Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Jo 400 000 lasta ja nuorta harrastaa ilmaiseksi – nämä lapset pääsevät keilaamaan koulupäivän jälkeen, ja vanhempien kuskausrumba vähenee

Harrastamisen Suomen mallilla halutaan tuoda kaikille lapsille ja nuorille mahdollisuus harrastaa ilmaiseksi. Tänä syksynä toiminta laajenee kymmeniin uusiin kuntiin.

Vartioimattomia tasoristeyksiä vielä Itä-Suomessa yli 40, lähivuosina moni niistä korvataan muulla tieyhteydellä

Vartioimattomissa tasoristeyksissä tapahtuu joka vuosi kuolonkolareita, kun auto törmää junan kanssa. Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon tasoristeykset ovat mukana Väyläviraston hankkeessa, jossa vähennetään lähivuosina satoja tasoristeyksiä.

Ylä-Savossa halutaan lisätä pyöräilyä sekä kävelyä arkimatkoilla ja liikuntamuotona

Kuntien asukkailta kysytään näkemyksiä pyöräilyn ja kävelyn nykytilasta.

Pohjois-Savon järvien vedenpinnat nousussa

Syksyn runsaat sateet ovat kääntäneet alhaalla olevat järvien vedenpinnat nousuun.

Savonetti palaa kesätauolta auttamaan pohjoissavolaisia senioreita digipulmissa

Senioreiden atk-yhdistys Savonetti auttaa Pohjois-Savon ikäihmisiä tietotekniikkaan liittyvissä haasteissa. Maksutonta digineuvontaa järjestetään viikoittain ympäri maakuntaa.

Karhunmetsästys alkoi – Pohjois-Savossa saa kaataa yksitoista karhua

Poikkeusluvat on myönnetty alueille, joilta on kahden viime vuoden ajalta pentuehavaintoja sekä karhun aiheuttamia vahinkoja.

Varallaolojärjestelmän alasajon pahin uhkakuva: pienet paloasemat voivat jäädä tilapäisesti tyhjilleen

Pelastuslaitoksille on palkattava lisää vakituista henkilökuntaa, kun varallaolojärjestelmistä aletaan luopua. Jos uutta väkeä ei saada riittävästi, voi syrjäseudun paloasema jäädä ilman pelastajaa.

Pohjois-Savossa ykkösluokan aloittaa ensi viikolla 2 400 lasta

Pohjois-Savossa ei ole lakkautettavia kouluja alkavana lukuvuonna, tiedottaa Itä-Suomen aluehallintovirasto. Ensi viikolla peruskoulun aloittaa 2 400 ykkösluokkalaista ja lukiotaipaleelle siirtyy reilut 1 300 nuorta.

Kaksivuotinen esiopetuskokeilu alkoi, kelpoisia opettajia ei ole tarpeeksi

Varhaiskasvatuksen opettajista on pulaa. Lisäksi kaikki varhaiskasvatuksen opettajat eivät ole kelpoisia antamaan esiopetusta. Kaksivuotinen esiopetuskokeilu alkoi elokuun alussa.

Ylä-Savossa innostuttiin walk in -koronarokotuksista – uusia ajanvarauksettomia rokotuspäiviä tulossa useissa kunnissa

Iisalmen ja Kiuruveden ajanvarauksettomat koronarokotuspäivät olivat menestys. Ensi viikolla walk in -koronarokotuspäiviä järjestetään jokaisessa Ylä-Savon sote-kuntayhtymän kunnassa. Tapahtumissa jaetaan ensimmäisiä rokoteannoksia.

Osa kunnista järjestää walk in -koronarokotuspäiviä Itä-Suomessa – Ylä-Savossa on keskusteltu jopa kiertävästä rokoteautosta

Walk in -tyyppiset koronarokotuspäivät yleistyvät, koska rokotteen ottamisen kynnystä halutaan madaltaa. Itä-Suomessa jo muutamissa on järjestetty koronarokotuspäivä ilman ajanvarausta. Iisalmessa rokotteen kävi ottamassa noin 370 ihmistä.

Levätilanne on heikentynyt Pohjois-Savossa, mutta esiintymät ovat runsaudeltaan vähäisiä

Sinilevähavaintoja on lähipäivinä tehty selvästi yleisemmin kuin aiemmin tänä kesänä. Kuudella seurantapaikalla on tehty ensimmäiset levähavainnot. Esiintymät ovat runsaudeltaan vähäisiä.

Sinilevää havaittu vain hieman ympäri Pohjois-Savoa, vaikka vedet ovat ennätyslämpimiä

Sinilevätilanne ei ole räjähtänyt käsiin, vaikka vedet ovat lämpimiä. Yhtenä syynä voi olla ravinteiden vähyys, kertoo vesistöasiantuntija Minna Kukkonen. Sinilevää on todettu Pohjois-Savossa vain hieman joillain seurantapisteillä.

"Kun vaalituloksella pyyhitään pöytää" – Savo-Karjalan kansanedustajat löytävät syitä ennätyksellisen alhaiseen äänestysintoon

Kehno keskustelukulttuuri, pettymys politiikkaan, huono yhteiskunnan tuntemus, median vastakkainasettelu, vaalien siirto kesään. Siinä syitä, joilla Pohjois-Karjalan ja Pohjois-Savon kansanedustajat selittävät matalaa äänestysprosenttia.

Eri puolilla Pohjois-Savoa liikenteessä useita päihtyneitä kuljettajia

Kiuruvedellä jäi kiinni alaikäinen, jonka epäillään liikkuneen päihtyneenä rekisteröimättömällä autolla.

Savolaiset ja karjalaiset vinkkaavat matkailukohteita toisilleen – kaikki myöntävät tuntevansa huonosti naapurimaakuntaa

Koli on tuttu pohjoissavolaisille ja Tahko pohjoiskarjalaisille, samoin maakuntakeskukset tiedetään. Tunnetuimpien kohteiden jälkeen naapurimaakunnan tuntemus on melko hataraa, myös matkailualan ihmisille. Omat erikoisuudet tunnetaan paremmin.

Salamanisku silpoi pihakoivun ja räjäytti talon sähkökeskuksen Kiuruvedellä

Puusta taloon hypännyt salama sytytti sisäseiniä ja kattoa palamaan. Asukas sammutti palon puutarhaletkulla ja pelastuslaitos varmisti palon sammumisen.

Pohjois-Savossa enimmillään noin 27 000 ilman sähköä Vieno-myrskyn vuoksi – vierailimme pelastuslaitoksella: päivän mittaan ollut 80 tehtävää

Puuskainen tuuli kovenee päivän aikana myrskylukemiin. Itä-Suomessa tuulten arvioidaan olevan kovimmillaan iltapäivästä iltaan saakka. Sähköyhtiöt ovat nostaneet varautumistaan sähkökatkojen korjaamiseen.

Katso kuntavaalien tulokset – tällainen on Kiuruveden uusi valtuusto

Kiuruvedellä Liike Nyt nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti viisi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija kuudella menetetyllä valtuustopaikalla.

Yle seurasi kuntavaalien tulosiltaa Pohjois-Savossa – voimasuhteet uusiksi useilla paikkakunnilla

Kuntavaalien 2021 päivittyvä tulosseuranta keräsi tuoreimmat tiedot ja tunnelmat. Perussuomalaiset sai valtuutettuja lisää useilla paikkakunnilla. Liike Nyt nousi kahteen maakunnan valtuustoon.

Nuoret istuttavat 190 000 puuntaimea tänä kesänä – 18-vuotias kesätyökonkari: "Fyysinen homma on tosi mieluista"

Suomeen syntyy uutta hiilinielua, kun 150 nuorta ympäri maata istuttaa puuntaimia. Tulevaisuudessa istutusalueet toimivat metsäisinä oppimisympäristöinä. 4H-liiton luotsaama istutusurakka on menossa 12 kunnan alueella.

Ennakkoäänestyksessä Savo-Karjalassa tiistaina kova loppukiri – äänestysaktiivisuus nousi viime kuntavaaleihin verrattuna

Savo-Karjalan vaalipiirin äänestysprosentti on ennen varsinaista vaalipäivää 31,1, mikä on vajaat neljä prosenttiyksikköä enemmän kuin edellisten kuntavaalien ennakkoäänestyksessä. Pohjois-Savossa äänestettiin vilkkaimmin Tervossa ja Kiuruvedellä.

Kuntavaalien ennakkoäänestys Pohjois-Savossa edelleen vilkkainta Kiuruvedellä

Kiuruvedellä yli 30 prosenttia äänioikeutetuista on äänestänyt sunnuntai-iltaan mennessä. Ennakkoäänestys jatkuu vielä maanantaina ja tiistaina.

Kiuruvesi ennakkoäänestää nyt – talous sakkaa ja väki vähenee

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kiuruvedellä on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Kymmenen prosenttia Savo-Karjalan äänioikeutetuista äänestänyt kuntavaaleissa ennakkoon

Kuntavaalien ennakkoäänestyksessä Savo-Karjalassa on annettu lähes 34 600 ääntä, mikä on runsaat kymmenen prosenttia äänioikeutetuista. Kiuruvedellä äänestysprosentti oli sunnuntain jälkeen 16,3.

Kuntavaalien ennakkoäänestys Pohjois-Savossa vilkkaimmin liikkeelle Kiuruvedellä

Kuntavaalien ensimmäisenä ennakkoäänestyspäivänä Pohjois-Savossa innokkaimmin äänestettiin Kiuruvedellä, jossa äänestysprosentti oli ensimmäisen ennakkoäänestyspäivän jälkeen 5,4. Savo-Karjalassa annettiin keskiviikkona runsaat 9800 ääntä.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkaa – Kiuruvedellä äänen voi antaa kiertävässä kirjastoautossa

Kuntavaalien ennakkoäänestys käynnistyy keskiviikkona. Äänestyspaikkoja on tuttuun tapaan etenkin kauppakeskuksissa.

Juha-Pekka Rusasesta Kiuruveden kaupunginjohtaja

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen siirtyy Kiuruveden kaupunginjohtajaksi. Kiuruveden kaupunginvaltuusto oli valinnasta yksimielinen.

Savon Kuidun kaupan vahvistaminen on seisahtunut kunnallisvalituksen takia

Valokuituyhtiön myyntipäätöksestä on valitettu hallinto-oikeuteen. Siilinjärvellä tehdyssä kunnallisvalituksessa vaaditaan myyntipäätöksen kumoamista. Kunkin omistajakunnan pitää vielä hyväksyä kauppa ja niissä odotetaan hallinto-oikeudesta tietoa, voiko myynti toteutua, vaikka asian käsittely on kesken.

Maalaismies ja miljonääri löysivät yhteisen arvopohjan – sen seurauksena Liike Nytillä on yli 20 ehdokasta savolaisessa pikkukaupungissa

Kiuruvedellä Liike Nytillä on eniten ehdokkaita Suomessa suhteessa kunnan väkilukuun. Puolue haastaa perinteisesti keskusta- ja vasemmistovetoisen kunnan ehdokkaita. Koko maassa Liike Nytillä on 500 ehdokasta.

Keiteleen kunnanjohtaja Juha-Pekka Rusanen on siirtymässä Kiuruveden kaupunginjohtajaksi

Rusasta on pyydetty Kiuruveden kaupunginjohtajaksi ja hän on antanut suostumuksensa virkaan.

Savon Kuidun kauppa toteutumassa – kaikki omistajakunnat ovat hyväksyneet yhtiön myynnin

Uudella omistajalla uskotaan olevan kuntia paremmat resurssit laajentaa valokuituverkkoa.

Ylä-Savon sote peruu ensi viikon rokotusajat Astra Zenecan koronarokotteella, myös Kuopiossa aikoja saatetaan joutua perumaan

Suomi keskeytti viikoksi rokotukset Astra Zenecan rokotteella haittavaikutusten selvittämiseksi.

Waltti-matkakortti jää pois käytöstä Ylä-Savossa kesällä

Waltti-matkakortin tilalle tulevat Matkahuollon liput.

Kiuruvesi sai yhdeksän hakemusta kaupunginjohtajan virkaan

Kiuruveden nykyinen kaupunginjohtaja Jarmo Muiniekka on jäämässä eläkkeelle.

Talvisää jouduttaa puunkorjuuta – Itä-Suomessa valtion metsiin on jäädytetty talviteitä parin vuoden tauon jälkeen

Talviteiden jäädytys alkoi ennen vuoden vaihdetta ja nyt teillä on päästy liikennöimään.

Kiuruvedellä rakennetaan säävarmaa sähköverkkoa

Uutta maakaapelia rakennetaan noin 80 kilometriä seuraavien kahden vuoden aikana.

Ylä-Savon Osuuspankin liikevoitto aleni koronavuonna – näkymät ovat alkaneet jo parantua

Pankki arvioi, että koronapandemia ei ole vaikuttanutn maatalouteen yhtä paljon kuin muihin toimialoihin.

Hammashuolto palannut Itä-Suomessa normaalivauhtiin koronasta huolimatta – Siun sotessa pitkiä hoitojonoja

Koronaviruksen lähtiessä leviämään keväällä 2020 hammashoitoa supistettiin. Nyt hoitoon on paikoin kuukausien jonot. 

Viisivuotiaiden kaksivuotinen esiopetuskokeilu alkaa ensi syksynä

Pohjois-Savossa kokeilussa ovat mukana Joroinen, Kiuruvesi, Rautalampi, Suonenjoki ja Varkaus

Apteekkiketju uutisoi maitotutkimuksesta, kansanedustajan somessa alkoi väittely rasvasta – kysyimme ravitsemustieteilijältä, mistä on kyse

Asiantuntija muistuttaa, että ravitsemussuositukset pohjautuvat vertaisarvioituun ja laajaan tutkimustietoon.

Pohjois-Savo saa 308 000 euroa lasten maksuttomiin harrastuksiin

Joka viides suomalaislapsi tai -nuori ei harrasta mitään.

Pohjois-Savossa uusia koronatartuntoja – kuopiolaisessa hampurilaisravintolassa on voinut altistua koronavirukselle

Kuopiossa on kahden vuorokauden aikana todettu kuusi uutta koronatartuntaa. Kiuruvedellä on todettu yksi uusi koronatapaus.

Maatalouslomitus yhdistymässä Pohjois-Savossa yhdeksi alueeksi

Muutos tapahtuu aikaisintaan vuoden 2022 alussa.

Itä-Suomen yliopiston syntymäpäivälahjatoive suosta täyttyi – juhlavuoden keräys tuotti noin 19 000 euroa ja suokaupat onnistuivat

Juhlavuosi huipentui, kun Luonnonperintösäätiö osti Kiuruveden Ylpässuon eteläosasta reilun 10 hehtaarin suojeltavan alueen.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle