Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Keliberin omistajat luottavat edelleen yhtiöön – nyt noin 6 miljoonan euron sijoitus

Yhtiö siirsi aikataulutavoitettaan taannoin eteenpäin useilla vuosilla.

Kaivosyhtiö Keliberissä vaihtuu toimitusjohtaja – paikan ottaa Nordkalkia aiemmin johtanut Hannu Hautala

Pertti Lamberg siirtyy uuden työnantajan leipiin, Keliberissä tarkoitus on toteuttaa pehmeä siirtymä.

Suomen kansallisluontovalokuvaaja Hannu Hautala rakastaa öisiä metsiä

Hannu Hautala on ennen kaikkea metsän valokuvaaja.

Auton alta kameran taakse – Hannu Hautalalla on intohimoinen suhde luontoon

Luontokuvaaja korvaa liikkumisen rajallisuuden rakentamalla kuvausolosuhteet ennakkoon.

Hautala tienasi eniten suurteollisuuden johtajista

Outokummun johtajat ovat Meri-Lapissa ansiotilaston kärjesssä. Suurimmat ansiotulot pokkasi vuodelta 2014 toimitusjohtaja Mika Seitovirta, joka tienasi yli 800 000 euroa. Seitovirran jälkeen paikallisista johtajista ykkösenä on Outokummun Tornion tehtaiden johtaja Hannu Hautala reilun 350 000 euron verotettavilla tuloilla.

Pääsikö kuntasi nähtävyys uuteen postimerkkiin? Äänestä hienointa

Uusien postimerkkien kuva-aiheina on muun muassa paikallisia nähtävyyksiä, luontoaiheita tai jopa maailmanennätysjoulukuusi.

Luontovalokuvan pitkä tie postivaunuista somejakoon

Luontovalokuvat ovat olleet suosittuja postikorteissa

Uusi kulttuuritalo pisti huhut liikkeelle – "ei kylälle sentään liikennevaloja tule"

Vuohijärven vanha kirkko on nyt Taidekeskus Salmelan luonto- ja kulttuuritalo. Yleisö pääsee keskiviikosta alkaen tutustumaan muun muassa luontokuvaaja Hannu Hautalan töihin. Kirkon myynti herätti aluksi paikallisissa vastustusta, mutta nyt taidenäyttelyjen odotetaan tuovan elämää kylälle.

Finnairin päätös järkyttää – heikentää yritysten mahdollisuuksia toimia Meri-Lapissa

Lentovuorojen karsiminen Kemi-Torniosta saa kovaa kritiikkiä alueen yrityksiltä. Paljon matkustavien työntekijöiden on pahimmassa tapauksessa vaihdettava toimipaikkaa, koska lentoyhteydet huononevat.

Tunnistatko linnut äänistä? Lajeja voi bongata myös siististi sisätiloissa

Hannu Hautalan Kuusamon luontokuvakeskuksessa voi hakea tuntumaa lintuäänien tunnistamiseen.

Hannu Hautala tuntee kuukkelit – video

Pro Finlandialla palkittu luontokuvaaja ei vieläkään perusta digikuvauksesta. Joulunajaksi kuvaaja linnottautui neljän seinän sisälle. Aurinkoinen sää kuitenkin saa miehen edelleen pikkupoikamaiseen intoon.

LNG-päätös on joululahja koko seutukunnalle

Jätti-investointi on joululahja koko Kemi-Tornio -seutukunnalle, jonka ohi monet suurhankkeet ovat lipuneet viime vuosina. Maakaasuterminaalin rakentamisen lasketaan tuovan alueelle jopa 260 henkilötyövuotta.

Pro Finlandiat luontokuvaaja Hautalalle ja lastenkirjailija Louhelle

Suomen Leijonan Pro Finlandia –mitali on myönnetty kymmenelle suomalaistaiteilijalle. Mitalin saivat muun muassa luontokuvaaja Hannu Hautala sekä lastenkirjailija Ulla Kristiina Louhi.

Outokummun Hautala Meri-Lapin yritysjohtajien palkkakunkku

Viime vuoden ansiotulojen kärki Meri-Lapin yritysjohtajien joukossa oli Outokummun johtaja Hannu Hautala, mutta ansiotulotilaston kärkipäähän ylsi moni muukin Outokummun avainhenkilöistä.

Näin kuvaat syksyn ruskan ja usvan kuin ammattilainen, mutta kännykkäkameralla

Ammattivalokuvaajien mukaan kännykkäkameralla voi tallentaa ruskan väriloiston ja sumuiset aamut yhtä upeasti kuin ammattilaisvälineilläkin. Aamu-unista harrastajakuvaajaa syksy ei kuitenkaan suosi, sillä näyttävien kuvien saamiseksi on usein oltava liikkeellä jo kukonlaulun aikaan.

Hautala: Väylämaksujen puolitus on laiha lohtu

Hallitus esittää väylämaksujen alentamista ja rataveron poistamista väliaikaisesti. Väylämaksut on tarkoitus puolittaa kahdeksi vuodeksi ensi vuodesta alkaen. Outokummun Tornion tehtaiden johtajan Hannu Hautalan mielestä maksujen puolittaminen on laiha lohtu.

Luontovalokuvaaja Hannu Hautala: "Metsä on minun sieluni"

Suomen luonto on aina ollut lähellä pitkän kuvaajauran tehneen Hannu Hautalan sydäntä. Juuri uuden Metsän poika -näyttelynsä Espoon Haltia-luontokeskuksessa avannut ja samannimisen kirjan julkaissut luontovalokuvaaja on palkittu vuosien varrella muun muassa valokuvataiteen valtionpalkinnolla.

Pro Kuusamo perustettu

Pro Kuusamon perustajat toivovat järjestäytymällä tulevansa paremmin kuulluksi kaivossuunnitelmissa ja muissa luontoa ja maaperää huodyntävissä elinkeinohankkeissa. Yhdistys vaalii Kuusamoa ja sen imagoa luonto- ja matkailukuntana.

Miljoonan luontokuvan mies osaa jo istua metsässä ottamatta yhtään kuvaa

Legendaarinen luontokuvaaja Hannu Hautala yllättyy luonnosta edelleen päivittäin. Miehen uran yllättävin luontoarvoitus on edelleen ratkaisematta.

Outokumpu targets major cost-cutting

Finnish stainless steel maker Outokumpu is launching a new cost-cutting plan following 2012 pre-tax losses that doubled to 523 million euros.

Luontokuvaus on muutakin kuin luonnon kuvausta

Kuusamolaiset luontokuvaajat ovat tehneet erilaisen luontokuvakirjan. Uusi Kuusamosta kertova kirja sisältää myös kuvia kaupunkimaisemasta ja historiallisista kohteista.

Outokummun Tornion työpaikat paremmassa turvassa

Outokummun Inoxum-kaupan toteutuminen turvaa Tornion työpaikkoja. General Stainlessin johtaja Hannu Hautala kertoo, että Tornion kapasiteettia on mahdollisuus nostaa, kun toimintoja Saksassa voidaan ajaa alas.

Tiedonjulkistamispalkinto Ylen Hulluuden historialle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt vuoden 2012 tiedonjulkistamisen valtionpalkinnot kymmenelle yksityishenkilölle tai ryhmälle.

Outokummun kannattavuus heikkeni huhti-kesäkuussa

Teräsyhtiö Outokummun kannattavuus heikkeni huhti-kesäkuussa ruostumattoman teräksen kysynnän vähäisyyden vuoksi. Euroopan rahoitusmarkkinakriisi ei ole toistaiseksi vaikuttanut suoraan kysyntään, mutta varovaisuus näkyy hankintamäärissä.

Outokumpu tutkii vielä kunnossapidon ulkoistamista

Johtoryhmä päättää vuodenvaihteessa, jatketaanko kunnossapitoa omana työnä vai ulkoistetaanko se.

Luontokuvaaja Hannu Hautalan niksit aloittelijoille

Aloittaessa harrastusta on tärkeää että vain kulkee tuurin kanssa metsässä. Suurin aukko kamerassa aina valmiina, antaa nopeimman valotusajan. Kameraa ei kannata pitää repussa haudattuna vaan hihnassa rinnalla aina roikkumassa.

Kuusamosta luontokuvauksen pääkaupunki

Kuusamossa aloittaa toimintansa ympäristö- ja luontokuvausakatemia, jonka tavoitteena on tehdä akatemiasta alan johtava kansainvälinen toimija Suomessa. Hankkeen projektipäällikön Kari Kantolan mukaan Kuusamosta voisi tulla eräänlainen luontokuvauksen pääkaupunki.

Torniossa tervehditään Inoxum-kauppaa ilolla

Outokummun kasvaminen maailman suurimmaksi ruostumattoman teräksen tuottajaksi vahvistaa myös Tornion tehtaiden asemaa. Sulatto- ja kuumavalssaamokapasiteetin vähentäminen Saksassa auttaa yhtiötä välttämään Tornion tehtaita vaivanneen vajaakapasiteetin.

Hautala Outokummun johtoryhmään

Teräskonserni Outokumpu on julkistanut myös konsernin uuden johtoryhmän. Johtoryhmään nousee Tornio Worksin johtaja Hannu Hautala.

Kemi-Torniossa uhattuna 200 työpaikkaa

Outokummun lippulaivassa Tornion teräs- ja ferrokromitehtailla sekä Kemin kaivoksessa suunnitellaan 200 työpaikan vähennystä. Outokummun henkilöstö on ollut aamupäivällä koolla kuulemassa yhtiön suunnitelmista ja yt-neuvotteluiden aloittamisesta.

Outokumpu vähentää Suomesta jopa 300 työntekijää

Teräsyhtiö Outokumpu aloittaa yt-neuvottelut. Yhtiö suunnittelee enintään 1300 työntekijän vähentämistä maailmanlaajuisesti. Suomessa vähennys koskisi 300 työntekijää.

Outokumpulaisten epätietoisuus päättyy pian

Epätietoisuus Outokummun satojen työpaikkojen kohtalosta saattaa ratketa juhannuksen jälkeen. Tornio Worksin johtajan Hannu Hautalan mukaan kuun loppuun mennessä pitäisi olla tiedossa, aloittaako yhtiö yksityiskohtaisemmat neuvottelut joidenkin palveluntoimittajien kanssa.

Hannu Hautalasta vuoden kansallispuistolähettiläs

Metsähallitus on valinnut luontokuvaaja Hannu Hautalan vuoden 2011 kansallispuistolähettilääksi. Uusi tunnustus myönnetään vuosittain kansallispuistojen hyväksi tehdystä työstä.

Luontokuvaaja ei jouda lepäämään

Virallisesti puolenkymmentä vuotta vanhuuseläkettä nauttinut luontokuvaaja Hannu Hautala saavutti 70-vuotisrajapyykin Joukamojärven rannalla lintuja objektiivin läpi tähyillen – kuinkas muutenkaan.

Outokummun yt-neuvottelut ulottuvat Tornioon

Teräsyhtiö Outokumpu aloittaa yt-neuvottelut kannattavuuden parantamiseksi ja yhtiön toiminnan tehostamiseksi Suomessa ja muualla Euroopassa. Torniossa yt-neuvottelut koskevat 25 henkilöä.

Takkuileva laivaliikenne huolettaa Outokumpua

Outokummun terästehtaalla Torniossa seurataan huolestuneena laivaliikenteen takkuilua. Tornio Worksin johtaja Hannu Hautalan mukaan teräsasiakkaat vaihtavat tavarantoimittajaa, jos tilauksia ei saada kulkemaan tehtaalta asiakkaalle luotettavasti.

Outokummun väellä syvä huoli ulkoistamisista

Tornion Outokummun tehtaan henkilöstö käsitteli tiistaina työnantajan aloittamaa selvitystä työpaikkojen mahdollisesta ulkoistamisesta. Työmaakokous päätti, että selvitystyölle annetaan nyt työrauha. Sen säilyminen edellyttää kuitenkin, että jatkossa myös henkilöstö saa äänensä kuuluviin.

Outokumpu rauhoittelee ulkoistamispelkoja

Outokummun johto päättää syksyyn mennessä, ulkoistetaanko Tornion terästehtaan työpaikkoja. Teräskonserni aloittaa 600 työpaikkaa koskevan ulkoistamisselvityksen teon lähipäivinä.

AKT kiinnostui Röyttän satamasta

Tornion Röyttän sataman vuokrasopimuksen hyväksyminen on mutkistunut loppumetreillä. Keskiviikkona kokoontunut Tornion kaupungin tekninen lautakunta ei hyväksynyt kaupungin ja teräsyhtiö Outokummun välistä vuokrasopimusluonnosta vaan pyytää siitä lisäselvityksiä.

Outokummun talven tuotantokatkot ovat lyhyitä

Outokumpu varautuu vain lyhyisiin tuotantokatkoksiin talvella kalliin sähkön aikana. Tornio Worksin johtaja Hannu Hautala kertoo, että kyse on vain minuuttien katkoksista, jotka eivät vaikuta tuotantoon eivätkä työsuhteisiin.

Outokumpu pienentää sähkölaskua ja hiilidioksidipäästöjä

Outokummun Tornion kylmävalssaamolle rakennetaan keskitetty jäähdytysjärjestelmä. Loppuvuodesta 2011 käyttöön otettava kaukokylmälaitos korvaa kylmävalssaamon nykyiset 50 erillistä jäähdytysyksikköä.

Outokummulla jätti-investointi Tornioon

Outokumpu kaksinkertaistaa ferrokromituotantonsa. Ferrokromituotannon tuplaus maksaa Outokummulle lähes puoli miljardia euroa. Laajennus tuo Tornion tehtaalle ja Kemin kaivokselle yhteensä noin 120 pysyvää työpaikkaa. Laajennuksen toteuttaminen alkaa heti.

Hannu Hautala Tornio Worksin johtoon

Outokumpu Tornio Worksin johtajaksi on nimitetty Hannu Hautala. Hän aloittaa tehtävässä viimeistään toukokuun alussa.

Valokuvataidetoimikunta myönsi apurahoja Ouluun

Valtion valokuvataidetoimikunta on myöntänyt apurahat ja avustukset vuodelle 2010. Suurimman potin valokuvataidetoimikunnan avustuksista sai Pohjoinen valokuvakeskus r.y.

Digikuvia musiikin säestyksellä Kuusamossa

Palkittu kuvaaja Jorma Luhta esittelee ensimmäistä kertaa digivalokuviaan Hannu Hautalan luontokuvakeskuksessa. Haukiputaalaisen Luhdan Tähtiyöt -kirja palkittiin joulukuussa vuoden luontokirjana.

Kirjasarja Vienasta Haaparannalle

Keskiviikkona julkaistaan ensimmäinen osa matkailukirjasarjasta, joka ulottuu Vienasta Tornionjoen länsipuolelle. Hankkeen takana on ranualainen kirjankustantamo. Ensimmäisenä on vuorossa luontoaiheinen Kuusamo-kirja.

Kalevalaista luontoa kuvin ja sanoin

Luontokuvaaja Hannu Hautalan ja dosentti Reijo Heikkisen kuvateoksessa Kalevalaista luontoa kerrotaan kuinka luonto ja eläimet ovat keskeinen osa vanhaa kansanviisautta.

Pohjois-Pohjanmaa -palkinto valokuvaaja Hannu Hautalalle

Pohjois-Pohjanmaan liitto on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaa-palkinnon luontovalokuvaaja, fil.tri h.c. Hannu Hautalalle ansiokkaasta elämäntyöstä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle