Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kuonapata-auto syttyi palamaan Tornion terästehtaalla

Tehtaan oma sammutusryhmä sai palon sammutettua.

Poliisi kaipaa havaintoja Tornion öisestä roskakatospalosta

Roskakatos sytytettiin tahallaan ja tätä ennen Aarnintie 7:ssä rikottiin kahden rapun ulko-ovien laseja rautakangella.

Katso suorana kello 12.15: Korona-aika on korostanut rajayhteistyön kipukohtia – miten siltaa maiden välille rakennetaan Tornionlaaksossa jatkossa?

Koronapandemia ja maiden kansalliset rajoitukset ovat korostaneet rajaa ja eroja. Torniossa esitellään perjantaina tutkimusta, joka nostaa esille kuusi mentaalista rajaestettä.

Kemissä uidaan viikonloppuna pitkästä aikaa kilpaa: Tatti-uinneissa yli 120 nuorta uimaria

Muut kuin kilpauimarit pääsevät altaisiin jälleen sunnuntaina puoliltapäivin. Kisat käydään lauantaina iltapäivällä ja sunnuntaina aamulla.

Torniossa roskakatoksen palosta levisi runsaasti savua kerrostaloon

Pelastuslaitos herätti asukkaat yöllä. Palossa vaurioitui myös kaksi autoa.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton toiminta on vilkastumassa Meri-Lapissa

Toiminta on ollut koronapandemian vuoksi mahdotonta, mutta nyt otetaan varovaisia askeleita kohti normaalia.

Tornio on ottanut käyttöön sähköisen palautejärjestelmän

Järjestelmän odotetaan nopeuttavan ja sujuvoittavan asioiden käsittelyä.

Työttömyys on laskenut Lapissa: työntekijöitä tarvitaan erityisesti rakentamiseen sekä palvelu- ja hoiva-alalle

Lapin TE-palvelut järjestää koulutusta, jonka avulla voi työllistyä Kemin uuden sellutehtaan rakentamiseen.

Viime viikon harvinainen myräkkä vaurioitti varsinkin puita Meri-Lapissa – puistotyöntekijät ovat raivanneet jälkiä koko viikon

Pahoja vaurioita syntyi varsinkin täydessä lehdessä oleville puille. Oksia halkeili, sillä ne eivät kestäneet raskasta lumi- ja räntäkuormaa.

Meri-Lapissa etsintäkuulutettu kaahasi poliisia karkuun ja aiheutti useita vaaratilanteita

Asiaa tutkitaan ainakin nimikkeillä törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kulkuneuvon kuljettaminen oikeudetta.

Etsintäkuulutettu kaahasi poliisia pakoon Keminmaassa, matka pysähtyi piikkimattoon

Etsintäkuulutettu 21-vuotias kuljettaja kaahasi poliisia pakoon Keminmaassa perjantai-iltana. Takaa-ajo päättyi piikkimattoon.

Laulujoutsenet kokoontuvat valtaviin muuttoparviin – parhailla ruokapaikoilla voi nähdä pitkälle toistatuhatta joutsenta

Arvion mukaan Suomessa pesii kymmenentuhatta laulujoutsenparia, niistä merkittävä osa Lapissa. Syysmuuton aikaan yksilömäärä on kuitenkin monikertainen. Kun kesän poikaset ja läpimuuttajat lasketaan mukaan, päästään jopa 100 000 joutseneen.

Lapin ammattikorkeakouluun lähes 900 hakijaa yhteishaussa

Syksyn yhteishaussa valitaan opiskelijat tammikuussa käynnistyviin koulutuksiin.

Aikainen ensilumi sai aurauskaluston liikkeelle Lapissa – "Maisemat ovat kuin joulukortista"

Tilastoitava ensilumi satoi Sallaan tiistaiaamuna. Päivän aikana lumentulo on voimistunut ja siirtynyt etelämmäksi. Suomen lumikeskus oli iltapäivällä Oulun ja Meri-Lapin alueella, missä oli jo joulukorttimaisemat.

Tornion kaupungintalo päivitettiin nykypäivään: esteettömyys parani roimasti

Uusitut tilat tarjoavat työpisteen aiempaa useammalle kaupungin työntekijälle.

Rattijuopot ja kortittomat kuskit liikennöivät Meri-Lapissa

Poliisi muistuttaa, ett syksy on saapunut ja illat ovat pimenneet, valotonta mopoa ja pyöräilijää on vaikea havaita pimeän aikaan.

Torniossa etsitään valopilkkuja uuteen valofestivaaliin

Valotapahtuma järjestetään marraskuun pimeydessä.

Budjettiriihi: Kemi-Tornion lennot turvataan ensi vuoden elokuuhun asti

Hallitus on päättänyt budjettiriihessä, että maakuntakenttien ostoliikennettä jatketaan.

STM haluaa jatkaa maahantulorajoituksia vuoden loppuun saakka, matkailuväki järkyttyi: "Viestinä äärimmäisen huono"

Sosiaali- ja terveysministeriö on esittämässä nykyisille matkustusrajoituksille jatkoa vuoden loppuun saakka. Matkailualalla pelätään, että matkailijavirrat tyrehtyvät jälleen. Rajoitusten jatko liittyy tartuntatautilakiin ja terveysturvallisuuteen.

Vapaa kulku pohjoisen raja-alueilla on alkusoittoa kohti normaalia – lähiviikot näyttävät, päättyykö koronakontrolli viimeinkin

Ruotsin rajakuntien pääsy Suomen "vihreälle listalle" on vapauttanut kulkemista naapuriin. Torniossa rajan testauspisteessä koronatestien määrä on romahtanut noin sataan päivässä. Jos kaikki sujuu hyvin, viimeisetkin maahantulorajoitukset poistuvat lokakuun puolivälissä.

Länsi-Lapin ravikausi huipentuu 75-raveihin

Laivakankaan ravirataa on valmisteltu ja kunnostettu suurta tapahtumaa varten.

Ilkivalta lisääntyi koronan alettua – Lapin poliisilaitos muistuttaa lastenkin korvausvelvollisuudesta

Lapin poliisilaitos haluaa herättää keskustelua nuorten tekemästä ilkivallasta ja sen seurauksista. 

Lapissa hallitusta jopa hoputettiin rajoitusten purkuun – opiskelija toivoo massatapahtumia ja sitä, että maskipääkipu loppuisi

Hallituksen päätös luopua koronarajoituksista saa tukea Lapista niin lääkäreiltä kuin kaupunkilaisiltakin. Länsi-Pohjan johtajaylilääkäri uskoo, että koronapassi otetaan käyttöön heille, jotka eivät ole ottaneet rokotetta.

Tornion Liakassa paloi varastorakennus: jälkisammutus vielä käynnissä

Pelastuslaitos sai kello 12.42 hälytyksen varastorakennuksen palosta Tornion Liakassa.

Club Teatria peruu kaikki syyskuun keikat Oulusta ja Torniosta – lokakuussakin muutoksia

Osa esiintymisistä siirtyy toiseen ajankohtaan. Peruuntuneitakin keikkoja on, esimerkiksi kanadalaisyhtye Sagan konsertti. Siirretyissä esiintymisissä liput käyvät uudelle päivämäärälle sellaisenaan. Lipuissa on myös palautusoikeus.

Länsi-Pohjan psykiatriatalo on noussut harjakorkeuteen: 13 miljoonan euron raamissa on pysytty

Uudisrakennus otetaan käyttöön noin vuoden kuluttua, jolloin Torniossa sijaitseva Keroputaan sairaala jää pois käytöstä.

Lappiin yli 800 000 euroa varhaiskasvatuksen ja opetuksen koronatukia – Tornio ja Rovaniemi saivat yli 100 000 euroa

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi 12:lle Lapin kunnalle yhteensä yli 800 000 euroa erityisavustuksia varhaiskasvatukseen ja esi- sekä perusopetukseen. Suurimman yksittäisen summan sai Rovaniemi.

Kanadanvesirutto karkasi kasvitieteellisestä puutarhasta Perämerelle asti – murusia sukelletaan pois kluuvijärven pohjasta

Perämeren kansallispuiston Pensaskarin saarella sijaitsevassa järvessä elää haitallinen ja lupiinien lailla leviävä kanadanvesirutto. Siitä halutaan kokonaan eroon.

Vilkastuneella länsirajalla hetkittäin jonoja – nyt on ensimmäinen viikonloppu, kun moni saa tulla Ruotsista ilman testejä ja todistuksia

Lauantai on neljäs päivä, kun neljästä Ruotsin rajakunnasta saa tulla vapaasti Suomeen. Moni on tarttunut tilaisuuteen, mutta ryntäystä rajalla ei ole.

Omaa kulttuuriperintöä tehdään tutuksi torniolaisille koululaisille

Syyskuun aikana kaikki Tornion koulujen viidesluokkalaiset vierailevat paikkakunnan merkittävissä kulttuurikohteissa Kukkolankoskella, Tornionlaakson museossa ja Struven ketjun mittauspisteellä.

Haaparanta rakentaa sähköautojen latauspisteitä – lisäksi kunnan käytössä olevat autot vaihtuvat pikku hiljaa sähköautoihin

Haaparannalla on tällä hetkellä kaksi latauspistettä, Ikealla ja hampurilaisravintola Maxilla.

Länsi-Pohjassa yhdeksän uutta koronatartuntaa – muutama ihminen on sairaalahoidossa koronan vuoksi

Länsi-Pohjassa on huolestuttu siitä, että rokotusaikojen varaaminen on hidastunut.

Liikenne Tornion ja Haaparannan välillä vilkastui heti, kun rajan yli pääsi ilman koronatodistuksia

Valtioneuvosto vapautti keskiviikkona matkustamisen Suomeen Ruotsin neljästä rajakunnasta, joiden se katsoi olevan epidemian kannalta tarpeeksi turvallisia. Odotetusti liikennemäärät Tornion rajalla kasvoivat välittömästi.

Lapin kauppakamari: työvoimapula rajoittaa lappilaisten yritysten kasvua teollisuudessa, matkailussa ja palvelualalla

Yritysten ehdottamissa ratkaisuissa on noussut esiin koulutuksen kehittäminen, paikallisen sopimisen edistäminen ja kannustinloukkujen purkaminen.

Kunnat odottavat valtion maksavan koronakulut – Kemille täysi korvaussumma olisi elintärkeä

Esimerkiksi Kemin talous on niin tiukoilla, että koronakulujen korvaaminen kokonaan olisi ehdottoman tärkeää. Torniossa tilanne on rahtusen helpompi.

Korona-aika on kurittanut lasten sisäleikkipuistoja Lapissa: Yksi joutui saneeraukseen, toinen irtosi ketjusta ja kolmas purettiin kokonaan

Koronarajoitukset ovat vieneet kävijöitä lasten aktiviteettipuistoista. Torniossa Duudsonit-puisto hakeutuu saneeraukseen. Rovaniemellä HopLop erosi ketjusta. Inarissa Saariselällä ollut Angry Birds -puisto luhistui lumikuorman alle, eikä uutta tule.

Tieto Ruotsin rajakuntien vapaasta matkustuksesta yllätti Suomen terveysviranomaiset ja rajavartijat – ministeriöstä ei herunut mitään ennakkotietoa

Tornion johtavan lääkärin Jukka Ronkaisen mukaan ministeriö ei kertonut etukäteen suunnitelmistaan vapauttaa Ruotsin rajakunnista tulevia koronatodistus- ja testivaatimuksista. Myös tarkennuksia asetuksen sisältöön on ollut vaikea ministeriöstä saada.

Nyt myös Haaparannalta, Pajalasta ja Kiirunasta pääsee saapumaan Suomeen ilman rokotetodistusta ja koronatestiä

Valtioneuvosto tarkensi listaansa maista ja alueista, joista pääsee saapumaan Suomeen ilman rokotetodistusta ja koronatestiä. Uusia alueita ovat Ruotsin Haaparanta, Pajala ja Kiiruna.

Afganistanista evakuoidut tervetulleita Lapin kuntiin – pohjoiseen jo kotoutuneet maanmiehet toivovat, että mahdollisimman moni pääsisi lähtemään

Kunnilta odotetaan tämän viikon aikana vastausta siihen, kuinka monta tulijaa ne voivat vastaanottaa. Moni on jo osoittanut myötämieltä.

Katri Kulmunista on tulossa Lapin liiton uusi puheenjohtaja: "Edessä on paljon hommia"

Keskustan torniolainen kansanedustaja Katri Kulmuni korostaa elinkeinojen yhteensovittamisen ja edunvalvonnan merkitystä tulevassa roolissaan maakuntaliiton puheenjohtajana.

Torniossa järjestetään tiistaina koronarokotusten pop up ensimmäiselle rokotukselle

Rokotukseen ovat oikeutettuja Torniossa opiskelevat ja asuvat henkilöt.

Kaksivuotinen eskarikokeilu kiristää pulaa pätevistä varhaiskasvatuksen opettajista – OKM: "On kuntia, joissa ei ole yhtään kelpoista opettajaa"

Kaksivuotisessa esiopetuksen kokeilussa on mukana 105 kuntaa. Pätevistä varhaiskasvatuksen opettajista on kuitenkin kova pula, johon koulutuksella ei ole pystytty vastaamaan. Pieni palkka koulutukseen pituuteen suhteutettuna ei houkuttele alalle.

Tornion Krannikatu pysyy suljettuna lokakuun puoliväliin saakka

Kadun avaamisesta kokonaan tehtiin valtuustoaloite, jossa katsottiin, että kadun sulkeminen on ristiriidassa muun muassa Schengen-rajasäännöstön kanssa. Kaupunki tarkistutti asian Rajavartiolaitoksen oikeudelliselta osastolta, jonka mukaan ristiriitaa ei ole.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle