Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Oikeudenistunto, jossa vasemmalla istumassa mies ja takana päydän takana mies ja nainen.

Syyttäjä ei valita Kalajoen metsäpalotuomiosta

Syyttäjä ei aio valittaa viime vuonna Kalajoella tapahtuneesta metsäpalosta annetusta tuomiosta. Syytetty on jo aiemmin ilmoittanut valittavansa käräoikeuden tuomiosta.

Metsäpalon jälkiä

Kalajoen metsäpalon savupilvessä voi olla kultainen reunus – alueen metsiin suunnitellaan tutkimus-, taide- ja retkeilykohteita

Kalajoen Raution alueen maastopalokohteessa on jo tehty ensimmäisiä tutkimuksia, ja iso osa alueesta on suojeltu. Suomen oloihin poikkeuksellinen metsäpalo kiinnostaa myös laajemmin.

työmaa

Mutkalammin tuulivoima-alueen kaikki 69 voimalaa on pystyssä – kesän tuuliolosuhteet suosivat asennustöitä

Voimaloiden käyttöönoton parissa työskentelee Kalajoen ja Kannuksen alueella vielä 60-70 työntekijää. Testaus- ja käyttöönottovaihe on tarkoitus saada valmiiksi loppuvuoden aikana.

Oikeudenistunto, jossa vasemmalla istumassa mies ja takana päydän takana mies ja nainen.

Kalajoen metsäpalotuomiosta valitetaan hovioikeuteen

Kalajoella viime vuoden kesällä tapahtuneesta metsäpalosta tuomittu aikoo valittaa saamastaan tuomiosta hovioikeuteen.

jalkapallo pelikentällä

Valtion avustusta liikuntapaikkojen rakentamiseen sai seitsemän kuntaa Pohjois-Pohjanmaalta

Suurimman summan, 148 000 euroa, sai tänä vuonna sai Pyhäjoen kunta Nivan lähiliikuntapaikkan rakentamiseen koulukampuksen ympärille. Lisäksi jaettiin luonnon virkistyskäyttöä tukevia avustuksia.

13-vuotias Mikael Pahkala kerää mustikkasangon täyteen jopa puolessa tunnissa.

Mikael Pahkala, 13, kerää ämpärin mustikkaa puolessa tunnissa ja menee metsään mielellään

Kuuntele jutusta, kun Mikael Pahkala kertoo poimintatyöstään.

Kerrossängyssä lasten unileluja.

Kunnille korvataan ukrainalaisten pakolaisten majoitusta: korvausta saa Kainuussa nyt 4 ja Pohjois-Pohjanmaalla 11 kuntaa

Kunnat ovat voineet saada maahanmuuttovirastolta korvausta myös esimerkiksi pakolaisten tulkkipalveluista ja sosiaali- ja terveydenhuollon palveluista. Malli tuli voimaan toukokuussa.

Lapsi ui uimarenkaan kanssa vesiliukumäen edessä.

Hellepäivä synnytti Kalajoen vesipuisto JukuParkiin yhden päivän yleisöryntäyksen – portteja jouduttiin pitämään ajoittain kiinni

Suuri määrä lomalaisia päätti viettää torstain hellepäivän Kalajoella vesipuistossa. Valtava suosio yllätti ja aiheutti ruuhkaa JukuParkissa.

Helsingin keskuspelastusasemalla työskenneltiin marraskuussa 2021.

Nelihenkisen perheen veneen moottoriin iski vika ulkomerellä Kalajoen edustalla – pelastuslaitos hinasi takaisin satamaan

Perhe oli ehtinyt veneillä jo noin kymmenen kilometrin päähän rannikolta, kun veneen kone sammui.

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen kaksi tutkijaa seisovat vedessä Perämeren rannalla kartoittamassa uhanalaisia vesikasveja. Heillä on mukana sup-laudat ja vesikiikarit.

Tutkijat suppailevat ja tiiraavat vesikiikareilla Perämeren rannikolla heinä–elokuun aikana

Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen koordinoimat kartoitukset tähtäävät muun muassa uhanalaisten lajien löytämiseen. Parhaillaan tutkijoita on rannikolla Raahessa ja Iissä.

Rakenteilla oleva tuulimylly Kalajoen Juurakossa.

Energiayhtiö Helen ostaa kaksi rakenteilla olevaa tuulipuistoa Kalajoelta ja Oulaisista

VSB Group myy Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevat Juurakon ja Karahkan tuulipuistot kotimaiselle energiayhtiö Helenille.

Yhtä ihmistä epäillään Kalajoen maastopalon sytyttäjäksi. Hän vastaa syytteisiin Oulun käräjäoikeudessa Ylivieskassa.lajoen

Kalajoen metsäpalosta sakkoihin tuomittu sekä hänen työnantajansa aikovat valittaa tuomiosta

Mies ja hänen työnantajansa tuomittiin yhteensä noin 17 000 euron sakkoihin.

Huoneen lattialla juuri saapuneiden pakolaisten kasseja Salmirannan vastaanottokeskuksen asuinhuoneessa. Lattialla on kaksi mattoa ja muutamat patjat nojaavat seinään.

Kokkolan vastaanottokeskus on majoittanut yli 200 Ukrainasta paennutta – petipaikkoja löytyy lisää tarvittaessa

Kokkolan vastaanottokeskus tarjoaa vastaanottopalveluita usean keski- ja pohjoispohjalaisen kunnan alueella asuville Ukrainan sotaa paenneille ihmisille.

Kalajoen maastopalossa vaadittiin tuomiota yleisvaaran aiheuttamisesta

Käräjäoikeus tuomitsi Kalajoen maastopalosta syytetyn sakkorangaistukseen yleisvaaran tuottamuksesta

Syyttäjä vaati miehelle 60 päivän ehdollista vankeutta tai tuntuvia sakkoja yleisvaaran tuottamisesta tai vaihtoehtoisesti varomattomasta tulenkäsittelystä. Syytetty on kaiken aikaa kiistänyt aiheuttaneensa palon.

Talon ulko-ovi, jossa teksti B! ja sen alapuolella Käräjäoikeus istuntosali.

Oulun käräjäoikeus antaa tänään ratkaisunsa Kalajoen viimekesäiseen metsäpaloon liittyen – syytetty ja hänen työnantajansa kiistävät huolimattomuuden

Yhtä ihmistä on syytetty yleisvaaran tuottamuksesta tai vaihtoehtoisesti varomattomasta tulen käsittelystä. Palo sai syyttäjän mukaan alkunsa tupakoinnista.

Minkki häkissä.

Kalajokisille turkistarhoille maksetuista koronatuista on tehty kantelu eduskunnan oikeusasiamiehelle

Kantelun tehneen Animalian mukaan kyseiset turkistarhat eivät täyttäneet tuensaajan ehtoja.

Poliisiauto Imatran poliisiaseman pihalla.

Kalajoen rattijuopumuksista tiedottaminen ei mennyt poliisilla ihan putkeen: Puhallutukset jouduttiin keskeyttämään hetkeksi suuren määrän takia

Kalajoella tuli esiin sunnuntaina kaikkiaan kahdeksan rattijuopumusepäilyä. Oulun poliisilaitos kertoi asiasta Facebook-sivuillaan.

Henkilö rannalla Yyterissä.

Kalajoen valtuusto: Kylpylä SaniFani remontoidaan verorahoilla

Valtuusto myönsi kunnostustöihin 350 000 euroa. Samaan aikaan Kalajoki myy Hiekkasärkiltä tiloja yli puolella miljoonalla eurolla hotelliketjulle.

Hiiltynyttä metsänpohjaa metsäpalon jäljiltä.

Kalajoen metsäpaloalueesta suojeltiin puolet harvinaistuvien hyönteisten elinympäristöksi – asiantuntija: "Tälle alueelle luontoarvot tulivat palon myötä"

Osa palosta hyötyvistä hyönteisistä haistaa savun jo kaukaa ja lentää paikalle saman tien. Hyönteiset houkuttelevat perässään linnut. Suojelun tavoite onkin varmistaa alueen luonnon monimuotoisuus.

Merivartioston luutnantti Santeri Laitanen suorittamassa valvontaa

Juhannuksena ei vältytty onnettomuuksilta: Kalajoesta löytyi hukkunut veneilijä

Poliisilla ja merivartiostolla oli perinteisen kiireinen keskikesän juhla. Kalajoella veneilijä katosi ja löytyi myöhemmin hukkuneena.

Kalajoen hiekkasärkkien dyynirannoilla kiertävä esteetön ulkoilureitti.

Kalajoen juhannusjuhlinta työllisti poliisia – paikkakunnalla myös hukkumisonnettomuus

Veneilijä löydettiin hukkuneena Kalajoesta juhannuspäivänä etsintöjen jälkeen.

Marika Miettinen Nummirockissa 2022.

Kesäfestareilla mietitään nyt, miten ihmiset saataisiin mökeiltä ja pienistä juhlista mukaan tapahtumiin – "Häät ovat näkymätön kilpailija"

Kesätapahtumat joutuvat kilpailemaan ihmisten muuttuneiden vapaa-ajan viettotapojen kanssa. Koronavuosina mökkeilystä innostuneet pitäisi saada liikkeelle, tietävät pohjalaiset toimijat.

Radiojuontaja puhuu headset-mikrofoniin.

Kalajoella soi yksi Suomen pienimmistä kesäradioista: lähetys tehdään liikuteltavasta saunavaunusta ja biisejä voi toivoa vaikka sen ohi kävellessään

Suomessa perustetaan kesäksi paljon lyhytaikaisia radioita. Lyhimmät luvat ovat vain vuorokauden mittaisia, osa kanavista soi koko kesän.

Kylpylähotelli Sani

Suljetun Meriluontokeskuksen tilat saavat uuden elämän – Santa's Hotels laajentaa Kalajoella

Yli puolen miljoonan euron kaupassa Meriluontokeskus ja Aaltosali siirtyvät hotelliketjun omistukseen. Tulevina vuosina Hiekkasärkille kohoaa uusi kylpylä ja viihteen keskus.

Tuulivoimapuisto Iissä.

Pohjois-Pohjanmaalla valmistellaan mahdollisuuksia tuulivoiman lisärakentamiselle

Pohjois-Pohjanmaalle valmistellaan lisää uutta tuulivoimaa. Maakuntaliitto valmistelee siihen liittyvää vaihekaavaa.

Päiväkodin naulakko, jossa on kuravaatteita ja saappaita.

Kalajoen varhaiskasvatuksen tilaongelmiin löydetty ratkaisu –kaupunkiin rakennetaan kaksi uutta päiväkotia

Kaupunginhallituksen esityksen mukaan uudet päiväkodit sijoitetaan Pohjankylän koulun sekä Raumankarin koulun tonteille.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Kolme henkilöä jäi puristuksiin henkilöautoon Kalajoen Himangalla – törmäys nosturin kanssa sattui maanantai-iltana Kasitiellä

Pelastuslaitos irrotti jumiin jääneet henkilöt autosta, heidät toimitettiin sairaalaan. Nosturin kuljettaja ei loukkaantunut onnettomuudessa

Läheltä

Raskasajoneuvo törmäsi henkilöautoon Himangalla – kolme henkilöä jäi puristuksiin auton sisään

Kalajoen Himangalla sattui maanantaina iltapäivällä liikenneonnettomuus, jossa osallisena ovat olleet raskas ajoneuvo ja henkilöauto.

Kalajoen beachfutis-turnauksen osallistujat Satu Lindberg Tenaladyistä Siuntiosta ja Karoliina Hievanen Turun Taistelu-uimareista seisovat Kalajoen Hiekkasärkillä.

Kalajoen beachfutis-turnauksessa pelaa yli 120 joukkuetta – tapahtuma alkaa tänään

Tänä vuonna palataan pahimpia koronapandemiavuosia edeltäviin osallistujamääriin. SM-mitaleita jaetaan turnauksessa vain miesten sarjassa, sillä naisten joukkueita ei saatu riittävästi kilpasarjaan.

Yhtä ihmistä epäillään Kalajoen maastopalon sytyttäjäksi. Hän vastaa syytteisiin Oulun käräjäoikeudessa Ylivieskassa.lajoen

Kalajoen suuresta metsäpalosta vaaditaan ehdollista vankeutta tai tuntuvia sakkoja – syttymissyyksi epäillään tupakantumppia ja huolimattomuutta

Yksityishenkilöä epäillään Kalajoen Raution kylässä viime vuonna tapahtuneen suuren metsäpalon aiheuttajaksi. Syytetty on tutkinnan aikana kiistänyt aiheuttaneensa palon. Tuomio annetaan heinäkuun alussa.

Palomiehet kurkistavat muonitusvaunun ikkunasta.

Kalajoen suuresta maastopalosta roihahti idea – Kaarlelan VPK muonittaa nyt maastossa tyylikkäästi ja turvallisesti

Pelastajien maastoruokailu muuttuu tehokkaammaksi ja turvallisemmaksi Keski-Pohjanmaalla. Muonahuoltoperävaunussa voi valmistaa 200 annosta tunnissa.

Syysvehnää kalajokisella pellolla

Syysvehnää käännetään Etelä-Suomessa takaisin peltoon, sillä sato epäonnistui täysin

Pahimpia tuhoalueita ovat Varsinais-Suomi, Uusimaa ja Satakunta sekä osin länsirannikko. Epäonnistunutta syysvehnää korvataan nyt kevätvehnällä ja sen sadon toivotaan onnistuvan.

Haukiputaan kirkon maalaus Viimeinen tuomio.

Tiekirkot toivottavat taas kulkijat hetken pysähdykseen Pohjois-Pohjanmaalla

Kesäiset tiekirkot avautuvat jälleen matkailijoille kolmen kuukauden ajan. Osa tiekirkoista on auki ympäri vuoden.

Purkujätekasoja.

Ilmastotyö ja kierrätys saivat valtion tukea Oulussa ja Kalajoella

Ympäristöministeriö tukee Oulun ja Kalajoen ilmasto- ja kiertotaloushankkeita.

Ylen amiskoneen pääkuva

Pohjois-Pohjanmaalla valmistui tuhansia uusia ammattilaisia – ammattiin valmistuneiden nimet löytyvät nyt Ylen amiskoneesta

Pohjois-Pohjanmaalla valmistui tänä keväänä ammatillisesta koulutuksesta yli 3 000 uutta ammattilaista.

Palanutta metsää.

Kalajoen Rautioon rakentuu laaja luontoreitti lähivuosina

Reitistö sijoittuu Kalajoen metsäpaloalueen lähimaastoon.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Ylivieskan ympäristöpalkinto jäteyhtiö Vestialle

Palkinnon perustelujen mukaan yhtiön avulla vanhasta kaatopaikasta on tullut monipuolinen palvelukeskus.

Tuulivoimaloita maastossa.

Valmistuessaan Suomen suurimmassa Mutkalammin puistossa alkaa sähköntuotanto – ensimmäinen tuulimylly käynnistyi

Keski- ja Pohjois-Pohjanmaalle Kannukseen, Kokkolaan ja Kalajoelle rakenteilla olevan Mutkalammin tuulipuiston ensimmäinen tuulivoimala on käynnistetty.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Pohjois-Pohjanmaan vuoden kylää etsitään toukokuun loppuun asti – voittaja pääsee edustamaan valtakunnalliseen kilpailuun

Valinnassa painotetaan muun muassa kylän elinvoimaisuutta, palveluita, kestävää kehitystä ja turvallisuutta.

Iso jäänmurtaja-alus.

Maalla lähes hellelukemia, mutta Perämerellä edelleen jäätä

Perämerellä on isoja jääkenttiä, jotka ajelehtivat tuulen mukana. Rannikolta kiintojää on jo sulanut.

Pelastuslaitos Oulu-Koillismaan paloauto hälytysvalo päällä

Maastopaloja sammutettiin viikonloppuna: Oulun Kaakkurissa palo koulun pihalla – etelämpänä työkoneisiin liittyvät palot levisivät maastoon

Ruohikkopalovaroitus on tälläkin hetkellä voimassa Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa, Koillismaata varoitus ei maanantaina koske.

Palomies sammuttaa vesisuihkulla metsää.

Risujenpoltosta syntyy nyt vaarallista jälkeä – kymmenet palokunnat maastopalojen kimpussa eri puolilla Suomea

Vaikka Ilmatieteen laitos on varoittanut maasto- ja metsäpalon vaarasta, ovat palokunnat tänään lauantaina olleet sammuttamassa lukuisia maastopaloja.

Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta

Kalajoella syttyi tulipalo Jyskin tiloissa - palo saatiin hallintaan viime tingassa

Henkilökunnan ripeän hälytyksen ansiosta tuli ei päässyt leviämään itse kauppaan.

Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskari seisoo tuulivoimapuiston reunassa

Kalajoki ja Nivala alueen yrittäjäystävällisimmät kaupungit

Keski-Pohjanmaan kuntien yrittäjäystävällisyys koettiin viidenneksi parhaaksi kuntabarometrissa.

Juha Pylväs puhuu.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Juha Pylväs ei asetu ehdolle seuraavissa eduskuntavaaleissa perhesyiden vuoksi

Oulun vaalipiirin ylivieskalainen kansanedustaja Juha Pylväs kertoo, että päätöksen taustalla on perhepiirissä muutama kuukausi sitten todettu vakava sairastuminen. Pylväs on toisen kauden kansanedustaja.

Kolme tuulimyllyä avarassa maisemassa.

Korpelan Energia lisää tuulivoimatuotantoa

Yhtiö osti osuuden Katternö Kraftista. Samalla Korpelan Energia lisää sähkön osuustuotantoa.

Hiekkasärkkien pitkospuita

Hotelli Rantakallan laajennustyöt ovat alkaneet Kalajoella

Uuteen loma-asuntokerrostaloon tulee 34 asuntoa ja sen on tarkoitus valmistua kesäksi 2023 mennessä.

Uutsivahti-sovelluksen Läheltä-toiminnon esittelykuva

Äitienpäivänä 30 äitiä saa kunniamerkin – Pohjois-Pohjanmaalta palkitaan neljä ansioitunutta äitiä

Tasavallan presidentti luovuttaa kunniamerkit äitienpäivänä järjestettävässä juhlatilaisuudessa Säätytalolla Helsingissä.

Kalajokis sanddyner i kvällsljus

Kalajoki valittiin Suomen vetovoimaisimmaksi seutukaupungiksi

Myös suurten kaupunkien vastaajien keskuudessa Kalajoki sijoittui kärkiviisikkoon.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle