Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

13 kertaa Matti Nykänen

Miten urheilijat ja urheilun tuntijat näkevät Matti Nykäsen.

Nokia – totuus Suomesta?

Karo Hämäläinen vertaa Nokiaa yhtiönä ja kuunnelmasarjana.

Savonia-kirjallisuuspalkinto yllätti Virve Sammalkorven täysin: "Uumoilin tälle katoamista hiljaisuuteen"

Virve Sammalkorven arvoituksellinen pienoisromaani Paflagonian perilliset on vuoden 2017 Savonia-kirjallisuuspalkinnon voittaja.

"Juostessa pakenen itseäni." Kulttuurivieras, kirjailija Karo Hämäläinen on juoksuaddikti

Karo Hämäläinen seisoi lähtöviivalla pimenevässä illassa. Mikkelin kokoiseen Bielin kaupunkiin Sveitsissä oli saapunut juoksijoita 20 maasta. Edessä oli sata kilometriä ankarassa alppimaastossa.

Kirjoihin livahtaa silloin tällöin virheitä: "Ne keräävät yllättävän paljon huomiota"

Vaikka useampi silmäpari tarkastaa kirjat ennen niiden julkaisua, livahtaa sekaan silloin tällöin virheitä. Lukijat ovat silloin tarkkana. Kirjoitusvirheitä ja historian vääristelyä ei hyväksytä kotisohvilla.

Savonia-kirjallisuuspalkinto Karo Hämäläiselle: "Tämä on kultamitalihetki"

Yksin-romaani kuvaa suomalaisen urheiluikonin maailman raastavan suorasukaisesti, palkintoraati kiittää. Palkinnon suuruus on 10 000 euroa.

Tässä ovat vuoden 2016 Savonia-kirjallisuuspalkinnon ehdokkaat

Kuopion kaupungin jakama palkinto on suuruudeltaan 10 000 euroa. Sen saaja paljastetaan vuodenvaihteessa.

Paavo Nurmi – pettynyt voittaja

Kirjailija Karo Hämäläisen mukaan Paavo Nurmi pyrki kaikessa välttämään tappiota. Hänelle ei ollut tärkeintä voitto vaan häviön välttäminen.

Karo Hämäläinen: Yksin

Kirjailija Karo Hämäläinen on tarttunut uusimmassa romaanissaan Paavo Nurmeen, yhteen suurimmista suomalaisista. Hämäläinen kirjoittaa hienosti siitä, kuinka järjestelmällinen ja omapäinen Paavo Nurmi oli urheilijana ja ihmisenä. Ja kuinka menestyksestään huolimatta Nurmi oli yksinäinen ja onneton mies.

Kesäkirja: Kirjailijapariskunta Salla Simukka ja Karo Hämäläinen

Salla Simukka ja Karo Hämäläinen ovat harvinaisen tuottelias pariskunta. Kumpikin kirjoittaa omalla tyylillään ja omalle yleisölleen, toisen ideoita arvostellaan kuitenkin yhteisillä iltakävelyillä. Karo myös tunnustaa olevansa kateellinen vaimonsa menestyksestä.

Aamun kirjana Karo Hämäläisen Kolmikulma

Kolmikulma kertoo Hellenia-nimisen maan – Kreikan – valtiolainojen hoitokokouksesta Helsingissä. Salaiseen kokoukseen tulevat johtavat poliitikot ja pankkiirit Euroopasta. Eräs sijoitusyhtiö aikoo estää sopimuksen ja tehdä sillä tiedolla rahaa.

Dekkaripäivien novellikilpailuun ennätyksellisen vähän osallistujia

Sääntömuutoksen vuoksi moni novelli jäi kilpailun ulkopuolelle. Kirjastonjohtaja epäilee, että myös tapahtuman hankala teema vaikutti aktiivisuuteen.

Sofi Oksanen Littfestiin

Vaasan kirjallisuustapahtuma on julkistanut ensimmäiset esiintyjänsä. Taiteellisen vastuun Littfestistä ottaa vaasalainen kirjailija Marko Hautala.

Savonia-palkinnosta kilpailee seitsemän ehdokasta

Kuopion kaupungin jakamasta 10 000 euron Savonia-kirjallisuuspalkinnosta kilpailee seitsemän ehdokasta. Ehdokkaat vuoden 2012 -palkinnon saajiksi ovat Mikkelissä syntynyt Karo Hämäläinen teoksellaan Erottaja, kuopiolaispoliisi Marko Kilpi teoksella Elävien kirjoihin, Savonlinnassa syntynyt Antti Leikas teoksella Melominen, Savonlinnassa syntynyt Maritta Lintunen teoksella Mozartin hiukset, Mikkelissä varttunut Helen Moster teoksella Hylky, Vesannolla opiskellut Asko Sahlberg teoksella Häväistyt sekä Kuopiossa opettajana toiminut Hanna Tuuri teoksella Orapihjalapiiri.

Aamun kirjassa Karo Hämäläisen Erottaja

Paitsi vetävä trilleri, Erottaja –romaani on tarkka ajankuva ja markkinatalouden analyysi. On syksy 2008 ja Yhdysvalloista leviää maailmanlaajuinen talouskriisi. Suomessa tämä ravistelee myös hyvin menestynyttä Erottaja -varainhoitoyksikköä.

Kirja syntyy lukijoiden edessä

150-vuotista toimintaansa juhliva Helsingin kaupunginkirjasto on kutsunut kirjailijat töihin kirjastoon. Lukijat voivat parhaimmillaan vaikuttaa sekä tekstiin että juonenkäänteisiin.

Pekka Tarkka valitsee Finlandia-palkinnon saajan

Suomen kirjasäätiö on julkistanut tämän vuoden Finladia-palkittavien valitsijat. Kirjallisuuden Finlandia-palkinnon saajan päättää toimittaja Pekka Tarkka.