpa tapa ennaltaehkäistä rikoksia, kirjoittaa europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner kolumnissaan Yle Rovaniemelle.

Pirkko Ruohonen-Lerner: Vuosi meppinä

Napin painaminen itsessään ei tietenkään paljoa rasita, mutta Suomen edun selvittäminen on monesti kovaa työtä, kirjoittaa europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner kolumnissaan Yle Rovaniemelle.

Pirkko Ruohonen-Lerner: Miksi veroparatiisit ovat edelleen auki?

En tunne yhtään virkamiestä tai poliitikkoa, joka kannattaisi veronkiertoa. Tästä huolimatta ongelmaa ei ole saatu ratkaistuksi. Päinvastoin on käynyt, ongelma on levinnyt kuin aggressiivinen syöpäkasvain. Mistä tämä kertoo, kysyy europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner kolumnissaan Yle Rovaniemelle.

Ruohonen-Lerner: Miksi ravintolassa on valomerkki?

Sinä päivänä, kun suomalainen työmies juo ruokatunnilla lasin punaviiniä ja palaa takaisin töihin, alkoholin myyntirajoitukset voi minun puolestani unohtaa. Tätä päivää odotellessani vastustan tiukasti alkoholipolitiikan vapauttamista, kirjoittaa europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner Yle Rovaniemen radiokolumnissa.

Mepit vertailussa: Väyrysellä muhkeimmat verotettavat tulot

Mikäli tarkastellaan pelkästään verotettavia ansiotuloja viime vuodelta, europarlamentaarikkojen kärjessä ovat Liisa Jaakonsaari ja Sirpa Pietikäinen. Jaakonsaaren ansiotulot olivat yli 172 000 euroa ja Pietikäisen lähes 152 000 euroa.

Ruohonen-Lerner: EU ratkoo veronkierron ongelmia

Myös verotuskysymykset ovat viime kuukausina olleet voimakkaasti esillä europarlamentissa. Niin kutsuttujen Luxemburgin vuotojen eli Lux-leaksin seurauksena Euroopan Unioni heräsi viimein laajasti epäoikeudenmukaiseksi koettuun verojen välttelyyn ja aggressiiviseen verosuunnitteluun. Lähinnä suuryrityksille räätälöidyt, jopa nollaa prosenttia lähentelevät verotussopimukset, ovat aiheellisesti herättäneet laajaa närkästystä, kertoo kolumnissaan Lapin Radiolle europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner.

Ruohonen-Lerner radiopakinassa: Veropakolaiset takaisin Suomeen

Yksi keskeinen tavoitteeni EU-tasolla on kotouttaa kaikki veropakolaiset takaisin Suomeen, sanoo pakinassaan Yle Lapille europarlamentaarikko Pirkko Ruohonen-Lerner.

Finns Party’s Ruohonen-Lerner quits domestic politics – for now

The Finns Party’s highest-profile female leader, Pirkko Ruohonen-Lerner, announced on Monday that she would switch her seat in the Finnish Parliament for one in the European Parliament. Thus she will not be in the running for a ministerial portfolio if her party joins the government as expected.

Ruohonen-Lerner europarlamenttiin – Keski-Suomen kansanedustajiin ei muutoksia

Perussuomalaisten kansanedustajakuviot Keski-Suomessa säilyvät vaalien mukaisina. Pirkko Ruohonen-Lerner päätti lähteä edustajaksi europarlamenttiin. Hänen varahenkilönsä olisi ollut Toimi Kankaanniemi.

Pirkko Ruohonen-Lerneristä tulee europarlamentaarikko

Ruohonen-Lerner kuvailee, ettei päätös ollut helppo. Ruohonen-Lernerin jättäessä kansanedustajan paikan, eduskuntaan nousee Leena Meri.

Vanhalan ja Kankaanniemen jännitys jatkuu – Ruohonen-Lernerillä pohdinta-aikaa torstaihin

Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) puntaroi edelleen eduskunnan ja europarlamentin välillä. Ruohonen-Lernerillä on tilaisuus nousta varasijalta europarlamentaarikoksi, kun puoluetoveri Sampo Terho jättää paikkansa. Ratkaisu voi vaikuttaa puolueen keskisuomalaisedustajiin.

Ruohonen-Lerner panttaa vielä päätöstään EU-parlamenttiin menosta

Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner ei myönnä tavoittelevansa ministerin tai puhemiehen tehtäviä eduskunnassa.

Ruohonen-Lerner saattaa vielä muuttaa Keski-Suomen kansanedustajia

Perussuomalaisten Pirkko Ruohonen-Lerner on tiettävästi ainoa joka voi vielä vaikuttaa siihen ketkä ovat Keski-Suomen vaalipiirin kansanedustajat. Ruohonen-Lerner on perussuomalaisten Sampo Terhon varaedustaja Euroopan parlamenttiin.

Kankaanniemi ei hingu europarlamenttiin

Eduskuntaan neljän vuoden tauon jälkeen valittu Toimi Kankaanniemi (ps.) toivoo, että välttyisi päätöksenteolta kansanedustajan ja euroedustajan paikan väliltä. Asia saattaa kuitenkin tulla ajankohtaiseksi.

Stubb kampanjoi reilulla 126 000 eurolla – tukea tunnetuilta miljonääreiltä

Pääministeri Alexander Stubb ei käyttänyt europarlamenttien vaalikampanjaansa lainkaan omia varojaan, selviää tiistaina julkaistusta vaalirahailmoituksesta.

Passintarkastukset ja etupiiriajattelu kuumia kysymyksiä eurovaalikeskustelussa Tampereella

Kiivain sananvaihto syntyi ehkä silloin, kun Pirkko Ruohonen-Lerner (ps.) kannatti passintarkastusten palauttamista EU-rajoille. Ehdokkaiden mielipiteet puolustuspolitiikasta erosivat myös selvästi toisistaan.

Ruohonen-Lerner: Nato is an option

Finland’s compatibility with Nato is akin to life insurance for Finland, says Finns Party MP and Euro candidate Pirkko Ruohonen-Lerner. The Ukrainian crisis brought about a change in her Nato views. Ruohonen-Lerner remains staunchly opposed to immigration on humanitarian grounds, however.

Ruohonen-Lerner: Nato on vaihtoehto

Nato-yhteensopivuus on henkivakuutus, sanoi perussuomalaisten kansanedustaja ja eurovaaliehdokas Pirkko Ruohonen-Lerner Yle Radio 1:n Ykkösaamun eurovaalitentissä. Ukrainan kriisi on muuttanut hänen omia käsityksiään Natosta.

Thursday's papers: Sochi success, gay marriage in the spotlight and special advisors strike back

A day of medals and victories in Sochi dominated the press on Thursday, but there was also space for the citizen's initiative on marriage equality and continued rumblings of discontent over the latest Finns party gaffe.

Perussuomalaiset naiset tekevät pesäeron Ruohonen-Lernerin sanomisiin: "Perussuomalaiset kannattavat työelämän tasa-arvoa"

Perussuomalaisten kansanedustaja Pirkko Ruohonen-Lerner sanoi Helsignin Sanomien haastattelussa, että kannattaa mieluummin palkata nuoria miehiä kuin nuoria naisia. Myöhemmin Ruohonen-Lerner sanoi Aamulehdelle provosoituneensa, kun häneltä kysyttiin miksi hänen avustajansa ovat vaihtuneet tiheään.

Ministeri Pia Viitaselta tukea Jutta Urpilaiselle

Asunto- ja viestintäministeri Pia Viitanen (sd.) tukee puolueensa puheenjohtajaa Jutta Urpilaista nyt ja jatkossa. Lea Mäkipää (ps.) puolestaan uskoo oman puolueensa eduskuntaryhmän puhaltavan nyt yhteen hiileen.

Pekka Ervasti: Äijämättöä

Urhojansa kansanvalta esiin nostaa kaikkialta. Ei ihme, että Suomessa vallitsee isällisen turvallinen olotila, kirjoittaa Pekka Ervasti blogissaan.

Jari Korkki: Lindströmin pihvi

Myyrät pyyhkivät kissalla pöytää, kun leijona ärjähtelee kongressin rukousaamiaisella rapakon takana, kirjoittaa Jari Korkki blogissaan.

Perussuomalaisten Lindström arvostelee hallitusta: Olisi pitänyt tehdä päätöksiä rivakammin

"Nyt tuntuu siltä, että kaikki isot asiat, joita hallitus on päättänyt ajaa, siirretään seuraavalla hallitukselle ja se ei ole oikein", eduskuntaryhmän uusi puheenjohtaja Jari Lindström sanoi Ylen aamu-tv:ssä. Hän antoi kuitenkin ristiriitaista tietoa omasta suhtautumisestaan päätösten lykkäämiseen.

Tuesday's papers: Finns party squabbles, basketball dreams come true and just how dry was your January?

A new chair for the Finns party's unruly parliamentary caucus, Talvivaara's endless environmental difficulties and the dream of playing the dream team were the big stories in the press on Tuesday.

Soinin terveiset uudelle ryhmänjohtajalle: Keskiviikkona on näytön paikka

Väitteitä vaalien alla tehdystä myyräntyöstä perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ei allekirjoita. Vaali oli tiukka mutta demokraattinen. "Ei näistä asioista pidä moksähtää", Soini kommentoi.

Pernaa: Perussuomalaisten ryhmänjohtaja vaihtui harvinaisesti aidon kilpailun jälkeen

Valinnan jälkeisen kritiikin "myyräntyöstä" Ville Pernaa laittaa omaan asemaansa vielä totuttelevan tuoreen eduskuntaryhmän piikkiin.

Finns Party picks newcomer as parliamentary chair

The opposition Finns Party has picked a new leader for its parliamentary delegation: first-term MP Jari Lindström.

Perussuomalaisten myyräkohun keskipiste: Enhän ole edes myyrän näköinen

Myyräkohun keskipisteeksi joutunut kansanedustajakaksikko torjuu syytökset vehkeilystä. Molemmat kuitenkin myöntävät toivoneensa ryhmän puheenjohtajan vaihtumista.

Syrjäytetty Ruohonen-Lerner: Lindströmin kannattajat tekivät "myyräntyötä" - video

Ryhmänjohtajavaalissa hävinnyt Pirkko Ruohonen-Lerner uskoo, että puheenjohtajavalinta oli henkilö- eikä linjakysymys.

Jari Lindström perussuomalaisten ryhmänjohtajaksi

Lindström peittosi äänestyksessä aiemman ryhmänjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin.

Lindström tähtää eduskuntaryhmän johtoon vaalit mielessään

Kouvolalainen haastaa eduskuntaryhmän puheenjohtajana vaalikauden alusta toimineen Pirkko Ruohonen-Lernerin.

Lindströmillä ja Ruohonen-Lernerillä tiukka kisa eduskuntaryhmän johtajuudesta

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän varapuheenjohtajaksi on ilmoittautunut myös useita halukkaita. Maanantaina avataan vuoden 2014 valtiopäivät ja järjestetään puhemiehistön vaalit.

Perussuomalaisten äänestys: Ruohonen-Lernerin asema ryhmänjohtajana uhattuna

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä käy eduskuntakauden alussa äänestyksen ryhmän puheenjohtajasta. Kansanedustaja Jari Lindström on haastanut nykyisen puheenjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin. Äänestyksestä odotetaan tiukkaa, mutta osa edustajista arvioi haastaja Lindströmin aseman vahvemmaksi.

Soini: Ryhmänjohtajavaali on hyvä asia

Perussuomalaisten eduskuntaryhmä äänestää istuntokauden aluksi ryhmän puheenjohtajasta. Istuvan puheenjohtajan Pirkko Ruohonen-Lernerin aikoo haastaa ainakin Jari Lindström.

Ruohonen-Lerner harkitsi vain tunnin: Lähden ehdolle

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lerner ei aio suosiolla luopua asemastaan. Kansanedustaja Jari Lindström (ps.) ilmoitti aiemmin torstaina tavoittelevansa ryhmän puheenjohtajuutta.

Jari Lindström pyrkii Perussuomalaisten ryhmän johtoon

Valinta tehdään kevätistuntokauden alussa.

Perussuomalaisten välikysymys kuivui kokoon

Perussuomalaiset uhosi viikonloppuna tekevänsä välikysymyksen hallituksen rakennepoliittisesta ohjelmasta. Tänään hallitus kertoi antavansa asiasta tiedonannon eduskunnalle ensi viikon keskiviikkona. Perussuomalaiset perääntyvät nyt välikysymyksestä, koska luottamus mitataan tiedonannon päätteeksi äänestyksessä.

Perussuomalaiset pitävät rakenneuudistuspakettia pelkkänä leikkauslistana

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Pirkko Ruohonen-Lernerin mukaan puolueen eduskuntaryhmä harkitsee välikysymyksen jättämistä hallituksen säästöistä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle