Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mies istuu puolikuvassa sinisessä puvussa ja puhuu jotakin edessään istuvalle henkilölle.

Olympiarahasto jää keräystavoitteistaan uskomattomat 19 miljoonaa euroa – Jan Vapaavuori myöntää raskaan epäonnistumisen

Valtio lupasi tuplata 20 miljoonaan euroon saakka Olympiarahaston keräämät rahat. Lähes viidessä vuodessa rahastoon on kertynyt vain runsas miljoona. Nyt valtio heitti hankkeelle pelastusrenkaan.

Jan Vapaavuoren kasvot sivulta kuvattuna.

Suomen olympiakomitealta tiukka linjaus venäläisurheilijoista: "Täysin mahdotonta edes ajatella"

Suomen olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuoren mukaan on tärkeää, että urheiluliike kulkee käsi kädessä muun yhteiskunnan kanssa. WA:n hallituksen jäsenen Antti Pihlakosken mukaan on väärä hetki löysätä sanktioita.

Jan Vapaavuori istuu penkillä Helsingin kaupungintalon sisäpihalla.

Lentopalloliitto teki ykkösliberon kohdalla ryhdikkään ratkaisun, sanoo Vapaavuori – päätösvalta Venäjällä urheilevista on lajiliitoilla

Olympiakomitea ei ole tehnyt erillistä linjausta siitä, saavatko venäläisiä organisaatioita edustavat suomalaisurheilijat edustaa Suomea maajoukkueessa.

Jan Vapaavuori.

IL: Jan Vapaavuori ollut alusta lähtien tietoinen Mika Lehtimäkeen kohdistuneista vakavimmista syytöksistä

Vapaavuori on sanonut julkisuudessa, että hän olisi kuullut väitteet fyysisestä kajoamisesta ja valta-aseman väärinkäytöstä vasta tämän vuoden keväällä, Iltalehti kertoo asian olevan toisin.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kuvassa.

Olympiakomitean puheenjohtajisto selvisi luottamusäänestyksestä melkein kuivin jaloin – Jan Vapaavuori: "Tämä asia on nyt loppuunkäsitelty"

Olympiakomitean ylimääräinen jäsenkokous puhdisti ilmaa ja neuvoa-antavassa luottamusäänestyksessä Olympiakomitean puheenjohtajisto sai selkeän luottamuksen.

Kuvakombo jossa ovat Susanna Rakamo, Jan Vapaavuori ja Sari Multala

Ulkopuolinen selvitys: Olympiakomitea rikkoi omia sääntöjään ja vastuullisuusperiaatteitaan Mika Lehtimäen jatkovalinnan yhteydessä

Suomen Olympiakomitean hallituksen toiminnastaan tilaama ulkopuolinen selvitys on valmistunut. Erityistarkastuksen mukaan Olympiakomitea ei ole noudattanut kaikilta osin omia sääntöjään ja vastuullisuusperiaatteitaan.

Jan Vapaavuoren kasvot sivulta kuvattuna.

Vapaavuoren ympärillä kuohuu taas – "autoritääriseksi" leimattu ex-pormestari puhuu nyt johtamisesta ja kaupunkien roolista ilmastonmuutoksessa

Helsingin entinen pormestari Jan Vapaavuori sanoo uudessa kirjassaan, että kaupunkien rooli kasvaa globaalien kriisien kuten ilmastonmuutoksen torjunnassa. Kaupungit ovat hänestä jopa valtiota merkittävämpiä toimijoita.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kuvassa.

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori joutui keskustelussa ahtaalle – "Urheilussakin luottamus on ansaittava, ei sitä voi itse ilmoittaa"

Olympiakomitean hallitus järjesti keskustelutilaisuuden jäsenistölle. Puheenvuoroissa hallitus ja sen puheenjohtaja Jan Vapaavuori joutuivat kritiikin kynsiin.

Mika Lehtimäki lähikuvassa.

Mika Lehtimäen tapaus siirtyy ulkopuoliseen selvitykseen – jatkokausi "eettis-moraalisesti ongelmallista"

Olympiakomitea vie Mika Lehtimäen tapauksen ulkopuoliseen selvitykseen. Olympiakomitea myöntää, että Mika Lehtimäen valinta jatkokaudelle huippu-urheiluyksikön johtajana oli "eettis-moraalisesti ongelmallista".

Mika Lehtimäki och Jan Vapaavuori på presskonferens.

Olympiakomitea ei ole pyytänyt Suekia tutkimaan Mika Lehtimäen tapausta – hallitus käsittelee asiaa tällä viikolla

Suomen urheilun eettinen keskus tutkii parhaillaan kahta Olympiakomitean häirintätapausta. Huippu-urheiluyksikön johtajan pestistä eronneen Mika Lehtimäen tapaus ei ole Suekin tutkinnassa.

Olympiakomitean uudeksi toimitusjohtajaksi nimetty Taina Susiluoto Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa Helsingissä 8. huhtikuuta 2022.

Olympiakomitean uusi toimitusjohtaja Taina Susiluoto otti heti kantaa viime aikojen kohuun – keskusteli jo henkilöstön kanssa "kipeistä asioista"

Olympiakomitea on valinnut Mikko Salosen työn jatkajan. Taina Susiluoto aloittaa Olympiakomitean palveluksessa kesäkuussa.

Jan Vapaavuori katsoo alaviistoon.

Olympiakomitea vie kolmannenkin epäilyn epäasiallisesta käytöksestä Suekin tutkintaan

Olympiakomitean miespuolista työntekijää syytetään verbaalisesta häirinnästä naispuolista asiantuntijaa kohtaan olympiajoukkueen valmistautumisleirillä ennen Tokion kesäolympialaisia.

Marko Asell, SDP:n kansanedustaja.

Marko Asell vaatii Olympiakomitean puheenjohtajiston eroa selvityksen ajaksi – urheilua tuntevat poliitikot haluavat läpivalaisua pienten piirien vallankäytölle

Yle Urheilu kysyi urheilussa profiloituneilta poliitikoilta, mitä mieltä he ovat Olympiakomitean toiminnasta Mika Lehtimäen tapauksen hoidossa.

Anni Vuohijoki lyfter en stång, som hon har på axlarna. Hon är iklädd vit tröja och munskydd.

Anni Vuohijoki eroaa Olympiakomitean hallituksesta – kertoo saaneensa viestin, jonka mukaan häntä epäillään seksuaalisesta häirinnästä

Suomen urheilun eettinen keskus kertoo aloittavansa tutkinnan tapauksesta, jonka sekä Vuohijoki että Olympiakomitea ovat tuoneet sen tietoon.

Mika Poutala

Kulisseissa käytiin kovia keskusteluita Mika Lehtimäen tapauksesta – Mika Poutala antoi Jan Vapaavuorelle suoraa palautetta

Olympiakomitean varapuheenjohtajat Susanna Rahkamo ja Sari Multala sanovat, että moni asia on mennyt pieleen. Olympiakomitean johdossa on ollut väärä käsitys siitä, kuka päättää esimerkiksi palkkausasioista.

Kuvakombo jossa ovat Susanna Rakamo, Jan Vapaavuori ja Sari Multala

Olympiakomitean työntekijä Niina Toroi kertoo henkilöstön järkytyksestä – "Luottamus erityisesti puheenjohtajiin ollut koetuksella"

Olympiakomitean henkilöstö julkaisi torstaina kannanoton, jossa kerrottiin henkilöstön tyytymättömyydestä johdon toimintaan. Kansainvälisten asioiden erityisasiantuntija Niina Toroi vaatii muutosta.

Jan Vapaavuori katsoo vakavana alaviistoon.

Olympiakomitean hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori: Tiedossa toinenkin häirintätapaus

Olympiakomitea tilaa ulkopuolisen selvityksen Mika Lehtimäen tapauksen hoidosta. Hallituksen puheenjohtaja Jan Vapaavuori myöntää virheet. Hän pyysi tiedotustilaisuudessa asianosaisilta anteeksi.

Vasemmistoliiton varapj Jussi Saramo A-studiossa.

Vasemmistoliiton Saramo: Olympiakomitealla erityinen vastuu avoimeen toimintaan – poliitikot tyrmistyneitä häirintätapauksesta

Urheilusta vastaavalta opetus- ja kulttuuriministeriöltä vaaditaan tiukkaa otetta Olympiakomitean suuntaan tapauksen selvittämiseksi.

Mika Lehtimäki lähikuvassa.

Yle Urheilun tiedot: Mika Lehtimäen epäasialliseen käytökseen liittyi myös fyysistä kajoamista – varoituksen salaaminen ei ollut kohteena olleiden naisten toive

Olympiakomitean puheenjohtajan Jan Vapaavuoren ja maanantaina eronneen huippu-urheiluyksikön johtajan Mika Lehtimäen puheet ovat ristiriidassa Yle Urheilun saamien tietojen kanssa.

Mika Lehtimäki seisoo vakavana Olympiakomitean tiedotustilaisuudessa.

Valta-asemaan liittyvään häirintään on erityisen vaikea puuttua, sanoo kokenut tasa-arvovaikuttaja – Lehtimäen tapaus vain jäävuoren huippu

Naisjärjestöjen Keskusliiton pääsihteerin Terhi Heinilän mielestä urheilujohtajien valinnassa on otettava tarkemmin huomioon heidän tasa-arvo-osaamisensa. Heinilä sanoo, että Mika Lehtimäen tapaus ei ole vain yksittäistapaus.

Mika Lehtimäki katsoo vakavana alaspäin.

Mika Lehtimäki eroaa Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtajan pestistä

Mika Lehtimäki jättää tehtävänsä omasta aloitteestaan. Yle Urheilu uutisoi viime viikolla, että Lehtimäki oli saanut syksyllä varoituksen epäasiallisesta käytöksestä, joka on kohdistunut naisiin työyhteisössä.

Susanna Rahkamo Suomen Olympiakomitean syyskokouksessa Vantaalla 21.11.2020

Olympiakomitean varapuheenjohtaja Susanna Rahkamo kertoo Mika Lehtimäen tapauksesta ja arvioi jatkoa: "Ei ole ihan helppo juttu tällaisen jälkeen"

Olympiakomitean puheenjohtajat tiesivät Mika Lehtimäen saamasta varoituksesta ennen kuin hänet valittiin jatkamaan. Susanna Rahkamo kertoo, että jatkosta käytiin pitkiä keskusteluita. "Tällaista ei pitäisi työelämässä tapahtua", Rahkamo sanoo tapauksesta.

Mika Lehtimäki.

Neljä henkilöä päätti Mika Lehtimäen jatkopestistä – Olympiakomitean hallitukselle ei kerrottu Lehtimäen saamasta varoituksesta: "Olisi ollut hyvä tietää"

Olympiakomitean hallitus oli sivuroolissa Mika Lehtimäen uudelleenvalinnassa. Sen jäsenille ei kerrottu Lehtimäen saamasta varoituksesta. Toimitusjohtajan mukaan Lehtimäen saama varoitus oli rangaistuksena kovin mahdollinen.

Mika Lehtimäki

Mika Lehtimäki sai varoituksen käytöksestään syksyllä, huippupestiä jatkettiin maaliskuussa – puheenjohtaja Vapaavuori: "Ansiot ovat niin kiistattomat"

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori kertoo, ettei ollut itse työnantajan edustajana käymässä keskusteluja aiheesta. Hän seisoo Olympiakomitean päätöksen takana jatkaa Mika Lehtimäen pestiä.

Jan Vapaavuori.

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori: Veikkausvoittojen siirto valtion budjettiin on erinomainen asia

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori pitää hyvänä, että Veikkauksen rahapelituotot siirtyvät osaksi valtion budjettia. Ylen Ykkösaamussa vierailleen Vapaavuoren mukaan se lisää edunsaajien rahoituksen vakautta.

Liikunta jalkapallo yleinen yleiskuva anonyymi lasten harrastukset

Olympiakomitea lateli madonluvut lasten harrastamisesta – Vapaavuorelta raippaa hallitukselle: "Noudatetaanko yhteiskunnan arvojärjestystä?"

Olympiakomitean tilannekatsauksesta selvisi, että harrastuksista jäädään pois nuorempana kuin aiemmin. Lisenssipelaajien määrä on vähentynyt rajusti.

Jan Vapaavuori kuvattuna viherseinän edessä Helsingin kaupungintalon sisäpihalla.

Olympiakomitean Vapaavuori sai mitä toivoi, mutta isoin kysymys on vielä edessä: "Nyt tarvittaisiin päätöksiä, ettei tulisi enää samanlaista show'ta"

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori toivoo, että pysyvä malli liikunnan ja urheilun rahoituksesta tulisi voimaan vuonna 2023.

Jan Vapaavuori jalkapallo käsissään katsoo kameraan.

Liikunnan ja urheilun rahoitus pienenemässä eniten vuosiin – Vapaavuori vaatii leikkausten perumista

Liikunnan rahoitus on pienenemässä merkittävästi, koska rahapelituotot ovat vähentyneet. Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori vaatii hallitusta varmistamaan liikunnan rahoituksen.

Jan Vapaavuori jalkapallo käsissään katsoo kameraan.

Olympiakomitea vaatii liikunnan ja urheilun suuren budjettileikkauksen perumista – Vapaavuori korostaa, että tilanne on jo valmiiksi vaikea

Olympiakomitean puheenjohtaja Jan Vapaavuori pitää selvänä, että historiallisen suuret liikuntaleikkaukset on peruttava.

Jan Vapaavuori

KOK selvittää Valko-Venäjän skandaalia, Jan Vapaavuoren mukaan urheiluliikkeen vaikutusvalta on rajallinen – "Todella vakava kysymys, jos urheilijat joutuvat pelkäämään"

Jan Vapaavuoren mukaan on vakavaa, jos urheilijat joutuvat pelkäämään mielipiteidensä ilmaisemisen tai kotiinpaluunsa puolesta. Mediatietojen mukaan Krystsina Tsimanouskaja aikoo matkustaa tällä viikolla Puolaan, jonne hän sai humanitaarisen viisumin.

Jan Vapaavuori istuu penkillä Helsingin kaupungintalon sisäpihalla.

Jan Vapaavuoren johdolla Helsingistä piti tulla maailman toimivin kaupunki – "Voi olla, että onnistuimme", arvioi työnsä jättävä pormestari

Jan Vapaavuoren viimeinen varsinainen työpäivä Helsingin pormestarina on tänään maanantaina. Neljän vuoden aikana hänen johdollaan oli tarkoitus tehdä Helsingistä maailman toimivin kaupunki. Miten siinä onnistuttiin?

Bro över Kronbergsfjärden (modell)

Selvitys Suomen pisimmän sillan huimasti paisuneesta budjetista valmistui: Helsingillä on petrattavaa päätöksenteossa ja tiedonkulussa

Kruunusillat-hankkeen kustannusarvio nousi viidessä vuodessa valtuustolle esitetystä 430:stä miljoonasta eurosta lähes 800:aan miljoonaan euroon. Vastaavilta tilanteilta halutaan välttyä Helsingissä tulevaisuudessa.

Mies koira sylissä ravintolan terassilla Helsingissä.

Ravintolarajoitukset laajenevat kaikille kiihtymisvaiheen alueille – rajoituksissa ei ole kuntakohtaisia eroja, valomerkki klo 24

Valtioneuvosto päättää ravintolarajoitusten laajennuksista uusille alueille torstaina.  Ravintolarajoituksia on Ylen tietojen mukana tulossa kaikille kiihtymisvaiheen alueille. Muita rajoituksia hallituksessa ei kuitenkaan ole nyt suunnitteilla, vaikka koronatilannetta pidetään huolestuttavana.

Oppilas käyttää tietokonetta kasvomaski päällään.

Kouluille annetaan 17,5 miljoonan lisäraha Helsingissä – potti on miljoonia enemmän kuin virkamiesten arvio koronan vaikutuksista

Helsingin koulujen koronarahasta on kiistelty kevään aikana kiivaasti, koska virkamiehet arvioivat lisärahan tarpeen huomattavasti kasvatuksen ja koulutuksen lautakunnan esitystä pienemmäksi.

Havainnekuva Kruunuvuoren siltakilpailun voittaneesta Gemma Regalis -sillasta.

Kruunusiltojen raitiotien hinnasta nousi poru – Budjetit ovat paukkuneet ennenkin pääkaupunkiseudulla, muistatko vielä nämä 4 miljoonahanketta?

Pelkästään pääkaupunkiseudulta löytyy useampi esimerkki, joissa alkuperäinen budjetti on matkan varrella paisunut merkittävästi. Uutisoimme eilen, että Helsingin pormestari käynnistää Kruunusillat-raitiotiehankkeen paisuneesta budjetista selvityksen.

Ihmisiä ravintolan terassilla.

Uudenmaan koronaluokitus lieveni kiihtymisvaiheeseen, osa kunnista jo perustasolla – ravintolat saattavat olla auki kello 23 asti jo perjantaina

Pääkaupunkiseudulla siirrtytään leviämisvaiheesta kiihtymisvaiheeseen. Pääkaupunkiseutu on ollut leviämisvaiheessa marraskuusta lähtien. Hallitus päättää pääkaupunkiseudun ravintoloiden aukiolon pidentämisestä mahdollisesti jo tällä viikolla.

Havainnekuva Kruunuvuoren siltakilpailun voittaneesta Gemma Regalis -sillasta.

Helsingin Kruunusillat-raitiotiehankkeen hinta tuplaantui 800 miljoonaan euroon, nyt pormestari Vapaavuori vaatii selitystä tilanteelle

Pormestari Jan Vapaavuori käynnistää erillisselvityksen Kruunusillat-raitiotiehankkeesta. Ulkopuolinen selvitys koskee rajusti kasvanutta kustannusarviota- ja päätöksentekoprosessia.

Oppilaita koululuokassa.

Helsinki paikkaa koronakolhuja yli 160 miljoonalla eurolla – kiistelty koulurahoituskin lisääntyy reippaasti

Helsingin kaupunginhallitus esittää yli 160 miljoonan euron lisärahaa koronakustannusten paikkaamiseen vuoden 2021 budjettiin. Lopullinen päätös lisärahoista tehdään kaupunginvaltuustossa kesäkuun puolivälissä.

Jan Vapaavuori

Vapaavuori lupailee Helsingin kouluille liki 12 miljoonaa koronakolhuihin, lisärahaa myös sote-puolelle: "Tärkeää katsoa asiaa kokonaisuutena"

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori (kok.) kertoi torstaina esityksestään kaupungin eri toimialojen koronarahoiksi. Sosiaali- ja terveystoimessa budjetin ylitystarvetta on peräti 146 miljoonaa euroa.

Venäläisiä matkustajia passitarkastuksessa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Analyysi: Matkailun rajoittaminen saa hallituksen kompastelemaan jälleen – uusi malli saa kritiikkiä niin etujärjestöiltä kuin oikeusoppineilta

Hallitus ei perustele Suomeen suuntautuvan matkailun rajoittamisen tarpeellisuutta tarpeeksi, ja se näyttää olevan tuoreen lakiesityksen suurin ongelma, kirjoittaa Ylen politiikan toimittaja Hannu Tikkala.

Jan Vapaavuori kuvattiin Ylen Pasilan toimispisteen sisäpihalla 25. marraskuuta 2020.

Viivyttelystä syytetty Vapaavuori tuo kiistellyt koulurahat päätettäväksi puolentoista viikon kuluttua – Aika opettajien palkkaamiseen käy vähiin

Pormestari Jan Vapaavuori kertoo Ylelle tuovansa esityksen koulujen lisärahoituksesta kaupunginhallituksen käsittelyyn 7. kesäkuuta. Lautakunta esitti budjetin ylitystä huhtikuussa, jotta koulut pystyisivät vastaamaan koronan aiheuttamaan oppimisvajeeseen.

Jan Vapaavuori

Outgoing Helsinki Mayor taking on advisor role at Miltton marketing group

Jan Vapaavuori will start as a board member and part-time senior advisor at the Miltton Group in August.

Jan Vapaavuori

Jan Vapaavuori siirtyy konsulttitalo Milttoniin – "Meidän on ymmärrettävä kaupunkeja"

Urbaanin ympäristön vaikutukset kantavat kauas, sanoo Helsingin pormestarin tehtävät jättävä ja Milttonin neuvonantajaksi siirtyvä Vapaavuori. Muutokset ja ratkaisut syntyvät kaupungeissa, kiteyttää pääkaupungin ensimmäinen pormestari.

Jan Vapaavuori kuvattiin Ylen Pasilan toimispisteen sisäpihalla 25. marraskuuta 2020.

Kauppalehti: Helsingin pormestari Jan Vapaavuori siirtyy tanskalaisen kiinteistösijoittajan neuvonantajaksi

Vapaavuoren kausi Helsingin pormestarina päättyy heinäkuun lopussa. Kauppalehden mukaan Vapaavuori halusi uusien tehtävien edustavan jatkumoa siten, että ne kiinnittyisivät merkitykselliseen urbaanin elinympäristön kehittämiseen.

Jan Vapaavuori

Kaupunkilaiset antoivat Vapaavuoren pormestarikaudesta arvosanan 7 1/2 – sukupuoli, tulot ja kodin etäisyys Stockmannilta näkyvät arvioissa

Ylen kyselytutkimuksessa helsinkiläiset arvioivat, miten pormestari on pärjännyt tehtävässään. Jan Vapaavuori sai kaudestaan keskiarvoksi 7,56. Arvosanaan vaikuttavat arvioijan ikä, sukupuoli, ammatti, asuinalue ja puoluekanta.

Jan Vapaavuori

Urheilulta ja liikunnalta leikataan lähivuosina kymmeniä miljoonia, huippu-urheilukaan ei ole turvassa – Olympiakomitea ei tyydy päätökseen

Urheilu ja liikunta menettää ensi vuonna 11,4 miljoonaa ja seuraavana noin 15 miljoonaa euroa valtion nykyisestä tukirahoituksesta. Leikkauspaineet johtuvat rahapeliyhtiö Veikkauksen vähentyneistä tuotoista.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle