Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Katso kuvat: Metallisuuruudet Suomesta ja Hollannista vetivät Kuopiorockin täyteen yleisöä – maskeja alkaa nyt näkyä myös ulkotapahtumissa juhlivilla

Kolmipäiväinen Kuopiorock starttasi torstaina komealla metallikattauksella. Sateinen sääkään ei pilannut festivaalitunnelmaa. Kuvagallerian kuvat ovat torstailta.

Yksi kesän suurimmista yleisötapahtumista, Kuopiorock alkaa tänään – katso videolta, miltä ensi hetket tuntuivat ja miten koronaturvallisuuteen on varauduttu

Kolmepäiväinen Kuopiorock alkaa tänään Kuopion Väinölänniemellä. Tapahtuma on yksi tämän kesän suurimmista yleisötapahtumista Suomessa. Festari on lähes loppuunmyyty, mutta tapahtuman kävijämäärää on koronapandemian vuoksi rajoitettu.

Rock In The City -festivaali tuo nimekkään kattauksen Lappeenrantaan

Kaksipäiväisessä festivaalissa esiintyy 13 yhtyettä, joista tunnetuimpia ovat Amorphis, Apocalyptica, Michael Monroe, Mokoma ja Stam1na.

Death metal -legendan kuolema sai metallikansan suremaan: "Rokkaa ikuisesti, Lars Göran"

Entombedin laulaja LG Petrov menehtyi syöpään vain 49-vuotiaana.

Viikinkien matka tarunomaiseen Valhallaan herää valokuvanäyttelyssä henkiin, mutta ei helposti: katso jylhät kuvat

Jone Matilaisen Road to Valhalla -näyttely tuo esille näkymiä viikinkikulttuuriin.

Nightwish ensi kesän Kuopiorockiin

Festivaali järjestetään 18. kerran.

Soundin kysely: PMMP:n albumi 2000-luvun paras

60 musiikkitoimittajaa listasi parhaat albumit.

"Kun Mariaanien haudasta löytyy muoviroskaa, se hätkähdyttää" – Amorphiksen uudella levyllä mehiläinen katoaa ja sivilisaatio tuhoutuu

Amorphis on päivittänyt soundejaan uudella, suuria teemoja käsittelevällä Queen Of Time -albumilla. Mukana on jousisoittimia, kuoroja ja avaruudellisia äänimaisemia.

Amorphiksen uudelle levylle haetaan "tuomiopäivän soundia" Paavalinkirkon uruista

Metalliyhtye Amorphiksen kosketinsoittaja Santeri Kallio löysi Helsingin Paavalinkirkon urut, kun hänet tilattiin soittamaan CMX:n musiikkia hautajaisiin. Nyt samoja urkuja kuullaan jo kolmannella Amorphis-levyllä.

Agony to ecstasy: Thousands pack open-air events

From thrash metal to prayer meetings, tens of thousands flock to outdoor gatherings this weekend from Seinäjoki to Pori, Hämeenlinna and Helsinki. Sunday's conditions are mostly sunny and warm.

Yllättävä biisitehdas metallibändi Amorphiksen taustalla – sanat syntyvät metsän keskellä pienessä kylässä

Metallibändi Amorphis ammentaa laulujensa aiheet Kalevalasta. Alkuperäisten, suomenkielisten tekstien takaa löytyy yllättävä tekijä.

Helsingin juhlaviikkojen kävijämäärä laski viime vuodesta

Helsingin juhlaviikkojen tapahtumissa vieraili tänä vuonna noin 200 000 kävijää.

Kuopio Rockcockissa tanssitaan 18 tuntia 90-luvun musiikkiin: "Ysäri on nyt hyväksyttävää"

Rock-musiikista tunnettu festivaali on vuosien saatossa laajentanut musiikillista kattaustaan. Tänä vuonna festareilla ensimmäistä kertaa esiintyvät Savon Kovimmat Ysäribileet -tiskijukat ovat nähneet, kuinka 90-luvun musiikki on noussut uudelleen suosioon.

Voiko kesätapahtumia olla jo liikaa? Oulussa neljä musiikkifestivaalia samaan aikaan

Monena kesäviikonloppuna kärsitään jo tapahtumien runsauden pulasta. Esimerkiksi Oulussa raikaavat muutaman kilometrin säteellä hevi-, ysäri- ja folkmusiikki kukin omilla festivaaleillaan.

Suomalaisbändin Euroopan kiertue alkoi ryminällä – lava romahti kesken keikan

Melodista death metalia soittavalla kotkalaisella Omnium Gatherumilla riittää vientiä. Bändi kiertää parhaillaan Eurooppaa uuden albuminsa tiimoilta ja juhlistaa samalla 20-vuotista taivaltaan. Kiertue on alkanut kirjaimellisesti ryminällä: Wrocławilaisen klubin lava romahti kitaristi Markus Vanhalan alta.

Kalevalan tarinat taipuvat heavybändin sanoituksiksi

Taiteilija tekee Kalevala-aiheisia sanoituksia Amorphikselle

Amorphis-historiikki ilmestyy saksaksi – suomalaisittain harvinainen tapaus

Saksalainen kustantaja julkaisee kirjan alkuvuodesta 2016. Ulkomailla ilmestyneitä suomalaisbändeistä kertovia kirjoja ei juuri aiemmin ole ollut.

Pikkukaupungin pojasta metallibändin keulakuvaksi – Tomi Joutsen elää unelmaansa

Lohjalainen Tomi Joutsen on toiminut Amorphis-metallibändin laulajana kymmenen vuotta. Komennus yhtyeen keulakuvaksi tuli aikanaan yllätyksenä, mutta valintaansa Joutsen ei ole katunut. Koko ikänsä Lohjalla asunut laulaja kiittää kotikaupunkiaan musiikkiuransa tukemisesta.

Amorphis-historiikki paljastaa uutta tietoa pitkän linjan metallibändistä – laulaja kärsi paniikkioireista

Tuore kirja valottaa Amorphiksen nykyisten ja entisten jäsenten henkilöhistoriaa sekä bändiin liittyviä asioita, joita ei ole julkisuudessa aiemmin käsitelty.

Nightwish ensimmäisenä suomalaisbändinä Lontoon Wembleyn pääesiintyjäksi

Nightwish esiintyy Wembleyn areenalla ensi joulukuussa. Konsertti tekee historiaa, sillä kyseessä on ensimmäinen suomalainen yhtye, joka konsertoi areenalla pääesiintyjänä.

Nelikymppinen Vantaa rokkasi itsensä museoon

Vantaalla on kerätty paikallisen rockväen muistoja ja kokemuksia harvinaisen laajassa haastattelututkimuksessa.

Amorphis tuo heavy rockin oopperalavalle ensi kesänä

Ensi kesänä Savonlinnan Oopperajuhlilla soi heavy rock. Heinäkuun puolivälissä Olavinlinnan lavalle nousee rock-yhtye Amorphis. Konsertin keskeistä sisältöä on kuitenkin viimeisin Circle -albumi.

Kokkolan Meripuistossa jyrisee ilman ukkosta

Kokkolalaisvoimin synnytetty rockfestivaali Manifest kokoaa raskaan rockin ja heavyn ystävät Kokkolan Meripuistoon perjantaina ja lauantaina. Pelko sadesäästä näytti väistyvän ja järjestäjäkolmikko saattoi huokaista helpotuksesta. Sää kun on tärkeä mahdollistaja ulkoilmafestivaaleilla.

Metalliyhtye Amorphis lähtee kahdeksi vuodeksi kiertämään maailmaa

Amorphis esiintyy viikonvaihteessa metallimusiikin Tuska-festivaaleilla. Yhtyeellä on iso rupeama edessä, sillä tuleva keikkaputki on peräti kahden vuoden mittainen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle