Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Matkustajat odottavat junaa Pasilan asemalla.

Rantaradan junaliikenteen solmun pitäisi alkaa aueta illan mittaan, lähiliikenteen junat Helsingin ja Kirkkonummen välillä jo kulkevat

Rataliikenteen häiriö on nyt saatu korjattua, mutta kiskojen tukkeena on aamulla radalle jäänyt kalusto.

Koronajäljittäjiä työssään Kallion Virastotalossa.

Helsinki ja 11 muuta Uudenmaan kuntaa muuttavat karanteenikäytäntöjä – jatkossa vain erityisryhmien tartuntoja pyritään jäljittämään

Uudistettu toimintamalli otetaan käyttöön myös Espoossa, Hyvinkäällä, Järvenpäässä, Keravalla, Kirkkonummella, Mäntsälässä, Nurmijärvellä, Pornaisissa, Porvoossa, Tuusulassa ja Vantaalla.

Matkustaja Helsingin päärautatieaseman laiturilla. 9.3.2021.

Häiriö junaliikenteessä Uudellamaalla – Helsingin ja Karjaan välillä vuoroja on korvattu linja-autoilla

Sähköratavaurio Kirkkonummen ja Siuntion välillä on johtanut junavuorojen perumiseen. Muuntaja saadaan korjattua iltapäivään mennessä. 

Kaksi poliisia työvaatteissa.

Neljän asuntomurron sarja Länsi-Uudellamaalla

Poliisi on ottanut kiinni kaksi miestä teoista epäiltyinä. Kuulusteluissa syyllisyytensä myöntäneet miehet ovat olleet pidätettyinä ja tutkintavankeudessa kiinniotosta lähtien.

Nainen kävelee kadulla ja taustalla tyttö matkustaa bussilla.

HSL muutti taas maskilinjaustaan: ensin oli suositus, sitten pakko, nyt maskin käyttöä edellytetään – käytännössä kaikki ovat merkinneet samaa

Noin neljännes matkustajista kulkee pääkaupunkiseudun joukkoliikenteessä ilman maskia. HSL pyrkii kiristyvässä koronatilanteessa saamaan maskia käyttävien osuuden korkeammaksi.

uimahallin uima-allas ja lähtökoroke

Uimahalleihin on livahdettu ilman koronapassia ja paikoin Uudellamaalla tarvitaan vartijoita – pääosin passi kerää kuitenkin kiitosta

Suurin osa asiakkaista kiittelee passin käyttöönottoa, mutta osa pitää sitä turhana. Esimerkiksi Järvenpäässä asiakkaiden tunteet ovat käyneet niin kuumina, että uimahallille on palkattu vartijoita.

Satu von Schalien ja Sanna Enckelman silittämässä sarvipäistä pukkia.

Sata tarinaa hypystä tuntemattomaan – helsinkiläispari hylkäsi nautiskelevan elämäntyylinsä ja osti 70 kotieläintä yhdessä yössä

Olemme eläneet koronakriisin keskellä kohta kaksi vuotta. Kysyimme teiltä, millaisia elämänmuutoksia olette tehneet poikkeusaikana. Näin te vastasitte.

LUT:n kemiantekniikan koulutusohjelman johtaja, dekaani, Riina Salmimies poseeraa kameralle LUT yliopiston kahvion aulassa Lappeenrannassa.

Riina Salmimies on kovan luokan tutkija, joka rohkaisee nuoria tavoittelemaan unelmiaan – hakee itse astronautiksi

Lappeenrannassa asuva Riina Salmimies on yksi Suomen nuorimmista dekaaneista. 37-vuotias Salmimies johtaa LUT-yliopiston insinööritieteiden tiedekuntaa.

Lähijuna

Tukikiskon murtuminen haittaa Rantaradan liikennettä – korjausta nopeutettiin turvallisuusriskin takia

E-junat Helsinki-Kauklahti-Helsinki välillä on peruttu toistaiseksi. Tilanne aiheuttaa myöhästymiä myös muulle rantaradan liikenteelle.

Autoja monella kaistalla ruuhkassa.

Nokkakolari estänyt pääsyn Kehä III:lle Kirkkonummella – törmäyksessä loukkaantuneilla ei hengenvaaraa

Liikennehaitan arvioidaan kestävän noin kello 19 saakka, mahdollisesti myöhempäänkin.

Meluaitaan jätettiin rakennusvaiheessa aukkoja, joista osa on nyt tukittu. Veikkolan kohdalla on moottoritien molemmin puolin lammet, jotka kantavat ääntä laajalle alueelle.

Meluaidan piti vähentää moottoritieltä tulevaa ääntä, mutta ongelma vain paheni – liikenteen jyly kuuluu nyt jopa Nuuksion kansallispuistoon asti

Kirkkonummen kunta yrittää jouduttaa Turun moottoritien meluaidan viimeistelyä Veikkolan kylän kohdalla. Tämänhetkinen toispuoleinen toteutus heijastaa moottoritien melua uusille alueille, muun muassa Nuuksion kansallispuistoon.

Mustakurkkumurri kuvattuna vedessä Kirkkonummella Porkkalanniemellä.

Suomelle uusi lintulaji bongattiin Kirkkonummella – mahdollisesti vasta toinen mustakurkkumurrihavainto koko Euroopassa

Mustakurkkumurri pesii ja talvehtii Pohjoisella Tyynellämerellä Beringinsalmen molemmin puolin.

Rakkohauru on yksi Itämeren avainlajeista. Lajia löytyi muun muassa Helsingin Lauttasaaren edustalta.

Helsingin seudun merialueilta löytyi useita merkittäviä vedenalaisia lajeja – vieraslaji valesinisimpukka tuli Meksikonlahdelta laivojen mukana

Harvinaisia ja meriluonnon monimuotoisuuden kannalta merkittäviä lajeja löytyi muun muassa Lauttasaaren edustalta, Tahvonlahdelta ja Espoon Kytöstä.

Tuija Riekkinen muutti Järvenpäähän syyskuun lopussa. Samaan ratkaisuun on tammi-syyskuun aikana päätynyt myös 626 muuta helsinkiläistä. 20-vuotiaalla Taavilla on kaksi omistajaa, jotka vuorottelevat sen hoidossa.

Tuija Riekkinen muutti pois Helsingistä suomenhevosensa luo – ja hän on vain yksi esimerkki muuttoliikkeestä, joka on kääntynyt päälaelleen

Helsinki on menettänyt alkuvuoden aikana eniten asukkaita Espoon ja Vantaan lisäksi Tampereelle, Turkuun ja Jyväskylään. Uudellamaalla helsinkiläisiä houkuttelevat erityisesti Järvenpää, Porvoo, Sipoo ja Kirkkonummi.

Poliisiauto

Yksi henkilö on kuollut Inkoon liikenneonnettomuudessa – liikenne kulkee jälleen

Onnettomuudessa oli osallisina kaksi henkilöautoa ja kevytkuorma-auto. Tie on avattu jälleen autoliikenteelle.

Matkustajat Herttoniemen metroasella.25.3.2021.

Joukkoliikenne kallistuu taas pääkaupunkiseudulla – miksi hintoja korotettiin lyhimmillä matkoilla ja neljä muuta kysymystä HSL:n puheenjohtajalle

Helsingin seudun joukkoliikenteen kausilippujen hinnat nousevat lyhimmillä matkoilla vuodenvaihteessa. HSL:n mukaan hinnankorotuksille ei koronan kurittamassa taloustilanteessa ole juuri vaihtoehtoja.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Ratatyöt Kauniaisissa aiheuttavat häiriötä koko aamupäivän rautatieliikenteessä – matkustajien varauduttava junien myöhästymisiin Helsingin ja Kirkkonummen välillä

Helsingin ja Espoon Kauklahden välillä liikennöivät E-junat on peruttu ja joitakin Y- ja X-junavuoroja perutaan. Lisäksi muille rantaradan junille saattaa aiheutua myöhästymisiä.

Kauan odotettu riista-aita nousee Helsingin ja Turun väliselle moottoritielle

Tällä vaarallisella tiellä on vuosikymmeniä törmäilty peuroihin ja hirviin – Helsingin ja Turun välinen moottoritieosuus saa vihdoin riista-aidan

Kirkkonummen Veikkolan ja Lohjan Muijalan välillä pelti rytisee pahimmillaan miltei päivittäin. Tieosuudelle tulee riista-aita, mutta siihen jää yhä aukkoja. Pahin hirvieläinkolariaika on juuri nyt, loka-marraskuussa.

Biodieselanläggning med andra produktionsenheter i bakgrunden

Puhtaampaa lämpöä janoava Helen jää yksin jättihankkeensa kanssa – Fortum ei haluakaan hukkalämpöä Kilpilahden öljynjalostamoalueelta

Fortum hylkäsi kaukolämpöhankkeen kannattavuusselvityksen jälkeen ja keskittyy datakeskusten rakentamiseen. Helsingin energiayhtiö Helenin mukaan kaukolämpöputken toteutumisen todennäköisyys ei siitä muutu.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Vakava ratsastusonnettomuus Kirkkonummella – alaikäinen ratsastaja lennätettiin sairaalaan

Esteratsastuksen seurakisoissa kilpaillut alaikäinen ratsastaja menetti radalla hypyn jälkeen tasapainonsa ja putosi hevosen selästä loukkaantuen vakavasti.

En konduktör syns vid dörren till ett tåg vid Helsingfors centralstation.

Planning for high speed Helsinki-Turku train moves ahead

The project will involve the cities of Helsinki, Turku, Espoo, Kirkkonummi, Vihti, Lohja and Salo.

En konduktör syns vid dörren till ett tåg vid Helsingfors centralstation.

Turun ja Helsingin välisen nopean junayhteyden suunnittelu alkaa – hanke siirtyy Väylävirastolta Turun Tunnin Juna Oy:lle

Helsingin ja Turun välisen nopean junayhteyden suunnittelu siirtyy nyt Väylävirastolta yhtiölle, jossa ovat mukana valtion lisäksi Helsinki, Turku, Espoo, Kirkkonummi, Vihti, Lohja ja Salo. Hankeyhtiö teettää ratasuunnitelmat Turun ja Helsingin välille.

kirkkonummen pääkirjasto

Arkkitehtuurin Finlandia Kirkkonummen uudelle pääkirjastolle – Fyyristä erikoisen tekee vanhan kirjaston sulauttaminen uuteen

Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saa Kirkkonummen uusi pääkirjasto Fyyri. Kirjaston on suunnitellut helsinkiläinen JKMM-arkkitehdit.

Yksityiskohta poliisin sinisessä virkapuvussa.

Miestä ammuttiin jalkaan sunnuntaina asunnossa Kirkkonummella

Uhri on sairaalahoidossa, eikä hänellä ole hengenvaaraa. Rikoksesta epäiltynä on kirkkonummelainen mies, joka otettiin teon jälkeen kiinni.

Leijonanpääkoriste oli vielä paikallaan kasuunihylyn ranapalkissa vuonna 2005.

Suomenlahden pohjasta sukellettu veistos koristi 1700-luvulla uponnutta sotalaivaa – arkeologi toivoo, että se avaa mystisen hylyn salaisuutta

Historiallinen muinaismuisto nostettiin turvaan hylkyvarkailta. Laboratoriotutkimusten jälkeen se päätyy Suomen merimuseoon.

Googlen Haminan palvelinkeskus

Espoo ja Kirkkonummi hamuavat jättimäisiä datakeskuksia – vastustajat ihmettelevät laskelmia keskusten ympäristöhyödyistä

Uudellemaalle puuhataan isoja datakeskuksia. Niitä markkinoidaan ekotekoina, mutta vastustajien mukaan keskukset jopa kaksinkertaistaisivat Espoon ja Kirkkonummen sähköntarpeen.

Kirkkonummen kirjasto Fyyri, Ylivieskan kirkko, Kaupunkiympäristötalo

Esa Saarinen valitsee Arkkitehtuurin Finlandian –  meneekö palkinto kirjastolle, kirkolle vai virastotalolle?

Koronapandemia sotki jo toisena perättäisenä vuonna ehdokasasettelua, sillä esiraati joutui rajaamaan kisasta pois muun muassa koulut ja päiväkodit. Kilpailu ratkeaa lokakuun alussa.

Kyynel lapsen silmäkulmassa

Oletko väsynyt pikkulapsen jatkuvaan koronatestaamiseen? Asiantuntijat kommentoivat, miten testauskriteerit voivat muuttua

Moni vanhempi kokee pikkulasten nuhien takia koronatesteissä ravaamisen raskaaksi. Syksyn ja flunssakauden lähestyessä moni odottaa, toisiko uusi koronastrategia helpotusta testirumbaan.

Moottoripyöräpoliisi valvoo liikennettä.

Kirkkonummi Night Cruising -tapahtuma oli poliisille työläs – kuljettajille kirjattiin 40 erilaista rikkomusta

Lauantai-illalla toteutuneessa tapahtumassa oli poliisin tietojen mukaan pari sataa osallistujaa.

Meriarkeologi David Cleasby.

Maailman vanhin merenpohjassa makaava tykki saattoi löytyä Porkkalan edustalta – poikkeuksellisen löydön ikää selvitetään monin eri keinoin

Suomen meriarkeologisen seuran tutkimusleiri yrittää selvittää, onko 1400-luvulla uponneessa hylyssä maailman vanhin merenpohjassa oleva tykki. Tutkimuksia tehdään vapaaehtoisvoimin.

Läpinäkyvään muovipulloon otetaan vesinäytettä rantavedestä jossa on sinilevää.

Sinileväkukinnot ovat runsastumassa pääkaupunkiseudun edustalla merellä, mutta sisämaassa havaintoja on tehty vain yksittäisissä järvissä

Sinilevä kertyy pintaan paikoittain tyynissä olosuhteissa, mutta suurin levämassa on tällä hetkellä avomeren puolella, kertoo Suomen Ympäristökeskus tiedotteessaan.

Hyrynsalmelle vanhaan mummolataloonsa muuttanut Katja Kuismin-Jokinen istumassa talon edustalla pihakeinussa.

Korona-aika oli viimeinen niitti: Katja Kuismin-Jokisen maisema vaihtui Kirkkonummelta Hyrynsalmelle

Kuismin-Jokisen perhe lunasti perikunnalta mummolansa. Jo viime vuoden aikana Kuismin-Jokinen vietti Hyrynsalmella pitkän ajan koronan vuoksi, mikä lisäsi paloa muuttaa pysyvästi.

Autojono Vaalimaan raja-asemalla.

Ilman koronatestiä jääneet EM-kisaturistit asuvat yli 60 kunnassa ympäri Suomea – katso täältä koko lista

Kaikki kisaturistit eivät ole vielä käyneet koronavirustesteissä. Viime viikon tiistaina Suomeen palanneista ja testaamatta jääneistä kisaturisteista noin joka kolmas asuu pääkaupunkiseudulla.

Rypsiöljyn pullotusta Alavuden Öljynpuristamolla

Rypsiöljyn raaka-aineesta on kova pula, ja siksi osa siemenistä joudutaan tuottamaan meille Baltiasta – yhä harvempi viljelijä uskaltaa viljellä rypsiä, vaikka siitä saisi hyvän hinnan

Rypsin hinta on historiallisen korkealla. Myös viljelyalojen hienoisesta kasvusta on nyt merkkejä, mutta se ei riitä täyttämään öljynpuristamojen varastoja. Kotimaisen rypsiöljyn kysyntä on huomattavasti tarjontaa suurempaa.

Kirkkonummi: Valtuustopaikat
Kokoomus: 12 paikkaa
RKP: 11 paikkaa
Vihreät: 9 paikkaa
Perussuomalaiset: 7 paikkaa
SDP: 5 paikkaa
Muut ryhmät: 5 paikkaa
Keskusta: 1 paikkaa
Vasemmistoliitto: 1 paikkaa
Kristillisdemokraatit: 0 paikkaa

Kokoomus, RKP ja vihreät Kirkkonummen suurimmat puolueet - RKP:n Anders Adlercreutz sai eniten ääniä

Kirkkonummella Muut ryhmät nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti viisi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vihreät, SDP ja kristillisdemokraatit olivat suurimmat laskijat kahdella menetetyllä valtuustopaikalla.

Läheltä

Mies ajoi kuudenkympin alueella lähes kahtasataa Kirkkonummella

Autolla ajanut mies ylitti nopeusrajoituksen lähes 130 kilometrillä tunnissa. Auton nopeudeksi mitattiin 189 kilometriä tunnissa Evitskogintiellä Kirkkonummella.

Uimari uimastadionilla altaassa.

Ennennäkemätön uima-allasvillitys valtasi Suomen – osa malleista on jo loppuunmyyty

Altaiden myyjät kertovat, että koronaa edeltävästä ajasta kauppa on jopa yli tuplaantunut. Polskimispaikan saa pihalleen halvimmillaan muutamalla satasella. Kalleimmat altaat maksavat terasseineen jopa 50 000 euroa.

Kirkkonummi ennakkoäänestää nyt – kouluasiat tapetilla vaalien alla

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kirkkonummella on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kahden paritalon palossa miljoonavahingot Kirkkonummella

Tuli sai palomestarin mukaan ilmeisesti alkunsa talojen välissä olleesta autokatoksesta. Katoksessa tuhoutui ainakin yksi auto. 

Läheltä

HSL säästää bussiliikenteestä – tiedossa harvempia vuoroja ruuhka-aikoihin ja muita muutoksia

HSL etsii ensi talven bussiliikenteestä laaja-alaisia säästöjä, joilla voidaan paikata talousvajetta.

Porttimainen rakennelma, jossa kiinnitettynä kyltti. Kyltissä lukee "Mehu Villa Seve Sinistö, Humaljärvi, Vecklax, Alue 12, Palsta 3".

Villa Mehu, Kirkkonummi

Elis Sinistö loi metsään rapistuvan fantasiamaailman.

Käytettyjä lukiokirjoja kirjakaupan hyllyssä.

Monessa pienessä kaupungissa ei ole enää kirjakauppaa – hiljenevät keskustat ja uudet lukemisen tavat sulkevat liikkeitä

Ilman kirjakauppaa ovat paikkakunnista nyt esimerkiksi Nokia, Kirkkonummi ja Tuusula.

Mies kuntopyöräilee ja on suojannut kädensijat pyyhkeillä Elixia Flamingo -kuntosalilla Vantaalla .

Avi rules gyms and other free-time facilities in Helsinki region can reopen within limits

Exercise and free-time facilities closed on Monday can reopen, but with no more than 10 people present at any time.

Äiti pitelee vastasyntyneen lapsen jalkoja

Apotti patient data system coming to Helsinki this spring

The system's introduction could cause temporary delays in making appointments at dental and family health clinics.

Kuvassa on pikkupoika selin kameraan.

Useat kunnat saivat huomautuksen lastensuojelun määräaikojen ylittymisestä – puutteellisia merkintöjä vuodesta toiseen

Aluehallintovirasto voi ryhtyä tarvittaviin jatkotoimenpiteisiin, mikäli määräaikojen ylityksiä edelleen ilmenee.

Närbild på jaktvapen

Poliisi korjasi talteen hoivakotien asukkailta 28 asetta Uudellamaalla – käyttämättömät aseet voivat päätyä rikollisille

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos selvitti hoivakodissa asuvien henkilöiden aseiden hallussapidon edellytyksiä. Selvitys tehtiin 38 eri hoivakotiin.

Julia Tyynelä ja Eetu-vauva

Syntyneiden vauvojen määrä kääntyi koronavuonna nousuun – Natalien, Eetun ja 46 450 muun vauvan ensimmäinen vuosi jää aikakirjoihin kummallisuutena

Väkiluku kasvoi vuonna 2020 Uudellamaalla, Pirkanmaalla, Varsinais-Suomessa ja Pohjois-Pohjanmaalla ja Ahvenanmaalla.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle