Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kirjailija Riitta Jalonen työhuoneessaan

Eväät, joilla tuleva kirjailija selviytyi tuberkuloosista: kirjoituskone, kainalotyyny ja rakkaus

Nuori opiskelija ja tuleva kirjailija sairastuu yllättäen tuberkuloosiin 1970-luvun alussa. Onneksi toipumismatkalla on mukana kolme voimaa antavaa evästä.

Lahden kansainvälinen kirjailijakokous

Nationalismi nostaa päätään ja rajoja rakennetaan – Mitä kirjailijat eri puolilta Eurooppaa ajattelevat kansallisuudesta?

Lahden kansainvälisessä kirjailijakokouksessa keskustellaan, mikä merkitys kansallisuudella on kirjallisuudessa. Onko se nykyään hyöty vai haitta?

käsi kirjan päällä

Sormi suussa, mikä kirja lahjaksi? Tässä vinkit

Kirja on yhä suosittu joululahja, mutta oikean kirjan löytäminen voi olla vaikeaa runsaasta tarjonnasta.

Viihteen ja kulttuurin hämäläisnimistä kovimmat tulot pianisti Olli Mustosella

Kokosimme kantahämäläisten viihteen ja kulttuurin ammattilaisten tulotietoja vuodelta 2014.

Kirjailija Tuomas Kyrö Radio Suomen Yövieraana.

Tuomas Kyrö oli Kanta-Hämeessä kulttuurin tulokuningas

Eniten Kanta-Hämeen kulttuurin tekijöistä teki rahaa suosikkikirjailija Tuomas Kyrö. Hän tienasi valtionverotuksessa verotettavaa yli 300 000 euroa. Hän oli maakunnan listalla 14. eniten ansiotuloja tienannut. Urheilumaailmasta eniten ansaitsi jääkiekkovalmentaja Jukka Jalonen.

Nainen kuvattuna kotipihallaan

Lapsen kiintymysjälkeä ei voi hangata pois

Riitta Jalosen hiljainen kirja puhuu vahvasti kiintymyksestä ja menettämisestä. Herkkävireinen tarina tarttuu ajankohtaiseen kysymykseen.

Yle ja Pelastakaa Lapset ovat mukana hankkeessa, jossa yritetään hankkia nuorille töitä. Nuorille viesti on tämä: pitää tehdä töitä unelmien eteen. Studiossa vieraina Pelastakaa Lapset ry:n verkkokehittäjäkoordinaattori Veera Uusoksa (oik.) sekä Ylen tilaaja Riitta Jalonen.

Yle haluaa nuoret töihin

Yle ja Pelastakaa Lapset ovat mukana hankkeessa, jossa yritetään hankkia nuorille töitä. Nuorille viesti on tämä: pitää tehdä töitä unelmiensa eteen.

Kuva Kirjastokaistan nettisivulta Kirjallinen kaupunkini Hämeenlinna

Kirjallinen Hämeenlinna kuuluu suurten kaupunkien joukkoon

Kirjallisen kaupungin maineesta Hämeenlinna saa kiittää mm. innostavia opettajia, kirjailijoiden residenssiasuntoa ja pitkään toimineita kirjallisuuden läänintaiteilijoita, sanoo kirjastonhoitaja Sini Kiuas Hämeenlinnan kaupunginkirjastosta. Kirjastojen netti-tv ja -radiokanava Kirjastokaista tarjoaa 10 minuutin kierroksen kirjalliseen kotikaupunkiin.

Pianisti Iiro Rantala säesti Ylen Juhannusjunan matkaa halki Suomen.

Juhannusjunan matkaa seurasi jopa puoli miljoonaa silmäparia

Twitterissä junan etenemistä kommentoitiin tiiviisti läpi yön.

Suomen Unicefin Hämeenlinnan paikallisryhmän puheenjohtaja Anja Leino ja Unicef-vuoden kaupunkikoordinaattori Mervi Hiltunen esittelevät Vapaaehtoiskeskus Pysäkillä tehtyjä Anna ja Toivo –nukkeja.

Unicef-kapula vaihtuu itsenäisyyspäivänä

UNICEF-kaupunkikumppanuus siirtyy Satakunnasta Hämeenlinnaan itsenäisyyspäivänä. UNICEF-teemavuosi kutsuu kaupunkilaisia talkoisiin lasten hyväksi.

Riitta Jalonen kotipihansa kukkien keskellä

Kuoleman ja rakkauden tunteet kuuluvat myös lapsille

Kirjailija Riitta Jalonen on kiertänyt maailmalla kertomassa lasten vahvoista tunteista kuoleman ja rakkauden äärellä. Yleensä viesti on vetänyt kuulijajoukon hiljaiseksi, asia on lähes tabu. Tuoreen taiteilijaprofessorin kirjoista on tekeillä väitöskirja. Japanissa kiirehdittiin tsunamin jälkeen isän kuolemasta kertovan kirjan julkaisemista.

Riitta Jalonen kotipihansa kukkien keskellä

Riitta Jalosesta taiteilijaprofessori

Hämeenlinnalaiselle kirjailijalle Riitta Jaloselle on myönnetty ns. taiteilijaprofessoriapuraha, joka jaetaan erittäin ansioituneelle taiteenharjoittajalle. Apurahan saaja voi käyttää taiteilijaprofessorin nimikettä. Viisivuotinen kausi alkaa ensi vuonna.

YLE-liput liehuvat saloissa YLEn Iso paja -rakennuksen edessä.

Yle uudistaa ohjelmien tilaamista

Yle uudistaa ohjelmien tilaustapaa. Jatkossa kuusi tilaajaa vastaa fakta-, fiktio- ja kulttuuriohjelmien tilauksista kaikkiin välineisiin.Tavoitteena on parantaa kaikkien yleisöryhmien palveluja netissä, radiossa ja tv:ssä. Samalla kanavien ohjelmistolle haetaan erilaisuutta.

Yle Areena logo.

Riitta Jalonen: Hyvää yötä Irma Noora

Surusta, kaipauksesta, poissaolosta mutta myös valon palasista muovautuu pieni ja tiivis romaani keski-ikäisen naisen käännekohdasta. Noora on 39-vuotias nainen, jonka avioliitto on päättymässä. Hän muuttaa asumaan lapsuudenkotiinsa, kun kasvattiäiti Rebekka kuolee.

Kuopion kaupungintalo

Kuopion palvelualuejohtajiksi haastatellaan 21 uutta hakijaa

Kuopion kolmeen uuteen palvelualuejohtajan virkaan haastatellaan 21 uutta hakijaa. Kuopion kaupunginhallitus päätti haastatteluihin kutsuttavista kokouksessaan maanantaina. Ensimmäisellä hakukierroksella haastateltiin jo 18 hakijaa.

tyttö polvillaan lattialla, kasvot heijastuvat taustaseinälle

Miniteatterin Riitta Jalonen-trilogia huipentuu Revontulilumeen

Viimeisessä osassa näytelmän Sari kasvaa isän kuoleman aiheuttamasta surusta "omaksi itsekseen", sanoo Marja Myllyniemi Hämeenlinnan Miniteatterista. Tyttö ja naakkapuu, valmistui vuonna 2006. Toinen osa Minä, äiti ja tunturihärkki nähtiin toissavuonna.

Hannu Matti Tyhtilä Riisutun mestarin harjoituksissa

Hannu Matti Tyhtilälle tunnustusta

Hämeenlinnan kaupunki on palkinnut ohjaaja Hannu Matti Tyhtilän kulttuuripalkinnolla. Palkinnon saajasta päätti elämänlaatulautakunta ja se on suuruudeltaan 5 000 euroa.

Hannu Matti Tyhtilä Riisutun mestarin harjoituksissa

Hämeenlinna palkitsi Hannu Matti Tyhtilän

Hämeenlinnan kaupungin tämän vuoden kulttuuripalkinto ojennettiin tiistaina ohjaaja Hannu Matti Tyhtilälle. Palkinnon saajasta päätti elämänlaatulautakunta ja se on suuruudeltaan 5 000 euroa.

Eeva Kilpi: Unta vain

Eeva Kilven romaani Unta vain kertoo 78-vuotiaan Anna Marian rakkaudesta kahteen mieheen. Kanadasta Suomeen kesätorpalleen palannut Anna Maria on ollut 34 vuotta naimisissa kanadalaisen Ronin kanssa. Samaan aikaan hänellä on ollut 30 vuoden ajan suhde Jussiin.

Aulangon joutsenet

Aino ja Janne

Metsähallitus ja YLE Häme järjestivät Aulangon joutsenpariskunnalle nimikilpailun.

Aulangon joutsenet

Aino ja Janne

Metsähallitus ja YLE Häme järjestivät Aulangon joutsenpariskunnalle nimikilpailun.

Kaksi joutsenta tarhassa

Joutsenpariskunnalle satelee nimiä

Hämeenlinnan Aulangon joutsenet ovat saaneet lukuisia nimiehdotuksia. Metsähallitus ja Radio Häme julistivat Aulangon Joutsenlammen joutsenpariskunnalle nimikilpailun reilu viikko sitten.

Hämeenlinnan kulttuuripalkinto Riitta Jaloselle

Kirjailija Riitta Jalonen sai Hämeenlinnan kulttuuripalkinnon. Jalonen arvelee saaneensa palkinnon lastenkirjatrilogiastaan. Kulttuuripalkinto myönnettiin nyt toisen kerran.

Runeberg-palkinto Riitta Jaloselle

Runeberg-palkinto on myönnetty kirjailija Riitta Jaloselle romaanista Kuvittele itsellesi mies. Palkintolautakunnan mukaan Jalosen teos on psykologinen jännitystarina, jossa yhdistyvät pienoisromaanin dekkarimainen tiiviys ja kirjallisesti kiinnostava ihmiskuvaus.

Runeberg-palkinnon ehdokkaat julki

Ehdokkaat vuoden 2005 Runebergin kirjallisuuspalkinnon saajaksi on julkistettu.

Tyttö ja naakkapuu voitti Finlandia Juniorin

Tämän vuoden Finlandia Junior -palkinto on myönnetty Riitta Jalosen kirjoittamalle ja Kristiina Louhen kuvittamalle kirjalle Tyttö ja naakkapuu.

Finlandia Junior -ehdokkaat julki

Ehdokkaat tämän vuoden Finlandia Junior -palkinnon saajiksi on julkistettu aamupäivällä Helsingissä.