Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pekka Runilan rekan nupista avautuu näkymä riivattuun Eurooppaan, ja näkymä on outo: Autobahnitkin ovat puolityhjiä – "Tällaista en ole aiemmin nähnyt"

Euroopan moottoriteillä on nyt tilaa ja rajat vetävät liukkaasti, mutta kuljetettava tavara vähenee päivä päivältä.

"Kohta purskahdan itkuun" – Koko ikänsä Finnjetillä työskennellyt Anne Koskela koki jättilaivan ensimmäisen ja viimeisen risteilyn

Lappeenrantalaisen Anne Koskelan työura Finnjetillä alkoi neitsytristeilystä 13.5.1977. Aikansa suurimmasta ja nopeimasta risteilyaluksesta tuli hänen toinen kotinsa.

Joulukuu vei turvapaikanhakijat länsirajalta ja toi itärajalle

Ruotsin rajatarkastusten myötä Suomeen tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä väheni tuntuvasti.

Interior Ministry: Undocumented asylum seekers face ’extremely difficult’ journey to Finland

Asylum seekers now can’t travel to Finland from Germany without proper documentation, after Finnlines stepped up checks on its route from Travemünde in Germany to Helsinki. The Interior Ministry now claims it’s ‘extremely difficult’ for undocumented asylum seekers to get to Finland.

Sisäministeriö: Paperittoman turvapaikanhakijan "äärimmäisen vaikeaa" päästä Suomeen

Turvapaikanhakijoiden kulku laivayhtiö Finnlinesin reitillä Travemündestä Suomeen loppui joulun pyhinä kuin seinään. Laivayhtiö vaatii sisäministeriön ohjeistamana kaikilta matkustajilta passin lisäksi myös muut matkustusasiakirjat, kuten viisumin tai oleskeluluvan. Paperittoman on nyt liki mahdoton päästä Suomeen.

Paper: Visa requirement closes Germany-Finland route for asylum seekers

The Helsinki Swedish-language daily Hufvudstadsbladet reported on Saturday that the ship operator Finnlines has started requiring passengers boarding its vessels in Travemünde, Germany to present either a valid passport or a photo ID card, as well as a visa, residence permit or other equivalent document.

HBL: Viisumivaatimus pysäytti turvapaikanhakijoiden reitin Saksasta Suomeen

Hufvudstadsbladet-lehden mukaan Finnlines-varustamo on ryhtynyt vaatimaan Travemündessä laivaan astuvilta turvapaikanhakijoilta voimassaolevaa viisumia.

Pohjoista reittiä tulleiden turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut lokakuusta lähtien

Ruotsin käyttöönottamien rajatarkastusten vuoksi turvapaikanhakijat ovat ottaneet käyttöön muita reittejä. Esimerkiksi Saksan Travemündesta Helsinkiin tuli marraskuussa päivittäin 25–30 henkilöä.

Kaksi ihmistä loukkaantui tulipalossa Finnlinesin lautalla

Silminnäkijän mukaan laivan kannella tilanne oli muuttua käsirysyksi, koska miehistö ei aluksi suostunut jakamaan pelastusliivejä matkustajille.

Vähäväkisyys ja rauha kiehtovat saksalaispariskuntaa – "Suomessa ihmisistä ollaan kiinnostuneita"

Suomalaisia on niin vähän ja harvassa, että täällä ihminen muistetaan ja vastaanotto on lämmin. Siinä syitä, miksi saksalaiset Sabine ja Hermann tulevat Suomeen vuosi toisensa jälkeen. Suurin elämys on keskiyön aurinko.

RIA Novosti: Suomesta saapunut Yön susien jäsen pidätettiin Saksassa ja karkotettiin maasta

Venäläisen uutistoimisto RIA Novostin mukaan venäläisen Yön sudet –moottoripyöräkerhon jäsen on pidätetty Saksassa ja karkotettu Schengen-alueelta.

Ylilääkäri: Syöpäsairaan koko perhe tarvitsee tukea

Helsingin yliopistossa työskentelevä professori Hannu Sariola on pidetty ja värikäs luennoitsija. Myös patologina työskentelevä Sariola haluaa romuttaa vanhentuneita asenteita syöpää kohtaan. Hänen mukaansa yleisimpien syöpien ennuste on tänä päivänä erittäin hyvä.

Suomalaisnainen kävelee Hattulasta Espanjaan

Mirja Kärnä aikoo löytää puoli vuotta kestävältä polultaan onnen.

Matkatoimistoissa tauoton puhelinrumba

Matkatoimistoissa puhelimet ovat soineet torstaista lähtien lähes tauotta. Ihmiset etsivät korvaavia kyytejä ja haluavat kotiin maailmalta.

Helsingin satamassa tungosta

Helsingin sataman kautta kulki viime vuonna ennätysmäärä matkustajia. Yhdeksän miljoonaa ihmistä astui Helsingissä sisään tai ulos laivasta.

Helsingin satama havittelee lisäää risteilijöitä

Tänä vuonna Helsingissä on vieraillut reilut 260 risteilyalusta, mutta Helsingin satama voisi ottaa enemmänkin aluksia vastaan.

Rikostarinoita Suomesta: Pingviinit Pohjolassa

Pohjolan suurin LSD-takavarikko 1994 Espoossa.

Finnjet romuksi laivojen hautausmaalla Intiassa (katso video)

Finnjet kulki Helsingin ja Travemünden väliä 1970-luvulla. Autolautta oli valmistuessaan maailman suurin ja nopein. Aluksen monivaiheinen taival on päättynyt intialaiselle laivaromuttamolle.

Saksassa kolaroinut Finnlady paluumatkalle Suomeen

Saksan Travemündessä satamalaituriin törmännyt Finnlinesin Finnlady-alus on päässyt lähtemään takaisin Suomeen.

Finnlinesin laiva päin satamalaituria Travemündessa

Linjaliikennevarustamo Finnlinesin alus on törmännyt satamalaituriin Saksassa. Törmäys sattui perjantai-iltana satamakaupunki Travemündessä.

Suomen ja Saksan laivaliikennettä sotkenut lakko ohi

Suomen ja Saksan välistä laivaliikennettä sotkenut satamatyöntekijöiden lakko on päättynyt tiistaina aamulla kello seitsemän. Lakossa olivat Travemünden ja Lyypekin satamatyöntekijät.

Lakko sotkenut Saksan ja Suomen välistä laivaliikennettä

Satamatyöntekijöiden lakko Travemündessä ja Lyypekissä on sekoittanut Suomen ja Saksan välistä laivaliikennettä.

Junalauttaliikenteen lakko päättyi

Suomen ja Saksan välisen junalauttaliikenteen pysäyttänyt lakko on päättynyt. Turussa seisoneen aluksen miehistö ja päällystö on vaihdettu, ja alus on siirretty Suomen lipun alle.