Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Komisario Susikoski (Ismo Kallio) esittelee todistuskappaletta oikeuden puheenjohtajalle (Aarne Välimäki) elokuvassa Kolmas laukaus (1959)

Komisario Susikoski oli Ismo Kallion ensimmäinen elokuvarooli

Kino Suomi esittää kaksi filmiä näyttelijän muistoksi.

Tauno Palo ja Eeva-Kaarina Volanen, taustalla kuunsilta järvellä.

Yleisön toiveista, arkiston aarteista – radiodraamatoiveita ystävänpäivään

Toivekuunnelmissa selvitetään rikoksia ja ihmissuhteita.

Eero Leväluoma ja teknikko Fröjdman Yleisradion studiossa vuonna 1949.

Eero Leväluomalla oli harvinainen kyky muuttaa kuva ääneksi

Ohjaaja tunnetaan Suomi-filmeistä ja dekkarikuunnelmista.

Ismo Kallio ja Anita Sohlberg Yrjö Nortan elokuvassa Kolmas laukaus (1959).

16.4. Kino Suomi: Kolmas laukaus

Harvinainen komisario Susikoski elokuva.

Kellarin palo hääti asukkaat kodeistaan Ivalossa

Inarin Ivalossa syttyi perjantain vastaisena yönä tulipalo pienen asuinkerrostalon kellarissa. Kolmen huoneiston kiinteistö on entinen Koppelon koulun opettajienasuntola.

Kauko Röyhkä ja Mauri Sariola torailevat Väärän kuninkaan päivä -ohjelmassa 1983.

Mauri Sariolan pyynnöstä huolimatta: 500 kg lihaa

Sovituksia Antti Archreniuksen ja Uuno Kailaksen runoista.

Nainen Hattula-kyltin vieressä laiturilla

Murhia, maailmanennätys ja hattulalaista kirjallisuutta

Hattula ja hattulalaiset tarjoavat kesäkuun nimikkopäivillään parasta, mitä Hattulasta löytyy, lupaa kunnan kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Heli Roisko. Uutta ja perinteistä yhdistelevä Hattula Päivät tarjoavat mm. kulttuuria ja liikuntaa.

Dynamo-ravintola Turussa

Dynamo-klubi ja Lahnajärven seisake olisivat säilyttämisen arvoisia

YLE Teema esittää ensi vuonna ohjelmasarjan, johon on saanut ehdottaa suojelemisen arvoisia kohteita. Varsinais-Suomesta Suojele minua -ohjelmaan ovat päässeet Lahnajärven huoltoasemakokonaisuus ja Turun keskustassa sijaitseva Dynamo-ravintola.

Raimo Siren

Murhareitti houkuttelee turisteja

Rikosbussi houkuttelee tutustumaan hämäläisiin rikospaikkoihin. Maailmalla suosittu rikosturismi on herättänyt suurta kiinnostusta Hattulassa. Rikosbussi kiertää raadollisilla murhapaikoilla. Myös hupaisia poliisin sattumuksia on luvassa.

Poika kirjoittaa

Hattula sulkee Mauri Sariolan ja Pelkolan koulut

Hattulan kunnanvaltuusto päätti keskiviikkona sulkea Mauri Sariolan ja Pelkolan koulut. Koulut lakkautetaan vuoden kuluttua kesällä.

Koulutarvikkeita pulpetilla

Suuret puolueet erimielisiä koululakkautuksista Hattulassa

Koulujen lakkauttaminen on aiheuttamassa poliittisen kiistan Hattulassa. Suurimmat valtuustopuolueet kokoomus (13 valtuutettua) ja sosiaalidemokraatit (10 valtuutettua) ovat eri mieltä kunnan kouluverkkoasiassa.

Nainen puukoulun pihamaalla

Länsi-Hattulassa ei hevin luovuta koulukeskusideasta

Länsi-Hattulassa ollaan tyytymättömiä kunnan aikeisiin lopettaa kaksi koulua, kevytsaneerata kolmas ja jättää uusi koulukeskus rakentamatta länsipuolelle Hattulaa. Alueen yhdistysaktiivit ovat kiukkuisia, mutta eivät heti julista sotaakaan.

koulutarvikkeita pulpetilla

Kaksi koulua lakkautusuhan alla

Hatulassa kouluverkon järjestelyt etenevät kuin juna. Maanantaina kokoontunut kunnanhallitus teki koulujen lakkautuspäätöksiä, jotka etenevät seuraavaksi valtuustoon.

Lippalakkeja naulakossa

Hattula pistämässä parin koulun ovet säppiin

Hattulan kunta aikoo lakkauttaa Mauri Sariolan ja Pelkolan koulut ensi vuonna. Kunnan johtoryhmä on valmistellut kolmea vaihtoehtoa Hattulan kouluverkon uudistamiseksi.

Lapsi piirtämässä

Kosken pikkuväen ryhmis kunnan hoidettavaksi

Hattulan kunta aikoo ottaa hoitaakseen Kosken kylän varhaiskasvatuspalvelut. Uudet järjestelyt on tarkoitus ottaa käyttöön elokuusta lähtien.

Pienten koulujen niputus otti askeleen Hattulassa

Hattulan suunnitelma keskittää pienten alakoulujen opetus Lehijärvelle etenee. Kunta aikoo laittaa vireille Lehijärven-Armijärven alueen osayleiskaavan tarkistuksen

koululainen värittää kuvaa

Hattula suunnittelee pikkukoulujen yhdistämistä

Hattulan kunta on keskittämässä pienten alakoulujen opetusta Hattulan Lehijärvelle. Kunta hakee koulutukseen rakenteellisia säästöjä ja on tullut siihen tulokseen, että Lehijärvelle kannattaa tehdä uusi alakoulu.

Rikos kannattaa romaaneissa

Suomalaista rikoskirjallisuutta on ollut sata vuotta. Lajityypin vanhetessa myös kirjojen sivumäärä on kasvanut. Dekkarit porskuttavat myös myyntitilastoissa. Kotimaisen rikoskirjallisuuden näyttely esillä Sysmässä elokuun loppuun saakka.

Omakustannekirjailija myöntää plagioineensa Mauri Sariolaa

Nokialainen omakustannekirjailija myöntää kopioineensa Mauri Sariolan teoksia useammissa kirjoissaan. Kirjailija Reijo Lyijynen on julkaissut kaikkiaan seitsemän teosta. Hän kertoo kopioiden keskittyvän alkupään tuotantoonsa.

Hattulan eteläosien kaava vireille

Lähes 19 neliökilometrin alueeseen sisältyy alueita Kosken, Hyrvälän, Kouvalan ja Kivijoen kylistä. Kylien laajentumisalueille voidaan sijoittaa noin 50 uutta rakennuspaikkaa.

Sariola kiistää kirjailija-avustuspetokset, Sarkola myöntää osan

Helsingin käräjäoikeus ryhtyi keskiviikkona käsittelemään Tuula Sariolan ja Ritva Sarkolan valekirjailijajuttua. Syytteen mukaan apurahoja on haettu ja nostettu väärin perustein. Tapausta käsitellään törkeänä avustuspetoksena.

Hypnotisoija Olliver Hawk juo vesilasista ja irvistää, Aare Elo ja "Kreivi" Lindgren seuraavat temppua.

Olliver Hawk muuttaa veden viinaksi

Ärhäkän hypnotisoijan haastattelu on Jatkoajan hauskimpia.

Sariolan dekkareiden haamukirjoittaja halusi helpottaa ystävänsä rahahuolia

Tuula Sariola myöntää, että Ritva Sarkola on kirjoittanut Sariolan nimellä julkaistut romaanit. Huijauksen taustalla olivat Sariolan suuret velat, joiden takia Sarkola halusi auttaa ystäväänsä. Haamukirjoittajan yllättävä paljastuminen on hyvin harvinaista kaunokirjallisuudessa.

Tuula Sariola kiistää rikosromaaniensa haamukirjoittajan

Kustannusalalla on tullut julki harvinainen kiista haamukirjoittajasta. Kaleva-lehden mukaan kirjailija Mauri Sariolan leski Tuula Sariola ei ole kirjoittanut nimellään julkaistuja rikosromaaneja itse.