Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mika Kaurismäen elokuva Mestari Cheng on Kiinan mielestä täydellinen – suomalaiset elokuvantekijät kiinnostuivat Kiinasta sensuurista huolimatta

Vähän seksiä ja väkivaltaa voi olla, mutta emme arvostele Kiinan ideologiaa, sanoo Mika Kaurismäen elokuvan kiinalainen tuottaja.

Miljoonayleisön kerännyt Muumilaakso jatkuu toisella tuotantokaudella!

Toinen kausi nähdään Ylellä jo maaliskuussa 2020!

Aleksis Salusjärven kolumni: Raha ei turmellut muumeja eikä Muumilaakson henkeä

Muumilaaksoon kaadettiin rahaa saman verran kuin Suomen valtio jakaa tukea koko elokuvataiteelle vuodessa. Silti Muumilaakson henkeä ei pilattu, kirjoittaa kulttuuritoimittaja Aleksis Salusjärvi.

Miksi, oi miksi – Lähes kaikki, mitä haluat tietää uudesta Muumilaakso-animaatiosta

Animaatiosarjan tekijät vastaavat polttaviin kysymyksiin!

Testaa, tiedätkö kaiken muumeista – Miksi hattivatteja pelätään?

Ovatko tietosi Hemulin tasolla, vai oletko viisas kuin Muumipappa?

Todellisuus ei tarjoaisi irtopisteitä Muumipapalle

Kuinka isyyttä kuvataan suomalaisissa kirjoissa?

Muumit talvehtivat matkalla Tampere-taloon – pitkä vaellus päättyy väljempiin tiloihin

Viikonloppuna on viimeinen tilaisuus pitkään aikaan nähdä muumit Tampereella. Ennen muuttoa tanssitaan ja lauletaan. Muumien tilalle tulee nykytaidetta.

Perjantai-dokkari: Yksinäisten miesten kylä

Kun viinapiru asettuu taloksi, ei kyläily ole aina lämmin ja lyhyt. Hipposkylässä asuvat Jyrki, Hannu ja Otto kertovat, miten viina vie miehen.

"Lapset ovat uteliaita museovieraita" – Tässä näyttelyssä kaikkea saa tutkia

Museossa lapsen mielenkiinto herää erilaisista asioista kuin aikuisen. Tarina voidaan kertoa esimerkiksi kirjoista tai elokuvista tuttujen hahmojen kautta. Salaperäisyyttäkin täytyy olla – jotain kiehtovaa, joka herättää tutkimuksen innon.

Muumipappa olisi oikeasti halunnut olla Pikku Myy

Muumihahmot ovat jälleen saaneet tuoreet äänet uudessa animaatioelokuvassa Muumit Rivieralla. Aamu-tv:n Tähtihetkessä vierailivat äänensä muumeille lainaavat Carl-Kristian Rundman ja Mats Långbacka.

Sean Ricks: Kyllä, sinunkin kullanmurusi on tuhmeliini

Vanhemman silmissä oma lapsi on aina oikeassa ja muut väärässä. Toiset ovat tuhmia, mutta ei oma Jani-Petteri tai Alma. Sama harhaluulo vaivaa italialaisvanhempia, kirjoittaa ympäri Eurooppaa reilaava Sean Ricks.

Poliisin takavarikoimia Muumipappoja ja Pikku-Myitä ei ollutkaan varastettu

Poliisi on joutunut palauttamaan varastetuiksi olettamansa Muumi-tuotteet takaisin omistajilleen. Muumipappa- ja Pikku-Myy aiheisia koristeita ei kukaan ilmoittanut varastetuiksi eikä niitä kaivannut kukaan.

Saaristoyrittäminen voi olla takkuinen taival

Söderskärin majakka viettää tänä vuonna 150-juhlaansa. Majakkayrittäminen saarella ei kuitenkaan ole ollut pelkkää päivänpaistetta; matkailun ja luonnonsuojelun yhdistäminen on pahimmillaan ollut byrokraattista painajaista. Nyt tilanne on muuttumassa, sillä Metsähallitus haluaa edistää luontomatkailua.

Lumiveistoskilpailu tuotti mustia hevosia ja vihaisia lintuja

Päivärannan asukasyhdistys järjesti viikonloppuna avoimen lumenveistokilpailun Päivärannan Citymarketin pysäköintialueella. 16 veistoksen joukossa on niin koululaisten, poliitikkojen kuin muidenkin kansalaisten teoksia.

Punkaharju nappasi ensimmäisen välieräpaikan

Enonkosken ja Punkaharjun koulut kamppailivat Tiiä häntä -visan ensimmäisestä lohkovoitosta 15.2. Enonkosken koululla.

Muumipappa lähtee Kiinaan

Muumipappa ja meri -näytelmä ja Spin-musikaali esitetään ensi keväänä kiinaksi kahdessa teatterissa Shanghaissa. Svenska Teaternin markkinointijohtaja Thomas Forsströmin mukaan tavoitteena on kehitellä kiinalaisten teattereiden kanssa pitkäkestoisia yhteistyöhankkeita