Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Tutkimus paljasti, ketkä suomalaisia suututtavat: Kärjessä tutut poliitikot ja ammatit

Vihan kohteiden valikoitumiseen vaikuttavat muun muassa kokijan ikä, sukupuoli ja koulutustausta.

Neljä nimekästä yrittäjää haki työtä romaninimillä, yhtäkään ei kutsuttu työhaastatteluun – "Työelämä ei ole yhdenvertainen romaneille tai muille vähemmistöille"

Ovatko ihmiset todella yhdenvertaisia Suomen työmarkkinoilla? Syrjitäänkö romaneja? Jokainen voi vetää johtopäätöksen Diak:n Työnimi-kampanjan tuloksista ihan itse.

Enbuske: Finnish political debate "stupid" compared to Sweden

There is no incentive to improve politics in Finland, media personality Tuomas Enbuske said on Yle News' All Points North podcast.

All Points North #23: Tuomas Enbuske has opinions about empathy in Finland, politicians' silly season and how to be bored

This week's episode of APN dips into political waters and wades through the objectification of men, how to connect immigrants to jobs and the art of boredom.

All Points North podcast tackles bullying, political silly season with special guest Tuomas Enbuske

It’s nearly Friday and time for All Points North, Yle News’ English-language podcast that’s all about Finland!

Ex-NCP MP comes out against key reform—gov't majority down to 3

The government's majority committed to voting for the reform will disappear if two more government party legislators jump ship.

Helsingin kokoomusvaltuutetun Facebook-päivitys herätti syytöksiä rasismista

Helsingin kaupunginvaltuuston varapuheenjohtajan Harry Bogomoloffin (kok.) Facebook-päivitys on herättänyt arvostelua sosiaalisessa mediassa.

NCP defector Harkimo co-founds new political movement – "Not a party"

A new independent political association co-founded by ex-MP Hjallis Harkimo says it aims to increase transparency in decision-making.

Jari Sillanpää myöntää MTV:n haastattelussa käyttäneensä huumeita Thaimaassa: Olen narkomaani ja koen, että kukaan ei voi minua hoitaa

Sillanpää kielsi haastattelussa kuuluvansa huumerinkiin. Hän kuvaili miesystävänsä pakanneen laukun, joista löytyi metamfetamiinia.

Oletko sivistynyt? Pitäisikö olla?

Mitä sivistys perimmiltään on?

Jyrki Lehtola: Jari Tervo luulee olevansa presidentti

Kolumnisti Jyrki Lehtola puolustaa pientä ihmistä.

Jussi Parviainen: Armo Armosta

Jussi Parviainen teki kuunnelman Armosta. Lue miehen blogi.

SuomiAreenalla yllätysvieras: Lavalle nousee Anneli Auer

SuomiAreenan yllätysvieras on paljastettu. Keskiviikkona lavalle nousee Ulvilan surmasta syytetty Anneli Auer.

Mihin rikokseen Tunneli-kirjoituskilpailun raati rakastui?

Paavo Lipponen ja Timo Vuorensola rikosraadissa

"Urheilu kiihottaa miehiä kahdessa asiassa" - "Entäs seksi?"

Yle Puheen kiekkokierroksella vierailevat toimittajat Tuomas Enbuske, Ruben Stiller ja Maria Veitola ruotivat urheilun miehistä maailmaa.

Enbuske – Stiller – Veitola – Jääkiekkokierroksen rautainen ykkösvitja

Kaj Kunnas isännöi tiistaina erilaista Jääkiekkokierrosta, kun Yle Puheen studioon vieraaksi astelevat kello 18.03 alkaen Tuomas Enbuske, Ruben Stiller ja Maria Veitola. Millainen mahtitekijä SM-liiga on?

Someguru Katleena Kortesuo: "Näin brändäät itsesi sosiaalisessa mediassa"

Facebook, Twitter, Instagram, Kik, LinkedIn... Niin monta välinettä, niin vähän aikaa. Mutta samalla niin paljon mahdollisuuksia. Sosiaalinen media on tullut jäädäkseen, vaan miten siellä voi erottua muista? Millä tulla tunnetuksi tai ainakin tiedetyksi?

Isänmaallisuus on pilattu

Miksi isänmaallisuudella on niin negatiivinen kaiku, pohtii näkökulmassaan Olli Aimola.

Luuliko kukaan oikeasti Spielbergin tappaneen dinosauruksen? – Sarkasmi on vaikeaa somessa

Viestinnän tutkija Mikko Villi ja himotwiittaajana tunnettu Tuomas Enbuske pohtivat, miksi sarkasmia on välillä niin vaikea ymmärtää sosiaalisessa mediassa.

Stubb: Kännissä ei kannata twiittailla

Eurooppa- ja ulkomaankauppaministeri Alexander Stubb tunnetaan ahkerana somen eli sosiaalisen median käyttäjänä. Stubbin mukaan ainakaan kokoomuksessa ei kaivata erillisiä somesääntöjä, vaan jokainen vastaa kirjoittelustaan ja käyttäytymisestään itse.

JUURI NYT: Politiikan toimittajat ja tutkijat kommentoivat pj-tentin esiintymisiä livechatissa

Tule seuraamaan eurovaalien puheenjohtajatentin kommentaattoreita verkon livekeskusteluun! Puheenjohtajien esiintymisiä tulkitsee juuri nyt kaikkiaan yhdeksän politiikkaa aktiivisesti seuraavaa toimittajaa ja tutkijaa.

Leikola ja Lähde kommentoivat vaaliesiintymisiä kolmessa livechatissa Ylen verkossa – seuraa tv-ohjelman ohessa!

Yleisö pääsee seuraamaan puheenjohtajatentin ja eurovaalien kommentaattoreita reaaliaikaisessa livechatissa verkossa. Tämän illan pj-tenttiä kommentoivat muun muassa toimittajat Markus Leikola, Jussi Lähde ja Tuomas Enbuske. Vaalichatit vetää A-studion politiikan toimittaja Sanna Ukkola.

Anna-Kaisa Hermunen kritisoi toimittajia

Vähissä olivat tahot, jotka säästyivät kritiikiltä.

"Heti, helpolla ja helvetisti" - nuorten hyvä elämä on mielihyvän tavoittelua

Vanhemman sukupolven nuoruudessa hyvän elämän ajatus 4H-aikoina oli "head, heart, hands ja health". Nyt on siirrytty kolmen hoon yhteiskuntaan, joka on "heti, helpolla ja helvetisti." Näin väittää kasvatusalan asiantuntija, kouluttaja Juha Lahtinen. Mielihyvän tavoittelu on tärkeämpää kuin ennen ja otsa hiessä pakertaminen vanhanaikaista.

Rich and poor agree: Benefits make people passive

According to the result of a poll by public broadcaster Yle, a majority of Finns believe that the country’s current social benefits system makes recipients passive. The finding cuts across almost all income groups and comes from a survey aimed at determining which issues unite and divide Finnish society.

Joka toinen ajattelee, että valtio holhoaa liikaa - missä se häiritsee sinua?

Ylen teettämän arvokyselyn mukaan puolet suomalaisista ajattelee, että valtio holhoaa kansalaisiaan liikaa. Missä yksittäisessä asiassa valtion puuttuminen on mielestäsi häiritsevää?

Rikkaat ja pienituloiset Ylen kyselyssä: Sosiaalituet passivoivat ihmisiä

Suurin osa suomalaisista uskoo nykymuotoisten sosiaalitukien passivoivan ihmisiä. Mielipide pysyy vankkana läpi useimpien tuloluokkien. Puolet suomalaisista ajattelee myös, että valtio holhoaa ihmisiä liikaa. Kysymykset liittyvät Ylen Pirstoutunut Suomi -kyselytutkimukseen, jossa selvitettiin, millaiset aiheet jakavat ja yhdistävät suomalaisia.

Korkeat tulot ovat Hyppösen ja Enbusken experience

Tv- ja radiokanavien välillä sukkuloivista juontajapersoonista rahakkaimpia ovat Henkka Hyppönen ja Tuomas Enbuske yli 100 000 euron ansiotuloineen.

Kolumni: Twitter, oliko pakko?

Tampereen pormestari, Anna-Kaisa Ikonen, opetteli twiittaamaan viime viikolla. Paavikin twiittasi jo joulukuussa ja jos paavikin twiittaa, niin kai sitten minäkin!

Oulu houkuttelee paluumuuttajia isoilla juhlilla

Helsingissä loppukuusta järjestettävään tapahtumaan on kutsuttu satoja pääkaupunkiseudulla asuvia ex-oululaisia, jotka halutaan takaisin pohjoiseen asumaan ja tekemään työtä. Iltajuhla on osa teemapäivää, joka tulee maksamaan Oululle noin 50 000 euroa.

"Mannerheim on uusi musta"

Keskustelu Mannerheim-elokuvan ympärillä kuohuu netissä. Kuten Tuomas Enbuske twiitissään kirjoittaa, on Mannerheim muotislangia lainaten tämän hetken "uusi musta" eli siis se kuumin juttu. Yleä kritisoidaan ankararasti, mutta osa puolustaa taiteellisia vapauksia.

Jipun tulo Vappugospeliin peruutettiin

Laulaja-lauluntekijä Jippu kommentoi Tuomas Enbuske Talk Showssa muun muassa rakastavansa syntiä. Tämän takia hänen esiintymisensä hengellisessä nuortentapahtumassa Vappugospelissa päätettiin perua.

Brownlee apologises for Finland remarks

New Zealand Transport Minister Gerry Brownlee has apologised for his caustic comments about Finland, reports Radio New Zealand. Brownlee says that his remarks were an attempt at humour. New Zealand’s Prime Minister John Key had already apologised for the comments to Finnish president Sauli Niinistö in South Korea.

Tuomas Enbuskea on hävettänyt – useastikin

Toimittaja Tuomas Enbuskea pidetään provosoivana, mutta onko hän ilkeä? Enbuske vieraili perjantaina YleX Aamussa.

JSN hylkäsi kantelun Enbusken kolumnista

Julkisen sanan neuvosto JSN ei ottanut Tuomas Enbusken nettikolumnista tehtyä kantelua käsittelyyn. JSN:n mukaan kantelussa ei ollut perusteita, koska YLE Puheessa ja Uudessa Suomessa julkaistu pakina on luonteeltaan mielipidekirjoitus eikä uutinen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle