Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Sauli Niinistö lähikuvassa. Ympärillä ihmisiä.

Radio Suomen haastattelussa 14. kesäkuuta tasavallan presidentti – mitä haluaisit kysyä Sauli Niinistöltä?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vastaa kuulijoiden kysymyksiin Yle Radio Suomen suorassa lähetyksessä tiistaina 14. kesäkuuta.

Eduskunnan Puhemies Matti Vanhanen kuvattu Yleisradion tiloissa

Eduskunnan puhemies Matti Vanhanen: Kansanedustajien puhehalut ratkaisevat Nato-päätöksen ajankohdan

Eduskunnassa on alustavasti suunniteltu, että Suomen mahdollista Nato-jäsenhakemusta koskevan hallituksen selonteon tai tiedonannon käsittely voisi alkaa maanantaina 16. toukokuuta.

Mors dag firades med utmärkelser i Ständerhuset i Helsingfors

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin saa Varsinais-Suomesta yksi äiti

Laitilalainen Terhi Mäkilä on yksi 30:stä sunnuntaina palkittavasta äidistä.

Suomen Natoneuvotteluiden tuleva kalenteri kuvitettuna

Suomi päättää pian Nato-jäsenyydestä – katso tästä, miten päätöksenteko etenee

Suomen ratkaisu Nato-hakemuksen jättämisestä on syntymässä toukokuun jälkimmäisellä puoliskolla. Aikataulu voi yhä muuttua, nopeastikin.

Valtiopäivien avajaistilaisuus eduskunnassa.

Hallitus ja presidentti viimeistelivät sisällön – turvallisuusympäristön muutosta käsittelevä selonteko eduskunnalle huomenna 

Ajankohtaisselonteko pohjustaa eduskunnan keskustelua Suomen mahdollisesta Nato-jäsenyyshakemuksesta.

Sauli Niinistöä tervehdittiin Kemissä Villasukkalaululla. Puheessaan koululaisille presidentti sanoi, että kiusaaja on pantava miettimään tekojaan.

Sauli Niinistö tuomitsi kiusaamisen Jope Ruonansuun koululla: "Omaa itseään ei voi korottaa muita painamalla – se on suurta heikkoutta"

Tasavallan presidentti lunasti lupauksensa edesmenneelle Jope Ruonansuulle ja saapui kemiläiskoululle keskiviikkona. Odotettu vierailu tuo lisää pontta kiusaamisen kitkemiseen, uskoo rehtori Mika Timonen.

Toimittaja Kia Löfberg nojaa Suomen Laki -kirjojen pinoon hymyillen.

Tiesitkö tämän laeista? Viisi faktaa lain säätämisestä

Kiinnostavia faktoja kolmen minuutin videolla.

Sauli Niinistö puhui medialle Presidentinlinnassa torstaina 10. maaliskuuta 2022.

Niinistö keskusteli Ukrainan presidentin kanssa – esillä Suomen apu Ukrainalle, siviilien evakuointi ja ydinlaitosten turvallisuus

Niinistö keskustelee myöhemmin perjantaina Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa. Euroopan johtajat, erityisesti Ranskan presidentti Emmanuel Macron, ovat painottaneet yhteydenpidon tärkeyttä.

Presidentti Sauli Niinistö.

Torstai 10.3.2022 (tv)

Ukraina. Presidentti Niinistö. Korona. Kaj Stenvall. Sää.

Presidentti Sauli Niinistö Politiikan toimittajien yhdistyksen vieraana etätapaamisella.

EU:ta herätellyt presidentti Niinistö myöntää pettyneensä – kiittelee nyt komission puheenjohtajan lupausta solidaarisuudesta

Presidentti Sauli Niinistön mukaan tilanne Suomen lähialueilla on “aika lailla rauhallinen”. Venäjä on siirtänyt joukkojaan kohti etelää.

Sauli Niinistö.

Niinistö kommentoi uudenvuodenpuheestaan tehtyjä tulkintoja: Suomen tilanne on vakaa – jos mielipiteeni muuttuu, ilmaisen sen selkeästi

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö painottaa kirjoituksessaan, että Suomen tilanne on vakaa, eikä hänen viestinsä Suomen mahdollisuudesta hakea Naton jäsenyyttä ole muuttunut sen jälkeen, kun hän viimeksi kommentoi asiaa STT:lle.

Tasavallan presidentti viesti itsenäisyyspäivänä: “Olen aivan varma, että covid selätetään”

Presidentti Sauli Niinistö ei usko pakkorokotuksiin, mutta on varma, että korona vielä selätetään: "Vaikeudet ovat voittamista varten"

Perinteinen Presidentinlinnan juhlavastaanotto peruttiin tänä vuonna pahentuneen koronatilanteen takia jo toisen kerran putkeen. Ylen Linnan juhlat -lähetyksessä illalla keskustellaan presidenttiparin ja suomalaisten kanssa.

Elma Rinkisen Suomen valkoisen ruusun ritarikunnan ansioristi.

Tasavallan presidentin tunnustuksia Lappiin – kunniamerkillä palkitaan yli sata lappilaista

Presidentin kunniamerkin saavien joukossa on monien alojen henkilöitä, kuten professori, poromies ja lastenhoitaja.

Presidentin linna linnanjuhlien aikaan.

Linnan juhlien vastaanotto perutaan – Ylen ohjelmassa kuullaan korona-ajan sankareita sekä veteraaneja ja lottia

Presidentin kanslia on ilmoittanut peruvansa itsenäisyysvastaanoton Presidentinlinnassa. Juhlia ei pidetä koronatilanteen pahenemisen takia. Ylen kanavilla itsenäisyyspäivän juhlia vietetään useissa lähetyksissä.

Lapset saapumassa Presidentinlinnaan

Keskiviikko 17.11.2021 (radio)

Uusia koronatartuntoja on paljon. Viro pystyttää itärajalle piikkilankaa. Lounasruokailu voi opettaa syömään kasvisruokaa. Linnanjuhlat kunnioittaa sairaanhoitajia. Sääennuste.

Sauli Niinistö.

Tänä vuonna Linnan juhlissa ei tulla näkemään vakiovieraita, vaan kutsulistalla on terveydenhuollon henkilöstöä – juhlat saatetaan vielä perua

Linnan juhliin kutsutaan tänä vuonna noin 200 vierasta, joka on huomattavasti vähemmän kuin normaalisti. Vielä ei ole varmaa, onko juhlissa perinteistä kättelyä ja tanssia.

Kuntataiteilijat Johanna Juvonen ja Biagio Rosa.

Johanna Juvonen ja Biagio Rosa saivat lastenkulttuurin valtionpalkinnon – perusteena pitkäjänteinen taidetyö Petäjävedellä

Taiteen edistämiskeskuksen mukaan palkinto on kunnianosoitus pienen paikkakunnan aktiivisille osallistavan taiteen ja sen saavutettavuuden edistäjille.

Kurdiperhe metsässä Puolan puolella rajaa.

Finland considers new asylum rules amid Poland-Belarus migrant crisis

Some 30 migrants have arrived in Finland as a result of a crisis the EU says was orchestrated by Belarus.

Sauli Niinistö.

Presidentti Niinistö pohtii, houkutteleeko löysä lainsäädäntö turvapaikanhakijoita Suomeen: "Me erotumme pohjoismaisista kumppaneista"

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö keskusteli Valko-Venäjän toiminnasta alkuviikosta Puolan presidentin kanssa. Osapuolet pohtivat, pyrkiikö Valko-Venäjä hajoittamaan toiminnallaan EU:n yhtenäisyyttä.

Woltin ruokalähetti viemässä ruokaa asikkaalle.

Wednesday's papers: Wolt sold, tax day, Niinistö on Belarus

The courier firm has become popular in Finland. 

Niinistö: Tavoitteet ja lupaukset eivät enää riitä

Presidentti Niinistö: Suomi lähes tuplaa ilmastorahoituksen kehittyville maille – toivoo yksityissektoria vahvasti mukaan ilmastotalkoisiin

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö nosti Glasgow'n kokouksen puheessaan esiin Suomen onnistumisen metsien kestävässä käytössä ja huolen arktisen alueen lämpenemisestä.

Sauli Niinistö

Niinistö at UN Climate Summit: "If we lose the Arctic, we lose the globe"

World leaders and policymakers are meeting in the Scottish city of Glasgow to expedite climate commitments.

Boris Johnson ja Sauli Niinistö.

Finnish president at COP26: "Climate change is progressing and it cannot continue"

A United Nations report says that if no further action is taken, it's possible that global temperatures will rise by 2.7 degrees Celsius by the end of this century, a scenario which would have devastating consequences.

Sauli Niinistö

Asiantuntijat Putinin tapaamisesta: Niinistö pyrki jälleen rakentamaan luottamusta Venäjään

Presidentti Niinistön ja Putinin tapaaminen venyi yli kolmetuntiseksi. Ulkopoliittisen instituutin Sinikukka Saari ja Aleksanteri-instituutin Markku Kangaspuro arvioivat, että Niinistö pyrki tapaamisessa jatkamaan pitkää linjaansa luottamuksen rakentamisessa.

Sauli Niinistö ja Vladimir Putin

Niinistö meets Putin in Moscow with trade, transport and climate on the table

The Finnish and Russian presidents met face-to-face for the first time in more than two years, with some fraught issues possibly on the agenda.

Sauli Niinistö ja Vladimir Putin

Sauli Niinistö matkustaa Moskovaan keskelle koronasulkua – näistä seitsemästä aiheesta Putin ja Niinistö saattavat tänään keskustella

Puhuvatko presidentit koronaviruksesta ja Saimaan kanavan puunkuljetuksista vai keskittyvätkö he Venäjän ja Euroopan unionin huonoihin suhteisiin? Tästä jutusta pääset jyvälle Sauli Niinistön ja Vladimir Putinin tapaamisesta.

Naton pääsihteerin Jens Stoltenberg ja Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö tapasivat Presidentinlinnassa.

Asiantuntija Suomen ja Naton suhteista: "Ovet ovat auki, henki on hyvä ja kumppanuus on molempien etujen mukaista"

Helsingin yliopiston tutkijakollegiumin johtaja ja Tampereen yliopiston kansainvälisen politiikan professori Tuomas Forsberg arvioi Naton suhteita Suomeen, Venäjään ja Kiinaan.

Juhlakulkueessa kannetaan Ahvenanmaan lippuja.

Åland celebrates 100-year anniversary of demilitarisation

President Niinistö said the demilitarisation of Åland remains important for continued stability in the Baltic Sea region.

Anne Nuorgam

Maanantai 18.10.2021 (radio)

Koronapassin vastustajat. Presidentti Niinistö. Saamelainen Anne Nuorgam. Sää.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapui Lotta Svärd 100 -juhlavuoden juhlamessuun Helsingin tuomikirkkoon 10. lokakuuta 2021

President Niinistö Covid-free, resumes schedule

Finland's President Sauli Niinistö tweeted on Monday that he has tested negative after being exposed to the coronavirus last week.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapui Lotta Svärd 100 -juhlavuoden juhlamessuun Helsingin tuomikirkkoon 10. lokakuuta 2021

Presidentti Niinistöllä ei todettu koronavirustartuntaa – palaa töihin normaalisti

Presidentti Niinistö altistui koronavirukselle Malmössä viime viikolla järjestetyssä kansainvälisessä holokaustifoorumissa. Altistumisen takia Viron presidentti Alar Karisin vierailu Suomeen peruuntui.

Antti Kurvinen ja Sanna Marin

Torstai 14.10.2021 (radio)

Norjan jousiasesurmat. Kulttuurialan leikkaukset. Kolmas koronarokotus. Sauli Niinistön korona-altistuminen. Sääennuste.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö saapui Lotta Svärd 100 -juhlavuoden juhlamessuun Helsingin tuomikirkkoon 10. lokakuuta 2021

Presidentti Niinistö on altistunut koronavirukselle – tapaaminen Viron presidentin kanssa peruttu

Viron presidentti Alar Karisin ensivierailu Suomeen ja tapaaminen presidentti Sauli Niinistön kanssa peruuntuu presidentti Niinistön koronavirusaltistumisen vuoksi, presidentin kanslia tiedottaa.

Jenni Haukion saarna huipensi Lottien juhlavuoden

Jenni Haukio kiitti lottia juhlamessun saarnassa: "Te lahjoititte meille tulevaisuuden"

Tasavallan presidentin puoliso piti saarnan Lotta Svärd 100 vuotta -juhlamessussa Helsingin tuomiokirkossa.

Poliisin neuvottelija Elokapinan mielenosoittajien edessä.

Poliisi myöntää epäonnistuneensa Elokapinan mielenilmauksen tilannearviossa – mielenosoittaja sanoo tulleensa pidätetyksi väärin perustein

Apulaispoliisipäällikkö Heikki Kopperoisen mukaan poliisin ristiriitainen viestintä johtuu väärinymmärryksistä.

Giuseppe Sala, Nancy Pelosi ja Douglas Hickey

US President nominates new Finland ambassador

Joe Biden has nominated a telecom executive to be his new envoy to Finland.

Nella Salminen Presidentinlinnan edessä.

Tässä on Suomen uusi presidentti – Nella Salminen, 16, tuurasi päivän Sauli Niinistöä, mutta muuttuuko maailma siitä yhtään?

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö sai täksi päiväksi itselleen työparin, kun helsinkiläinen Nella Salminen hyppäsi päiväksi presidentin paikalle. Päivän tarkoituksena on kuunnella tyttöjä ja antaa esimerkki siitä, että tytöt voivat vaikuttaa asioihin.

Presidentti Sauli Niinistö esiintyi Ulkopoliittisen instituutin Forum tapahtumassa 29. syyskuuta. Kävelee maski kasvoillaa, taustalla muita osallistujia.

President Niinistö warns Finland against a soft line on security risks

Finland should not be naive about foreign and security policy, said the president.

Sauli Niinistö esiintyi Ulkopoliittisen instituutin Forum tapahtumassa 29. syyskuuta. Kävelee maski kasvoillaa, taustalla muita osallistujia.

Presidentti Sauli Niinistö varoittaa, ettei Suomi voi suhtautua turvallisuusriskeihin muita maita lepsummin

Presidentti Sauli Niinistö muistutti Ulkopoliittisen instituutin 60-vuotisjuhlassa, ettei Suomen suhtautuminen turvallisuusriskeihin voi poiketa muista Pohjoismaista. Valtiot ovat toimineet kriiseissä oman etunsa perusteella.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö puhui yrittäjäpäivillä Jyväskylässä 25. syyskuuta.

Presidentti Niinistö: Angela Merkelin myötä Eurooppa menettää kuuluvimman äänensä – Suomen kannalta Saksan vaaleilla ei ole erillismerkitystä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö arvioi yrittäjäpäivillä Jyväskylässä myös kotimaan talouden näkymiä. Niinistö uskoo palvelualan nousevan nopeasti koronakriisistä.

Kaksi naista istuu esiintymislavalla.

Keskiviikko 22.9.2021 (radio)

Niinistö. Selkokirjamessut. Ruutuaika. Sää.

Suomen presidentti Sauli Niinistö pitää puhetta YK:n yleiskokouksessa New Yorkissa.

Finnish President calls for global responsibility at UN General Assembly

President Niinistö said that while nations face increased volatility, other challenges, like Covid-19, have become global commonalities.

Biden peräänkuulutti yhteistyötä YK:ssa

YK:n yleiskokous: USA tuplaa rahoituksensa ilmastonmuutoksen vastaiseen taisteluun – Kiina lopettaa hiiliprojektien rahoittamisen maailmalla

Yle seurasi valtionjohtajien puheenvuoroja YK:n yleiskokouksessa. Tiistaina puhuivat muun muassa Yhdysvaltojen Joe Biden, Brasilian Jair Bolsonaro, Kiinan Xi Jinping ja Suomen Sauli Niinistö.

Presidentti Martti Ahtisaari.

Former President Ahtisaari retires from public life following Alzheimer's diagnosis

Ahtisaari was the tenth President of Finland, serving from 1994 to 2000, and won the Nobel Peace Prize in 2008.

Mauno Koiviston muistomerkki kilpailu.

"The Mediator" wins Koivisto memorial design contest

The Mauno Koivisto memorial is slated to be ready by autumn 2023.

Mauno Koiviston muistomerkki kilpailu.

Tämä teos nousee Mauno Koiviston muistomerkiksi – Kuvanveistäjä Kirsi Kaulanen: "Teoksen kaksi osaa kuvaavat presidenttiä idän ja lännen välissä"

Suunnittelukilpailuun tuli 110 hyväksyttyä teosehdotusta, joista kuusi palkittiin. Palkintolautakunnan mukaan voittajatyö "Välittäjä" tuo uudenlaisen keveämmän näkökulman perinteisiin presidenttimuistomerkkeihin.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle