Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Anne Kyllönen

Kommentti: Anne Kyllönen palasi tuskaisten vuosien jälkeen tasolle, johon vain harva uskoi – vastaavaa nousua ei muistu Suomen olympiahiihdon lähihistoriasta

Anne Kyllösen tasonnosto on avaamassa hänelle sauman ainakin olympialaisten väliaikalähtöön mutta myös 4x5 kilometrin viestiin. Mikäli jälkimmäinen toteutuu, puhutaan hyvin poikkeuksellisesta tempusta, kirjoittaa toimittaja Atte Husu.

Iivo Niskanen tuulettaa Tour de Skin kolmatta sijaa.

Asiantuntija hehkuttaa Iivo Niskasen historiallista suoritusta Tour de Skillä – Kläbon dominanssi herätti hieman pelottavankin kysymyksen

Kuudestoista Tour de Ski tarjosi suomalaisille suuria ilonaiheita, joista Iivo Niskasen vahva kunto oli yksi. Yle Urheilun asiantuntija Kalle Lassilan mielestä etenkin kiertueen kaksi ensimmäistä etappia antoivat hyviä signaaleja Pekingin olympialaisiin.

Iivo Niskanen onnistui Tourilla.

Iivo Niskanen hykerteli tyytyväisyyttään Tourin loppunousun jälkeen – kertoi, millä ehdolla voisi tulevaisuudessa voittaa koko kiertueen

Iivo Niskanen onnistui mainiosti Tour de Skillä ja pokkasi kolmannen sijan. Se lämmitti olympiakauden kuntoaan väläytellyttä suomalaishiihtäjää.

Tour de Skin viimeisen etapin voittoon kiri Norjan Sjur Röthe

Suomalaismiehen paras sijoitus Tour de Skin historiassa: Iivo Niskanen taisteli kokonaiskisan kolmanneksi!

Iivo Niskanen taisteli pelätyn Alpe Cermisin nousun maaliin häviten etapin voittajalle minuutin. Johannes Hösflot Kläbo voitti Tour de Skin toista kertaa urallaan.

Krista Pärmäkoski nousee Tour de Skin viimeisellä etapilla Alpe Cermisiä pitkin.

Kymmenennen kerran Alpe Cermisille kiivennyt Krista Pärmäkoski haluaa olla vielä joku päivä kukkulan kuningatar – "Olen yksi kovimmista Tour-hiihtäjistä"

Krista Pärmäkoskella ja Kerttu Niskasella oli tämän vuoden Tour de Skillä epäonneakin, mutta tästä huolimatta suomalaiskaksikko oli lopputuloksissa hienosti neljäs ja viides.

Tour de Skin voittanut Natalia Neprjajeva istuu lumella hengästyneenä. Taustalla selällään makaavia kilpailijoita kaikkensa antaneina.

Natalia Neprjajeva valloitti Tour de Skin – Krista Pärmäkoski taipui neljänneksi, Kerttu Niskanen viidenneksi

Heidi Weng oli vahvin Alpe Cermisin loppunousussa, mutta kokonaiskilpailun voiton vei Natalia Neprjajeva. Viiden parhaan joukossa nähtiin hienosti kaksi suomalaista.

Anne Kyllönen hiihtää perinteisellä hiihtotavalla.

Anne Kyllöseltä vaadittiin Tourilla olympianäyttöjä – nälkäinen konkari yllättyi tuloksistaan ja on nyt lähellä paikkaa Pekingiin

Anne Kyllönen on ponnistanut tällä kaudella maailmancupiin B-maajoukkueen kautta. Kokenut kilpailija on ollut yllättynyt siitä, miten hyvin Tour de Ski on tällä kaudella sujunut.

Krista Pärmäkoski Val di Fiemmen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan yhteislähtökisassa.

Asiantuntija jakaa urheilijoiden huolen Tour de Skin uudistuksesta: "Ei oikein tunnu olevan järkeä"

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski lähtevät maastohiihdon Tour de Skin yhteislähtönä hiihdettävälle päätösetapille kolmannelta ja neljänneltä sijalta. Iivo Niskanen puolestaan on kiinni kolmospaikassa.

Krsita Pärmäkoski tuulettaa kolmatta sijaansa Val di Fiemmessä.

Viime aikojen tuloksiinsa pettynyt Krista Pärmäkoski sai vihdoin tuulettaa – yksinkertainen taktiikka piti loppuun asti: "En anna metriäkään periksi"

Krista Pärmäkoski sai henkisesti tärkeän sijoituksen Tour de Skin viimeistä edellisellä etapilla. Vaikka Pärmäkoski on nyt Tourin kokonaistilanteessa hyvissä asemissa, ei hän ajattele ensisijaisesti sijoitustaan, vaan suoritustaan.

Iivo Niskanen hiihtää suu auki.

Iivo Niskanen taisteli upeasti toiseksi, Johannes Hösflot Kläbo ylivoimaiseen voittoon – katso videolta miesten 15 kilometrin perinteisen kisan huippuhetket

Tour de Skin maastohiihtokiertuetta johtava Johannes Hösflot Kläbo voitti miesten 15 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailun Italian Val di Fiemmessä.

Krista Pärmäkoski kurotti Rukalla neljänneksi 0,1 sekunnin turvin.

Krista Pärmäkoski ylsi kolmanneksi Val di Fiemmen yhteislähtökisassa – katso jännittävä loppuratkaisu

Venäjän Natalia Neprjajeva voitti naisten 10 kilometrin perinteisen yhteislähtökilpailun Italian Val di Fiemmessä. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena kolmas ja nousi koko kiertueen sijoituksessa neljänneksi.

Perttu Hyvärinen kuvassa.

Positiivisen kierteen kadottanut Perttu Hyvärinen on nähnyt valonpilkahduksen – nuoresta haastajasta innostunut hiihtäjä naurahtaa erolle olympiaspekulaatioissa

Perttu Hyvärisen alkukausi on ollut hyvin mollivoittoinen, mutta uudenvuodenaattona hän sai tärkeän pilkahduksen paremmasta.

Hiihtäjä Kerttu Niskanen laskuasennossa Lahden maailmancupissa 2021.

Näin herkullisista asetelmista lähdetään Tourin loppuratkaisuihin – asiantuntija näkee Kerttu Niskasella vielä mahdollisuuden nousta voittoon

Hiihdon Tour de Ski -kiertue huipentuu maanantaina ja tiistaina hiihdettäviin Val di Fiemmen osakilpailuihin. Kerttu Niskanen on toisella sijalla naisten kokonaistilanteessa.

Johanna Matintalo (oik.), Natalia Neprjajeva ja Johanna Hagström iloitsevat palkintosijoistaan.

Johanna Matintalo kukisti yhden maailman parhaista ja MM-kisojen mörön, kun nousi palkintokorokkeelle – "Tiesin, etten saa toistaa niitä virheitä"

Kun Tour de Skin ohjelma julkaistiin, oli Johanna Matintalolla kaksijakoiset tunnelmat. Oberstdorfista muodostui hänelle kuitenkin varsin mukava kisapaikka.

Johanna Matintalo tuuletti uransa ensimmäistä palkintokorokesijoitusta.

Näin Johanna Matintalon ensimmäinen palkintosija maailmancupissa rakennettiin – asiantuntija avaa henkisesti suurta eroa

Johanna Matintalo otti vuoden ensimmäisenä päivänä ison askeleen urallaan, kun hän hiihti ensimmäistä kertaa maailmancupissa kolmen parhaan joukkoon. Valmentaja Ville Oksasen mukaan hänen suojattinsa käytti kisassa vahvuuksiaan.

Mitä draamaa! Frida Karlsson kaatoi Jessie Digginsin, Matintalo erävoittoon

Ruotsalaistähti Frida Karlsson jättää Tour de Skin kesken – harmitteli myös Jessie Digginsin kisan pilaamista

Frida Karlsson diskattiin tänään perinteisen hiihtotavan sprinttikisassa ja päälle tuli kolmen minuutin aikasakko. Katso videolta, kuinka hän kolaroi Touria johtaneen Jessie Digginsin kanssa ja pilasi amerikkalaisen kilpailun.

Johanna Matintalo hiihti kolmanneksi – katso samanlainen tuuletus venäläisvoittajan kanssa

Johanna Matintalolle upea kolmas sija! Katso, miten hän tuuletti ensimmäistä palkintokorokesijaansa samalla lailla kuin venäläisvoittaja

Johanna Matintalo ei murehtinut enää Oberstdorfissa MM-kisojen sprintin kaatumistaan, vaan kuittasi vajaan vuoden takaisen pettymyksensä makealla kolmannella sijalla.

Krista Pärmäkoski hiihtää vapaalla hiihtotavalla.

Krista Pärmäkoski manasi taktisia kömmähdyksiään, mutta iloitsi suorituksensa tunteesta – "Pitäisi vain olla enemmän röyhkeyttä"

Krista Pärmäkoski tietää olevansa hyvässä kunnossa, vaikka tuloslistat eivät välttämättä ole sitä osoittaneet. Hän odottaa jo innokkaana Tour de Skin viimeistä edellistä etappia.

Miehet hiihtävät alamäessä jonossa.

Pettääkö Tour de Skin koronakupla? Maajoukkueiden hotellissa ilmeni koronaa, Suomen lääkäri arvostelee kisajärjestäjien majoitusvalintaa: "Aina riski"

Ruotsin hiihtomaajoukkue vaihtoi hotellia sen jälkeen, kun hotellissa ilmeni koronatapaus. Suomi ei aio vaihtaa hotellia.

Johannes Hösflot Kläbo vei loppukirin

Kläbo kiristi Oberstdorfin yhteislähtökisan voittoon, Iivo Niskanen 20:s

Oberstdorfin 15 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökilpailusta tuli Johannes Hösflot Kläbon juhlaa. Iivo Niskanen ei pystynyt tällä kertaa kärkitaistoon.

Kerttu Niskanen sukset ja sauvat kädessä katse vasemmalle maastohiihdon maailmancupin osakilpailun voiton jälkeen.

Valmentajapuoliso kertoo, miten Kerttu Niskanen onnistui täydellisesti – empii silti puheita koko kiertueen voittokamppailusta

Kerttu Niskanen hiihti uransa kolmanteen maailmancupin osakilpailun voittoon keskiviikkona Tour de Ski -kiertueen toisena kilpailupäivänä.

Iivo Niskaselta väkevä olympianäyttö

Näitkö tämän? Iivo Niskanen matki voittonsa jälkeen Cristiano Ronaldoa – sai vinkin villiin tuuletukseen vanhalta maajoukkekaveriltaan

Kerttu Niskanen otti Lenzerheidessa uransa kolmannen maailmancupin voittonsa ja hänen veljensä Iivo uransa seitsemännen. Iivo Niskaselle voitto oli osoitus siitä, että hän on oikealla tiellä kohti Pekingin olympialaisia, Kertulle voitto oli henkisesti suuri askel eteenpäin.

Iivo Niskaselta väkevä olympianäyttö

Täydellistä! Iivo ja Kerttu Niskanen hiihtivät upeisiin voittoihin: "Uskomaton päivä meidän perheelle" – katso Iivon riehakkaat tuuletukset

Iivo Niskanen on voittanut 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun Tour de Skin toisena kilpailupäivänä.

Kerttu Niskanen hiihti ylivoimaiseen voittoon Tour de Skin kakkosetapilla

Kerttu Niskaselta uskomaton hiihto! Ylivoimainen voitto mielimatkalta

Kerttu Niskanen on voittanut Lenzerheiden 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun.

Iivo Niskanen juhli voittoa Rukalla.

Iivo Niskasen olympiakunnosta saadaan tänään selkoa – asiantuntija nostaa päivän kisan Tour de Skin tärkeimmäksi suomalaisille

Iivo Niskanen sivakoi Rukalla mielimatkansa, 15 kilometrin perinteisen hiihtotavan kilpailun, voittoon. Mikä on suomalaisässän kunto, kun päämatkaan on aikaa enää noin puolitoista kuukautta? Yle Urheilun asiantuntijan mukaan parempaa vertailukohtaa ei löydy kuin tämän päivän Tour de Skin kisa.

Frida Karlsson kuvassa.

Frida Karlssonin surkea karsinta petasi Jessie Digginsin Tourille unelma-alun – asiantuntija povaa ruotsalaiselle vaikeuksia: "Hänellä on muutenkin välillä kierroksia liikaa"

Frida Karlsson on yksi Tour de Skin naisten kilpailun ennakkosuosikeista. Kiertue alkoi kuitenkin ruotsalaisen kannalta huonosti ja nyt hän on reippaan minuutin takaa-ajoasemassa.

Kerttu Niskanen kuvassa.

Kerttu Niskanen yllätti heikoimmalla matkallaan – huima loppukiri jäi hämärän peittoon: "Minulla ei ole muistikuvaa siitä"

Kerttu Niskanen sai tämän vuoden Tour de Skille loistavan alun. Hän pääsi ensimmäistä kertaa maailmancupissa vapaan sprintissä välieriin asti ja napsi 10. sijallaan roppakaupalla arvokkaita bonussekunteja.

Norjalaishiihtäjä Therese Johaug (oik.) on ollut viime vuosien ylivoimaisin talviurheilija.

Norjalaislegenda pettyi Therese Johaugin päätökseen boikotoida Tour de Skitä – historian valossa Johaug valitsi kuitenkin "oikein"

Tour de Skin läpi hiihtäminen ja henkilökohtainen olympiavoitto samalla kaudella ovat yhdistelmä, jossa on onnistunut vain yksi nainen. Therese Johaug noudattaa olympiamenestyjille tuttua linjaa jättämällä kiertueen väliin.

Kerttu Niskanen.

Kerttu Niskaselta vahva avaus Tourille – Lauri Vuorinen manasi taktista kömmähdystään toisessa pääkisassaan: "Se oli hölmösti hiihdetty"

Naisten Tour de Skin avauskilpailun voiton vei Yhdysvaltain Jessie Diggins ja miesten Norjan Johannes Hösflot Kläbo.

Krista Pärmäkoski hiihtää vapaan hiihtotavan sprinttikisassa Davosissa 11.12.2021.

Asiantuntija väläyttää kovan arvion Krista Pärmäkosken mahdollisuuksista Tour de Skillä: "Pystyy hiihtämään monipuolisesti kaikkia matkoja"

Maastohiihdon Tour de Ski alkaa tänään Lenzerheidessa vapaan sprinteillä. Yle Urheilun asiantuntija Toni Roponen uskoo, että Krista Pärmäkoskella on kaiken mennessä nappiin eväitä taistella jopa ruotsalaista ennakkosuosikkia Frida Karlssonia vastaan.

Anne Kyllösen viime kaudet ovat olleet vaikeuksien sävyttämiä.

Hiihtotapahtuma Tour de Ski alkaa – mukana monta Kainuussa asuvaa tai alueen seuraa edustavaa urheilijaa

Muun muassa Kainuun Hiihtoseuran Anne Kyllönen sekä Vuokatissa asuvat Kerttu Niskanen ja Remi Lindholm starttaavat tänään. Vuokatti Ski Teamin Vilma Nissinen ja Eveliina Piippo joutuivat jäämään pois.

Krista Pärmäkoski naisten 10 kilometrin kilpailun jälkeen Rukalla.

Yksi kilpailu Tour de Skillä on erityisen merkittävä Krista Pärmäkoskelle – tähtihiihtäjä teki viime vuonna tärkeän havainnon loppunoususta

Pärmäkoski on ollut aina kahdeksan parhaan joukossa hiihtokiertueella. Täksi kerraksi hän povaa naisten kokonaiskisasta poikkeuksellisen tasaista. Tour de Ski alkaa tiistaina 28. joulukuuta Sveitsistä.

Iivo Niskanen i Ruka.

Iivo Niskanen etsii Tour de Skillä alkukauden huippuiskua – kaiken pitäisi olla taas kunnossa terveysmurheiden jälkeen

Kuuden kilpailun kiertue palvelee myös kolminkertaisen arvokisavoittajan olympiavalmisteluja. Tavoitteena on palauttaa sairastelun jäljiltä kunto alkukauden kehityskäyrälle.

Johanna Matintalo hiihtää Rukalla.

Tour de Skillä mukana olevat suomalaishiihtäjät käyvät nyt päivittäin koronatestissä – joukkueen lääkäri: "Tartunnan voi saada käytännössä mistä tahansa"

Eveliina Piipon koronavirustartunnan myötä suomalaisia hiihtäjiä testataan tehostetusti Sveitsissä. Uusia tartuntoja ei ole ilmennyt. Päävalmentaja Teemu Pasasen mukaan urheilijat ovat voineet keskittyä harjoitteluun hässäkän keskellä.

Antti Aalto ja Krista Pärmäkoski

Tour de Ski ja mäkiviikko huipentuvat – näin vuodenvaihteen huipputapahtumat näkyvät Ylen kanavilla

Yle näyttää Tour de Skiltä kaikki osakilpailut lukuun ottamatta kiertueen päättäviä Val di Fiemmen kisoja. Keski-Euroopan mäkiviikolta Ylen kanavilla nähdään kaikki paitsi tapahtuman avaavat Oberstdorfin karsinta ja kilpailu.

Johanna Matintalo kuvassa.

Johanna Matintalo alkoi rangaista itseään, kun tie maailman huipulle mutkistui – täydellisyyttä tavoitellut hiihtäjä kertoo avoimesti psyykkisistä haasteistaan

Matka lupaavasta hiihtäjästä tuloksen tekijäksi on ollut kivinen. Loukkaantumisista, sairastelusta ja psyykkisistä haasteista kärsinyt Johanna Matintalo opettelee olemaan armollisempi itselleen.

Vilma Nissinen Oberstdorfin MM-kisoissa.

Vilma Nissinen matkusti Sveitsistä kotiin korona-altistumisen takia – ei kilpaile Tour de Skillä

Vilma Nissinen ei kilpaile tiistaina alkavalla maastohiihdon Tour de Ski -kiertueella korona-altistumisen takia. Hän on ollut oireeton, ja testitulokset ovat olleet negatiivisia.

Ingvild Flugstad Östberg Salpausselän kisojen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisan jälkeen vuonna 2020.

Jo useamman kauden terveytensä kanssa kamppailleen Norjan hiihtotähden olympiaunelma murskaksi – "Tuntuu brutaalilta"

Kaksi olympiakultaa urallaan voittanut norjalaishiihtäjä Ingvild Flugstad Östberg palasi 20 kuukauden kilpailutauolta maailmancupiin Rukalla. Nyt terveysmurheet pakottavat jälleen kilpailutauolle. Pekingin olympialaiset ja Tour de Ski jäävät väliin.

Eveliina Piippo i Ruka.

Koronatartunta estää Eveliina Piipon hiihdot Tour de Skillä

Tartunta paljastui Sveitsissä otetuissa koronatesteissä maahan saapumisen jälkeen.

Lauri Vuorinen hiihtää Rukan maailmancupissa.

Neljä ensikertalaista Suomen Tour de Ski -joukkueessa – sprintterit keskittyvät harjoitteluun

Vain sprintteri Lauri Vuorinen suunnittelee typistettyä kiertuetta Sveitsin, Saksan ja Italian lumilla.

Dario Cologna tuulettaa.

Sveitsin hiihtoässä Dario Cologna lopettaa uransa – iskee vielä olympiakauteen täydellä teholla

Alkava maastohiihtokausi jää sveitsiläisen Dario Colognan uran viimeiseksi.

Therese Johaug jublar.

Therese Johaug jättää Tour de Skin väliin

Tour de Ski alkaa 28. joulukuuta.

Frida Karlsson kuvattuna Oberstdorfin MM-kisoissa 2021.

Norjan ex-hiihtopomo arvosteli Ruotsin hiihtotähden harjoittelua – Frida Karlsson vastasi kipakasti: "Hän tietää kokonaiskuvasta kaksi prosenttia"

Frida Karlsson, 22, on kärsinyt urallaan ylirasituksesta ja loukkaantumisista. Ruotsalaistähti joutui edellisen kerran ottamaan askeleen taaksepäin elokuussa väsymyksen takia.

Johaug

Therese Johaug palasi vakuuttavasti maailmancupiin – Norja valtasi kaikki kärkisijat

Therese Johaug hiihti vakuuttavaan voittoon. Krista Pärmäkoski oli parhaana suomalaisena yhdeksäs.

Therese Johaug

Therese Johaug puhkui Lahdessa Ylelle kovaa itseluottamusta – Sami Jauhojärvi myötäilee ja kertoo norjalaisten "verisistä otatuksista"

Norjan naisten ykköstähti Therese Johaug uskoo, että kaikki norjalaiset ovat iskussa ajatellen helmi-maaliskuun MM-kisoja.

Frida Karlsson

Frida Karlsson sai leuanvetotempustaan luultua vakavammat vammat

Ruotsalaistähti käy jo "kaikilla sylintereillä", mutta paluu maailmancupiin onnistuu vasta Salpausselän jälkeen Falunin kisoissa.

Ristomatti Hakola Suomen cupissa Vantaalla 12.1.2021.

Katso suorana: Hiihdon Suomen cupissa Vantaalla viestipäivä

Lähetys alkaa TV2:ssa kello 18, ja sitä voi seurata kuvan videota klikkaamalla.

Frida Karlsson

Tourilla hotellihuoneessaan loukkaantunut ruotsalaistähti Frida Karlsson jää pois Salpausselän kisoista

Frida Karlsson yrittää toipua kisakuntoon tammikuun viimeisenä viikonloppuna kilpailtavaan Falunin maailmancupiin mennessä.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle