Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vieraana Jouko Raivio.

"Jerry Cotton ei koskaan rakastu"

Suomenkielinen Jerry Cotton on seikkaillut jännitystarinoissa jo yli 50 vuotta. Jouko Raivion elämässä Jerry Cottonilla on ollut omanlaisensa rooli yhtä kauan. Cottonia käsitellään myös Raivion tuoreessa väitöskirjassa.

sanomalehdessä näkyviä sitaatteja

Aamun lehdet

Lehtiä puhuttavat lahjussyytteen saaneen Ilkka Kanervan jatko Varsinais-Suomen liiton maakuntahallituksen johdossa ja valtion tuet suuryrityksille.

Teatterireen kesäteatteriesitys Kiljusen herrasväki.

Kiljuset seikkailevat Honkavaaralla

Teatterireki esittää tänä kesänä Kiljusen herrasväen Honkavaaralla. Näytelmässä herrasväki matkustaa Helsinkiin ja kohtaa matkan varrella jos jonkinmoista yllätystä.

Juha Ruusuvuori: Stallari

Romaanin päähenkilönä on Oopee, Olli-Pekka Nevakivi, joka on entinen stallari ja nykyinen menestyvä johtajakouluttaja. Yhden päivän aikana hän kiertää ympäri Helsinkiä pullo ja salainen lista taskussaan. Oopee käy tiliä 1970 -luvun poliittisen menneisyytensä kanssa.

Juha Ruusuvuori: Pyhän kalan kultti

Juha Ruusuvuoren kirja Pyhän kalan kultti sijoittuu tulevaisuuteen. Ilmasto on lämmennyt, merivesi nousee ja ajaa ihmisiä pakosalle. Pohjois-Norjassa voimistuu uskonnollinen liike, joka saa voimaa Pyhästä kalasta. Kalastajapyydykseen tarttuu ihmeellinen kala, joka muuttaa veden viiniksi. Tästä Ruusuvuori pääsee pohtimaan uskonnollisen hurmosliikkeen syntyä ja ympäristötuhojen vaikutuksia.

Yle Areena logo.

Juha Ruusuvuori: Pyhän kalan kultti

Ruusuvuoren kirja Pyhän kalan kultti sijoittuu tulevaisuuteen. Ilmasto on lämmennyt, merivesi nousee ja ajaa ihmisiä pakosalle. Pohjois-Norjassa voimistuu uskonnollinen liike, joka saa voimaa Pyhästä kalasta.

Yle Areena logo.

Juha Ruusuvuori: Stallari

Juha Ruusuvuori onnistuu kirjoittamaan raikasta satiiria poliittisesta rähmällään olosta ja muista totuutta ihmeellisimmistä kummallisuuksista.

Svenska Kulturfondenin kulttuuripalkinto Pehr Henrik Nordgrenille

Säveltäjä Pehr Henrik Nordgren on saanut Svenska kulturfondenin 15 000 euron kulttuuripalkinnon. Perustelujen mukaan Nordgren käyttää teoksissaan kansanmusiikin elementtejä hienostuneella ja yllättävällä tavalla.