Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Paperi T katsoo horisonttiin muurin takaa.

Ennen Paperi T ei näyttänyt biisiensä tekstejä kellekään, koska räppäreille yksin väsäämisessä on kyse kunniasta – yksi meili muutti kaiken

Aiemmin Paperi T ei näyttänyt työstämiensä biisien sanoituksia kellekään, koska rapkulttuurissa niiden yksin väsäämisessä on kyse kunniasta. Sitten räppäri sai sähköpostia.

Kahden kuvan yhdistelmä, joista toisessa näkyy ysäridance-yhtye Aqua vanhassa valokuvassa ja toisessa ysäridance-artisti Haddaway esiintymässä vuonna 1993.

Ysärin dancehitit soivat nyt radiossa kierrätysversioina, tästä ilmiössä on kyse

Ysärikappaleiden uudelleenlämmitys kertoo asiantuntijoiden mukaan siitä, että ankeiden koronavuosien jälkeen halutaan hyvänmielen musiikkia ja nostalgiaa.

Röyksopp Flow-festivaalilla vuonna 2011. Kuvassa mies käsi ylhäällä.

Turussa esiintyy Röyksopp, jonka juuret ovat hylätyissä tehdashalleissa – uusi dokumentti kertoo, kuinka konemusiikki levisi Pohjoismaihin

Uutuusdokumentissa Nordic Beats mukana oleva Tapio Hakanen eli DJ Orkidea muistaa, kuinka konemusiikki tuntui soivan kuin tulevaisuudesta. Siitä tuli kokonaisen sukupolven vaihtoehtoinen soundtrack.

Bess esiintyy YleXPopissa Hämeenlinnassa.

Katso tästä YleXPopin kohokohdat – Portion Boys päätti ennätyksellisen suuren festivaalipäivän Hämeenlinnassa

20 vuotta täyttänyt YleX aloitti festarikesän lauantaina Hämeenlinnassa. Tapahtumassa esiintyivät muun muassa Kuumaa, Bess, Alma ja Ege Zulu.

Viki ja Köpi osoittavat kameraa. Teksti: Viki ja Köpi Show Hämeenlinnassa.

Viki ja Köpi Show Hämeenlinnassa – livelähetyksessä luvassa kaksikon uusi biisi, vanhoja ohjelmaosioita ja yllätyksiä

Viki ja Köpi Show'n kevätkauden viimeinen lähetys nähdään suorana Hämeenlinnasta klo 18 alkaen. Voit osallistua keskusteluun chatissa.

YleX:n Viki ja Köpi tanssivat virtuaalihahmoina lavalla.

Suomen suurimpiin koulujen päättäjäisiin pääsee poistumatta kotoa – "Ei tarvitse noudattaa somen kauneusihanteita", lupaa järjestäjä

Ylen Roblox-päättäreissä pääsee hengailemaan ja pelaamaan, näkemään Bessin, kuulemaan uudenlaisen Suvivirren ja ottamaan selfien Vikin ja Köpin kanssa.

Artisti Bess katsoo kameraan ja pitää kättään toisella ohimollaan.

Testaa seksitietämyksesi vuoden 2023 kesäkumiartistin Bessin kanssa

”Jos jännittää väärällä tavalla, älä tee mitään”, sanoo vuoden 2023 kesäkumibiisin Mission esittävä Bess.

Käärijä iklädd grön bolero står och dansar med sina fyra dansare klädda i ljusröda kläder.

Käärijän Cha cha cha nousi Spotifyn kuunnelluimpien kappaleiden joukkoon

Kaikkiaan Cha cha cha -kappaletta oli kuunneltu reilut 1,3 miljoonaa kertaa.

Radiojuontajat ja dj:t Taika Mannila ja Lina Schiffer poseeraavat pinkkiä taustaa vasten.

Lina Schifferin ja Taika Mannilan Dream-ohjelma aloittaa YleX:n tiistai-illoissa

Kevään ohjelmamuutoksiin lukeutuu lisäksi YleX:n musiikkitoimittajan Nelli Kentän rokkiin keskittyvä radio-ohjelma sekä Papananaaman K-pop-show’n siirtyminen sunnuntai-iltoihin.

YleXPopin tapahtumajuliste, jossa ovat jokaisen esiintyjän kuvat.

Kesän paras aloitus YleXPop järjestetään tänä vuonna Hämeenlinnassa – 20 vuotta täyttänyt YleX tuo huippuartistit ilmaiseen tapahtumaan

YleXPopin lavalle 3. kesäkuuta nousevat kesäkumiartisti Bess, Kuumaa, Portion Boys, Alma, Ege Zulu ja Arppa.

YleX:n Jere Pehkonen (vas.), Jenni Poikelus ja Mika Parikka.

Vuoden tamperelainen -äänestyksen voitti ylivoimaisesti Ylen radio- ja tv-juontaja Jenni Poikelus

Poikelus keräsi peräti kolmasosan kaikista annetuista äänistä. Vuoden tamperelainen -äänestys keräsi tänä vuonna lähes 6 000 ääntä.

Kaksi artistia, Sonja ja Fanni halaavat toisiaan lähikuvassa ja katsovat kameraan.

Onko tämä tarpeeksi vallankumouksellinen, Sofa-duo mietti biisejä tehdessä – sitten he lähtivät levy-yhtiöstä ja lakkasivat voimaannuttamasta

Onkohan tämä tarpeeksi vallankumouksellinen, rapduo Sofa mietti ennen biisejä tehdessä. Sitten he lähtivät levy-yhtiöstä, lakkasivat kuuntelemasta ulkopuolisia ja lopettivat kuulijoiden jatkuvan voimaannuttamisen.

YleX Läpimurto 2023 -listan kärkiviisikko, eli vasemmalta oikealle Joalin, Aliisa Syrjä, Bee, Jami Faltin ja Tuuli.

Tässä ovat vuoden viisi lupaavinta kotimaista artistia – 24-vuotias Bee on YleX Läpimurto 2023 -voittaja

YleX listasi kotimaiset artistit ja yhtyeet, joiden se uskoo tekevän läpimurtonsa tänä vuonna. Lisäksi yleisö äänesti oman suosikkinsa.

Kollaasi YleX:n valitsemista vuoden 2023 Läpimurto-artisteista, kuten Vilma Jäästä, Turistista ja Aliisa Syrjästä.

YleX Läpimurto 2023: Tässä ovat vuoden lupaavimmat kotimaiset artistit – äänestä suosikkiasi

YleX listasi kotimaiset artistit ja yhtyeet, joiden se uskoo tekevän läpimurtonsa tänä vuonna. Anna oma äänesi jutun lopussa.

Knife Girl makaa pinkin taustan päällä ja kurkottaa kohti kameraa.

Knife Girl on liioitteleva poptähti, jota ei voi lannistaa – ”Oikeasti oon huono näkemään itsessäni hyvää”, kertoo 22-vuotias artisti Lili Aslo

Knife Girl on mysteerinen muusikko, joka on Suomen kentällä vielä suhteellisen tuntematon. Kuka on Emma-gaalassa ehdolla olevan Knife Girlin takana oleva Lili Aslo?

Kuva jota käytetään kuvituksena vastineiden yhteydessä

Yle vastaa: Musiikin erikoisohjelmia kuullaan yhä Ylen radiokanavilla

Julkaisemme Ylestä lehdille lähetettyjä kirjoituksia, vastauksia ja oikaisuja. Tämä vastaus on lähetetty Kalevaan 25.1.2023.

Radio Suomen ohjelmapäälikkö Jonna Ferm Helsingissä

Jonna Ferm: Radioiden monipuolinen musiikkiohjelmisto tarjoaa sisältöjä aina aasiapopista jazzin kautta iskelmään

Ylen radiokanavilla kuullaan joka viikko yli 50 tuntia toimitettuja musiikkiohjelmia. Ohjelmien lisäksi radion musiikkitarjontaa täydentävät toiveohjelmat, konsertit ja kanavien lähetysvirrassa soiva musiikki.

Artistit Sexmane, Avicii, Lady Gaga ja Ville Valo kollaasissa.

Kun edm:n supertähti Avicii kuoli, genre katosi listoilta – näin YleX:n soittama musiikki muuttui 20-vuotisen historiansa aikana

2000-luvun alussa Ville Valo oli kaikkialla ja YleX:n soittolista oli täynnä miesten kitarayhtyeitä. Nyt rokkitähden asemaan nousevat räppärit. Näin musiikki on muuttunut kanavan historian aikana.

Kotimaisten artistien, kuten Etan ja Sexmanen kuvia YleX:n pinkin grafiikan kanssa.

JVG ja Bess soivat YleX:llä eniten – tällainen oli musiikkivuosi 2022

Vuonna 2022 hitit yllättivät ja yleisö vietti festivaalikesää normaalisti alan vaikeuksista huolimatta. Usea kotimainen ykkösartisti ilmoitti lopettavansa tai jäävänsä tauolle.

Ege Zulun, Pihlajan ja Pehmoainon levyjen kansikuvatr YleX:n grafiikan päällä.

YleX äänesti vuoden 2022 tärkeimmät levyt – kotimaassa kukoisti rap, maailmalla haluttiin tanssia

Kotimaassa kukoisti rap, maailmalla haluttiin tanssia. YleX:n musiikkitiimi äänesti vuoden merkittävimmät kotimaiset ja ulkomaiset levyt. Poikkeuksellisesti listapaikan ansaitsi myös yksi ep.

Heviteemu istuu The Fried Musicin studiolla punaisen seinän edessä, etualalla kirjoituskone.

Tekoäly helpottaa biisinkirjoittajien työmäärää tarjoamalla ideoita ja näkökulmia – “Ikään kuin olisi käsikirjoitus tekemiseen”

Viime aikoina tekoälyä on hyödynnetty niin biisien kuin musiikkivideoiden tekemiseen. Biisintekijöiden mukaan tekoäly tuo yhden lisäapurin kirjoitussessioihin.

Neljä Portion Boys -yhtyeen jäsentä pinkkiä taustaa vasten.

Analyysi: Spotifyn ja Youtuben kuunnelluimpien listoissa on yksi suuri ero – kenen maku edustaa suomalaisten musiikkimieltymyksiä?

Kertooko puhe “Suomen kuuntelemista artisteista” todellisuudessa enemmän keskiluokkaiseen makuun sopivasta musiikista, kysyy YleX:n musiikkitoimittaja Pinja Porvari.

Isac Elliot istuu ruskealla sohvalla.

Isac Elliot, 21, valvoo öitä, kävelee ympyrää ja pohtii jatkuvasti töitä – menestys määrittää myös rahankäyttöä: “Silloin elän kuin nunna”

Kesällä striimiennätyksen rikkonut Isac Elliot valvoo öitä, kävelee kotona ympyrää ja pohtii jatkuvasti töitä. Kun biisi ei menesty, hän “elää kuin nunna”.

Kaksi punapaitaista jääkiekon pelaajaa keskustelevat keskenään pukukopissa. Toisella on kädessään tennispallo. Taustalla on pelikamoja.

Junioriaikana EDM pauhasi pukukopissa kuin kemuissa, mutta aikuisena tilanne on toinen – “Olisi ihan hirveetä reivata ennen peliä”

YleX vieraili jääkiekkojoukkue HIFK:n luona selvittämässä, millainen musiikki pukukopissa soi ja mitä merkitystä sillä on pelaajille.

Ville ”Viki” Eerikkilä ja Juuso ”Köpi” Kallio hymyilevät kameraan.

Vikin ja Köpin ensimmäinen vuosi yhdessä osoitti, että he kuuluvat yhteen – ”Suhteessani Villeen on romanttisen komedian aineksia”

Ville ”Viki” Eerikkilän ja Juuso ”Köpi” Kallion uuden shown tekemisessä auttaa, että he ovat myös vapaa-aikanaan hyviä ystäviä. Tässä jutussa Viki ja Köpi puhuvat toisistaan.

Kanye West katsoo kameraan ja hänen taakseen on editoitu paljon toimittajia.

Poptähtiä pitäisi haastatella kuin poliitikkoja, sanoo mediatutkija – Kanye Westin annetaan pitää monologia ohjelmissa, koska toimittajat unohtavat, että artistit ovat vallankäyttäjiä

Huonossa tapauksessa musiikkitoimittaja ajattelee kriittisesti vain arvioita kirjoittaessaan. Se on helpompaa kuin kysyä artistilta kasvotusten, tietääkö tämä mistä puhuu.

YleX:n juontajat Libiso, Parikka, Viki, Pehkonen, Aikku, Köpi ja Poikelus hymyilevät kameralle pukeutuneena mustiin t-paitoihin.

Katso tästä Naurumaratonin parhaat palat: 42 tuntia mysteerivihjeitä ja rangaistuksia – lähetys keräsi yli 105 000 euroa hyväntekeväisyyteen

YleX:n juontajat pelasivat 42 tunnin mysteeripeliä eli Game of Nosea. Tässä artikkelissa seurasimme hauskimpia hetkiä.

Harmaasävyinen kuva YleX:n juontajien Köpin, Vikin, Aikun, Libison, Parikan, Poikeluksen ja Pehkosen kasvoista, missä jokaisella on silmät suljettuna.

Naurumaraton uudistuu 42 tuntia kestäväksi mysteeripeliksi, jota pelataan seitsemän YleX:n juontajan voimin

Naurumaraton Game of Nose järjestetään 10.–11. marraskuuta Senaatintorilla, Yle Areenassa ja radiolähetyksenä.

Toimittajat Ville "Viki" Eerikkilä ja Juuso "Köpi" Kallio studiossa ottamassa täytekakkua.

Vikin ja Köpin uusi show on leikkikenttä, jossa voi tapahtua mitä vaan – "Varmaan aiheuttaa taas paheksuntaa"

Suosikkijuontajien mukaan Areenassa nähtävässä ohjelmassa yhdistyvät podcast ja telkkari. Kysyimme viisi kysymystä uudesta hybridishow'sta.

Juontajat Viki ja Köpi valkoisissa t-paidoissa ja sinisissä farkuissa poseeraavat kameralle vaaleilla portailla.

Tervetuloa Viki ja Köpi Show! Testaa, kuinka hyvin tunnet Vikin ja Köpin?

Testaa, kuinka hyvin tunnet Vikin ja Köpin.

YLEX logo

YleX on vuoden kotimainen musiikkimedia, Yle Areena vuoden kuluttajapalvelu

Yle sai kolme musiikkialan Industry Awards -palkintoa Music x Media -tapahtumassa Tampereella 30.9.2022.

Ege Zulu seisoo puiden keskellä.

Nuoret afrosuomalaiset rap-artistit eivät yritä olla kuin valkoiset suomiräppärit – Spotify-kärkeen noussut Ege Zulu ja muut laulavat myös arabiaksi, somaliksi ja “salakielellä”

YleX vei Ege Zulun suositun omakustanneartistin Blacflacon keikalle ja kysyi, miksi maahanmuuttajataustaiset nuoret menestyvät kotimaisessa hiphopissa juuri nyt.

Abreu, Joalin ja El Migu oranssia taustaa vasten.

Lattaripopin maailmanvalloitus kuuluu nyt suosittujen suomalaisartistien musiikissa – espanjaksi laulava Joalin haluaa näyttää, että reggaetoniin sopii myös suomalainen melankolia

Kotimainen yleisö kysyy toistuvasti Joalinilta, 21, miksi hän laulaa espanjaksi. Lattariartistit nousevat nyt myös Suomessa, kertoo levy-yhtiö Sony Music Finlandin Lotta Loikkanen.

Måneskin-yhtye poseeraamassa beigen väristä taustaa vasten.

Analyysi: Kun viisuvoittaja Måneskin esiintyy tai julkaisee kuvan, somessa kuolataan – internet-ilmiöksi muodostunut yhtye edustaa vapautta, mutta huomio kiinnittyy jäsenten ulkonäköön

Italialaisyhtye näyttää, kuinka somen kasvattamat z-sukupolven artistit voivat käyttää yleisön tirkistelevää katsetta hyödykseen, kirjoittaa YleX:n musiikkitoimittaja Pinja Porvari.

Kaksi ihmistä radiostudiossa.

YleX:n tähtijuontajat Viki ja Köpi vetävät tänään viimeisen aamushow'nsa – paljastavat nyt toistensa outoudet

YleX Aamun suosikkijuontajat Viki ja Köpi ovat juontaneet yhdessä radion aamulähetystä jo seitsemän vuoden ajan.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle