Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

IS: Konkaripoliitikko Esko Seppänen pyrkii eduskuntaan

Nykyisin eläkkeellä oleva 72-vuotias Seppänen on toiminut kansanedustajana vuosina 1987–1996 ja europarlamentaarikkona vuosina 1996–2009.

Speaker receives citizens' initiative on legalisation of euthanasia

A citizens' initiative calling for the legalisation of euthanasia was handed over to Parliamentary Speaker Maria Lohela on Tuesday. The motion gathered well over the 60,000 signatures required to trigger mandatory consideration by lawmakers in just one month.

Eutanasia jakaa puoluejohtajat kolmeen leiriin – kaikki eivät lupaa omantunnon mukaan äänestämistä

Kansalaisaloitteen tekijä Esko Seppänen varoittaa uskonnolla politikoinnista.

"Pitää osata nostaa käsi pystyyn ja pyytää apua" – Vesillä liikkujia autetaan juhannuksena vuorokauden ympäri

Suomen Meripelastusseura varautuu tästä päivästä alkaen lisävoimin vesillä juhannuksena liikkujiin.

Suomen eläkeläiset lähtivät kaduille syksyllä 1991

Eläkeläisillä suurmielenosoitus indeksijäädytystä vastaan.

Ihmisen hengen pelastaneet sankarikoirat saivat palkintonsa

Poliisikoira Famo pelasti kesällä marjametsään eksyneen vanhuksen hengen. Famon kollega Pakki puolestaan löysi kadonneen muistisairaan miehen viime hetkellä. Nyt sankarikoirat saivat kiitoksensa.

Laakkoset ja Bromanit susirajalta superrikkaiden joukossa

Esko Seppäsen hiljattain julkaisema kirja Suomen rikkaista kertoo pohjoiskarjalaisille sen, minkä "juorukalenterit" ovat todistaneet jo vuosia. Maakunnan mahtisuvuista superrikkaiden joukossa ovat Laakkoset ja Bromanit.

Esko Seppäsen tuore teos: Eniten varoja on Antti Herlinillä ja työeläkelaitoksilla

Suomen rikkain miljardööri näyttäisi olevan Koneen hallituksen puheenjohtaja Antti Herlin. Äveriäimmän kärkipaikasta kilpailee väkevästi myös venäläinen Suomen kansalainen Gennadi Timtsenko. Tämä selviää Esko Seppäsen Suomen rikkaat -kirjasta.

Ylen EU-illoissa 1994 kinattiin Suomen tulevaisuudesta

10 tunnin vastakkainasettelussa oltiin eri mieltä EU:sta

Suomen EU-ratkaisua hoputettiin ja jarrutettiin eduskunnassa

Kotimaiset puhe-ennätykset ropisivat EU-keskusteluissa.

Koiviston-ajan salattu muistio ja lamavelallisten kohtalo

Yle Uutiset sai käsiinsä Koiviston-ajan salatun muistion niin sanotun konklaavin kokouksesta, jossa puitiin lama-ajan pankkien ja velallisten kohtaloita. Muistion merkitystä arvioivat entinen pankkivaltuuston jäsen Esko Seppänen ja oikeushistorian professori Jukka Kekkonen.

Video: Nuoret toivovat toimittajilta lisää läsnäoloa sosiaalisessa mediassa

Ylen Suoran linjan SuomiAreena-keskustelussa Porissa pohdittiin median pelisääntöjä sosiaalisessa mediassa. Perinteisen median on pohdittava olemassaoloaan uudella tavalla maailmassa, jossa kenestä tahansa voi tulla sosiaalisen median avulla julkkis.

Mitkä ovat median uudet pelisäännöt - Suora linja jatkaa aihetta Porin SuomiAreenassa

Kuka luo nykyään puheenaiheita? Onko perinteisellä medialla enää jalansijaa sosiaalisen median ja sen tähtien puristuksissa? Mitä tarkoittaa media-ammattilaisuus vuonna 2030? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan Suoran linjan paneelikeskustelussa SuomiAreena –tapahtumassa Porissa tiistaina 16. heinäkuuta.

Toverit! Näin pidämme hyvän vappupuheen

Hyvän vappupuheen anatomia on selkeä. Kokeneet vappupuhujat kertoivat Yle Uutisille, mitä vappupuheeseen on syytä sisällyttää. Vappupuheen rakenne ei ole muuttunut vuosien saatossa.

Joutuuko Ylen urheilutoimittaja Hjalliksen autokuskiksi?

Yle Puheen SM-liigan pudotuspelejä koskevassa kiekkoillassa jääkiekkotoimittajat sortuivat leikkimieliseen vedonlyöntiin.

Jääkiekkotoimittajat: Jokerit peruspelillä välieriin, KalPan kovuus ei riitä playoffeissa

Kuusi jääkiekkoon vihkiytynyttä eturintaman jääkiekkotoimittajaa perkasi Yle Puheen Urheiluillassa SM-liigan alkavat puolivälierät.

SM-liigan pudotuspeli-ilta Yle Puheessa

Yle Puheen Urheiluilta ottaa varaslähdön jääkiekon SM-liigan pudotuspeleihin.

Video: Raanta-Seppänen 9-1

Urheilulehden toimittaja Esko Seppänen onnistui kerran yllättämään Porin Ässien huippuveskari Antti Raannan. Raanta torjui kymmenestä rankkarilaukauksesta yhdeksän.

Urheilutoimittaja otti haasteen vastaan - rankkarikisa Raantaa vastaan

Urheilulehden toimittaja Esko Seppänen uhosi pari viikkoa sitten pystyvänsä laukomaan yli viisi rankkarikiekkoa kymmenestä maaliin Porin Ässien Antti Raantaa vastaan. Ässät asetti haasteen jonka Seppänen otti vastaan.

Stubb torjuu entisen euroedustajan arvostelun

Entinen kansanedustaja Esko Seppänen sanoo Suomen suhteellisten suurten maataloustukien osoittavan, että siinä missä muut maat maksattavat maataloutensa tukiaiset EU:n kassasta, Suomi maksaa ne pääosin itse.

Jääkiekkokierroksella syksyn puheenaiheet

Yle Puheen Jääkiekkokierroksella tarjolla tänään kahden liigakamppailun lisäksi suoraa puhetta syyskauden liigasadosta.

Mannerheim-tiedotustilaisuus sähköisti sosiaalisen median

Ylen rahoittaman Mannerheim-elokuvan tiedotustilaisuus välitettiin suorana Yle Areenassa. Noin tunnin mittainen tapahtuma sytytti verkkokeskustelijat.

"Olympialaisten epäonnistumisia ei saa unohtaa"

Aamu-tv:n Jälkihien vieraat pelkäävät, että Suomen päästyä kolmen mitalin tavoitteeseensa Lontoon olympialaisissa, urheilujohto lakaisee epäonnistumiset maton alle.

Urheilutietäjä ankarana: Toivottavasti tämä farssi ei pelastu hikisellä pronssilla

Ylen aamu-tv:ssä ruodittiin Lontoon olympialaisten tähänastista satoa. Suomalaisurheilijoiden nollan mitalin saldoon haetaan syytä kilpailukulttuurin puutteesta.

Toimittajat ruotivat Leijonien MM-turnausta Aamujäällä

Aamu-tv:n Aamujää-osiossa urheilutoimittajat lyttäsivät Suomen kakkosketjun suorittamisen ja pohtivat Jukka Jalosen vaihtoehtoja. Petri Vehasen asema on toimittajien mielestä sinetöity.

Kolme henkilöä kateissa Etelä-Savossa

Poliisi etsii muistisairasta Enonkoskella, potkurilla liikkuvaa heikoilta jäiltä Rantasalmella ja alaikäistä Mikkelissä. Rantasalmella tarvitaan avuksi hydrokopteri tai helikopteri heikkojen jäiden takia.

Osallistu! Lätkäkierroksella pudotuspelipaneeli

Tänään jääkiekon SM-liigassa ratkeaa mahdollisesti kahden viimeisenkin puolivälieräjoukkueen kohtalo, kun Blues ja Kärpät ovat kiinni jatkopaikassa. Yle Puheen Jääkiekkokierros seuraa kahta illan ottelua, mutta kattauksessa on myös suuri pudotuspelipaneeli, jossa syväluodataan kevään asetelmat joukkue joukkueelta. Osallistu lähetykseen!

"Tiedot kuolemastamme ovat liioiteltuja"

Vasemmistoliiton entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Esko Seppänen ja entinen kokoomuspoliitikko ja yrityselämän vaikuttaja Iiro Viinanen ovat viime vuosina vaihtaneet ajatuksia kirjeitse. Tämä kirjeenvaihto on nyt julkaistu kirjana. Miehiä yhdistää myös Parkinsonin tauti.

SM-liigailta tänään: Kysy lätkäjournalismista

YLE Puheen lauantain urheiluiltaa vietetään viiden jääkiekon SM-liigaottelun merkeissä, mutta ennen otteluita pureudutaan myös jääkiekkojournalismiin. SM-liigailta YLE Puheessa pääsee vauhtiin klo 16.30.

YLE Urheilun lauantai: Kiira taistelee kullasta

YLE Urheilu tarjoaa urheilun ystäville runsaasti jännitettävää lauantaina. Ohjelmassa on muun muassa EM-taitoluistelua ja SM-hiihtoja.

Neuvostoliitossa taloussuunnitelmat toteutuivat luonnonlain varmuudella

Esko Seppäsen radio-ohjelmat Neuvostoliiton taloudesta 1976

Työmiehen lauantai Tornion järjestötalolla

Torniossa vietetään huomenna Työmiehen lauantaita. Järjestötalolla ja sen pihapiirissä järjestettävässä tapahtumassa muun muassa Tornion Vasemmistoliitto julkaisee kunnallisvaaliteemansa ja ensi vuonna järjestettävien vaalien ensimmäiset ehdokkaansa.

Esko Seppäsen 27. kirja julki

Vasemmistovaikuttaja Esko Seppäsen 27. kirja, "Oma pääoma", on julkistettu tänään maanantaina. Kirjassa Seppänen muun muassa arvostelee markkinavoimia sekä kertoo Stasi- ja KGB-suhteistaan ja vasemmistoliiton sisäpiirin toiminnasta.

Lomailijoiden valtuuskunta kehittää seutuaan

Viime vuosina on perustettu runsaasti erilaisia mökkiläistoimikuntia edistämään vapaa-ajanasukkaiden ja vakituisten asukkaiden yhteiseloa. Mikkelin seudulla toimii viidettä vuotta seitsemän kunnan yhteinen vapaa-ajanasukkaiden valtuuskunta.

"Puumala kiinnostaa valtionapujen vuoksi"

Entinen kansanedustaja ja europarlamentaarikko Esko Seppänen säilyttäisi Puumalan itsenäisenä kuntana tai jakaisi sen osina eri naapurikuntiin. Kuntaliitos houkuttaa naapureita Seppäsen mielestä valtionapujen vuoksi.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle