Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Memphis Depay ja kumppanit juhlivat Hollannin 1–0-osumaa USA:n verkkoon.

Katso, kuinka Hollannin historiallisen MM-osuman takana oli upea maltti – Yhdysvaltojen kummallinen maali huvitti asiantuntijaa

Hollanti kaatoi USA:n 3–1 MM-kisojen ensimmäisessä pudotuspeliottelussa. Asiantuntija Jonne Kunnas perkasi Hollannin hienon 1–0-osuman. Laitapakki Denzel Dumfries oli huikeassa tehovireessä.

Daniel Ortega, Rosario Murillo esiintyvät kansalle

Nicaragua katkaisi diplomaattisuhteet Alankomaihin

Alankomaat ilmoitti aiemmin keskeyttävänsä rahoituksen sairaalan rakentamiseksi maahan.

Stora Enson Oulun tehdas.

Stora Enso ostaa miljardikaupalla hollantilaisen pakkausyrityksen

Stora Enso tahtoo Alankomaiden, Belgian, Saksan ja Ison-Britannian markkinoille.

Katutöhry johon kirjoitettu I'll chop ur dicks.

Juhlista vuodettu video oli viimeinen pisara – opiskelijaporukat ovat sikailleet vuosikausia Hollannissa, nyt seksismille vaaditaan loppua

Amsterdamilaisen opiskelijaosakunnan niin sanotulta herraspäivälliseltä heinäkuun lopulla vuodettu video on aiheuttanut Hollannissa valtavan kohun. Sen seurauksena on jälleen keskusteltu yliopistojen osakuntiin juurtuneesta seksismistä.

Työtaistelutoimet alkavat tiistaina sairaankuljettajien protestilla.

Rekka ajoi väkijoukkoon Hollannissa — ainakin kuusi kuoli

Poliisi on pidättänyt vammoitta selvinneen kuljettajan.

Ilmakuva valtavasta datakeskuksesta.

Vesipulan piinaamassa Hollannissa suututtiin Microsoftin datakeskuksen vedenkäytöstä – tänä vuonna kuluu ehkä jo yli 100 miljoonaa litraa

Hollannissa on paljastettu datakeskuksen käyttäneen vuonna 2021 84 miljoonaa litraa juomakelpoista vettä. Samaan aikaan maahan on julistettu vesipula, joka rajoittaa maanviljelijoiden vedenkäyttöä.

Hollantiin on julistettu vesipula

Hollantiin julistettiin vesipula – maatalouden vedenkäyttöä ja jokilaivaliikennettä rajoitetaan

Hollannin vesipula johtuu kuumasta säästä ja suurten jokien vedenpintojen laskusta. Tänä kesänä vesipulasta on kärsitty useissa Euroopan maissa.

Lantakasoja moottoritiellä.

Hollannin maanviljeljät saavat tukea Donald Trumpilta ja Marine Le Peniltä: "Me vastustamme ilmastofanaatikkoja"

Oikeistopopulistit ympäri maailmaa ovat tukeneet Hollannin viljelijöiden protesteja. He käyttävät niitä globalisaatiota ja ilmastopolitiikkaa vastustavan agendansa sytykkeenä.

Sarina Wiegman.

Jalkapallon EM-finaalissa harvinainen kahden naisvalmentajan kohtaaminen – Marianne Miettinen avaa, millaisia esikuvia kentän laidalla nähdään

Jalkapallon naisten EM-kisojen finaalissa nähdään kahden naispäävalmentajan kohtaaminen, kun Sarina Wiegmanin Englanti ja Martina Voss-Tecklenburgin Saksa ratkaisevat sunnuntaina Euroopan mestaruuden.

Suomalaiset reserviläiset maastopuvuissaan marssivat Nijmegenin marssitapahtuman maalisuoraa, taustalla näkyy vaaleanpunainen maalikaari.

Näin sujui suomalaisten 120 kilometrin marssiurakka Hollannissa: hirmuhellettä, rankkasadetta ja maalisuoralla liikuttava yleisöpaljous

Nelipäiväiseksi ja 160 kilometrin mittaiseksi tarkoitettu Nijmegenin marssi jouduttiin lyhentämään helteen vuoksi. Haastetta riitti kolmessakin päivässä.

Daphne van Domselaar aavistaa oikein, mutta Eve Périsset'n rankkari uppoaa verkkoon.

Ranskan EM-kirous oli jatkua, kun "poikkeuksellinen maalivahti" oli jatkuvasti edessä – vasta videotarkistus jatko-ottelussa vei välieriin

Jalkapallon EM-kisojen välieräjoukkueet ovat selvillä. Englanti kohtaa Ruotsin ja Saksa saa vastaansa Ranskan, joka pudotti lauantai-illan puolivälierässä edellisten EM-kisojen mestarin Hollannin.

Hollanti juhli jalkapallon EM-kultaa vuonna 2017.

Jalkapallon EM-kisojen huipennus alkaa, kun puolivälierät potkaistaan käyntiin – asiantuntijat kertovat voittajat, äänestä omaa suosikkiasi

Jalkapallon EM-kisojen huipennus alkaa. Mistä asetelmista pudotuspeleihin lähdetään? Yle Urheilun asiantuntijat Maija Saari ja Jonne Kunnas kertovat, kuka voittaa ja miksi.

 Joukkue taukoilee Nijmegen-marssilla vuonna 2019.

Ukrainan sodan myötä osa haluaa testata valmiuksiaan reilun 100 kilometrin marssilla – Pohjois-Suomen joukkueen johtaja: "On tuskaa ja kipua"

Marssilla halutaan testata omaa kuntoa. Osalle myös Ukrainan sota on motiivina marssille lähtöön.

Noelle Maritz joutui pettymään.

Altavastaajat asettaneet mestarisuosikit tiukoille – EM-kisoissa riittää vielä jännitettävää, jäävätkö Hollanti ja Ruotsi alkulohkoon?

Jalkapallon EM-turnauksen kolmannen lohkon voittajan valitseminen voi mennä kimurantiksi. Kaikki neljä joukkuetta voivat päätyä samaan pistemäärään, joten ketkä silloin etenisivät jatkopeleihin?

Daniëlle van de Donk potkaisee palloa.

Jalkapallon EM-ottelussa katseltiin videoita peräti seitsemän minuuttia – Hollanti teki kenties kisojen toistaiseksi upeimman maalin

Portugali kamppaili hienosti ennakkosuosikkia vastaan, mutta Hollanti oli lopulta vahvempi maalein 3–2. C-lohkossa jännitys venyi päätöskierrokselle.

Srebrenicassa haudattiin 50 uhria, joiden henkilöllisyys tiedetään.

Srebrenican joukkomurhaa muistettiin Bosniassa – "Nyt viattomat joutuvat jälleen uhreiksi Ukrainassa"

Hollanti pyysi ensi kerran anteeksi sitä, että sen sotilaat eivät suojelleet Srebrenican uhreja serbijoukoilta.

Vuosi sitten sattuneen tuhotulvan jäljet näkyvät Keski-Euroopassa.

Keski-Euroopassa tulvi vuosi sitten – pormestari ei vieläkään nuku sateella

Yli kaksi sataa ihmistä kuoli Saksassa ja Belgiassa – katastrofi jätti jälkeensä korjausurakan ja autioita kyliä.

Hollannin pelaajat törmäävät toisiinsa maalin edustalla

Ruotsi ihmetytti asiantuntijoita mestarisuosikkien kohtaamisessa – hallitsevalle Euroopan mestarille Hollannille huonoja uutisia

Ruotsin ja Hollannin odotettu kohtaaminen EM-kisojen avauskierroksella päättyi 1–1-tasapeliin. Studiossa ihmetystä herätti Ruotsin puolustusmuodon muuttuminen kesken ottelun.

Traktoreita jonossa rakennuksen edessä.

Tiukat päästörajoitukset kirittävät maanviljelijöiden protesteja Hollannissa – Etupuolue Ylelle: “Koko elämä tuhotaan tällaisella päätöksellä”

Hollannissa maanviljelijoiden paikoin väkivaltaisiksi äityneet protestit ovat jatkuneet jo viikkoja. Mukana on myös äärioikeistoa ja salaliittoteorioihin uskovia. Yle kokosi vastaukset viiteen keskeiseen kysymykseen.

Poliisi katsoo traktoreita maantiellä.

Maanviljelijöiden protestit äityivät väkivaltaisiksi Hollannissa – poliisiauto rikottiin ja ministerin kotiin yritettiin tunkeutua

Viljelijät ovat protestoineet jo toista viikkoa Hollannissa typpipäästöjä rajoittavaa ympäristölakia vastaan. Protestien kärjistyttyä poliitikkojen ja kansalaisten sympatiat viljelijöitä kohtaan ovat loppumassa.

Poliisi ja sotilas seisovat vartiossa.

Hollannin kokaiinikauppaa leimaa yhä raaempi väkivalta – huumejengiläisten jättioikeudenkäynnissä turvatoimista vastaa armeija

Rotterdamin satamasta on tullut Euroopan tärkeimpiä portteja kokaiinin salakuljetukselle. Kokaiinivirrat ovat raaistaneet alamaailman väkivaltaa ja lisänneet rikollisjengien vaikutusvaltaa.

Hollannissa on jo lähes sata vähintään 10 000 paneelin aurinkovoimalaa.

Hollanti harppasi Euroopan ykköseksi aurinkosähkön tuotannossa – Yle selvitti, mikä on sateisen maan salaisuus

Hollannissa on valtaisa aurinkobuumi. Kävimme 290 000 paneelin voimalassa ja työmaalla, jossa Wärtsilä tekee maan suurinta akkua.

Mies seisoo huoneessa missä on punainen kokolattia matto.

Hollannissa sattui viime vuonna 72 maanjäristystä, talot murtuvat ja Ger Warink menetti kotinsa – merelle puuhataan uutta maakaasukenttää, koska pula on kova

Saksa ja Hollanti puuhaavat uutta maakaasukenttää Pohjanmerelle. Kivenheiton päässä vanha kenttä aiheuttaa kymmeniä maanjäristyksiä joka vuosi.

Neljä miestä poseeraa ryhmänä.

Jazzlegenda Dave Holland esiintyy superbändinsä kanssa Validi Karkia –klubilla Porissa

Grammy-palkittu Dave Holland yhtyeineen esiintyy Porissa loppuvuodesta.

Porvoon käräjätalo.

Hollannista tilattu amfetamiini matkasi Suomeen säilykepurkeissa – päätekijöille yli kymmenen vuoden tuomiot

Yhdeksi Suomen suurimmaksi huumetakavarikoksi kuvatussa jutussa oli yhteensä 15 syytettyä.

Kuvassa kolmevuotias jyväskyläläinen Kaarle Väärämäki polkupyöränsä selässä.

Suomessa lapset oppivat varhain pyöräilemään – kolmevuotias Kaarle Väärämäki: "Tykkään ajaa maastossa ja asfaltilla"

Suomalainen lapsi oppii pyöräilemään keskimäärin 4,8-vuotiaana. Kaarle Väärämäki treenasi taidon potkupyörän avulla.

Vivianne Miedema vetää.

Kommentti: Tämä on häpeäksi jalkapallolle! Hollanti saattaa menettää MM-kisalippunsa, koska ei suostu pelaamaan Venäjää tukevaa diktatuuria vastaan

Pahimmassa tapauksessa yksi maailman parhaista maajoukkueista voisi jäädä MM-lopputurnauksen ulkopuolelle Uefan selkärangattoman toiminnan takia, kirjoittaa Yle Urheilun toimittaja Hinni Hirvonen.

Kaksi autoa on jäänyt kaatuneen puun alle Amsterdamissa.

Talvimyrsky Eunice on aiheuttanut ainakin 16 ihmisen kuolema Euroopassa

Lauantaina yli miljoona kotia ja yritystä eri puolilla Eurooppaa oli vailla sähköä.

Britanniassa Euniceksi nimetty myrsky on jo toinen, joka riepottelee osia Euroopasta parin päivän sisään.

Eunice-myrsky iski Britanniaan – miljoonia kehotettu pysymään kotona, Englannissa mitattiin historian kenties kovin tuulenpuuska

Isle of Wightin saarella on mitattu Englannin historian mahdollisesti kovimmat tuulenpuuskat. Myrskyvahinkoihin varaudutaan myös Manner-Euroopassa.

Poliisin kotietsinnällä löytämiä anastettuja esineitä.

Kolmekymppiset miehet tilasivat yli sata kiloa amfetamiinia säilykepurkkeihin ja kynttilöihin kätkettynä – poikkeuksellinen salakuljetus käräjillä

Syyttäjän mukaan päätekijät ostivat huumeet Hollannista ja järjestivät niiden kuljetuksen yhteistyössä huumeiden maahantuontia pyörittävän rikollisjoukon kanssa.

Suuri teräksinen silta seisoo kanavan yllä iltavalaistuksessa.

Rotterdam purkaa historiallisen sillan keskiosan Jeff Bezosin jättijahdin tieltä

Amazonin perustajan luksusjahti ei mahtuisi Koningshavenin sillan ali mastoineen. Sillan keskiosa on määrä palauttaa paikoilleen, kun Hollannissa rakennettava jahti on saatu merelle.

Jani Korpela ja Juhana Jyrkiäinen tuulettavat maalia futsalin EM-kisoissa Groningenissa Kazakstania vastaan.

Futsalmiesten kohtalo ratkeaa tänään Amsterdamissa – vastassa on kahden miljoonan asukkaan palloiluihme, jonka Suomen valmennus tuntee läpikotaisin

Suomi on pakkovoiton edessä Sloveniaa vastaan futsalin EM-kisoissa. Päävalmentaja Mico Marticille ottelu voi olla viimeinen maajoukkueen peräsimessä

Vauva äitin sylissä

Torstai 27.1.2022 (radio)

Suomalainen metsäyhtiö UPM aikoo rakentaa biojalostamon Hollantiin. Ukrainan kriisi vaikuttaa jo Suomen ja Venäjän kauppaan. Koronarajoitukset ovat parantaneet Suomen koronatilannetta. Suomen asukasmäärä kasvoi viime vuonna maahanmuuton ansiosta. Perjantaina saadaan aurinkoa ja lunta.

Poliisin takavarikoimaa amfetamiinia laatikossa.

Poliisi pääsi yhden Suomen suurimman amfetamiinin salakuljetusjutun jäljille ja esti 580 000 annoksen pääsyn katukauppaan

Poliisin epäilyn mukaan järjestäytynyt rikollisryhmä hankki Hollannista huumeita yli neljän miljoonan euron arvosta. Päätekijöiden epäillään rahoittaneen huumekauppaa logistiikka-alan yrityksen avulla.

De Gouden Koets Hollannin kultaiset hevoskärryt.

Hollantilaiskuninkaallisten kultavaunut jäävät historiaan – kiusallinen yksityiskohta herättänyt laajaa keskustelua

Hollannissa on viime aikoina keskusteltu maan kolonialistisesta historiasta. Monille vaunut edustavat historiaa, johon liittyy riistoa ja orjuuttamista

Mielenosoittajat ja poliisi ottivat yhteen Amsterdamissa koronarajoitusten vastaisessa protestissa

Amsterdamissa osoitettiin mieltä koronarajoituksia vastaan – luvaton protesti johti yhteenottoihin

Mielenosoittajia ja poliiseja loukkaantui. Hollannissa kiristettiin koronarajoituksia ennen joulua. Tiukat rajoitukset jatkuvat tammikuun puoliväliin asti.

Asiakkaat näyttivät koronapassinsa baarimikolle Italian Torinossa maanantaina. Hallitus asetti jouluaattona uusia ravintolarajoituksia ja vaatimuksen käyttää maskia myös ulkona..

Euroopassa on maita, joiden koronatilanne kehittyy täysin vastakkaisiin suuntiin – grafiikat näyttävät eri maiden tartuntakäyrät

Monessa Euroopan maassa päivittäiset koronatartunnat ovat nyt ennätyslukemissa. Toisaalta monessa maassa tartuntamäärät ovat joulukuun aikana laskeneet huomattavasti.

Ihmisiä kävelee kauppakeskuksessa.

"Älkää olko huolissanne, ilmastosankarit", sanoi lihatalon mainos – katso tästä esimerkkejä viherpesusta, johon yritykset ovat syyllistyneet eri maissa

Keräsimme Euroopan maista esimerkkejä mainoksista, jotka ovat saaneet mainosalan valvojan moitteet viherpesusta. Suomessa ympäristöväitteiden yleisyydestä ei ole kattavia tutkimustuloksia. 

Jerry Afriyie (oik.) on kampanjoinut joulupukin apuria vastaan jo vuosikymmenen. Kuvassa Kick Out Zwarte Piet -mielenosoitus Rijswijkissä vuonna 2019.

Hollannissa kiistellään taas blackface-perinteestä – "Musta Pekka on hollantilaisen rasismin kasvot", sanoo jouluhahmoa vastustava aktivisti

Yhä useampi hollantilainen hyväksyy kompromissiversion kiistellystä hahmosta. Populistipuolueen johtaja pukeutui joulupukiksi ja lähti kadulle mustanaamaisten apureiden kanssa.

Ihmisiä Amsterdamin Schipholin lentoasemalla.

Etelä-Afrikasta saapuneet lentomatkustajat eristettiin Amsterdamissa – kymmenillä matkustajilla koronatartunta

EU:n tartuntatautivirasto pitää omikronmuunnosta vakavana riskinä Euroopalle.

Helsingin keskustaan kerääntyi 1500 koronatoimia vastustavaa mielenosoittajaa

Koronatoimia vastustavien mielenilmaus keräsi 1 500 ihmistä Helsingin keskustaan, protesteja eri puolilla maailmaa

Koronatoimia vastustavat ovat keräntyneet mielenosoituksiin eri puolilla maailmaa. Esimerkiksi Hollannissa mielenilmaukset ovat jatkuneet. Eilen niissä pidätettiin yli 50 ihmistä.

Emil Ruusuvuori Winston-Salemissa elokuussa 2021.

Ruusuvuori putosi myös nelinpelissä – Heliövaara loppuotteluun parinsa kanssa

Suomen tennisässän pelit Tukholman ATP-turnauksessa ovat ohi. Ruusuvuori kärsi tappion kaksinpelin avauskierroksella ja nelinpelin välierissä.

Mimosa Jallow tittar upp och ser besviken ut.

Suomi kauhoi sekaviestin EM-finaaliin

Suomen joukkue Lotta Upanne, Olli Kokko, Mimosa Jallow ja Kalle Mäkinen oli oman alkueränsä viidenneksi nopein joukkue.

Mimosa Jallow kuvassa

Mimosa Jallow kauhoi huiman Suomen ennätyksen ja jälleen viidenneksi EM-uinneissa

Mimosa Jallow alitti ensimmäisenä suomalaisnaisena 57 sekunnin rajan 100 metrin selkäuinnissa. SE-aika riitti viidennelle sijalle lyhyen radan EM-kisoissa Venäjällä.

Mimosa Jallow tittar upp och ser besviken ut.

Mimosa Jallow tykitti kaksi uutta SE-aikaa – ylsi EM-finaalissa viidenneksi

Mimosa Jallow oli viides uinnin lyhyen radan EM-kisojen 50 metrin selkäuinnin finaalissa. Katso finaaliuinti videolta!

Annimari Korte treenaa aitajuoksun tekniikkaa

Supertähden päätös tarjosi Annimari Kortteelle ainutlaatuisen tilaisuuden – Korte paljastaa onnekkaan tapahtumasarjan valmentajavaihdoksen taustalla

Annimari Korte on toipunut jopa odotettua paremmin elokuussa tehdystä takareisileikkauksesta. Aituri uskoo juoksevansa ensi kesänä jopa 12,5-alkuisia aikoja.

Annimari Korte jäi alkueriin Tokion olympialaisten aitajuoksussa.

Annimari Kortteen uusi valmentaja on huippujuoksijoita luotsaava hollantilaisguru – "Nopeuden kehittäminen on ykkösasia"

Valmentaja Bart Benneman valmennustalliin kuuluu muun muassa hollantilainen pikajuoksija Nadine Visser.

Hollantilaisoikeus antoi ratkaisun skyyttien kulta-aarteesta Krimiltä

Hollantilainen oikeus: Skyyttien kulta kuuluu Ukrainalle – aarteista tuli kiistakapula, kun Venäjä miehitti Krimin

Krimiläinen kokoelma jäi Hollantiin vuonna 2014. Sekä Ukraina että Krimillä sijaitsevat museot ovat vaatineet kultaisia muinaisesineitä itselleen.

Harri Heliövaara ja Matwe Middelkoop voittivat Moskovan ATP250-turnauksen nelinpelin 24. lokakuuta 2021.

Harri Heliövaaralle uran toinen ATP-turnausvoitto nelinpelissä – ei ollut tavannut pariaan kertaakaan ennen turnausta: "Kiva fiilis, että hän pyysi minua"

Heliövaara voitti alankomaalaisparinsa Matwe Middelkoopin kanssa Moskovan ATP250-turnauksen loppuottelussa Bosnia-Hertsegovinan Tomislav Brkicin ja Serbian Nikola Cacicin kolmannen erän superkatkaisupelin jälkeen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle