Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Itse asiassa kuultuna: Neil Hardwick – suomalaisuuden ytimessä

Mitä käsikirjoittaja Neil Hardwick miettii elämästään?

Imatran kesäteatteri pääsi tavoitteeseensa: Tankki täyteen -esityksellä yli 10 000 katsojaa

Imatran kesäteatterin Tankki täyteen -esitys keräsi yli 10 000 katsojaa, joka on erinomainen määrä Imatran kokoiselle kaupungille.

Mikä M/S Romanticissa oikein viehättää? Televisiolegenda Neil Hardwick: Pilkka ja iva loistavat poissaolollaan

Sarjan ensimmäinen jakso on kerännyt TV1:llä ja Areenassa yhteensä reilusti yli miljoona katselukertaa.

Kruununpuiston kesäteatterissa laitetaan ensi kesänä Tankki täyteen

40 vuotta sitten kirjoitettu komedia imaisi aikoinaan suomalaisperheet tv-ruudun ääreen.

Reinikaisia "Niin maan perusteellisesti!"

Suosikkisarjan alkuperäiset, täysimittaiset jaksot.

Onnea Neil Hardwick! Tunnetko sitaatit ohjaajan teoksista?

Muistatko, kuka sanoi nämä lauseet?

Tankki täyteen, jos halvalla saa – Miksi bensiiniä jonotetaan aivan pikkusumman takia?

Bensa-aseman valinnassa sentin kymmenysosatkin ovat ratkaisevia. Mitään järkeä siinä ei ole, mutta polttoainetta ei ostetakaan järjellä.

Kymmenvuotias Areena on suositumpi kuin koskaan

Areenan viimeiset kuusi kuukautta

Oletko huumorin knoppitietäjä? Tee huumoritesti ja paljasta tietoutesi!

Tee huumoritesti ja jaa koko maailmalle kuinka paljon tiedät

Tankki täyteen – menestyskomedia, jossa ei viljelty vitsejä

Koko sarja pysyvästi katsottavana Elävässä arkistossa.

Tankki täyteen -sarjan Ullakin jää jo eläkkeelle! – Tuire Salenius on lähes sadan teatteriroolin nainen

Tuire Salenius muistetaan vielä 40 vuoden jälkeenkin Tankki täyteen -televisiosarjan Ullana. Eläkkeelle jäävän näyttelijän isoimmat roolit ovat kuitenkin teatterista.

Hyvä draama jättää vahvan jäljen – Sinun tarinasi

Laadukas draama on aina ollut Ylen ohjelmiston kivijalka.

Jos synnyit 1940-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

Ylen vuosikymmenet 1940-luvulla syntyneen ihmisen silmin

Mika Nuojua: "Näytelmän rakastettavuus tulee lunastaa joka ilta uudelleen"

Kesäteattereissa pelataan usein varman päälle valitsemalla ohjelmistoon kevyt ja humoristinen näytelmä. Kilpailu katsojista on kovaa kesäteattereiden kirjossa, mutta aina suosittu klassikkokaan ei takaa yleisön saapumista.

Tutkijatohtori: Tuttuus vie tv-sarjan fanin myös kesäteatteriin

Suositut tv-sarjat ovat vallanneet yhä useamman kesäteatterin näyttämöt. Tutkijan mukaan mm. Tankki täyteen, Sisko ja sen veli, Reinikainen, Taivaan tulet ja Puhtaat valkeat lakanat viihdyttävät katsojia tuttuudellaan. Katso video Taivaan tulien kesäteatteriversiosta.

Janne Kataja on Korpelan kujanjuoksu-sarjan koheltava sankari

Korpelan kujanjuoksu-sarjan näyttelijä Janne Kataja

Miljoonien televisionkatsojien suosikki nousee näyttämölle Tampereella – Reinikainen herättää henkiin 80-luvun hokemat

Parhaimmillaan 2,4 miljoonaa suomalaista istui aikoinaan television äärellä seuraamassa konstaapeli Reinikaisen edesottamuksia. Nyt suomalaisten suursuosikki seikkailee kesäteatterin näyttämöllä, ja mukana on myös alkuperäisiä konkareita.

Kesäteatterit luottavat komediaan, harvat uskaltautuvat uusille urille

Kesäteatterit valmistautuvat tulevaan kauteen. Näytelmävalinnat nojaavat perinteeseen: yleisölle tarjotaan pääosin kevyttä, musiikillista ja televisiosta tuttua.

Tampereen Komediateatteri kokosi TV2:n suosikkisarjojen näyttelijät takaisin yhteen vuosikymmenten jälkeen

Tampereen Komediateatteri pyhittää ensi kevään ja kesän tamperelaisille tv-sarjoille. Teatteri houkutteli vanhoihin rooleihinsa Juhanaa ja Ullaa Tankki täyteen -sarjassa näytelleet Ilmari Saarelaisen ja Tuire Saleniuksen. Lavalle hyppäävät myös kaikki Kyllä isä osaa -sarjan keskusperheen alkuperäiset näyttelijät.

Tankki täyteen -kesäteatteri Oulussa yleisömenestys

Mikko Kivisen tähdittämä komedia Tankki täyteen yltänee 20 000 katsojaan. Pääroolissa esiintyvä Kivinen nauttii jopa parintuhannen katsojan näytöksistä, sillä yleisön reaktiot vaihtelevat illasta toiseen näyttelijöiden improvisointien mukaan.

Jukka Rasila hyppäsi Reinikaisen isoihin saappaisiin

Meri Oulun kesäteatteri tuo oululaistaustaisen näyttelijä Jukka Rasilan kesäksi takaisin kotikaupunkiinsa. Unohtumattoman konstaapeli Reinikaisen roolin näytteleminen pelotti aluksi.

Väitös: Luokkaerot palasivat Yle TV2:n sarjoihin 80- ja 90-luvulla

Tampereen yliopistossa lauantaina tarkastettavan väitöskirjan mukaan laman jälkimainingeissa tehdyssä Kyllä isä osaa -sarjassa hyvinvointivaltio oli enää lähinnä vitsi. Sarjan tekijä sanoo, että päähenkilöihin vaikutti ennen kaikkea sarjan tyylilaji.

Matkailuoppaita tarvittaisiin lisää

Uusia matkailuoppaita valmistuu välillä runsaastikin, mutta vain harva heistä jää paikkakuntansa opasreserviin. Yksi syy saattaa olla se, että opastyöstä ei juuri makseta ja sitä pitäisi tehdä vapaa-ajalla. Erityisen suureen suosioon ovat nousseet oppaiden hautausmaakierrokset.

Harri Ekonen: Näyttelijän tunteet vaihtelevat kateudesta iloon

Kun kuningas astuu lavalle, tapahtuu hulvattoman hauskaa, tragikoomista tai dramaattista, niin kuin elämä itse. Näyttelijä Harri Ekosen pitkälle uralle ovat mahtuneet lähes kaikki Ylen suositut maalaiskomediat Reinikaisesta Taivaan tuliin saakka.

Hennalan Shell siirtyy historiaan

Polttoaineen jakelumarkkinoiden uusjako ja tiukentuneet ympäristömääräykset ovat saaneet aikaan sen, että perinteiset huoltoasemat häviävät teiden varsilta. Täällä on aina tavannut kavereita, tuumaa 60-luvulta Shellillä kahvia juonut Jussi.

Asuuko meissä jokaisessa pieni Sulo Vilén?

Alennusmyynnit ovat päässeet vauhtiin. Onko pakko ostaa, kun halvalla saa, vaikka mitään ei tarvitsisikaan? Tankki täyteen -tv-sarjan huoltamoyritäjä Sulo Vilén oli kuuluisa siitä, että ostettava on, kun "halvalla saa". Siis asuuko meissä jokaisessa pieni Sulo Vilén?

Retrokomedia vie värikkäälle 70-luvulle

Kemin kaupunginteatterin lavan valtaa lauantaista lähtien monille suomalaisille tuttu huoltoasemamiljöö. Kevään ensimmäinen ensi-ilta on Neil Hardwickin ja Jussi Tuomisen tekstiin perustuva Tankki täyteen -näytelmä.

Tankki täyteen -baari syntyi Riihimäelle Sulo Vilénin pojan käsistä

Riihimäelle on perustettu Tankki täyteen -komediasarjasta tuttu huoltoasemabaari. Baarin on loihtunut tv-sarjassa esiintyneen Sulo Vilénin poika. Suloa näytteli edesmennyt Tauno Karvonen, jonka poika Marko Karvonen työskentelee lavastajana Riihimäen Teatterissa.

Tankki täyteen retroilee Riihimäellä

Riihimäen teatterin syksyn näytelmä Tankki täyteen sai eilen vieraakseen myös alkuperäistä Juhana Viléniä esittäneen Ilmari Saarelaisen. Kulttinäytelmän kanssa on mahdoton epäonnistua, uskoo ohjaaja Viivi Saarela. Tankki täyteen on ensi-illassa 3. syyskuuta.

Tankki täyteen tarjoaa karua elämää huumorin keinoin

Kuusankosken teatterissa Tankki täyteen vetää myös katsomot täyteen. Ennen ensi-iltaa esitysten lipuista on myyty jo 40 prosenttia.

Kesäteatterit nojaavat vahvasti talkoohenkeen

Kylien voimainnäytökset, kesäteatterit houkuttelevat jälleen tuhansia katsojia esityksiinsä. Esimerkiksi Pohjois-Karjalassa parinkymmenen kesäteatterin odotetaan keräävän yhteensä jopa 70 000 katsojan yleisön.

Kesäteatteri ei tunne taantumaa

Kesäteatterien ennakkolippuja on myyty rivakasti talouden synkistä näkymistä huolimatta. Monet teatterit ovat myyneet lippuja jopa tiukempaan tahtiin kuin aikaisempina vuosina. Kesänäyttämöiden tärkein tulonlähde eli lipunmyynti on startannut hyvin jo etuajassa. Yritykset ovat ostaneet aiempaa vähemmän lippuja, mutta yksityishenkilöt ja pienet ryhmät ovat olleet sitäkin innokkaampia.

Neil Hardwick ryhtyy elokuvaohjaajaksi

Tv- ja teatteritöistään tunnettu Neil Hardwick ohjaa uuden kotimaisen musikaalielokuvan. Katja Kallion käsikirjoitukseen perustuva Jos rakastat kertoo ministerin tyttären ja maahanmuuttajapojan rakkaustarinan.

Neil Hardwick täyttää 60 vuotta

Kulttuurin monitaituri Neil Hardwick täyttää tiistaina 60 vuotta. Parhaiten Hardwick tunnetaan kenties useiden suomalaisen television klassikkosarjojen, kuten Tankki täyteen ja Reinikainen, ohjaajana.

Tuire Salenius sai Veikko Sinisalo -palkinnon

Tampereen Työväen Teatterin näytäntövuoden päättävän Veikko Sinisalo -palkinnon on tänä vuonna saanut Tuire Salenius. Palkintoperusteissa näyttelijältä edellytetään luovaa hulluutta ja esimerkillistä työmoraalia.

Tankki täyteen: Huoltamo myytävänä

Vilénien yrittäjäperhe on päättänyt vaihtaa alaa.

Tankki täyteen: Eläinlääkäri Vilénien tilalla

Karitsankuohija pannaan katsomaan huonovointista emäntääkin.

Tankki täyteen: Maalaisidylliä?

Sulo ja Emmi Vilén muuttavat maalle

Tankki täyteen: Rovasti hoitaa sieluja ja mopoa

Kylän hengenmiesi jalkautuu usein huoltamolle kansan pariin.

Tankki täyteen oli Neil Hardwickille pienoiskuva Suomesta

Komediasarjasta tuli menestys odotusten vastaisesti.

Elävään arkistoon YLEn viihteen kerma ja lastenohjelmien kirsikoita

YLEn Elävään arkistoon tulee tarjolle Yleisradion viihteen parhaimmistoa vuosikymmenten ajalta. Otteita voi jatkossa katsoa mm. viihdesarjoista Tankki täyteen, Hukkaputki, Velipuolikuu ja Kankkulan kaivolla.

Tankki täyteen: Reinikainen heittää huulta

Poliisimies yrittää liehitellä baarin kaunista apulaistyttöä

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle