Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Australiassa käskettiin armeija valvomaan koronamääräyksiä – pääministeri lupailee kunnon vapautusta vasta joulun tienoilla

Sotilaat alkavat poliisin apuna varmistaa, että koronatartunnat saaneet pysyvät eristyksessä. Tartuntoja on todettu kaikkiaan verrattain vähän, mutta Australia pyrkii tukahduttamaan viruksen. Sydneyssä koronasulku jatkuu jo kuudetta viikkoa.

Olympialaisten BMX-pyöräilyssä hurjan näköisiä onnettomuuksia – yhdysvaltalainen olympiavoittaja vietiin paareilla sairaalaan: "Nyt kävi pahasti"

Kisajärjestäjät kertoivat Yhdysvaltojen olympiavoittaja Connor Fieldsin olevan hereillä sairaalassa. Niin ikään paareilla pois kannettu Australian Saya Sakakibara on tällä hetkellä tarkkailussa.

Australiassa vietettiin aikaa teattereissa ja ravintoloissa ennen deltamuunnosta – nyt maan suurimman kaupungin Sydneyn tiukka koronasulku jatkuu neljä viikkoa

Australian väkirikkain osavaltio Uusi Etelä-Wales jatkoi Sydneyn ja sen lähialueiden koronasulkua neljällä viikolla. Deltamuunnoksen leviäminen herättää huolta maassa, jossa rokotustahti tökkii.

Fanny Teijonsalo kauhoi alkuerissä ennätyksensä

Fanny Teijonsalon aika 54,69 ei riittänyt välieräpaikkaan.

Tässä on olympialaisten upein tuuletus! Katso, miten aussivalmentaja riehui, kun "Terminaattori" syöksi supertähden valtaistuimeltaan

Kun Australian Ariarne Titmus nappasi olympiakultaa naisten 400 metrin vapaauinnin loppuhuipennukseksi, hänen valmentajansa Dean Boxall vauhkoontui täysin. Titmus on ensimmäinen 400 metrin vapaauinnin voittanut australialaisnainen sitten vuoden 1972.

Korallimerellä pulaan joutuneilla suomalaispurjehtijoilla ei ole akuuttia hätää – kaksikko yhä 600 kilometrin päässä Australian rannikosta

Länsi-Suomen merivartioston meripelastusjohtajan Jussi Ikolan mukaan purjevene pääsee liikkumaan niin hitaasti, että rantaan ei ehdi ennen ruoan ja veden loppumista. Australian meripelastus ryhtyy Ikolan mukaan tarvittaviin toimiin myöhemmin.

Vuoden 2032 kesäolympialaiset on myönnetty Australiaan

Kansainvälinen olympiakomitea tiedottaa, että tulevat 2032 vuoden olympialaiset ja paralympialaiset järjestetään Brisbanessa. Brisbanesta tulee ensimmäinen kaupunki sitten Los Angelesin 1984, jolle kisat ovat myönnetty yksimielisesti ilman haastajia.

Australian F1 ja MotoGP peruttiin toistamiseen koronan vuoksi – syynä pandemiasta johtuvat rajoitukset ja logistiset haasteet

Australian Albert Parkissa ei ajeta tänäkään vuonna formula ykkösten tai MotoGP:n osakilpailuja.

Australia pelästyi koronan deltamuunnosta – lähes puolet kansasta on joutunut sulkutilaan

Hidas rokotustahti ja viranomaisten erilaiset käsitykset rokotteiden turvallisuudesta ajoivat Australian ahdinkoon. Rajojen sulkeminen ei ollutkaan riittävä suoja pandemiaa vastaan, sillä koronaviruksen deltamuunnos leviää nyt maassa nopeasti.

Hyviä uutisia: Australialainen hiirilaji ei kuollutkaan sukupuuttoon – viimeinen havainto jyrsijästä oli yli 150 vuoden takaa

Australiassa eläinlajeja kuolee sukupuuttoon huolestuttavalla vauhdilla. Äskettäin saarelta löytyi pieni hiiripopulaatio, jonka oli uskottu hävinneen jo 1800-luvulla.

Australia on torpannut pandemian leviämisen ja aikoo pitää viruksen kurissa myös jatkossa - katso video Sydneyn koronasulusta

25 miljoonan asukkaan Australiassa vajaa kolmannes väestöstä on saanut rokotteen. 

Unesco haluaa luokitella Ison valliriutan vaarantuneeksi – Australia vastustaa henkeen ja vereen: "Poliittisesti motivoitunutta"

Australia on pitkään vastustanut arvokkaan turistikohteensa luokittelua vaarantuneeksi. Maa syyttää Unescon puheenjohtajamaata Kiinaa asian ajamisesta poliittisin motiivein. Ympäristöjärjestöjen mukaan syynä uudelle luokitukselle ovat kuitenkin Australian riittämättömät toimet.

Digijättien ja julkisen vallan kamppailu tiivistyy – Australiassa somealustat taipuivat maksamaan sisällöistä

Myös Euroopassa kaavaillaan tiukempia sääntöjä, jotka haastavat monopoliasemaan kohonneita amerikkalaisyhtiöitä. Kysymys on sekä rahasta että digitaalisen tilan julkisuudesta.

Entinen upseeri tuomittiin vakoilusta Australiassa – kilpailu öljy- ja kaasuvaroista johti Itä-Timorin ja Australian väliseen vakoiluskandaaliin

Ehdollinen vankeusrangaistus oli voitto syytetyn puolustukselle, sillä Australia tiukensi äskettäin vakoilusta annettavia tuomioita. Pitkän vankeusrangaistuksen sijaan tietoja Itä-Timorille antanut australialainen ex-upseeri sai kolme kuukautta ehdollista vankeutta.

Ashleigh Bartyn ongelmat jatkuvat – Ranskan avoimen ykkössijoitettu joutui luovuttamaan

Ranskan avoimen tennisturnauksen vuoden 2019 mestari ja ykkössijoitettu Ashleigh Barty on joutunut luovuttamaan toisen kierroksen ottelunsa loukkaantumisen takia.

Kiinassa alkoi australialaiskirjailijan vakoiluoikeudenkäynti – Yang Hengjun on ollut vangittuna jo kaksi vuotta

Yang Hengjun on Kiinassa syntynyt Australian kansalainen. Kirjailijana ja suosittuna bloggarina tunnettu Yang on demokraattisten uudistusten puolustaja. Vakoilusyytteiden perusteita ei ole kerrottu.

Pekka Seppäsen kolumni: Maapallo kääntyi nurinpäin

Meillä olisi erilainen maailmankuva, jos maailman kuva olisi erilainen, pohtii Seppänen.

Australian "hiirirutto" on äitynyt pahaksi: vilja-aitat paikoin täpötäynnä jyrsijöitä, tietoliikenneyhteydet katkeilleet, loukut vähissä

Tutkijan mukaan kyse on osaltaan luonnollisesta vaihtelusta mutta osaltaan siitä, että luontoa säästävät viljelykeinot ovat hyväksi myös hiirille.

Kuka legendaarisista Au paireista kuvastaa sinua parhaiten? Tee testi!

Oletko kenties itsevarma Jane tai rento Roni?

Perjantai 7.5.2021 (radio)

Kokoontumisrajoitukset jatkuvat suuressa osassa Etelä-Suomea. Australian rajat pysyvät kiinni koronan takia. Selkosanomat teki kysymyksiä puolueille kuntavaaliaiheista. Yle on päättänyt säilyttää Pasilan linkkitornin. Itä-Suomessa satoi perjantaina lunta.

Huippusuosittuja koiria jonotetaan jopa kaksi vuotta: pennut maksavat 3 500–4 000 euroa

Yksi syy australian labradoodlen suosioon saattaa olla se, että sitä saa kolmessa eri koossa: mini, medium ja standard. Suomessa syntyy vuosittain noin 300–400 uutta australian labradoodlen pentua.

Australialaistutkimus antaa synkän kuvan voimisteluvalmennuksesta

Maassa on vallinnut autoritaarinen komentokulttuuri, joka on johtanut väkivaltaan, seksismiin, rasismiin ja muihin väärinkäytöksiin.

Intiasta Australiaan saapuminen on nyt kielletty sakkojen tai jopa vankeustuomion uhalla – kriitikot pitävät toimenpidettä rasistisena

Matkustuskielto koskee henkilöitä, jotka ovat olleet Intiassa edeltävän parin viikon aikana. Se kieltää myös Australian kansalaisilta pääsyn kotimaahansa. Rajoitustoimi on voimassa ainakin kuluvan kuun puoliväliin saakka.

Australia aloittaa oman ohjustuotannon parantaakseen puolustustaan

Pääministeri Scott Morrisonin mukaan Australian turvallisuus vaatii itsenäisen puolustuskyvyn ylläpitoa.

Uransa parasta tennistä pelaava Ruusuvuori kohtaa neljännellä kierroksella aggressiivisesti pelaavan, tutun teinitähden: "Kovaa varmasti lyödään"

Emil Ruusuvuori, 21, eteni Masters-turnauksessa 16 parhaan joukkoon ensimmäistä kertaa urallaan. Neljännellä kierroksella vastaan asettuu Italian Jannik Sinner.

Vinales aloitti MotoGP-kauden voitokkaasti – Ajon talli onnistui pienemmissä luokissa

Espanjan Maverick Vinales aloitti ratamoottoripyöräilyn MotoGP-luokan MM-kauden vauhdikkaimmin sunnuntaina Dohassa.

Hänninen päätti Katalonian ympäriajon parantaen: "Lopulta ihan hyvä viikko"

Suomen Jaakko Hänninen päätti maantiepyöräilyn Katalonian ympäriajon kokonaiskisan 80. sijaan sunnuntaina Barcelonassa.

Australian villiintyneet kissat ovat olleet viimeinen naula monen alkuperäislajin arkkuun – estääkö kotikissojen öinen ulkonaliikkumiskielto sukupuuttoja?

Kissan lisäksi moni muukin muilta mantereilta tuotu eläinlaji on osoittautunut Australian biodiversiteetille tuhoisaksi aikapommiksi.

Sydneyssä evakuoidaan tuhansia ihmisiä lisää tulvien ja rankkasateiden vuoksi

Viranomaisten mukaan noin 18 000 ihmistä on jo evakuoitu tulvien tieltä.

Sydneyssä annettu evakuointimääräys tuhansille ihmisille sateiden ja tulvien vuoksi

Pelastustyöntekijät ovat suorittaneet noin sata pelastustehtävää lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Finaali kutsuu! Harri Heliövaara teki parinsa kanssa selvää jälkeä – suomalainen pelaa ATP-loppuottelussa ensimmäistä kertaa urallaan

Harri Heliövaara ja Lloyd Glasspool löivät sijoittamattoman australialaisparin suoraan kahdessa erässä.

Emil Ruusuvuoren tie Marseillessa tyssäsi toiselle kierrokselle

Ruusuvuori hävisi suoraan kahdessa erässä maailmanlistalla häntä selvästi alempana majailevalle Matthew Ebdenille.

Myanmarin sotilasjuntta palkkasi lobbarin avukseen – Avustanut myös Robert Mugabea ja Sudanin sotilasjunttaa

Poliisit ja sotilaat ovat jatkaneet mielenosoittajien ampumista Myanmarissa.

Alkaako Suomi laskuttaa Facebookia Australian malliin?

Asiantuntijan mukaan Australian kiistelty medialaki ei kelpaa esimerkiksi Suomelle.

Australian hallitus ja Facebook pääsivät sopuun: Australian media palaa somejätin sivuille

Facebookin mukaan Australian hallitus suostui muokkaamaan vielä kiisteltyä lakiesitystään.

Annamari Romsi päätyi puoliksi vahingossa Unelma Lapista-dokumenttisarjaan ja muutti australialaisen miehensä kanssa Sydneystä Rovaniemelle

Dokumenttisarja seuraa kolmea muuttoa etelästä Lappiin, yhdessä tapauksessa aina Australiasta asti.

Facebookin uutispimentoon johtanut lakialoite lähellä lopullista hyväksyntää – Tästä Australian kiistellyssä laissa on kyse

Australian lakialoitteessa on pohjimmiltaan kyse koko internetin perusolemuksesta ja siitä, voidaanko maailmanlaajuista tietoverkkoa pyörittää vuosikymmeniä vanhojen ideologioiden pohjalta.

Kommentti: Novak Djokovic karsii kalenteriaan ja keskittyy Grand Slameihin – kisa kaikkien aikojen pelaajasta lähestyy loppuhuipennustaan

Mestaruus Australiassa oli Novak Djokovicille tärkeä viime vuoden pettymysten jälkeen, kirjoittaa Yle Urheilun Sakari Lund.

Analyysi: Facebook vei australialaisten uutiset – mutta Google ja Microsoft päättelivät jo uuden ajan alkaneen

Tätä ennakkotapausta seurataan kaikkialla maailmassa, taloustoimittaja Juha-Matti Mäntylä kirjoittaa.

Novak Djokovic rusikoi mailansa matkalla välieriin – seuraavaksi vastassa suuryllättäjä

"Mailan rikkomisen jälkeen hommat alkoivat luistaa positiivisempaan suuntaan."

Naomi Osaka 19 ottelun voittoputkessa – Serena Williams vakuutti kakkossijoitettua vastaan

Naomi Osaka lähti otteluun taiwanilaisveteraani Hsieh Su-weitä vastaan varautunein mielin, mutta selvisi voittajaksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle