Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Ari-Pekka Liukkonen ja Ida Hulkko Suomen ykköstykkeinä EM-kisoihin – olympiasankari Matti Mattsson jättää kilpailut väliin

Uinnin tiivis arvokisaputki jatkuu EM-kisoilla Kazanissa sekä MM-kisoilla Abu Dhabissa.

Olympiamitalisti Matti Mattssonia juhlittiin Porissa – mitaliselostus laittoi edelleen uimarin sykkeen koholle

Porin kaupungin järjestämässä tilaisuudessa palautetaan mieliin Tokion mitalisuoritus. Olympiasankari itsekin hyppäsi altaaseen ja ui altaanmitan mitaliuinnin loppumetrien tahtiin. Kaupunki myös palkitsi Mattssonin saavutuksistaan.

Porin kaupunki juhlistaa uimari Matti Mattssonia Porin päivänä – Yle striimaa lauantain juhlatilaisuuden

Matti Mattssonin olympiamitalin ja kymmenvuotiaan uimahallin juhlinta alkaa jo tänään perjantaina.

Olympiapronssia uinut Matti Mattsson saa intoa pieniltä lapsiltaan: "Olen oppinut heiltä periksiantamattomuutta ja itsevarmutta"

Uimari Matti Mattssonin olympiavuosi alkoi toisen lapsen syntymällä. Harjoitutukset ja vauva-arki saatiin sovitettua yhteen, ja vuoden huipentumana oli pronssimitali Tokion olympialaisista. Matka Tokioon ei Mattssonin mukaan kuitenkaan aina ollut helppo.

Suuremmin kuin koskaan aikaisemmin – paralympiakomitea tavoittelee Tokion kisoille neljää miljardia tv-katsojaa

Kansainvälisen paralympiakomitean puheenjohtaja uskoo, että paralympialaiset saavat olympiakisojen tapaan positiivisen vastaanoton Japanissa.

Olympiauimari Fanny Teijonsalo valittiin neljäntenä suomalaisena ISL-uintiliigaan: "Olen haaveillut tästä koko liigan olemassaolon ajan"

Teijonsalo edustaa liigan ensimmäisen kauden voittanutta pariisilaista Energy Standardia.

Näistä hetkistä Tokion olympiakisat tullaan muistamaan

Karsten Warholm ällistytti 400 metrin aidoissa. Telinevoimistelutähti Simone Biles puhui avoimesti ongelmistaan. Yle Urheilu kokosi yhteen nippuun Tokion olympialaisten hienoimpia suorituksia ja puhuttavimpia hetkiä.

Suomi jäi mitalitavoitteestaan, vaikka Tokiossa tuli täysosumia – olympiakomitean Lehtimäki on tyytyväinen, mutta odottaa jo tulevaa

Suomen olympiakomitean huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Lehtimäki ja Urheiluliiton huippu-urheilun valmennuspäällikkö Tuomo Salonen uskovat suomalaisurheilijoiden parempaa menestykseen tulevaisuudessa.

Matti Mattsson toistaa itselleen ennen altaaseen hyppäämistä ”sää riität” ja ”tonne ja takas” – puhuu nyt henkisen valmennuksen puolesta

Tokion olympialaisten miesten 200 metrin rintauinnin pronssimitalisti uskoo, että psyykkinen valmennus muuttuu huippu-urheilussa yhä tärkeämmäksi. “Mitä nuorempana henkisen treenaamisen aloittaa, sitä parempi.”

Olympiasankari Matti Mattsson nauttii nyt kesälomasta, mutta miettii jo uran jatkamista Pariisin kisoihin: "En pidä mitenkään mahdottomana"

Lopettamisen partaalta olympiamitalistiksi noussut Matti Mattsson saattaa hyvinkin jatkaa uraansa kolmen vuoden päähän Pariisin olympialaisiin saakka. Porilaisuimari kiittelee kotikaupunkinsa tukea välillä ohdakkeiselle urheilu-uralleen.

Rajusti pettynyt Liukkonen lyhytsanaisena: "Ihan hirvittävän raskaat neljä-viisi päivää"

Kevään Euroopan mestarin Ari-Pekka Liukkosen tie tyssäsi heti alkueriin Tokion olympialaisten 50 metrin vapaauinnissa. Fanny Teijonsalo putosi vain kahden sadasosan erolla naisten saman matkan välieristä.

Käynnistääkö Mattssonin pronssimitali suomalaisen uinnin uuden kultakauden? "Pariisissa voidaan nähdä huikeita asioita"

Uimaliiton toiminnanjohtaja Sanna Airaksinen ja pitkän linjan uintivalmentaja Esa Sievinen uskovat olympiamitalin nostavan suomalaisen uinnin profiilia ja innostavan nuoria.

Olympiasankari Matti Mattsson pelasi upporikasta ja rutiköyhää – Ylen videot näyttävät kovan riskin, ällistyttävän kehityksen ja kämmenen eron ME-mieheen

Matti Mattsson aloitti olympiafinaaliin uhkarohkeasti. Yle Urheilun asiantuntijan mukaan Mattssonilla on ollut aiemmin taipumusta hyytyä lopussa. Olympiafinaalissa suoritus pysyi kuitenkin kasassa.

Katso Matti Mattssonin liikuttavat terveiset perheelle olympiamitalin jälkeen – Maiju-vaimo seurasi ylpeänä: "Minua lämmittää ja koskettaa se"

Mattin olympiapronssi liikutti finaalin seurannutta Maijua. Porilaisuimari on puhunut runsaasti perheestään kisojen ja koko uransa aikana. Se koskettaa Maijua vielä enemmän kuin olympiamitali.

Kommentti: Matti Mattssonin olympiamitali voi olla apu miljardeja maksavaan ongelmaan – tämän vuoksi suomalaiset tarvitsevat urheilijoita

Matti Mattsson varmisti, että Suomi on Tokion kisojen jälkeenkin ollut mitaleilla kaikissa olympialaisissa, joihin se on osallistunut. Kun talvi- ja kesäolympialaisista on tullut 144 kultamitalia, yksi pronssi voi tuntua pieneltä. Sitä se ei kuitenkaan ole, kirjoittaa Atte Husu.

Mattssonille olympiapronssia, Mäkelä-Nummela karsiutui, Välimäki ja Samooja avasivat golfviheriöllä – katso tästä olympiayön kohokohdat

Suomalaisittain Tokion kuudes kisapäivä tarjosi heti aamusta niin ilon kuin surun tunteita. Mattssonin olympiapronssi sai niin porilaiset kuin Ylen selostajatkin villiintymään. Pekingin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela jäi Tokiossa kauas mitalisijoista.

Matti Mattssonin lähipiiri häkeltyi olympiapronssista – manageri Hautaniemi: "Harvoin tulee isolla miehellä tippa linssiin, mutta nyt tulee"

Porin kaupungintalolla oli kisakatsomo, jossa useat olympiamitalistin Matti Mattssonin tuttavat tunnelmoivat finaaliuintia. Menestys meinasi saada monet sanattomaksi, mutta porilaisen rintauimarin suorituksesta oltiin ylpeitä.

Mitä Matti Mattssonille tapahtui Helsingissä kolme kuukautta sitten? Valmentaja puhuu ihmeellisestä käänteestä ennen olympiapronssia

Matti Mattsson avasi Suomen mitalitilin Tokion olympialaisissa 200 metrin rintauinnissa. Mattsson nipisti Suomen ennätyksestä yli sekunnin pois ja sijoittui kolmanneksi. Valmentajan mukaan olympiapronssi pedattiin huhtikuussa.

Näin Ylen selostamossa riehaannuttiin Matti Mattssonin olympiapronssista – katso videolta unohtumaton selostus

Mattssonin pronssimitali sai selostaja Mikko Hannulan ja asiantuntija Vesa Hanskin tuulettamaan villisti Ylen selostamossa.

Matti Mattsson kertoo olympiafinaalin rajusta ratkaisevasta hetkestä, jossa mitali ratkesi: "Ihan niin aikaisin en uskaltanut lähteä"

Matti Mattsson ui miesten 200 metrin rintauinnissa kolmanneksi, vaikka viime vuosien aikana mikään ei ole toiminut. Harjoitussunnitelmaa on muutettu useaan otteeseen etsien "sitä oikeaa tyyliä".

25 vuoden odotus päättyi! Katso, kuinka Matti Mattsson ylsi hurjalla vedolla olympiapronssille Tokiossa

Matti Mattsson tykitti 200 metrin rintauinnissa olympiapronssille torstaina varhain Suomen aikaa. Mattsson lähti liikkeelle rohkeasti ja lohkaisi Suomen ennätyksestään yli sekunnin.

Matti Mattssoniin kohdistui järisyttävät odotukset jo 19-vuotiaana – sairauksien riivaaman urheilijan kahdeksan vuoden piina päättyi Tokiossa

Matti Mattssonin urheilu-uraa ovat häirinneet kovat henkiset paineet ja autoimmuunisairaudet. Uusi ruokavalio, valmentajan vaihto sekä määrätietoinen työ ovat kuitenkin alkaneet tuottaa tulosta. Torstaina Matti Mattsson juhlii olympiapronssia.

Matti Mattsson järjesti jättipaukun Tokion olympia-altaassa! Kauhoi häikäisevällä esityksellä pronssille: "Ihan päätöntä touhua"

Matti Mattsson taisteli 200 metrin rintauinnissa olympiapronssille uudella Suomen ennätyksellä 2.07,13. Mitali on Suomelle ensimmäinen Tokion olympiakisoissa.

Mattsson finaalissa klo 04.44 – katso torstain ohjelma ja lähetystiedot

Matti Mattsson kamppailee 200 metrin rintauinnin olympiafinaalissa. Satu Mäkelä-Nummela jahtaa trapissa finaalipaikkaa, ja miesten golf käynnistyy jo aamuyöllä. Mukana suomalaisista ovat Sami Välimäki ja Kalle Samooja.

Millaisella taktiikalla Matti Mattssonin pitäisi lähteä finaaliin? Asiantuntija kertoo, mitä jättipotin saavuttaminen vaatii

Matti Mattsson on tähän asti uinut olympialaisissa rauhallisesti kisojen alut ja kiristänyt lopussa. Hän haluaisi aloittaa torstaiaamun finaalin rivakammin, mutta siihen sisältyy omat riskinsä.

Kommentti: Matti Mattssonin suoritus asettuu uuteen valoon, kun huomioidaan historiallinen konteksti – suomalainen uinti on palannut kotiin

Suomalainen uimari nähdään ensi kertaa olympialaisten loppukilpailussa 13 vuoteen. Matti Mattssonin finaalipaikka on yksi luku lisää suomalaisen rintauinnin maineikkaaseen historiaan, joka pääsee liian helposti unohtumaan, kirjoittaa Atte Husu.

Matti Mattsson

Uinti, 200 m rintauinti

NBA-tähdet keräsivät itsensä tappion jälkeen – Yhdysvallat murskasi Iranin todella tylyllä tavalla

Yhdysvallat ei jättänyt Tokion olympialaisten miesten koripalloturnauksen ottelussaan Iranille mitään mahdollisuuksia. NBA-tähtisikermä löi punapaitaisen vierasjoukkueen tylysti kanveesiin.

Matti Mattsson paljasti, mitä hänen 3-vuotias tyttärensä sanoi ennen olympiavälierää – tyttären ennustus toteutui

Suomalaisuimari Matti Mattsson on olympiafinalisti ja kahden lapsen isä: "Aikalailla omaa unelmaa, kun tuli olympiafinaali ja on kahden lapsen isä. Ei kai paljon enempää voi vaatia", Mattsson sanoi keskiviikon välierän jälkeen.

Suomalaisampujalla aivan karmivaa epäonnea! Matti Mattsson ui upeasti finaaliin, Mäkelä-Nummelalla vaikea alku – katso tästä yön kohokohdat

Suomalaisittain Tokion olympialaisten keskiviikko alkoi iloisesti ja dramaattisesti. Uimari Matti Mattsson paransi SE-aikaa ja ylsi torstaiseen finaaliin. Jousiampuja Vikström oli yllättää meritoituneen vastustajan, mutta sitten kalusto petti.

Katso Matti Mattssonin hurja veto! Suomalainen ui komeasti olympiafinaaliin uudella Suomen ennätyksellä – "Elän unelmaani"

Mattsson tykitti miesten 200 metrin rintauinnin toisen välierän kolmanneksi ajallaan 2.08,22. Porilainen paransi SE-aikaansa neljällä sadasosalla.

Matti Mattssonin uinnissa on juju, joka siivittää usein mainioon lopputulokseen – asiantuntija varmana: "Hän on aamulla virkeämpi kuin me selostajat"

Matti Mattssonilla on nipistettävissä 200 metrin rintauinnin alkueräajasta jopa puoli sekuntia jo ensimmäisellä sadalla metrillä, arvioi Yle Urheilun asiantuntija Vesa Hanski.

Katso Tokion keskiviikon kisaohjelma ja lähetystiedot

Matti Mattsson tavoittelee varhain keskiviikkona finaalipaikkaa 200 metrin rintauinnin välierissä. Pekingin olympiavoittaja Satu Mäkelä-Nummela pääsee tositoimiin trapissa.

Matti Mattssonilta vakuuttava avaus paraatimatkallaan: tykitti alkuerien kolmanneksi nopeimman ajan – "Juuri tällä tavalla käsikirjoitettu"

Matti Mattsson väläytteli mainiota virettään 200 metrin rintauinnin alkuerissä ja oli koko joukon kolmanneksi nopein. Ari-Pekka Liukkonen putosi puolestaan jatkosta sivumatkallaan 100 metrin vapaauinnissa.

Katso yön ja aamun kohokohdat: Supertähti putosi tenniksessä, olympiahistoriaa triathlonissa – uinnissa 17-vuotias yllättäjä rikkoi huiman putken

Naomi Osaka putosi naisten tenniksen kolmannella kierroksella. Vain reilun 60 000 asukkaan Bermudassa päästiin juhlimaan olympiakultaa. Tokion yön kohokohtiin lukeutui myös uinnissa nähty australialaistähden olympiaennätys ja yllätysvoitto.

Katso Tokion tiistain kisaohjelma ja lähetykset

Rion ainoa suomalaismitalisti Mira Potkonen kohtaa nyrkkeilyn avauskierroksella Ranskan Maiva Hamadouchen. Ari-Pekka Liukkonen ja Matti Mattsson tavoittelevat jatkopaikkaa 100 metrin vapaauinnin ja 200 metrin rintauinnin alkuerissä.

Matti Mattssonilta väkevä avaus olympia-altaassa, vaikka välieräpaikka jäi haaveeksi – kauhoi lähelle Suomen ennätystä

Matti Mattsson aloitti 100 metrin rintauinnin varovasti, mutta tuli toisen altaanmitan kovaa. Välieräpaikkaa ei tullut, mutta vauhti lupaa hyvää suomalaisen päämatkaa ajatellen.

Autoimmuunisairauksien riivaama Matti Mattsson palasi sinnikkäästi huippuvauhtiin: "Uskottelin monta vuotta, että ongelmat johtuivat vain kovasta treenistä"

Porilaisuimari Matti Mattsson on selvittänyt valmentajansa Eetu Karvosen kanssa monta ongelmaa. Nyt, 27-vuotiaana, hän ui uransa parasta vauhtia.

Mattsson ja Ruoste avaavat olympialaisissa – katso lauantain kisaohjelma ja lähetykset

Matti Mattsson kilpailee 100 metrin rintauinnin alkuerissä ja kouluratsastaja Henri Ruoste debytoi olympialaisissa. Tuomas Sammelvuon luotsaama Venäjän lentopallojoukkue kohtaa Argentiinan aamulla.

Merkitse ainakin nämä päivät kalenteriin – tässä ovat suomalaiset mitaliehdokkaat Tokion olympialaisissa

Suomalaisurheilijat lähtevät vaihtelevista lähtökohdista pandemiavuoden olympialaisiin. Kisajoukkueesta löytyy kuitenkin mitalikandidaattejakin. Yle Urheilu esittelee tässä jutussa kahdeksan suomalaista mitaliehdokasta.

Ida Hulkko jatkaa tutussa joukkueessa ISL-uintiliigassa

International Swimming Leaguessa joukkueet kootaan nyt ensimmäistä kertaa varaustilaisuudessa. Liigassa on mukana kymmenen joukkuetta.

Olympiauinteihin matkaavat Teijonsalo ja Mattsson hyvässä vireessä Kuopiossa: "Suomen mestaruus on aina kova suoritus"

Fanny Teijonsalo saalisti perjantain uintifinaaleissa kaksi SM-kultaa Kuopiossa. Matti Mattsson voitti puolestaan torstaina SM-kultaa päämatkallaan 200 metrin rintauinnissa.

Jallow pokkasi kaksi SM-kultaa – olympiaraja jäi kuitenkin saavuttamatta

Mimosa Jallow jäi 100 metrin selkäuinnin olympiarajasta uinnin pitkän radan SM-kilpailujen avausiltana Kuopiossa. Jallow voitti Suomen mestaruuden ajalla 1.00,73, kun Tokion olympiaraja on 1.00,25.

Olympiaurheilijat iloitsivat rokotusmahdollisuudesta – uimari Mattsson raivaa kalenteriinsa tilaa mahdollisten sivuoireiden varalta

Kokeneet olympiaurheilijat Tuuli Petäjä-Sirén ja Matti Mattsson ovat tyytyväisiä Suomen Olympiakomitean päätökseen vastaanottaa KOK:n rokotelahjoituksen. Molemmat olisivat ilman sitä ehtineet saada vain yhden rokotteen ennen olympialaisia.

Ari-Pekka Liukkosen EM-kultaa edelsi vuosien piina – asiantuntija povaa suomalaisuimareille herkullista menestyspottia Tokion olympialaisista

Suomi saavutti kaksi mitalia Budapestin EM-uinneissa. Yle Urheilun asiantuntija Ville Kallisen mukaan Suomella on useampi finaalisauma olympialaisissa. Nappionnistumisella jopa ensimmäinen olympiamitali 25 vuoteen on mahdollinen.

Katso tallenne: Suomen uintinaiset selvittivät tiensä EM-finaaliin

Budapestien EM-uintien päätöspäivä alkoi suomalaisittain mainiosti, kun Suomen naisten sekauintijoukkue selvitti tiensä illalla uitavaan finaaliin.

Katso tallenne: Suomalaiset kauhoivat EM-finaaleihin

Uinnin EM-kisoissa nähtiin lauantai-iltana useita suomalaisia. Ari-Pekka Liukkonen, Ida Hulkko ja Veera Kivirinta selvittivät tiensä loppukilpailuihin.

Katso tallenne: Hulkko alkuerien kolmas, Liukkonen kuudes EM-uinneissa

Ida Hulkko ja Ari-Pekka Liukkonen etenivät vakuuttavasti välieriin Budapestin EM-kisoissa. Myös Veera Kivirinta jatkaa välieriin.

Fanny Teijonsalo ui uudella ennätyksellään EM-välieriin – "Lopussa löytyi sopivasti kiukkua"

Fanny Teijonsalo oli mainiossa vireessä 100 metrin vapaauinnin alkuerissä Budapestin EM-kilpailuissa. Teijonsalo ui erävoittoon, uuden ennätyksensä ja välieriin. EM-kisoja voi seurata Ylen kanavilla suorina lähetyksinä sunnuntaihin asti.

Syvistä vesistä takaisin huipulle – EM-altaassa neljänneksi taistellut Matti Mattsson ei antanut periksi vaikeina aikoina: "Järkevämpi olisi lopettanut"

Suomen ennätystään parantanut Matti Mattsson on noussut takaisin uinnin huipulle. Mattssonin pitkän radan EM-kisat Unkarissa sujuivat mainiosti. Hän jäi niukasti mitalien ulkopuolelle oltuaan 200 metrin rintauinnin finaalissa neljäs.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle