Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Vähittäiskaupan liikevaihto lihoi koronavuonna, mutta ala kutistui 15 000 työläisellä

"Kauppa oli murroksessa myös Suomessa jo ennen koronaa, eikä pandemia ole muuttanut tilannetta", sanoo Kaupan liiton toimitusjohtaja Mari Kiviniemi.

Analyysi: Oppositioon haikailevat vain ne, jotka eivät ole siellä olleet

Ilmainen vinkki keskustalle: hallitukseen päästään, oppositioon joudutaan, kirjoittaa politiikan toimittaja Pirjo Auvinen.

Forecast: Up to 40% of retail stores in Finland could go bust by 2030

Competition from online retailers will bring major upheaval to the sector in the next decade, a retailer lobby group warns.

"Sääntö-Suomi tekee paluutaan" – Rinteen hallitus sääntelee enemmän kuin edellinen

Edellisen hallituksen kiittäjät haukkuvat nyt – ja päinvastoin.

Suomen kasvu hyytyy – mutta Rinteen hallitus kasvattaisi menoja, kiristäisi veroja ja myisi valtion omaisuutta

Yle kysyi kolmelta asiantuntijalta, mitä heikentyneet talouden kasvuluvut tarkoittavat.

Hallitus purkanut ja perannut normeja: ravintolat ja kaupat kiittävät, ay-liike ja luontoväki haukkuvat

Alkoholiuudistus ja liikkeiden aukiolovapautus hallituskauden suurimpia norminpurkuja. Kooste tuloksista on vastikään toimitettu keskeisille ministerereille. 

Kaupunkifoorum juhlii 20-vuotista taivaltaan Logomossa – pääpuhujana OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi

Turun Kaupunkifoorumiin odotetaan yli 150 osallistujaa. Ensimmäinen Kaupunkifoorum järjestettiin juuri Turussa vuonna 1998.

Yle seurasi – Kultaranta-keskustelut alkoivat, YK:n Miroslav Lajcak: Olemme menettäneet kykymme kuunnella toista osapuolta

Presidentti Martti Ahtisaari päätti avauskeskustelun jämäkkään puheeseen arvojen puolesta.

Ex-pääministeri Mari Kiviniemi hyppää OECD:stä Kaupan liiton toimitusjohtajaksi

Kiviniemi kertoo, että hän aikoo uudessa roolissaan rakentaa kaupan ja koko Suomen tulevaisuutta. Keskustele aiheesta jutun lopussa.

OECD:n Kiviniemi: Perustulo ei toimisi Suomessa – se jopa lisäisi köyhyyttä

Talousjärjestön mukaan Britannian yleistuki olisi Suomessakin parempi lähtökohta sosiaalitukien uudistamiseen.

Talousjärjestö OECD:n Mari Kiviniemi: Suomen panostettava enemmän innovaatioiden kaupallistamiseen

Kaupallistaminen on innovaatiojärjestelmän ehkä heikoin lenkki, sanoo apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi Ylen Kova talous -haastattelussa. 

Mitä Suomen pitäisi tehdä talouden vauhdittamiseksi? Katso OECD:n Mari Kiviniemen SuomiAreena-haastattelu klo 14

Suomen talouden tila näyttää ennusteiden mukaan valoisammalta kuin aikoihin. Noususuhdanne ei kuitenkaan korjaa julkisen talouden ongelmia ja velkaantuminen jatkuu.

Onko joku heistä keskustan seuraava ministeri?

Vaikka Suomen Pankin johtajavalinnat tehdään vasta perjantaina, käy keskustelu Olli Rehnin seuraajasta Sipilän hallituksessa jo kuumana.

OECD:n Kiviniemi: "Järkeviin kohteisiin valtion lisälainassa järkeä"

Suomea ohjeistavan talousjärjestön apulaispääsihteerin mukaan Suomen ongelma on olematon talouskasvu, jota voisi vauhdittaa muun muassa investoimalla järkevästi.

Mitä haluat kysyä Mari Kiviniemeltä?

Budjettikäsittely eduskunnassa jatkuu, mutta miltä Suomen talouden tila näyttää vähän kauempaa katsottuna? TV1:n Ykkösaamun vieraana on OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi. Mitä haluat häneltä kysyä?

Mitä haluat kysyä Mari Kiviniemeltä?

Budjettikäsittely eduskunnassa jatkuu, mutta miltä Suomen talouden tila näyttää vähän kauempaa katsottuna? TV1:n Ykkösaamun vieraana on OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemi. Mitä haluat häneltä kysyä?

OECD: Julkiset kulut kuriin asteittain – Stubb: Hallituksen linja sai tuen

Hallituksen olisi huolehdittava innovaatioiden synnystä, aloittelevista yrityksistä ja siitä, että liike-elämä ja yliopistot tekevät yhteistyötä.

Huumoriamme tarkkaillaan – "Se voi hämmästyttää ihmistä, joka esittää omasta mielestään hyvän jutun"

Komiikka auttaa kulkemaan sellaisilla mielen seuduilla, joilla on muuten vähän hankala tarpoa. Suomalaisen huumorin skaala on viinasta uskontoon, mutta letkautuksiin kokovartaloministeristä emme taivu. Siitä pitävät huolen huumorin tarkkailijat.

OECD:n läksy Suomelle: Koulutuksesta leikattava varoen

OECD kiittää Sipilän hallitusta talouden säästöistä ja suunnitelmasta vähentää valtionvelkaa. Talousjärjestön pääsihteeri Angel Gurria kuitenkin varoittaa leikkaamasta liikaa koulutuksesta ja vallankin liian monena vuonna peräkkäin.

OECD tekee jo arviota Sipilän hallituksen talouslinjasta

Teollisuusmaiden järjestö OECD patistaa Suomea vähentämään sääntelyä, yksinkertaistamaan verotusta sekä uudistamaan työttömyysturvaa. OECD laatii parhaillaan maaraporttia Suomesta ja uuden hallituksen talouspolitiikasta.

Jukka Hillukkala valittiin Toholammin kunnanjohtajaksi

Toholammin uudeksi kunnanjohtajaksi on noussut Perhon ja Lestijärven entinen kunnanjohtaja Jukka Hillukkala. Valtuusto teki valinnan maanantaina.

Sanomalehden uutissivulle lipsahti neljä vuotta vanha vaalijuttu

Salon Seudun Sanomien uutisivun pääjuttuun oli jäänyt vanhaa tekstiä edellisistä eduskuntavaaleista. Vanhaa juttua oli käytetty apuna vaalisivujen ulkoasua suunniteltaessa.

Suurten puolueiden puheenjohtajat vaalikeskustelussa 2011

Ylen suuri vaalikeskustelu vuodelta 2011.

Mari Kiviniemi: Eurooppa tarvitsee Saksan investointeja

OECD:n apulaispääsihteeri Mari Kiviniemen mukaan Saksan investoinnit vauhdittaisivat koko Euroopan taloutta. Suomen taloudelle Kiviniemi ehdottaa muun muassa sote-uudistuksen läpivientiä ja yrittäjyyden sääntelyn purkamista.

Kiviniemi antaa kiitosta elinkeinoministeriölle - "Elvytyspaketti ei ahdingosta auta"

OECD:n palkkaama Mari Kiviniemi sanoo, että Suomen taloustilanne ei juuri poikkea muusta Euroopasta, jossa iloisia uutisia on odotettu jo vuosia. Maanantain telakkauutista Kiviniemi kiittelee erittäin hyväksi.

Mari Kiviniemi OECD:n apulaispääsihteeriksi - eduskuntaan tilalle Terhi Peltokorpi

Suomen entisen pääministerin tilalle eduskuntaan nousee helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu ja varakansanedustaja Terhi Peltokorpi.

Laaniselle kaksi uutta haastajaa keskustan puoluesihteerikisaan

Nykyisen puoluesihteeri Timo Laanisen lisäksi keskustan puoluesihteerin paikkaa tavoittelee nyt kolme haastajaa.

Urpilainen: Personnel changes won’t alter government agenda

Minister of Finance Jutta Urpilainen says Finland’s political situation is currently stable. She is confident that the government programme will persevere, despite the impending change of the guard.

Urpilainen: Henkilövaihdokset eivät muuta hallituksen linjaa

Urpilaisen mukaan Suomen poliittinen tilanne on tällä hetkellä vakaa. Hän uskoo hallitusohjelman kestävän henkilövaihdokset.

Aho, Lipponen ja Vanhanen palasivat hetkeksi yhteen

Eduskunnan suuri valiokunta oli kutsunut kolme ex-pääministeriä kuultaviksi EU:n nykytilasta. Entisiä naispääministereitä ei kuultu, koska he ovat edelleen aktiivisesti mukana politiikassa.

Aho, Lipponen ja Vanhanen suuren valiokunnan kuultavina

Entisiä naispääministereitä ei kuultu, koska he ovat edelleen aktiivisesti mukana politiikassa.

Vakoiluskandaali kiristää USA:n ja Euroopan välejä

Yhdysvaltain turvallisuusviraston NSA:n ympärillä pyörivä vakoiluskandaali on paisunut päivä päivältä. Miten tämä vaikuttaa Yhdysvaltojen ja EU:n väleihin. Arvionsa antoivat Ylen USA:n kirjeenvaihtaja Olli-Pekka Sulasma, eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan jäsenet Mari Kiviniemi (kesk.) ja Ilkka Kantola (sd) sekä europarlamentaarikko Sampo Terho (ps.).

Sanna Ukkola: Naiset, me teemme sen itse!

Naisesta ei nyky-Suomessa saa mainita enää edes hiusten väriä ilman, että joku pahastuu.

Pentikäinen A-studiossa: HS ei mennyt sekaisin Marista

Emerituspäätoimittaja Janne Virkkunen on arvostellut Helsingin Sanomia ja tapaa, jolla lehteä johdettiin päätoimittaja Mikael Pentikäisen aikana. – Kun Marista oli tullut pääministeri, niin siellä oli uutisotsikko: "Onnea rouva pääministeri". Ei semmoisia tehdä, Janne Virkkunen sanoi Arto Nybergissä sunnuntaina.

Opposition Centre Party extends lead as nation's most popular party

A poll conducted at the midpoint of the Katainen government's term shows that the opposition Centre Party has solidified its position as the nation's most widely-backed party.

HS: Valtionjohto on lentänyt veroparatiiseista vuokratuilla koneilla

Lehden mukaan veroparatiisikoneilla on lennetty ainakin yhdeksän kertaa.

Finnish cabinet now running on woman power

The SDP cabinet reshuffle announced Friday has transformed the makeup of Finland’s cabinet, tipping the balance in favour of women. The government’s ministerial lineup now features ten women and nine men. Finland was previously led by a majority female government during Matti Vanhanen’s second term and by his successor Mari Kiviniemi.

Suomi saa kolmatta kertaa naisvaltaisen hallituksen

Ministerin salkkuja kantaa jatkossa 10 naista ja 9 miestä. Viimeksi Suomea johdettiin naisenemmistöllä Vanhasen toisen hallituksen ja Kiviniemen hallituksen aikana.

Poimintoja vappupuheista: Katso videokooste

Päättäjien vappupuheissa toistuivat tutut teemat: taloushuolet ja Suomen tulevaisuudennäkymät.

Keskustalta iskuja sote- ja kuntauudistusta kohtaan

Keskustan vappupuheissa on moitittu tiukoin sanoin hallituksen kaavailemia sote- ja kuntauudistuksia. Puolueessa jopa luvataan muuttaa päätökset, jos puolue vaan saa siihen äänestäjien tuen.

Kansallisoopperan hallituksen johdossa jatkaa Hämäläinen-Lindfors

Suomen Kansallisoopperan säätiölle on nimetty uusi hallitus huhtikuussa alkaneelle kolmivuotiselle toimikaudelle. Puheenjohtajana jaktaa Sirkka Hämäläinen-Lindfors. Uusina jäseninä aloittavat Mari Kiviniemi, Pekka Pajamo, Mari Puoskari sekä Pia Kauma.

Kiviniemi Suomenmaassa: Yritysverot alas, eläkeikä ylös

Oppositiossa olevan keskustan entinen puheenjohtaja Mari Kiviniemi lupaa odottaa hallitukselta päätöksiä vain kehysriiheen saakka. Riihi on määrä puida 23. päivään mennessä.

Sipilä ja Soini kättelivät - sopivat puhemieserimielisyydet

- Joutsenlahti asetettiin tässä huonoon valoon, ja siitä haluamme sanoutua irti, keskustan puheenjohtaja Juha Sipilä sanoi Ylen A-studiossa. Keskustan eduskuntaryhmä asetti maanantaina kansanedustaja Mari Kiviniemen varapuhemies Anssi Joutsenlahden (ps.) vastaehdokkaaksi varapuhemiesvaalissa.

Harmistunut Soini: Arvoton näytelmä

Erikoinen puhemiesvaali ei vaikuttane oppositiopuolueiden väleihin.

Heinäluoma keskustan sooloilusta: Edellisen kerran äänestetty näin puoli vuosisataa sitten

Heinäluoma kiistää tuohtuneensa keskustan menettelystä. Puhemiehistö pyrkii kehittämään eduskunnan keskustelukulttuuria nopeatahtisen debatoinnin suuntaan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle