Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Matti Mattsson jatkaa uintiuraansa ainakin Los Angelesin olympialaisiin 2028 asti

Matti Mattssonin ura jatkuu Los Angelesin olympialaisiin 2028 asti

Porilaisuimarin tukijoukot ja yhteistyökumppanit kilistelivät maljoja EM-mitalin kunniaksi tänään Porin Yyterissä. Uintiuran paljastettiin jatkuvan vielä ainakin seuraavat kuusi vuotta.

Katso Veera Kivirinnan koskettava haastattelu

Veera Kivirinta, 27, liikuttui kyyneliin kesken haastattelun – huiman EM-finaalin uineen suomalaisen elämässä suuri muutos

Naisten 50 metrin rintauinnin EM-finaalissa viidenneksi yltänyt Veera Kivirinta liikuttui Yle Urheilun haastattelussa, kun häneltä kysyttiin tunnelmia lähdöstään Tampereelta.

Matti Mattsson uimassa rintauinnin EM-välierissä.

Matti Mattssonille EM-hopeaa! "Täytyy olla tyytyväinen, että mitali kaulassa täältä lähdetään kotiin"

Suomen Matti Mattsson ui toiseksi 200 metrin rintauinnin EM-finaalissa. Mattsson on kaikkiaan kolmas suomalaisuimari, joka on voittanut urallaan arvokisamitalin EM-, MM- ja olympiakisoissa.

Matti Mattsson ylivoimaisen välieräuinnin jälkeen

Matti Mattsson EM-finaaliin ylivoimaisella välieräajalla: "Ajattelin, ettei tässä vielä viitsi alkaa riehumaan"

Matti Mattsson ui 200 metrin rintauinnin välierissä ylivoimaiseen voittoon. Suosikkina finaalin lähtevällä suomalaisuimarilla on vielä varaa kiristää, kun EM-mitalit ratkotaan Roomassa sunnuntai-iltana.

Matti Mattsson oli tyytyväinen välieräuintiinsa

EM-finaali jäi vielä haaveeksi, mutta Mattsson sai 100 metrillä karstat pois koneesta – "Nyt ne osa-alueet toimivat, mitä halusin"

Matti Mattsson avasi Rooman EM-uinnit sivulajissaan. Vaikka finaalipaikkaa ei irronnutkaan, sai hän kuitenkin uransa parhaan EM-sijoituksen 100 metrillä.

Matti Mattsson uimassa pitkän radan MM-kilpailuissa Budapestissä.

Matti Mattsson taistelee vielä tänä vuonna realistisesti EM-kullasta – suomalaisella uinnilla on myös yksi selkeä ongelma, sanoo asiantuntija

Suomen kolmen hengen joukkue suoriutui mallikkaasti pitkän radan MM-kisoissa. Elokuussa pidettävistä EM-kisoista on lupa odottaa vielä parempaa.

Matti Mattsson oli uransa toisessa MM-finaalissa kahdeksas

Viimeiseksi MM-finaalissa jäänyt Matti Mattsson pettyi sijoitukseensa, mutta löysi hopeareunuksen – "Finaalipaikka on finaalipaikka"

Matti Mattssonin aika 2.09,65 on suomalaisen kauden toiseksi paras noteeraus 200 metrin rintauinnissa.

Matti Mattsson ui MM-finaaliin rintauinnissa

Matti Mattsson rintauinnin MM-finaaliin – murjaisi vitsin haastattelussa: "Täytyy hiukan säästellä"

Matti Mattsson ui 200 metrin rintauinnin MM-finaaliin Budapestissa. Pitkän radan MM-kilpailujen välierissä Mattsson sijoittui viidenneksi.

Matti Mattsson toukokuussa 2021 Budabestin EM-uinneissa.

Matti Mattsson ui päämatkallaan Unkarin MM-kilpailuissa

Olympiapronssia voittaneen porilaisuimarin nykykunto on testissä tänään 200 metrin rintauinnissa.

Caeleb Dressel Tokiossa.

Uintitähtien terveys oireilee ja kalenteri pullistelee – asiantuntija kritisoi rajusti arvokisasumaa: "Ei urheilullista perustetta"

Lauantaina käynnistyvissä pitkän radan MM-kisoissa on vain kolme suomalaisuimaria. Olympiapronssimitalisti Matti Mattsson on jäänyt tällä kaudella kauas viime vuoden ennätysvireestään.

Eetu Karvonen ja Matti Mattsson kuvassa

Yle Urheilun tiedot: Matti Mattssonin valmentaja Eetu Karvonen nousemassa uintimaajoukkueen päävalmentajaksi

Suomen huippu-uinnin valmennuskuviot menevät uusiksi. Eetu Karvonen on Yle Urheilun tietojen mukaan vahvoilla päävalmentajaksi.

Uimari Matti Mattsson esittelee palkintokokoelmaansa, joka on sijoitettu hillokellarin hyllyille.

Pokaali on hankala sisustuselementti – uimari Matti Mattsson vei osan kokoelmastaan hillokellariin ja jätti esille vain arvokkaimmat

Matti Mattsson juhli gaalassa Vuoden urheilija -pokaalin kanssa: nyt hän miettii, mihin se kotona laitetaan. Harrastajillakin on usein runsaasti palkintoja. Jos pokaalivitriini ei enää miellytä, kerromme, miten palkinnot kierrätetään.

Matti Mattsson valittiin Vuoden Urhelijaksi 2021.

Menikö Urheilugaala ohi? Tässä illan isoimmat palkinnot ja kiitospuheiden upeimmat sanat

Keräsimme yhteen Urheilugaalan merkittävimpien palkintojen voittajat ja mielenkiintoisimmat sanat heidän kiitospuheistaan.

Matti Mattsson med sina pris efter att ha blivit vald till Årets idrottare.

Vuoden urheilija Matti Mattsson kohdisti vaikeassa tilanteessa sanansa lapsille ja nuorille – näkee myös edessään uransa huipentuman

Kahden ja puolen vuoden päästä häämöttävät Pariisin olympialaiset ovat Matti Mattssonin mukaan todennäköisesti hänen uransa huipentuma. Hän toivoisi, että lapset ja nuoret nauttisivat urheilusta jatkossakin, vaikka korona on vaikeuttanut tilannetta.

Vuoden urheilija Matti Mattsson kiitti tunteikkaasti perhettään

Matti Mattsson on Vuoden urheilija 2021 komealla äänisaaliilla: "Suurin kiitos kuuluu vaimolle" – katso tästä Urheilugaalassa palkittuja

Matti Mattsson nappasi Vuoden urheilijan palkinnon. Huuhkajien dramaattinen EM-avaus oli Vuoden sykähdyttävin urheiluhetki. Vuoden valmentajana palkittiin Tuomas Sammelvuo.

Matti Mattsson juhlii olympiamitalia

Onko Matti Mattsson Suomen Vuoden urheilija?

Vuoden urheilijan valinta julkistetaan tänä iltana Urheilugaalassa Ylen suorassa lähetyksessä. Olympiapronssia kauhonut porilaisuimari on yksi vahvimmista ennakkosuosikeista tittelin saajaksi.

Matti Mattsson Ilpo Kyllönen

Matti Mattssonista Porin Vuoden urheilija – Ilpo Kyllönen palkittiin työstä porilaisen urheilun hyväksi

Olympiamitalisti Matti Mattsson on Porin vuoden 2021 urheilija. Vuoden nuoreksi urheilijaksi valittiin Tiia Peltonen Porin Pesäkarhujen mestaruusjoukkueesta. Lisäksi Martti Laippala -palkinnon sai porilaisen kilpapyöräilyn pioneeri Ilpo Kyllönen.

Ida Hulkko ja Veera Kivirinta lyhyen radan MM-kisojen 50 metrin rintauinnin finaalissa.

Uimareista puristettiin irti kaikki, mutta suomalainen uinti porskuttaa nyt kovaa eteenpäin – "Tulevaisuus on kirkkaampi kuin pitkään aikaan"

Ari-Pekka Liukkonen ja Matti Mattsson päättivät uida SM-kisoissa MM-kisojen sijaan, mutta tästä huolimatta suomalaisten otteet Abu Dhabin altaassa vakuuttivat Yle Urheilun asiantuntija Ville Kallisen.

Matti Mattsson.

Matti Mattsson paljastaa, miten Varpu-tytär ilahdutti EM-neloseksi jäänyttä isäänsä – joulun jälkeen alkaa armoton, mutta harkittu tykitys kohti Pariisia

Tokion olympialaisten pronssimitalisti aloitti Pariisin 2024 olympiadin harkitun rennosti. Perhe ja toimiva valmennussuhde pitävät uintiuran raiteillaan.

Fanny Teijonsalo i OS-bassängen.

Uimarit urakoivat joulukuussa vielä lyhyen radan MM-kisat

Suomi lähtee Abu Dhabiin seitsemän suomalaisen voimin.

Laura Lahtinen uintiradalla altaan reunalla.

Neljä suomalaista ui illan EM-välieriin – Lahtinen kisaa illalla finaalissa

Uinnin lyhyen radan EM-kilpailuja käydään parhaillaan Kazanissa 2.–7.11. Suomen joukkueessa on mukana 10 uimaria.

Olli Kokko uinnin EM-kisoissa.

Olympiamitalisti Matti Mattssonin Suomen ennätys murskaksi – Olli Kokko jatkaa uinnin EM-välieriin

Kokko riisti 100 metrin rintauinnin alkuerissä olympiamitalisti Mattssonilta Suomen ennätyksen nimiinsä, ja SE-aika riitti alkuerien aikavertailussa sijaan 18.

Ari-Pekka Liukkonen suorituksen jälkeen Tokion olymialaisissa.

Ari-Pekka Liukkonen jää sivuun lyhyen radan EM-kisoista

Ari-Pekka Liukkonen ei osallistu ensi viikon sunnuntaina alkaviin EM-kisoihin sairastumisen takia. Joukkueesta puuttuu myös muita huippunimiä. Yle näyttää uinnin EM-kilpailut suorina lähetyksinä TV2:ssa ja Areenassa.

Ari-Pekka Liukkonen tar av sig mössan efter sitt försök.

Ari-Pekka Liukkonen ja Ida Hulkko Suomen ykköstykkeinä EM-kisoihin – olympiasankari Matti Mattsson jättää kilpailut väliin

Uinnin tiivis arvokisaputki jatkuu EM-kisoilla Kazanissa sekä MM-kisoilla Abu Dhabissa.

Matti Mattsson

Olympiamitalisti Matti Mattssonia juhlittiin Porissa – mitaliselostus laittoi edelleen uimarin sykkeen koholle

Porin kaupungin järjestämässä tilaisuudessa palautetaan mieliin Tokion mitalisuoritus. Olympiasankari itsekin hyppäsi altaaseen ja ui altaanmitan mitaliuinnin loppumetrien tahtiin. Kaupunki myös palkitsi Mattssonin saavutuksistaan.

Matti Mattsson jublar och håller upp händerna i vattnet för att fira brons i OS.

Porin kaupunki juhlistaa uimari Matti Mattssonia Porin päivänä – Yle striimaa lauantain juhlatilaisuuden

Matti Mattssonin olympiamitalin ja kymmenvuotiaan uimahallin juhlinta alkaa jo tänään perjantaina.

Uimari Matti Mattsson oppii lapsiltaan oikeaa asennetta urheilu-uralle

Olympiapronssia uinut Matti Mattsson saa intoa pieniltä lapsiltaan: "Olen oppinut heiltä periksiantamattomuutta ja itsevarmutta"

Uimari Matti Mattssonin olympiavuosi alkoi toisen lapsen syntymällä. Harjoitutukset ja vauva-arki saatiin sovitettua yhteen, ja vuoden huipentumana oli pronssimitali Tokion olympialaisista. Matka Tokioon ei Mattssonin mukaan kuitenkaan aina ollut helppo.

Leo-Pekka Tähti kuvassa.

Suuremmin kuin koskaan aikaisemmin – paralympiakomitea tavoittelee Tokion kisoille neljää miljardia tv-katsojaa

Kansainvälisen paralympiakomitean puheenjohtaja uskoo, että paralympialaiset saavat olympiakisojen tapaan positiivisen vastaanoton Japanissa.

Uimari Fanny Teijonsalo uima-altaan päädyssä uintiharjoituksissa.

Olympiauimari Fanny Teijonsalo valittiin neljäntenä suomalaisena ISL-uintiliigaan: "Olen haaveillut tästä koko liigan olemassaolon ajan"

Teijonsalo edustaa liigan ensimmäisen kauden voittanutta pariisilaista Energy Standardia.

Yhdysvaltojen naisten koripallojoukkue juhlii mitaleita, Karsten Warholm olympiajuoksun jälkeen ja Matti Mattsson olympia-pronssin kanssa

Näistä hetkistä Tokion olympiakisat tullaan muistamaan

Karsten Warholm ällistytti 400 metrin aidoissa. Telinevoimistelutähti Simone Biles puhui avoimesti ongelmistaan. Yle Urheilu kokosi yhteen nippuun Tokion olympialaisten hienoimpia suorituksia ja puhuttavimpia hetkiä.

Suomen olympiakomitean Mika Lehtimäki haluaa kehittää huippu-urheilun lähtökohtia

Suomi jäi mitalitavoitteestaan, vaikka Tokiossa tuli täysosumia – olympiakomitean Lehtimäki on tyytyväinen, mutta odottaa jo tulevaa

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ja Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen uskovat suomalaisurheilijoiden parempaa menestykseen tulevaisuudessa.

Kalju mies tuulettaa uimalasit kädessä uima-altaan edessä

Matti Mattsson toistaa itselleen ennen altaaseen hyppäämistä ”sää riität” ja ”tonne ja takas” – puhuu nyt henkisen valmennuksen puolesta

Tokion olympialaisten miesten 200 metrin rintauinnin pronssimitalisti uskoo, että psyykkinen valmennus muuttuu huippu-urheilussa yhä tärkeämmäksi. “Mitä nuorempana henkisen treenaamisen aloittaa, sitä parempi.”

Matti Mattsson visar upp sin bronsmedalj tillsammans med frun Maiju.

Olympiasankari Matti Mattsson nauttii nyt kesälomasta, mutta miettii jo uran jatkamista Pariisin kisoihin: "En pidä mitenkään mahdottomana"

Lopettamisen partaalta olympiamitalistiksi noussut Matti Mattsson saattaa hyvinkin jatkaa uraansa kolmen vuoden päähän Pariisin olympialaisiin saakka. Porilaisuimari kiittelee kotikaupunkinsa tukea välillä ohdakkeiselle urheilu-uralleen.

Ari-Pekka Liukkonen

Rajusti pettynyt Liukkonen lyhytsanaisena: "Ihan hirvittävän raskaat neljä-viisi päivää"

Kevään Euroopan mestarin Ari-Pekka Liukkosen tie tyssäsi heti alkueriin Tokion olympialaisten 50 metrin vapaauinnissa. Fanny Teijonsalo putosi vain kahden sadasosan erolla naisten saman matkan välieristä.

Matti Mattsson jublar och håller upp händerna i vattnet för att fira brons i OS.

Käynnistääkö Mattssonin pronssimitali suomalaisen uinnin uuden kultakauden? "Pariisissa voidaan nähdä huikeita asioita"

Uimaliiton toiminnanjohtaja Sanna Airaksinen ja pitkän linjan uintivalmentaja Esa Sievinen uskovat olympiamitalin nostavan suomalaisen uinnin profiilia ja innostavan nuoria.

Matti Mattsson ui 200 metrin rintauinnissa.

Olympiasankari Matti Mattsson pelasi upporikasta ja rutiköyhää – Ylen videot näyttävät kovan riskin, ällistyttävän kehityksen ja kämmenen eron ME-mieheen

Matti Mattsson aloitti olympiafinaaliin uhkarohkeasti. Yle Urheilun asiantuntijan mukaan Mattssonilla on ollut aiemmin taipumusta hyytyä lopussa. Olympiafinaalissa suoritus pysyi kuitenkin kasassa.

Matti Mattsson lähettää perheelleen terveisiä Tokiosta: "Iskä tulee huomenna kotiin"

Katso Matti Mattssonin liikuttavat terveiset perheelle olympiamitalin jälkeen – Maiju-vaimo seurasi ylpeänä: "Minua lämmittää ja koskettaa se"

Mattin olympiapronssi liikutti finaalin seurannutta Maijua. Porilaisuimari on puhunut runsaasti perheestään kisojen ja koko uransa aikana. Se koskettaa Maijua vielä enemmän kuin olympiamitali.

Matti Mattsson jublar.

Kommentti: Matti Mattssonin olympiamitali voi olla apu miljardeja maksavaan ongelmaan – tämän vuoksi suomalaiset tarvitsevat urheilijoita

Matti Mattsson varmisti, että Suomi on Tokion kisojen jälkeenkin ollut mitaleilla kaikissa olympialaisissa, joihin se on osallistunut. Kun talvi- ja kesäolympialaisista on tullut 144 kultamitalia, yksi pronssi voi tuntua pieneltä. Sitä se ei kuitenkaan ole, kirjoittaa Atte Husu.

Matti Mattsson visar tummen upp.

Swimmer Mattsson wins Finland's first medal of Tokyo Olympics

The 27-year-old from Pori also set a new Finnish record for the 200-metre breaststroke.

Mäkelä-Nummelalla vaikea alku trap-ammunnan toiseen päivään

Mattssonille olympiapronssia, Mäkelä-Nummela karsiutui, Välimäki ja Samooja avasivat golfviheriöllä – katso tästä olympiayön kohokohdat

Suomalaisittain Tokion kuudes kisapäivä tarjosi heti aamusta niin ilon kuin surun tunteita. Mattssonin olympiapronssi sai niin porilaiset kuin Ylen selostajatkin villiintymään. Pekingin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela jäi Tokiossa kauas mitalisijoista.

Rintauimari Matti Mattssonin olympiafinaalia seurattiin Porin kaupungintalolla

Matti Mattssonin lähipiiri häkeltyi olympiapronssista – manageri Hautaniemi: "Harvoin tulee isolla miehellä tippa linssiin, mutta nyt tulee"

Porin kaupungintalolla oli kisakatsomo, jossa useat olympiamitalistin Matti Mattssonin tuttavat tunnelmoivat finaaliuintia. Menestys meinasi saada monet sanattomaksi, mutta porilaisen rintauimarin suorituksesta oltiin ylpeitä.

Matti Mattsson visar sin bronsmedalj för kameran.

Mitä Matti Mattssonille tapahtui Helsingissä kolme kuukautta sitten? Valmentaja puhuu ihmeellisestä käänteestä ennen olympiapronssia

Matti Mattsson avasi Suomen mitalitilin Tokion olympialaisissa 200 metrin rintauinnissa. Mattsson nipisti Suomen ennätyksestä yli sekunnin pois ja sijoittui kolmanneksi. Valmentajan mukaan olympiapronssi pedattiin huhtikuussa.

Näin Ylen selostamossa riehaannuttiin Matti Mattssonin olympiapronssista!

Näin Ylen selostamossa riehaannuttiin Matti Mattssonin olympiapronssista – katso videolta unohtumaton selostus

Mattssonin pronssimitali sai selostaja Mikko Hannulan ja asiantuntija Vesa Hanskin tuulettamaan villisti Ylen selostamossa.

Matti Mattsson: "Ihan päätöntä touhua"

Matti Mattsson kertoo olympiafinaalin rajusta ratkaisevasta hetkestä, jossa mitali ratkesi: "Ihan niin aikaisin en uskaltanut lähteä"

Matti Mattsson ui miesten 200 metrin rintauinnissa kolmanneksi, vaikka viime vuosien aikana mikään ei ole toiminut. Harjoitussunnitelmaa on muutettu useaan otteeseen etsien "sitä oikeaa tyyliä".

Matti Mattsson jublar och håller upp händerna i vattnet för att fira brons i OS.

25 vuoden odotus päättyi! Katso, kuinka Matti Mattsson ylsi hurjalla vedolla olympiapronssille Tokiossa

Matti Mattsson tykitti 200 metrin rintauinnissa olympiapronssille torstaina varhain Suomen aikaa. Mattsson lähti liikkeelle rohkeasti ja lohkaisi Suomen ennätyksestään yli sekunnin.

Matti Mattsson katsoo olympiarenkaisiin

Matti Mattssoniin kohdistui järisyttävät odotukset jo 19-vuotiaana – sairauksien riivaaman urheilijan kahdeksan vuoden piina päättyi Tokiossa

Matti Mattssonin urheilu-uraa ovat häirinneet kovat henkiset paineet ja autoimmuunisairaudet. Uusi ruokavalio, valmentajan vaihto sekä määrätietoinen työ ovat kuitenkin alkaneet tuottaa tulosta. Torstaina Matti Mattsson juhlii olympiapronssia.

Matti Mattsson.

Matti Mattsson järjesti jättipaukun Tokion olympia-altaassa! Kauhoi häikäisevällä esityksellä pronssille: "Ihan päätöntä touhua"

Matti Mattsson taisteli 200 metrin rintauinnissa olympiapronssille uudella Suomen ennätyksellä 2.07,13. Mitali on Suomelle ensimmäinen Tokion olympiakisoissa.

Matti Mattsson toukokuussa 2021 Budabestin EM-uinneissa.

Mattsson finaalissa klo 04.44 – katso torstain ohjelma ja lähetystiedot

Matti Mattsson kamppailee 200 metrin rintauinnin olympiafinaalissa. Satu Mäkelä-Nummela jahtaa trapissa finaalipaikkaa, ja miesten golf käynnistyy jo aamuyöllä. Mukana suomalaisista ovat Sami Välimäki ja Kalle Samooja.

Matti Mattsson altaan pohjasta kuvattuna Tokion olympialaisissa

Millaisella taktiikalla Matti Mattssonin pitäisi lähteä finaaliin? Asiantuntija kertoo, mitä jättipotin saavuttaminen vaatii

Matti Mattsson on tähän asti uinut olympialaisissa rauhallisesti kisojen alut ja kiristänyt lopussa. Hän haluaisi aloittaa torstaiaamun finaalin rivakammin, mutta siihen sisältyy omat riskinsä.

Matti Mattsson vauhdissa olympia-altaassa.

Kommentti: Matti Mattssonin suoritus asettuu uuteen valoon, kun huomioidaan historiallinen konteksti – suomalainen uinti on palannut kotiin

Suomalainen uimari nähdään ensi kertaa olympialaisten loppukilpailussa 13 vuoteen. Matti Mattssonin finaalipaikka on yksi luku lisää suomalaisen rintauinnin maineikkaaseen historiaan, joka pääsee liian helposti unohtumaan, kirjoittaa Atte Husu.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle