Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Koronatilanne Harjavallan akkumateriaalitehtaalla rauhoittumassa

Akkumateriaalitehtaalla järjestetään tällä viikolla pop up -rokotus työmaan alhaisen rokotuskattavuuden nostamiseksi.

Harjavalta, Pori ja Satakuntaliitto: "Suomi menettää investointeja, koska ympäristölliset lupaprosessit voivat kestää vuosia" 

Ministereille lähettämässään esityksessä maakuntaliito sekä Porin ja Harjavallan kaupungit penäävät nopeita uudistuksia ympäristöllisiin lupamenettelyihin.

Satakunta on selvästi koronan leviämisvaiheessa – ravintoloista ei tartuntoja viime viikolla

Satakunnan koronatilannetta synkentää Harjavallan akkumateriaalitehtaan epidemia. Oppilaitoksissa ei ole juurikaan todettu tartuntoja.

Akkuteollisuus kasvaa Suomessa vauhdilla, osaajista on pulaa jo nyt – TEM: "Riskinä on, että jäämme kehityksestä jälkeen"

Suomesta ollaan luomassa akkualan kansainvälistä menestyjää. Kansallisen strategian mukaan Suomi voisi olla akku- ja sähköistymisklusterin edelläkävijä maailmassa vuonna 2025. Asiantuntija ei ole aivan varma, riittääkö pienessä maassa virtaa siihen.

Harjavallan akkumateriaalitehtaalla uusia koronatartuntoja – työmaalla alkavat pop up -rokotukset

BASFin akkumateriaalitehtaan työmaalla Harjavallassa todettiin koronan tartuntarypäs tämän kuun puolivälissä. Viikonlopun jälkeen on ilmennyt jälleen uusia tartuntoja. Viranomaisten mukaan tilanne on kuitenkin hallinnassa.

Satakunta taas leviämisvaiheessa – Harjavallan tehdastyömaalla jo yli 80 tartuntaa

Koronaviruksen ilmaantuvuus Satakunnassa on yli kaksinkertaistunut viikossa. Sairastuneet ovat pääosin rokottamattomia.

Harjavallassa uusia koronatartuntoja – terveysasemalle perustettu tilannekeskus

Harjavallan akkumateriaalitehtaalla ja sen alihankintayrityksissä on tähän mennessä todettu lähes 40 varmistettua koronatartuntaa.

Harjavallan akkumateriaalitehtaan alihankintayrityksissä tartuntaketju – koronalle altistuneita mahdollisesti 150

Koronatesteissä on varmistunut yhdeksän tartuntaa. Pikatesteissä on saatu yli 30 positiivista tulosta. Epidemian alkuperäinen tartunnanlähde ei ole selvillä.

Harjavallan rajun hotellipalon syttymissyyn selvitys jatkuu – poliisi arvioi tutkinnan valmistuvan viimeistään ennen joulua

Poliisi on tutkinut Satakunnassa Harjavallassa heinäkuun puolivälissä syttynyttä Hiittenharjun hotellipaloa tiiviisti. Enää palopaikalla ei tehdä tutkimuksia. Palon syyn selvittelyä on viivyttänyt loma-aika.

Sivullinen pelasti kuljettajan palamaan syttyneestä autosta Harjavallassa

Loukkaantunut kuljettaja saatiin ulos autosta ennen kuin auto syttyi tuleen.

Rankkasade teki paikallista tuhoa Harjavallassa ja Nakkilassa

Pohjoisrannantie jouduttiin sulkemaan sortumisvaaran takia. Nyt tie on korjattu ja liikenne kulkee normaalisti. Pelastuslaitosta tarvittiin eilen myös kiinteistöissä, joiden kellareita uhkasi vesivahinko.

Suomen ensimmäinen vihreän vedyn tuotantolaitos suunnitteilla Harjavaltaan

Suomalainen P2X Solutions on hakenut kansallista tukea vedyn tuotannon käynnistämiseen Harjavallassa. Jos tuki myönnetään, valmistuu tuotantolaitos vuonna 2024. Sen jälkeen toimintaa voidaan mahdollisesti laajentaa myös muualle maahan.

Rikkidioksidipitoisuuden raja-arvo ylittyi Harjavallassa tiistaina

Kohonnut pitoisuus johtui prosessiteknisestä ongelmasta Boliden Harjavallan tehtailla. Sen vaikutus ulottui Harjavallan keskustan alueelle runsaan tunnin ajan.

Olympiasankari Matti Mattsson nauttii nyt kesälomasta, mutta miettii jo uran jatkamista Pariisin kisoihin: "En pidä mitenkään mahdottomana"

Lopettamisen partaalta olympiamitalistiksi noussut Matti Mattsson saattaa hyvinkin jatkaa uraansa kolmen vuoden päähän Pariisin olympialaisiin saakka. Porilaisuimari kiittelee kotikaupunkinsa tukea välillä ohdakkeiselle urheilu-uralleen.

Pelastuslaitos kaipaa kuvia Hiittenharjun hotellipalon alkuvaiheista

Hotelli Hiittenharjun päärakennus Harjavallassa tuhoutui kokonaan rajussa tulipalossa viikko sitten.

Harjavallassa kymmeniä nuoria joukkoaltistui koronavirukselle yksityistilaisuudessa

Altistuneeet ohjataan koronatestiin ja heidät asetetaan kahden viikon karanteeniin.

Suurpalo pysäytti Boliden Harjavallan sulaton vuorokausiksi: "Taloudelliset tappiot ovat merkittäviä"

Tulipalo aiheutti tuhoa kuparisulaton kattorakenteille torstai-iltana. Katolla oli jo toissa päivänä tulipalo, mutta siitä selvittiin vähin vahingoin. Palojen yhteyttä toisiinsa tutkitaan.

Harjavallassa sekä valtuuston että kaupunginhallituksen puheenjohtajuus demareille

Harjavallassa poliittiset ryhmät ovat päässeet sopuun vallanjaosta kuntavaalituloksen pohjalta. Sosiaalidemokraatit saavat sekä kaupunginhallituksen että -valtuuston puheenjohtajan paikat. SDP sai Harjavallassa yli 42 prosenttia äänistä kuntavaaleissa.

Boliden Harjavallan toista paloa sammutettiin useita tunteja – sulaton katto vaurioitui tuntuvasti

Boliden Harjavallan kuparisulatolla on ollut kaksi kattopaloa peräjälkeen. Palojen syttymissyistä ei ole vielä varmuutta.

Harjavallan kaupunginjohtaja hotellipalosta: "Autamme, kun ensijärkytyksestä on selvitty" – poliisi alkaa tutkia palon syttymissyytä raunioiden jäähdyttyä

Hiittenharjun hotellin päärakennus tuhoutui rajussa tulipalossa keskiviikkoiltana. Hotelli on ollut tunnettu tanssi- ja lounaspaikka valtatie 2:n varrella. Palosta selvittiin ilman henkilövahinkoja. Palon syttymissyystä ei ole vielä tietoa.

Boliden Harjavallan tulipalosta vain lyhyt katko tuotantoon

Sulaton hallin kattorakenteet syttyivät osittain palamaan keskiviikkona iltapäivällä. Syynä saattoi olla konvertteriin erehdyksessä panostettu väärä materiaali.

Harjavallan hotellipalon sammutus jatkui aamukolmeen – poliisi aloittaa aamulla syttymissyyn tutkinnan

Hotelli Hiittenharjun päärakennus tuhoutui kokonaan keskiviikkoillan tulipalossa. Paloa oli sammuttamassa noin 30 Satakunnan pelastuslaitoksen yksikköä.

Boliden Harjavallan sulaton katto paloi

Kattopalo syttyi keskiviikkona iltapäivällä. Palon aiheuttamien tuhojen suuruus selviää tänään torstaina.

Polkupyörälijä loukkaantui suojatiellä Harjavallassa

Kärkikolmion takaa tullut henkilöauto törmäsi suojatietä kulkeneeseen polkupyöräilijään.

Harjavallassa autoilijat eivät piittaa tietyömaan liikennesäännöistä: "Meno on kuin villissä lännessä"

Harjavallan Siltatien siltatyömaan kohdalla punaisia päin ajoi muutamassa tunnissa jopa 10 kuljettajaa.

Porin pieneläinpäivystys siirtymässä yksityisen eläinlääkäriaseman hoidettavaksi

Porin pieneläinpäivystys on kärsinyt resurssipulasta ja sen toimintoja on supistettu. Pelkona on ollut välillä jopa yöpäivystyksen loppuminen kaupungissa. Nyt asiaan on löytymässä ratkaisu.

Ympäristöjärjestöille erävoitto Harjavallassa: Hallinto-oikeus kumoaa BASF:n akkumateriaalitehtaan luvan ympäristösyistä

BASF-yhtiön suunnitelma suuren akkumateriaalitehtaan toiminnan aloittamisesta Harjavallassa on kokenut takaiskun. Vaasan hallinto-oikeus kumoaa ympäristöluvan ja palauttaa asian aluehallintoviraston käsittelyyn. Oikeus perustelee päätöstään ympäristösyillä.

Fortum investoi 24 miljoonaa Harjavaltaan – uusi akkukierrätyslaitos tuotannossa jo vuonna 2023

Laitoksessa kierrätetään sähköautojen litiumakuissa käytettyjä arvokkaita metalleja. Fortumilla on jo Harjavallassa pilottilaitos.

Arpa ratkaisi Harjavallan kokoomuksen valtuustoryhmän kokoonpanon

Harjavallassa kuntavaalien tarkastuslaskenta vaikutti vaalien lopputulokseen. Kokoomusta edustava Johanna Norrkniivilä jäi arvonnassa varasijalle, ja Hanna Ollila nousee valtuustoon.

Äänestysprosentti harvinaisen alhainen – Satakunnassa vain 55 prosenttia äänioikeutetuista kävi vaaliuurnilla

Korkein äänestysprosentti oli Pomarkun 66,2. Harjavallassa alle puolet äänioikeutetuista käytti ääntään.

SDP ja kokoomus jatkavat Harjavallan suurimpina puolueina – perussuomalaisten kannatus nousi eniten

Harjavalla perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vasemmistoliitto ja vihreät olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Satakunnan äänet on laskettu – katso tästä jutusta oman kuntasi vaalitulos

Satakunnan ääntenlaskenta on saatu valmiiksi. Perussuomalaiset ja kokoomus ovat suurimpia kuntavaalien voittajia Satakunnassa. SDP taas menetti selvästi asemiaan maakunnassa.

Keski-Satakunta maan eturivissä – koronarokotteen ajanvaraus avattu kaikille 16 vuotta täyttäneille

Alueella on edetty koronarokotuksissa niin hyvään tahtiin, että rokotetta voidaan alkaa antaa nyt myös nuorille ikäluokille.

Harjavalta ennakkoäänestää nyt – yksi Suomen sosiaalidemokraattisimmista kunnista

Tämän luettuasi tiedät, mikä Harjavalla on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Kesän KarmaRock on peruttu Harjavallassa

Järjestäjät päätyivät siihen, että tapahtumaa ei ole syytä pitää epävarmassa koroanatilanteessa.

Kerrostalon rappukäytävässä syttyi tulipalo Harjavallassa – tutkitaan törkeänä tuhotyönä

Poliisi on ottanut kiinni yhden henkilön epäiltynä törkeästä tuhotyöstä. Asukkaita oli paikalla viisi, kun tulipalo syttyi. Osan heistä pelastuslaitos auttoi ulos terassin katon kautta, osa taas pääsi itse talosta ulos. 

Akkuteollisuuteen investoidaan nyt vauhdilla koko maassa – Satakuntaan syntymässä iso keskittymä

Satakunnassa uskotaan, että maakunta pystyy tarjoamaan kaiken sen, mitä akkuteollisuuteen investoivat yritykset tarvitsevat. Maakunnan vahvuuksia ovat muun muassa vihreän energian saatavuus ja osaavan työvoiman riittävyys.

Pikkuinen Harjavalta pursuaa teollista elinvoimaa mutta on täynnä huono-osaisia – kaupungin johto ratkoo nyt outoa tilannetta

Vajaan 7 000 asukkaan Harjavalta on poikkeuksellisen elinvoimainen teollisuuskaupunki, joka samaan aikaan joutuu painimaan monenlaisten sosiaalisten ongelmien ja väestön vähenemisen kanssa.

Crisolteq sai uudelle kemikaalitehtaalleen luvat Harjavaltaan

Aluehallintovirastolta luvituksen saanut tehdas sijoittuu Harjavallan suurteollisuusalueen läheisyyteen.

Vappuna torit ovat auki, mutta korona estää yhä markkinat – alalta on kadonnut vuoden aikana noin 5 000 työpaikkaa

Perinteisiä vappumarkkinoita ei pystytä koronarajoitusten vuoksi järjestämään tänäkään vuonna. Tämä kuten koko vuoden peruutetut tapahtumat ovat aiheuttaneet ison loven markkinayrittäjien kassavirtaan.

Raportti alue-eroista: Satakunnasta yksikään kunta ei yllä hyvinvoinnin parhaimmistoon

Suurin osa maakunnan kunnista kuuluu hyvinvoinniltaan maan keskiarvon tasolle, kertoo Kalevi Sorsa -säätiön raportti.

Uimahallin yksityisvuokra 20 euron tuntihinnalla kiinnostaa niin, ettei aikoja riitä kaikille – korona-ajan mahdollisuus sai valtaisan suosion Kankaanpäässä

Myös monitoimitila on vuokrattavissa tunnin ajaksi korkeintaan kuudelle hengelle, jotka asuvat samassa taloudessa.

Satakunnan pohjavesialueista joka viides on riskialueella

Pahimmin saastuneita pohjavesialueita ovat Järilänvuori Harjavallassa ja Honkala Säkylän varuskunta-alueella.

Siltojen korjausvelka kasvaa rahoituksen puutteessa – Satakunnassa lähes 50 huonokuntoista siltaa

Tänä vuonna siltojen korjaukseen on Satakunnassa käytettävissä viisi miljoonaa euroa.

Satakunnan Liikenteen matkustajamäärät romahtaneet – liikennepäällikkö pitää maskipakkoa pohdinnan arvoisena

Satakunnan Liikenteellä on parhaillaan käynnissä yt-neuvottelut lomautuksista. Vuoromäärä vähenee pääsiäisen jälkeen.

Ammattioppilaitos maksaa etäopiskelijoille ruokarahaa, vaikka laki ohjeistaa toisin – haluaa tukea vaikeina aikoina

Vaikka maksuton ruokailu ei lain mukaan kuuluisi etäaikana opiskelijoille, ei sellaisen tarjoaminen ole kiellettyä.

Perussuomalaiset hyllyttää moottoripyöräkerhon kannatuspaidassa esiintyneen ehdokkaan

Ehdokkaan nimi ja kuva oli jo julkaistu Harjavallan perussuomalaisten sivuilla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle