Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Piharakennus ja kaksi autoa tuhoutuivat tulipalossa Kalajoella

Pelastuslaitos sai estettyä palon leviämiseen pihan päärakennukseen.

Vanha vesimylly paloi Nivalassa

Heikkilän tilan eli presidentti Kyösti Kallion suvun vanhassa myllyssä oli entisaikojen myllytoimintaan liittyviä tavaroita.

Kalajoelle on perustettu taidelainaamo – palvelu on Suomen kirjastoissa vielä melko harvinainen

Lainattavissa on tauluja tällä hetkellä kymmeneltä taiteilijalta.

Metsäpalovaaran kasvaessa palotähystyslentojen määrä kasvaa pohjoisessa Suomessa

Metsäpaloindeksin noustessa Pohjois-Suomen aluehallintoviraston mukaan tästä päivästä lähtien Oulun ja Jokilaaksojen alueella lennetään jo kaksi palolentoa päivässä. Loppuviikosta indeksi saattaa nostaa lentojen määrää myös Koillismaalla, Kainuussa ja Lapissa.

Sähköpotkulaudat rantautuvat Kokkolaan mahdollisesti vielä tänä kesänä – Kalajoella ne ovat jo saavuttaneet suuren suosion

Sähköpotkulaudat ovat viime vuosien aikana vakiintuneet jo isojen kaupunkien katukuvaan. Nyt niitä voi nähdä jo pienimmissäkin kaupungeissa kuten Kalajoella.

Osa kesäteattereista pitää jälleen koronataukoa – Kälviällä tarjotaan yleisölle naurua ja kyyneliä

Korona peruu jo toisena vuonna peräkkäin kesäteatteriesityksiä, mutta teatterinnälkäiselle löytyy alueella silti paljon katsottavaa varsinkin heinäkuussa. Varsinainen näytelmäsampo on Kalajoki, mutta esityksiä löytyy etelämpääkin.

Naiset keräsivät Pohjois-Pohjanmaan suurimpien kaupunkien parhaimmat yksittäiset äänisaaliit

Oman kaupunkinsa äänikuningattaria olivat Oulussa vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen, Kalajoella Hanna Halmeenpää vihreistä sekä keskustan edustajina Raahessa Hanna-Leena Mattila ja Kuusamossa Anna Kantola. Ylivieskassa äänikuninkaaksi nousi kokoomuksen Mikko Korkeakoski.

Keskusta ja kokoomus Kalajoen suurimmat puolueet - vihreiden Hanna Halmeenpää sai eniten ääniä

Kalajoella perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kaksi lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Vasemmistoliitto ja vihreät olivat suurimmat laskijat yhdellä menetetyllä valtuustopaikalla.

Kyläläisten suuri ponnistus kylän elinvoimaisuuden eteen kantoi hedelmää Kalajoen Rautiossa – oma kauppa omalla työllä avautui

11.6. kello 12 vihdoin tapahtui se, mitä Kalajoen Raution kylällä oli odotettu pitkään. Oman osuuskunnan ja talkoolaisten voimin perustettu kyläkauppa avasi ovensa. Työtä kaupan eteen oli tehty jo viime vuodesta asti.

Pelastusalalla painitaan rekrytointiongelmien kanssa – Jokilaaksojen pelastuslaitos haluaa koulutuksen omalle alueelleen

Pelastusalaa huolettaa pätevien pelastajien saaminen varsinkin pienille paloasemille nyt ja jatkossa. Varallaolojärjestelmän muutokset ovat lisänneet tarvetta työvoimalle entisestään. Jokilaaksojen alueella haaveillaan alueellisesta koulutuksesta.

Kalajoen Mehtäkylässä heinäpaali roihahti tuleen – runsaasti savua aiheuttanut palo oli vähällä levitä läheiseen metsään

Mehtäkylässä torstaina puoli seitsemän jälkeen syttynyttä paloa oli tukahduttamassa neljä sammutusautoa ja kolme säiliöautoa. Savu aiheutti myös lisäilmoituksia pelastuslaitokselle lähialueelta. Lisäksi Haapavedellä paloi pieni ala maastoa torstai-iltana.

Nyt uimaan! Uimavesien lämpötilat pomppasivat viikossa yli 20 asteeseen – tilanne voi kuitenkin muuttua yhtä nopeasti

Uimavedet ovat lämmenneet nopeasti helteisen kesäkuun aikana. Pintavedet ovat nyt useita asteita keskimääräistä lämpimämpiä sekä järvissä että merellä. Kyseessä on kuitenkin todennäköisesti vain hetkellinen piikki.

Mistä sinun kunnassasi puhutaan? Kuuntele Kuntarundin Kalajoen vaalikeskustelu Yle Areenasta

Elinkeinojen ja kylien tasapuolinen kehittäminen aiheuttaa ristivetoa Kalajoella. Kaupungissa nojataan matkailuun ja teollisuuteen. Maahanmuutosta haetaan ratkaisua tulevaisuuden työvoiman riittävyyteen.

Kalajoen toukokuun koronavirustartunnoista on löytynyt Intian varianttia – jatkoanalyyseissa muunnosta oli kahdessa tapauksessa

Kalajoen kaikki tartuntaketjut on kuitenkin saatu jo sammumaan, ja enää muutama henkilö on karanteenissa. Siltikin terveysviranomaisten toiveena on, että kevätjuhlaviikonloppuna kaupungissa kokoonnuttaisiin vain pienimuotoisesti.

Kalajoella todetuista tartunnoista ei löytynyt Intian varianttia – tartuntatilanne helpottaa kaupungissa

Kokoontumisrajoitukset Kalajoelta on poistettu. Ilmaantuvuusluku on kuintekin edelleen maakunnan kolmanneksi korkein. 

Kalajoki ennakkoäänestää nyt – riitelevätkö tulevalla valtuustokaudella ihmiset vai asiat?

Tämän luettuasi tiedät, mikä Kalajoella on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Ylivieskasta joulukuussa kadonnut mies löytyi kuolleena

84-vuotias Martti Perkkiö katosi Ylivieskasta joulukuun alussa. Häntä etsittiin poliisin ja vapaaehtoisten voimin. Hän on löytynyt joesta Alavieskan kohdilta. Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Himangan Kaarnakodissa testitulokset negatiivisia – Perjantaina ilmeni useita altistumisia

Kalajoen Himangalla sijaitsevassa Kaarnakodissa työskentelevällä henkilöllä todettiin perjantaina koronavirus, minkä vuoksi asukkaat ja henkilökunta testattiin. Toistaiseksi testitulokset ovat olleet negatiivisia.

Himangan Kaarnakodissa on todettu koronavirustartunta

Himangan Kaarnakodissa työskentelevällä henkilöllä on todettu koronavirustartunta. Tehostetun palveluasumisen yksikössä asukkaat ja henkilökunta on rokotettu kahteen kertaan, joten heidän ei arvioida ainakaan saavan koronan vakavaa muotoa.

Kalajoella uusia korona-altistusmahdollisuuksia kaupoissa ja linja-autossa viime viikolla

Jo aiemmin karanteeniin on määrätty 200 henkilöä ja omaehtoista karanteenia suositeltu 600 henkilölle. Jäljitystyössä on selvinnyt uusia altistumismahdollisuuksia Halpa-Hallissa, Tokmannilla ja Rautio–Kalajoki-linja-autovuorolla viime alkuviikosta.

Kalajoen kaupunginjohtaja Puoskari: "Koronatartuntatilanne on erittäin huolestuttava"

Kalajoen kaupunginjohtaja Jukka Puoskarin mukaan paikkakunnalla on annettu suositukset ja otettu käyttöön ne rajoitukset, joita kaupungin päätösvaltaan kuuluu. Koronatartuntojen määrää seurataan tarkasti ajatellen mahdollisia jatkotoimenpiteitä.

Kalajoella altistuneiden määrä kasvaa – omaehtoisessa ja määrätyssä karanteenissa satoja

Karanteenissa olevien määrä on kasvanut Kalajoella. Vielä aamulla kerrottiin, että Kalajokilaakson levinnyt Kokkolan koronarypäs on pistänyt Kalajoella 50 ihmistä karanteeniin. Nyt luku on kasvanut satoihin.

Kalajoella noin 180 henkilöä altistunut koronavirukselle – osa määrätty karanteeniin, myös omaehtoista karanteenia suositellaan

Koronatapauksia on havaittu ainakin Kokkolan tartuntaryppäisiin liittyen. Koska osa Keski-Pohjanmaalla olleista tartunnoista on ollut koronaviruksen Intian varianttia, on Kalajoella asetettu kymmeniä karanteeniin varotoimena. 

Kalajoella koululaisia etäopetukseen kaupungissa todettujen koronavirustapausten vuoksi – altistuneita selvitetään

Etäopetukseen jäävät yläluokat Merenojan yhtenäiskoulusta sekä Raumankarin koulusta. Etäopetuksessa ovat nyt myös Raution koulu ja Kalajoen lukio. TET-jaksolla olevat 9-luokkalaiset eivät saa nyt mennä työpaikoille.

Kokkolassa vappubuffetista alkanut laaja tartuntaketju ulottuu jo useaan kuntaan Pohjois-Pohjanmaallakin

Kokkolasta on liikkeellä myös toinen tartuntaketju ammattioppilaitoksen kesärekrytointitapahtumasta. Pohjois-Pohjanmaalla tartuntoja on todettu ainakin Nivalassa, Sievissä, Reisjärvellä, Haapajärvellä ja Kalajoella, jossa kouluja on etäopetuksessa.

Raahen ja Kalajoen satamat kohentavat rahtiolosuhteitaan tuulivoimakuljetuksia varten

Raahessa asfaltoidaan uutta varastokenttää yli neljän hehtaarin laajuudelta. Kalajoella puolestaan suurimmat tavarakuljetukset nostetaan uudella satamanosturilla, joka helpottaa ja nopeuttaa etenkin tuulivoimalaosien käsittelyä.

Kymmenisen maastopaloa Jokilaaksojen pelastuslaitoksen alueella – Haapajärvellä kiskoa laahannut junan jarru syttytti usean pienen palon

Pelastusviranomaiset kehottavat jättämään tulitikut taskuun, vaikkei alueella olisi ruohikkopalovaroitusta. Jos maastoa aikoo kuitenkin kulottaa, on siitä ilmoitettava pelastuslaitokselle.

Kesän koronarokotusvalmistelut käyvät kuumina kunnissa – lisäväkeä saadaan eläkeläisistä, opiskelijoista ja vapaaehtoisista

Kesän rokotusjärjestelyissä riittää töitä kesälomien ja rajusti kasvavien rokotusmäärien takia.

Katupölyn poistoon päästään Pohjois-Pohjanmaallakin pian – Kalajoella ja Ylivieskassa todennäköisesti jo tällä viikolla

Kuusamo saattaa olla viimeisten hiekoitushiekan putsaajien joukossa. Arvioitu aloitusaika on huhtikuun puolivälin jälkeen.

Yrittäjät vetoavat kansanedustajiin: Miksi ravintolat ovat kiinni rauhallisen koronatilanteen alueella?

Totaalinen ravintolasulku ihmetyttää Pohjois-Pohjanmaalla ja erityisesti matkailupaikkakunta Kalajoella.

Kalajoen tilinpäätös nousi koronavuonna miljoona euroa ylijäämäiseksi

Kalajoen talousvire on hyvä. Viime vuonna syntyi myös aiempaa enemmän uusia kuntalaisia.

Kalajoki tarjoaa tänäkin vuonna paikallisille yrityksille vuokrahuojennusta

Toimenpide on vain yksi kaupungin keinoista auttaa yrityksiä selviämään koronatilanteesta.

Rekka suistui tieltä Kalajoella torstai-iltana –onnettomuudessa mukana myös matkailuauto

Yksin matkailuautossa ollut kuljettaja kuljetettiin sairaalaan Kokkolaan, mutta näillä näkymin vammat eivät ole vakavia.

Nyt myös riskiryhmille annetaan rokotetta Keski-Pohjanmaalla ja lähialueella

Alle 70-vuotiaat koronan riskiryhmään kuuluvat alkavat saada rokotuksia koronavirusta vastaan.

Kalajoella palveluyksikkö Helmakodissa on todettu koronatartuntoja ja joukkoaltistumisia

Kaksi henkilökuntaan kuuluvaa sekä yksi asukas ovat saaneet tartunnan Kalajoella.

Kalajoella on todettu tällä viikolla 7 uutta koronatartuntaa, joista osa liittyy Skellefteån akkutehtaan koronaryppääseen

Altistustapausten selvittäminen on teettänyt töitä, mutta uusilta laajoilta tartuntaketjuilta on Kalajoella vältytty.

Kalajoella sijaitseva Tyngän Mylly etsii edelleen uutta omistajaa – jauhoja ei tehdä enää myyntiin

Osuuskuntamuotoisena toiminut pienmylly on kaivannut omistajakuntaan uutta verta jo pitkään.

Kalajoen vuodeosastolla vierailukielto koronan vuoksi – uusi tartunta ja seitsemän altistunutta

Perjantaina todetun tartunnan saanutta hoidetaan vuodeosastolla. Altistuneita on seitsemän.

Joulun menoliikenne on jo alkanut Pohjois-Pohjanmaalla – Nelostiellä virta pohjoiseen vilkasta

Oulun poliisin partiot valvoivat liikennettä tiistaina Nelostien lisäksi väleillä Kärsämäki–Kajaani ja Liminka–Ylivieska.

Keskussairaala Kokkolassa hätyyttelee jo 43 vuoden takaista vauvaennätystä – "Kyllä tämä tiukalle menee"

Ennakointi on vaikeaa, sillä puolet synnyttäjistä tulee oman alueen ulkopuolelta.

Kalajoen kirkon suurremontti valmistuu jouluksi

Pitkä korjausrupeama valmistuu vihdoin.

Villisiat ovat satunnaisia vieraita Keski-Pohjanmaalla

Villisikoja tavataan Suomessa eniten eteläisessä Suomessa ja kaakossa rajan tuntumassa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle