Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Käräjäoikeus hylkäsi entisten kansanedustajien Tapani Mäkisen ja Juhani Sjöblomin korruptiosyytteet

Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden ratkaisun mukaan Tapani Mäkinen ja Juhani Sjöblom eivät ole syyllistyneet rikoksiin.

Kokoomuksen entiset kansanedustajat käräjillä – toista syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta, toista sen antamisesta

Syyttäjien mukaan Tapani Mäkinen pyrki toimimaan yrittäjien omistamien yritysten eduksi, ei edustamansa kaupungin eli Vantaan.

Syyttäjä: Häkkäsen ex-avustaja palautti kahdelta yrittäjältä saamansa rahat vasta poliisitutkinnan alettua

Puolustuksen mukaan 20 000 eurolla ei ollut mitään tekemistä Vantaan kaupungin asioiden kanssa.

Ex-oikeusministerin entinen erityisavustaja syytteessä törkeän lahjuksen ottamisesta

Syytteet liittyvät Tapani Mäkisen toimintaan Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajana alkuvuonna 2015.

Pitkän linjan kokoomusvaikuttaja Tapani Mäkiselle korruptiosyytteet – lahjuksen antamisesta epäillään tuusulalaista ex-kansanedustajaa

Itä-Uudenmaan syyttäjäviraston mukaan epäillyt teot liittyvät Vantaan kaupunginhallituksessa käsiteltyihin etuosto-oikeusasioihin.

Poliisi: Vantaan kunnallispolitiikkaan liittyvät korruptioepäilyt syyttäjälle

Vantaan kaupungin luottamustehtävistä eronnut Tapani Mäkinen kiistää syyllistyneensä rikokseen.

Tapani Mäkinen hakee eroa Vantaan yleiskaavatoimikunnan puheenjohtajan tehtävästä – "On henkilökohtainen ratkaisu, että passaan, kunnes tämä asia on selvä"

Keväällä Tapani Mäkinen (kok.) erosi oikeusministerin erityisavustajan tehtävästä. Syynä on meneillään oleva poliisin esitutkinta, jossa hän on epäiltynä.

Finnish Justice Ministry's special advisor Mäkinen steps down amid corruption probe

The Finnish Justice Ministry's special adviser Tapani Mäkinen announced his resignation on Tuesday, saying he cannot carry out his duties due to a police investigation concerning him.

Oikeusministerin erityisavustaja Tapani Mäkinen irtisanoutui tehtävästään: kertoo syyksi häneen kohdistuvan rikosepäilyn

Mäkinen kertoo Facebookissa, että häntä epäillään lahjoma- ja virka-aseman väärinkäyttörikoksista. Hän kirjoittaa, että ei voisi tutkinnan takia hoitaa työtehtäviään täysipainoisesti.

Vantaalaispoliitikko urheilurahojen väärinkäytösepäilyistä: "Olemme tehneet voitavamme"

Viikonvaihteessa Vantaan Myyrmäkeen ilmestyi graffiti-maalaus, joka jakaa pyyhkeitä Vantaan urheilupomoille. Taustalla on epäilyt rahojen väärinkäytöstä viinaan, ravintolailtoihin ja ulkomaanmatkoihin. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok.) sanoo, että kaupunki on tehnyt voitavansa asiassa.

Vantaa: Sama itsehallintomalli ei käy koko Suomeen – Uuttamaata tarkasteltava erikseen

Myös Espoon kaupunginhallitus keskusteli pitkään suunnitteilla olevasta itsehallintouudistuksesta. Se hyväksynee oman lausuntonsa ensi viikolla.

Vantaaltakin vihreää valoa vastaanottokeskukselle

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen sanoo, että Vantaan ensimmäinen turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus avattaneen muutaman viikon kuluessa.

Vantaalainen, sijoittaisitko Fennovoimaan 250 euroa?

Vantaan Energia vältti ainakin toistaiseksi muutaman miljoonan tappion, kun Fennovoiman ydinvoimala sai odottamansa lisäomistuksen. Jos voimala rakennetaan, sijoitus kasvaa 90 miljoonaan euroon. Sijoituksen tuotot tai tappiot valuvat Vantaan ja Helsingin kaupunkien kassoihin.

Espoo empii vastuuta pakolaisista - Helsinki myötämielinen

Espoon kanta pakolaisten vastaanottamiseen on Helsinkiä ja Vantaata varauksellisempi. Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas kertoo, että Espoossa on valmiiksi ihmisiä asuntoa vailla. Vantaa taas perää muun Suomen kuntien osallistumista uusien pakolaisten vastaanottamiseen.

Tapani Mäkinen harmittelee Vantaan vähiä edustajia

Eduskunnasta pudonnut Kokoomuksen Tapani Mäkinen harmittelee, että Vantaalta valittiin vain kolme kansanedustajaa. Esimerkiksi Espoosta meni läpi peräti 17 ehdokasta.

Vantaa vei kiinteistöyhtiöiden epäselvyydet poliisin syyniin

Vantaa tutkituttaa kiinteistöyhtiöidensä epäselvyyksiä poliisilla. Tutkintapyyntö koskee kolmen tytäryhtiön taloudellisia epäselvyyksiä.

Vantaan Kokoomus huomautti Mäkistä maksamattomista laskuista

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkiseltä (kok.) on tämän ja viime vuoden aikana päätynyt ulosottoon maksamattomia laskuja noin 1500 euron edestä. Valtuustoryhmä antoi Mäkiselle asiasta huomautuksen.

Heurekan uusi pomo saa eteensä projektin, joka jäi edeltäjiltä haaveeksi

Tapio Koivu aloitti tällä viikolla tiedekeskus Heurekan toiminnanjohtajana. Jo lähikuukausina Vantaan päättäjät saavat eteensä Heurekan laajennushankkeen. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja uskoo poliittisen ilmapiirin olevan päätökselle suopea.

Police downbeat in search for MP’s attackers

Inspecting officer admits the investigation is looking “weak” after National Coalition Party MP Tapani Mäkinen reports being attacked by two men in Lahti town centre during the party’s annual conference.

Poliisi etsii kansanedustajan pahoinpitelijöitä

Kokoomuksen kansanedustaja ja Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen teki rikosilmoituksen Lahden välikohtauksesta, mutta johtolangat ovat kiven alla.

Stubbin valinta ei yllättänyt Heinolan kokoomuslaisia

Alexander Stubbin voitto oli heinolalaisedustajien mielestä odotettu. Kokousjärjestelyt saavat kiitosta sekä Timo Erkkilältä että Juuso Seppälältä.

Kokoomuksen kansanedustaja pahoinpideltiin Lahdessa

Mäkisen mukaan pahoinpitelyn motiivina tuntui olleen se, että he tunnistivat uhrinsa kokoomuslaisiksi.

Mäkinen sai puhtaat paperit Vantaan kaupungin tarkastuksessa

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapani Mäkisen (kok.) toimista ei ole tullut ilmi väärinkäytöksiä. Vantaan kaupungin teettämässä selvityksessä käytiin läpi kaupungin sekä kaupungin yhtiöiden sähköurakkahankintoja ja käytäntöjä rakennusluvissa.

State government to undergo serious trimming

Proposals for drastic governmental reform are expected to be ready by the end of the year. Yle reported on Sunday that the state government will be dramatically consolidated. Within the next few days, Minister of Public Administration and Local Government Henna Virkkunen will appoint a working group which will focus on ways to cut and merge fields of government.

Valtionhallintoa trimmataan tulevaisuuden tarpeisiin

Valtion hallintoa koskevat uudistusesitykset aiotaan saada valmiiksi vuoden loppuun mennessä. Yle Uutiset kertoi eilen, että valtionhallintoa aiotaan keskittää rajusti. Hallinto- ja kuntaministeri Henna Virkkunen nimittää lähipäivinä työryhmän karsimaan ja yhdistämään hallintoa.

Vantaalaispoliitikot heräsivät päivittämään sidonnaisuuksiaan

10 valtuutettua kiirehti päivittämään sidonnaisuusilmoituksiaan lähes heti Tapani Mäkiseen kohdistuneen kohun jälkeen. Valtuutetut kiistävät, että päivitysinnolla olisi ollut asiaan vaikutusta.

Vantaa selvittää Mäkisen saunasotkut

Kaupunginhallitus antaa Tapani Mäkisen jatkaa hallituksen puheenjohtajana selvityksen ajan.

Orpo: Uskon Tapani Mäkisen toimineen kunniallisesti ja oikein

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Petteri Orpo sanoo vantaalaisella kansanedustajalla Tapani Mäkisellä olevan hänen luottamuksensa. "Ei ole ilmaantunut mitään, mikä horjuttaisi luottamustani", Orpo sanoo.

Hyvä veli -syytöksistä suivaantunut Takuusähkön Valtonen: Ystävyyttä ei pidä kriminalisoida

Takuusähkön toimitusjohtaja Tommi Valtonen on erittäin tuohtunut syytöksistä, joiden mukaan hän olisi saanut paikan Vantaan Energian hallituksen johdossa hyvä veli -järjestelyn seurauksena. MTV Uutiset kertoi toissa iltana, että kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Kokoomuksen Tapani Mäkinen junaili Valtosen Vantaan Energian hallituksen johtoon kiitoksena tuhansien eurojen ilmaisista sähkötöistä Mäkisen saunatyömaalla. Valtosen mielestä aiheettomat syytökset ovat kolhineet yrityksen mainetta jopa peruuttamattomasti.

Tapani Mäkinen: Hyvä veli -kohu on kosto

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Kokoomuksen Tapani Mäkinen kiistää jyrkästi häntä vastaan esitetyt syytökset hyvä veli -järjestelyistä. Mäkisen epäillään junailleen ystävänsä Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajaksi. Mäkinen näkee kohussa koston henkeä.

Vantaan kaupunki kiistää Takuusähkön suosimisen kilpailutuksissa

Vantaan kaupungin mukaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapani Mäkisen ystävän osaksi omistamaa yhtiötä ei ole suosittu kilpailutuksissa.

Vantaan Mäkinen selvittelee saunasotkujaan kaupungin johdolle tänään

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Kokoomuksen Tapani Mäkinen on luvannut antaa keskiviikkona yksityiskohtaisen selvityksensä kaupunginjohdolle liittyen hyvä veli -epäilyihin. Mäkisen epäillään järjestelleen ystävälleen hallituksen puheenjohtajan paikan Vantaan Energian hallitukseen.

MTV: Vantaa selvittää kaupunginhallituksen puheenjohtajan toimet

Vantaan kaupunki vaatii kaupunginhallituksen puheenjohtajaa, kansanedustaja Tapani Mäkistä selvittämään, onko hän suosinut ystäväänsä Vantaan Energian hallituksen puheenjohtajavalinnassa.

MTV: Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja junaili kaverilleen johtajan paikan

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen on järjestänyt ystävälleen paikan vantaalaisen energiayhtiön johtdossa. Sama ystävä oli tehnyt tuhansien eurojen edestä ilmaista työtä Mäkisen saunarakennustyömaalla, kertoo MTV Uutiset.

Vantaan Kokoomus torppaa metropolihallinnon

Kokoomuksessa on vastustusta hallituksen ajamaa metropolihallintoa kohtaan. Esimerkiksi Vantaan Kokoomus ei halua uutta hallintotasoa valtion ja kuntien väliin toisin kuin kaupunki.

Nykypäivä vaihtoi päätoimittajaa

Kokoomuksen pää-äänenkannattajan uusi päätoimittaja on Alberto Claramunt.

Lindtman jatkaa Vantaan valtuuston johdossa

Kaupunginhallitusta johtaa kokoomuksen Tapani Mäkinen.

Vantaa luottaa kehäremontin valmistumiseen

Epäselvyydet valtion liikennehankkeiden rahoituksessa koskevat myös Kehä III:n perusparannusta, mutta Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja uskoo kehäremontin jatkuvan toiseen vaiheeseen suunnitelmien mukaan.

Putkonen: Hallituksen linja sai vaaleissa köniinsä

Kokoomuksen kansanedustaja Tapani Mäkinen korostaa, että perussuomalaiset joutuvat kantamaan myös vastuuta kunnanvaltuustoissa. Perussuomalaisten työmies Matti Putkonen pitää puheita "käsittämättöminä".

Ympäristövaliokunta jalkautuu Lappiin

Eduskunnan ympäristövaliokunta vierailee Lapissa maanantaina ja tiistaina. Valiokuntamatkan tarkoituksena on tutustua kaivostoiminnan ympäristövaikutuksiin ja tulevaisuuden hankkeisiin.

Vantaan pohjoiset liitosajatukset tyrmätään Keski-Uudellamaalla

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapani Mäkisen ajatus kaupungin liittymisestä pohjoisiin naapurikuntiinsa saa Keski-Uudellamaalla karun vastaanoton. Tuusulassa ehdotus tyrmätään täysin eikä siitä innostu liitoksiin muuten myönteisesti suhtautuva Järvenpääkään.

Tulevan kaupunginjohtajan sidonnaisuudet syyniin Vantaalla

Vantaan johtopoliitikot haluavat selvittää kaupunginjohtajahakijoiden sidonnaisuudet seuraavalla kierroksella tarkemmin. Kaupunginhallitus varautuu neuvottelemaan Jukka Peltomäen erorahasta.

Vantaan kaupunginjohtaja jää sairauslomalle

Vantaan kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki on jäänyt kuukauden sairauslomalle. Peltomäen asemaa on pohdittu viime päivät liittyen hänen virkamatkojensa hoitamiseen.

Vantaan kaupunginjohtaja syyttää kokoomusta ajojahdista

Vantaan kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki tyrmää häneen kohdistuneet syytökset Manchesteriin suuntautuneen virkamatkan osalta. Kokomuksen Tapani Mäkinen vaatii Peltomäeltä selvitystä virkamatkan hoidosta. Peltomäen mukaan kyse on kokoomuksen ajojahdista häntä kohtaan. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Kuohunta Vantaan kaupunginjohtajan ympärillä jatkuu

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tapani Mäkinen (kok.) vaatii kaupunginjohtaja Jukka Peltomäeltä selvityksiä tämän virkamatkasta. Peltomäki ei Mäkisen mukaan osallistunut Manchesteriin suuntautuneen matkan ohjelmaan täysipainoisesti. Asiasta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Peltomäki saa aloittaa Vantaan kaupunginjohtajan virassa

Vantaan kaupunginhallitus päätti tänään ylimääräisessä kokouksessaan yksimielisesti, että Peltomäen virasta pidättämiselle ei ole juridisia perusteita. Luottamuspula ei sellaiseksi riitä. Kaupunginhallitus pohti Peltomäen asemaa reilut kolme tuntia.

Vantaan Sanomat: Peltomäki suositteli ystävänsä arkkitehtitoimistoa

Vantaan virkaa toimittava kaupunginjohtaja Jukka Peltomäki myöntää suositellaansa ystävänsä arkkitehtitoimistoa Kaivokselan kirkon uudisrakentamisen suunnittelijaksi. Aiemmin Peltomäki on tiukasti kiistänyt koskaan suositelleensa Forma Futuraa. Vantaan kaupunginhallitus kokoontuu perjantaina ylimääräiseen kokoukseen käsittelemään Peltomäen asemaa ja luottamusta.

Peltomäki saa jatkaa tehtävässään

Vantaan kaupunginhallitus on päättänyt, että Jukka Peltomäki (sd.) saa jatkaa kaupunginjohtajan viransijaisuudessa. Kaupunginhallitus päätti asiasta kuultuaan Peltomäkeä kokouksessaan tiistaina. Ratkaisuun päädyttiin äänestyksen jälkeen.

Peltomäki: Jos olisi kysytty, olisin kertonut

Vantaan kaupunginhallitus on kokoontunut tänään tiistaina päättämään, hyllytetäänkö Jukka Peltomäki kaupunginjohtajan viransijaisuudesta kytkösepäilyjen vuoksi. Peltomäki tuli kesken vuosilomansa kaupunginhallituksen kuultavaksi asiasta.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle