Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Väylävirasto laskee yli 2 500 tonnin tavarajunien nopeutta tärinäalueilla

Muutos vaikuttaa erityisesti rataosilla Hanko-Hyvinkää ja Kotka-Kouvola, joilla kulkee enemmän hieman alle 3 000 tonnin liikennettä.

Anssi Kela hyväksyy osansa ikuisena Nummela-miehenä: "Levyä kuunnelleet pikkulapset käyvät nyt keikoilla baari-ikäisinä"

Elämäkertakonsertteja parhaillaan tekevä kulttuurivieras Anssi Kela liputtaa lempeyden puolesta.

Malmin kentän loppu lähenee, lentokoulut etsivät vaihtoehtoja –"Pitää päästä kentälle nopeasti ja sitten lentämään"

Suomen suurin kenttä toivottaa koulukoneet tervetulleiksi ruuhka-aikojen ulkopuolella.

Vihtiin perustetaan uusi "Menestyjien puisto" – Vihdille julkisuutta tuoville istutetaan jokaiselle oma puunsa

Ensimmäiset puut istutetaan omalle alueelleen Pajuniityn puistoon tänä syksynä.

Ylen selvitys: Hoivajätti Attendolla ongelmia ympäri Suomea – hoivakodeissa aliravittuja, ulkoilua harvoin ja likaisissa vaipoissa nukkumaan

Valvontaviranomaisen asiakirjojen mukaan osassa Attendon hoivakoteja ongelmat ovat jatkuneet vuosikausia.

Kotitalouksien muovin kierrätys kohenee Lohjan ja Porvoon seuduilla

Kun muovit kierrätetään nykyistä tehokkaammin, etenkin isoissa taloyhtiöissä voidaan vähentää sekajäteastioiden tyhjennyksiä.

Osa Malmin lentokentän yrityksistä harkitsee Vihtiin muuttamista: Kunta sai puoli miljoonaa euroa Nummelan kentän kehittämiseen

Vihdin kunta valmistautuu vastaanottamaan Malmin lentokentältä poistuvia toimintoja. Ainakin kaksi Malmilla toimivaa ilmailualan yritystä ja yksi yhdistys ovat kiinnostuneita muuttamaan Vihtiin.

Lähihoitajaopiskelijoille tarjotaan sirkusopintoja – miksi ihmeessä?

Länsi-Uudenmaan koulutuskuntayhtymä Luksia tarjoaa valinnaisia sirkusalan opintoja lähihoitajaopiskelijoille.

Seppälä sulkee 14 myymälää Suomesta – katso lista täältä

Myymälöitä suljetaan sitä mukaa kun niiden vuokrasopimukset päättyvät.

Yli sata pienkonetta ilman kotia – Malmin koneista vain murto-osa mahtuu muualle

Talvisäilytyksessä lepäävien koneiden vuokrasopimukset päättyvät vuoden lopussa.

Taloyhtiön pitkä piina päättyi: Kiistelty maalämpöjärjestelmä saa jäädä, mutta tiukin ehdoin

Vihtiläisen kerrostaloyhtiön vuosia jatkunut epätietoisuus maalämpöjärjestelmän kohtalosta on päättynyt. Kunnan virheellisesti myöntämän toimenpideluvan turvin rakennettu lämmitysjärjestelmä on ja pysyy käytössä, mutta tiukin ehdoin.

Marko Paavilainen: Murhatut veljet

Murhatut veljet on tärkeä historiateos, joka osoittaa silmittömän väkivallan järjettömyyden, kirjoittaa Juha Pikkarainen kirja-arviossaan.

Turvapaikanhakijat turhautuvat toimettomuuteen – kirjanpitäjä, toimittaja ja fysioterapeutti valmiina metsätöihin

Vastaanottokeskusten yksitoikkoinen arki ahdistaa ja masentaa turvapaikanhakijoita. Vihdissä tekemisen puutteeseen etsitään ratkaisua metsätöistä.

Maalämmön lupasotkusta tuli vuosien piina kerrostaloyhtiölle

Nummelassa sijaitseva kerrostaloyhtiö hakee yhä ratkaisua erikoiseen lämmityskiistaan. Taloyhtiö rakensi maalämpöjärjestelmän Vihdin kunnan myöntämän toimenpideluvan turvin neljä vuotta sitten. Nyt myös korkein hallinto-oikeus on linjannut, että kohteessa ei ole ollut edellytyksiä vesitalousluvan myöntämiselle.

Pienkone putosi Vihdissä – kaksi loukkaantui

Laskeutumassa ollut pienkone putosi Nummelan lentokentän viereen alkuillasta.

Kaksi ihmistä loukkaantunut liikenneonnettomuudessa Vihdissä

Henkilöauton kuski menetti jostain syystä autonsa hallinnan, törmäsi kovassa nopeudessa kaiteeseen ja tämän jälkeen toiseen autoon. Molempien autojen kuskit on toimitettu sairaalaan.

Vihdin koulusäästöt herättävät kiivasta vastarintaa

Vihdin ensi vuoden säästöpaketti uhkaa sulkea viisi kyläkoulua eri puolilta kuntaa. Esimerkiksi Oinasjoen koulun oppilaiden vanhempia suunnitelma koulunkäynnin jatkumisesta Nummelassa hirvittää vilkkaan Porintien takia. Tien varteen vastalauseeksi pystytetyt hahmot ovat jo saaneet moitteita Destialta.

Forssan seudun yrittäjien turhautunut hätähuuto: Tehkää kakkostiestä viimeinkin moottoritie!

Forssan seudun yrittäjät ovat kyllästyneitä kakkostien huonoon kuntoon. Yrittäjät ovat sitä mieltä, että pikkuremontit saavat kakkostiellä nyt riittää ja tie on saatava moottoritieksi.

Kuntayhtymä Karviainen halutaan säästökuurille

Vihdin ja Karkkilan terveyspalveluista vastaava kuntayhtymä on tehnyt vuosittain satojen tuhansien eurojen tappiot. Kuntayhtymän alijäämä uhkaa nousta jo kahteen miljoonan euron.

Pienkone putosi Nummelan lentokentällä – kaksi loukkaantunut

Vihdissä Nummelan lentokentällä putosi pienkone torstaina iltapäivällä.

Malmin lentokentän siirtäminen Vihtiin tai Hyvinkäälle vaatisi jätti-investointeja

Lentokentän lakkautuksen yhteydessä on väläytelty, että lentotoiminta voitaisiin jakaa Hyvinkään ja Nummelan korpikenttien kesken.

Vihdin poliisiasema sulkee ovensa

Vihdin poliisiaseman toiminta päättyy kuunvaihteessa. Muutos huolestuttaa lähialueen asukkaita, vaikka poliisi pyrkii minimoimaan sulun vaikutukset. Aseman lakkauttaminen on osa sisäministeriön poliisihallintouudistusta.

Uusimaa kasvaa raiteita myöten

Uudenmaan rivakasti kasvava väestö halutaan asuttaa hyvien joukkoliikenneyhteyksien varteen. Helsingin ympäristö on maakunnan napa, jota tukemaan nostettiin neljä seutukeskusta: Porvoo, Hyvinkää, Lohja ja Raasepori.

Katso, mitkä home- tai sisäilmaongelmaiset koulut saivat korjausrahaa

Opetus- ja kulttuuriministeriön mukaan valmistelussa on huomioitu alueellinen tasapuolisuus pitkällä aikavälillä.

Vihtiläiset pettyivät poliisittomaan tulevaisuuteen

Vihdin poliisiaseman toiminta päättynee asukkaiden vastarinnasta huolimatta. Karkkilassa toimivalle poliisiasemalle on etsitty pitkään tiloja Vihdistä, mutta nyt koko asemaa ollaan lopettamassa.

Maalämpö teki taloyhtiöstä viranomaisten heittopussin

Vihdin Nummelassa sijaitseva kerrostaloyhtiö vaihtoi viime syksynä sähkölämmityksen maalämpöön. Lupien piti olla kunnossa, mutta nyt lämmitysjärjestelmää uhkaa purkaminen.

Apulaisoikeusasiamies: Vihti viivytteli kosteusongelmissa

Vihdin kunta saa moitteet apulaisoikeusasiamies Jussi Pajuojalta Nummelanharjun koulun kosteus- ja homeongelmien selvittämisestä.

Viinijärvelle täysi pistepotti

Toinen jakso ratkesi Viinijärven noustua 0-4-tappioasemasta voittoon. Päivi Väistö palasi Vihdin riveihin.

Vihdissä muhii päiväkotikapina

Homeongelmien takia pitkin kuntaa ripotellut Ojakkalan päiväkotilapset aiotaan sijoittaa Nummelaan parakkipäiväkotiin. Vanhemmat ovat suunnitelmista pöyristyneitä.

Epäselvä laki näivettää tuulivoimabisneksen

Pientuulivoimala on joissain kunnissa rakennus, toisissa ei. Rakennustarkastajat joutuvat tulkitsemaan lakia jokaisen voimalan kohdalla erikseen, eivätkä kuluttajat ja liike-elämä uskalla sijoittaa niihin.

Epäselvä laki näivettää bisneksen: Onko pientuulivoimala rakennus vai ei?

Pientuulivoiman rakentaminen takkuilee pahasti epäselvän lainsäädännön vuoksi. Ongelmana on maankäyttö- ja rakennuslaki, joka ei sano selvästi, millaisen luvan pientuulivoimalan pystyttäminen vaatii. Tuoreen tutkimuksen mukaan lupasotku vaarantaa pientuulivoimamarkkinoiden kehittymisen Suomessa.

Nummelan Kilta käy taistoon Vihdin poliisiaseman puolesta

Vihdissä on aloitettu nimilistan kerääminen alueen poliisipalveluita uhkaavia säästöjä vastaan. Nimilista on tarkoitus toimittaa sisäministerille ja poliisiylijohdolle.

Pienten elokuvateattereiden kuolema iskee nyt Vihtiin

Pienten elokuvateattereiden kannattavuuskamppailu käy yhä kovemmaksi. Moni pieni teatteri joutuu laittamaan lapun luukulle, kun kulut nousevat liian korkeiksi. Vihtiläinen elokuvateatteri Kino Akseli lopettaa toimintansa tänä viikonloppuna.

18 000 kiloa joulukinkkuja levisi tielle Vihdissä

Vihdissä Turunväylällä sattui perjantaina liikenneonnettomuus, jossa pakastekinkkulastissa ollut rekka ajoi ojaan. Rekan lastina oli 18 000 kiloa kinkkuja, jotka pelastuslaitos joutui keräämään käsivoimin.

Länsi-Uudeltamaalta häviämässä yli 21 poliisin paikkaa

Länsi-Uudenmaan poliisilaitoksella valmistaudutaan ensi vuonna pienenevään poliisimäärään. Vuodenvaihteeseen loppuu 21 määräaikaista poliisinpestiä, ja ensi vuonna eläköityvien tilalle ei palkata uusia.

Etelä-Suomen keväinen asuntomurtosarja selvitetty

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on selvittänyt keväällä tapahtuneen asuntomurtosarjan. Kodeista varastettiin keskellä kirkasta päivää pääasiassa kodinelektroniikkaa.

Vihdin Enäjärveä pelastetaan golffaamalla

Vihdin Golf Centerissä järjestetään perjantaina kilpailut Enäjärven hyväksi. Osallistumismaksut menevät Nummelassa sijaitsevan Enäjärven kunnostukseen. Kunta on joutunut leikkaamaan järven suojelusrahat kolmasosaan entisestä.

Vihdin raiskaajan rikoslista kasvaa

Nummelassa tammikuun alussa tapahtuneen törkeän raiskaustapauksen esitutkinta on valmistunut. Tutkinnan yhteydessä Länsi-Uudenmaan poliisi on pystynyt selvittämään useita muitakin rikoksia.

Poikkeuksellisen julma raiskaus Vihdissä

Vihdin Nummelassa on tapahtunut törkeä raiskaus. Sunnuntaiaamuna Enärannan asuinalueella tuntematon mies tunkeutui naisen asuntoon ja raiskasi ja ryösti naisen.

Peurakolareita viikonloppuna läntisellä Uudellamaalla

Karkkilassa ja Vihdissä sattui peurakolareita viikonlopun aikana. Onnettomuudet sattuivat valtateillä 1 ja 2, mutta henkilövahingoilta vältyttiin.

Omakotitalo tuhoutui tulipalossa Vihdissä

Tiilirakenteinen omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa Vihdissä sunnuntaina iltapäivällä. Yksi ihminen loukkaantui lievästi palossa.

Vihdin terveyskeskus korjasi pahan lääkäripulan

Oikeusasiamiehen moittima Vihdin Nummelan terveyskeskus on saanut paikattua pahan lääkärivajeensa. Perusturvakuntayhtymästä vakuutetaan, että hoitoon pääsee parissa viikossa.

Karviainen rikkoo hoitotakuulakia

Vihdin, Karkkilan ja Nummi-Pusulan kuntien perusturvakuntayhtymä Karviainen on rikkonut hoitotakuulakia. Terveydenhuollon toimivuudesta on tehty oikeusasiamiehella kaksi kantelua.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle