Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

"Osasinpa sanoa ytimekkäästi": Päivi Räsänen piti Homoiltaa ensin laimeana keskusteluna – sitten kirkosta erosi 40 000 ihmistä

Ylen Ajankohtaisen Kakkosen Homoillasta tulee lokakuussa kymmenen vuotta. Haastattelimme ohjelmassa mukana olleita ja sitä seuranneita.

Kuka tuntee sote-uudistuksen paremmin? Yle Uutisten Tiina Merikanto promovoidaan Turun yliopiston lääketieteen kunniatohtoriksi

Vuosien työ sosiaali- ja terveydenhuollon uutisoinnissa toi Tiina Merikannolle tunnustuksen.

Lappajärven laiton kansanpato oli kapina byrokratiaa vastaan järven puolesta 1979

Lappajärvellä yritettiin estää järven pinnan lasku.

Ajankohtaisesta kakkosesta tuttu Krista Taubert Ylen ulkomaantoimituksen päälliköksi

Krista Taubert haluaisi yhä kovempia kansainvälisiä asiantuntijoita maailmalta Ylen haastatteluihin. Taubert aloittaa Yle Maailman päällikkönä 19. maaliskuuta.

Mikä on sote-uudistuksen henkilökohtainen budjetti? Tällainen oli Hollannin malli vuonna 2002

Kiinnostaako henkilökohtainen budjetti? Tässä Hollannin malli vuodelta 2002.

Jos synnyit 1990-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

1990-lukulaisen silmin Yle saattaa näyttää tältä.

Jos synnyit 1980-luvulla, muistat ehkä – Sinun tarinasi

1980-lukulaisen silmin Yle ja Suomi saattaa näyttää tältä.

Punk kotoutui Suomeen peloista ja pahastuksesta huolimatta

Rockin uusi aalto leimattiin aluksi väkivaltaviihteeksi.

Video: Näin Pirkkalan kiisteltyä opetusmonistetta käsiteltiin Ajankohtaisessa kakkosessa vuonna 1975

Vuonna 1975 Suomessa kohuttiin Pirkkalan peruskoulussa käytetystä historian monisteesta, joka oli suoraan kopioitu Neuvostoliitosta. Kiistelty moniste nousi keskusteluun torstaina, kun aiheesta ilmestyi uusi tutkimus. Kaivoimme Ylen arkistosta aihetta käsitelleen Ajankohtaisen kakkosen jutun, jossa ääneen pääsevat niin kokeilun kriitikko kuin siitä vastannut tutkijakin.

Isosti rummutettu WAP on mobiilipalveluiden esi-isä

WAP-palvelulta odotettiin paljon mutta aika ajoi sen ohitse.

Taliban-hallinnon jälkeisessä Afganistanissa rakennettiin hauras tulevaisuus

Arkisto-ohjelmissa seurattiin maan hidasta kehitystä.

EU: Belgian perittävä 700 miljoonan euron verot suuryhtiöiltä

Komissio tutkii muualla Euroopassa Applen, Starbucksin ja McDonald'sin epäilyttäviä verojärjestelyjä.

"Pyörivä tutka, jykevä tunnusmusiikki ja herrahissi" – Ikoninen Ajankohtainen kakkonen päättyy

Ajankohtaisen kakkosen taival päättyy tänään tiistaina lähtettävään historiikkikoosteeseen. Makasiiniohjelma punnersi läpi vuosikymmenten 1960-luvun lopun radikaalivuosista 2010-luvun digitaalisen median melskeisiin.

Video: Osmo Ikonen soitti Ajankohtaisen kakkosen viimeiset sävelet

Ajankohtaisen kakkosen viimeinen suora lähetys päättyi muusikko Osmo Ikosen uuteen sellosovitukseen kappaleesta, joka on soinut ohjelman tunnusmusiikkina 46 vuotta.

Kansanedustajien jäähyväiset Ajankohtaiselle kakkoselle: "Kiitos, kun olet ollut meidän seuranamme"

Ajankohtaisen kakkosen viimeinen suora lähetys nähdään tänään. Ohjelma on liikkunut 46 vuoden mittaisella taipaleellaan niin kansan kuin vallanpitäjienkin parissa. Näin kansanedustajat muistelevat suhdettaan Suomen kauimmin jatkuneeseen ajankohtaisohjelmaan.

Pääseekö avioton pariskunta yhteiseen hotellihuoneeseen?

Ajankohtaisen kakkosen raportti aiheesta vuodelta 1969.

Sari Helin: Yritysten pitäisi paikata hallituksen leikkauksia

Suomessa on yli 100 000 köyhässä perheessä elävää lasta. Nykyhallituksen leikkaukset tuomittiin A2 Vanhemmuus-illassa, sillä ne leikkaavat suoraan vähätuloisimmilta perheiltä. Sari Helin tosin ehdotti yrityksiä rahoittajiksi esimerkiksi harrastusmahdollisuuksiin.

Anna Perho: "Nykyajan vanhempia piinataan läsnäolofundamentalismilla"

A2 Vanhemmuus-illassa keskusteltiin siitä, kuinka paljon vanhemmat ovat läsnä nykylasten elämässä.

Rosa Meriläinen: Miksei lapsi saisi kiroilla kotona?

A2 Vanhemmuus-illassa on keskusteltu muun muassa rajoista. Osa keskustelijoista on vaatinut selkeitä rajoja, mutta Rosa Meriläinen on rennompi.

”Hyvä tekosyy olla poissa nukutusrumbasta on aina kiva juttu” – katso täältä vieraiden tunnelmia ennen A2 Vanhemmuus-iltaa

Vanhemmat ja asiantuntijat laidasta laitaan kokoontuivat tiistaina Tampereen Mediapolikseen pohtimaan, millaista on hyvä vanhemmuus. Kuvagalleriassa vieraita seurataan saapumisesta studiovalojen loisteeseen.

Super-Marjo Niittyviita: Olen lasteni paras ystävä

Kaveeraaminen omien lasten kanssa ei syö vanhemman auktoriteettia, väittää Marjo Niittyviita. Super-Marjona tunnettu hollolaisäiti on valmis vaikka muuttamaan aikuisten lastensa perässä, jotta yhteys säilyy.

Tunnetko suomalaisen lapsiperheen – testaa tietosi

Viime vuoden lopussa Suomessa oli 574 000 lapsiperhettä, mutta millaista heidän arkensa on? Testaa tietosi kymmenellä kysymyksellä. Lisää aiheesta A2 Vanhemmuus-illassa tänään TV2:ssa kello 21.

Lapsiperheet jonottavat apua Suomen joka kolkassa

Lapsiperheet ovat akuutin avun tarpeessa ympäri Suomen. Ajankohtaisen kakkosen tekemän kyselyn mukaan maakuntien keskuskaupungeissa jonotetaan niin kuntien kuin kirkon tarjoamiin perhepalveluihin. Kriisiasiakkaat pyritään saamaan joka paikassa hoitoon muutaman päivän varoitusajalla, mutta pahimmillaan apua joutuu jonottamaan jopa puoli vuotta.

Älä jää huonoon liittoon lasten takia, neuvoo eronnut päiväkotiyhtiön johtaja

A2 Vanhemmuus-illan vieras Sari Louhio-Järvinen sanoo, että huonoon liittoon ei pidä jäädä lasten takia. Neljän lapsen äitinä ja päiväkodin johtajana hän muistuttaa myös, että rajat pitää sopia ja niistä on pidettävä kiinni. Vanhempi ei saa olla jatkuvasti pahalla tuulella, vaikka kuinka väsyttäisi.

A2 Vanhemmuus-ilta syyllistää ja antaa synninpäästön – katso vieraat täältä

A2 Vanhemmuus-illassa ovat mukana toimittaja Anna Perho, kokki Sami Garam, bloggaajat Vesa Linja-aho ja Sari Helin sekä monia muita. Katso koko vierasgalleria tästä. A2 Vanhemmuus-illan lähetys alkaa Yle TV2:ssa 1. joulukuuta kello 21.

Köyhä äiti: Tuntuu pahalta sanoa 3-vuotiaalle kaupassa, että rahat eivät riitä

A2 Vanhemmuus-illan vieras Piia Iiliäinen käy osa-aikatyössä, ja hänen miehensä on työttömänä. Pakollisten menojen jälkeen tilin saldo on lähellä nollaa.

Cicciolina vilautti eduskunnalle

Italialainen pornotähti-kansanedustaja vierailulla 1988.

"Euro päivässä riittää mainiosti" – 12-vuotiaat töissä Länsi-Afrikassa

Sakinatou on yksi noin 1,6 miljoonasta burkinalaislapsesta, jotka tekevät töitä ansaitakseen vähävaraisille perheilleen lisätienestejä. Burkina Fason lapsityöläisten kiusana ovat heikot työehdot, huijarit ja ihmiskauppiaat.

Leijonia tarhataan ja kasvatetaan trofeemetsästäjien ammuttaviksi

Trofeemetsästys on saanut ikäviä piirteitä Etelä-Afrikassa. Siellä tarhataan ja kasvatetaan muun muassa uhanalaisia leijonia pelkästään ammuttaviksi. Myös suomalaiset käyvät ampumassa niitä trofeiksi eli metsästysmuistoiksi.

Yle programme: Finnish corporations cold-shoulder EU anti-tax planning efforts

Finnish companies continue to take advantage of legal tax planning to shelter their profits from taxation. According to Yle’s Ajankohtainen kakkonen current affairs programme, state-owned firms are among those that have been dragging their feet on reporting income from their foreign subsidiaries.

Suomen elinkeinoelämä jarruttaa EU:n veroparatiisien sulkemista

Valtion omistajaohjaus ohjeisti viime vuonna valtioenemmistöisiä yhtiöitä verojen maakohtaiseen raportointiin. Metso Oyj:n entinen talousjohtaja Reijo Kostiainen moittii ohjetta lepsuksi.

A2 Vanhemmuus-ilta kysyy: mitä väliä vanhemmuudella on?

Bloggaaja Sari Helin ja kokki Sami Garam ovat huolissaan vanhemmuudesta. Garamin mielestä vanhemmille tyrkytetään sääntöjä, määräyksiä ja suosituksia. Helin moittii haukkumisen kulttuuria. A2 Vanhemmuus-ilta etsii ratkaisuja nykyvanhemmuuden ongelmiin.

Ajankohtainen kakkonen kysyi valiokunnalta: Pitäisikö eutanasia sallia Suomessa?

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsenistä lähes joka toinen kannattaa eutanasiaa. Ajankohtaisen kakkosen tekemään kyselyyn vastanneista kansanedustajista monet arvostelevat Suomen saattohoidon tilaa. Tällä hetkellä eutanasia on Suomessa rikos, josta voi saada jopa kahdeksan vuotta vankeutta

Onko Suomi matkalla matalapalkkamaaksi? Asiantuntijat vastaavat

Talouden asiantuntijat ovat varsin erimielisiä siitä, johtaako hallituksen talous- ja työmarkkinapolitiikka matalapalkkasektorin merkittävään laajentumiseen Suomessa. Osa katsoo, että matalapalkkakehityksen uhka on olemassa, mutta toisten mielestä uhkaa on liioiteltu. Näkemysero tuli esiin Ajankohtaisen kakkosen kyselyssä.

Ljudmila Aleksejevaa kutsutaan Venäjän omaksitunnoksi

Venäläinen ihmisoikeusaktivisti Ljudmila Aleksejeva

Häkellyttävä ilmiö: Sokeria ahmivat lapset voivat sairastua rasvamaksaan

Rasvamaksa ei ole pelkästään juoppojen vaiva, vaan se lisääntyy huolestuttavasti myös lapsilla ja nuorilla. Syynä on tavallisesti lapsen ylipaino, sokerin ahmiminen ja liikunnan puute.

Näkökulma: Lähtisitkö töihin Viroon – orjuutta vai urahyppy?

He olivat Nokia-vetoisen Suomen kruununjalokivi. Nyt heitä hamutaan niin lännessä kuin etelässä. Nimittäin it-insinöörejämme. Virolainen työelämä ei kuitenkaan ole pelkkää kermakakkua.

Suomalaista Ellen Vuosaloa kutsutaan Iranissa "kurkien äidiksi"

Suomalainen Ellen Vuosalo on iranilaisten arvostama

Tuulivoiman tulo naapuriin ajoi perheen kodistaan

Forsmanin perheen oli tehtävä vaikea päätös, kun koko perhe alkoi voida huonosti tuulivoimaloiden tuotannon alettua. Kahdeksanlapsinen perhe joutui jättämään kotinsa.

A2:n pakolais-illan tuottaja tyrmää nettihuhun: "Pakolaisperhe oli aito"

Tiistaina lähetetyssä Ajankohtaisen kakkosen pakolais-illassa tarjoiltu puuro on herättänyt närää.

A2 Pakolaisilta: "Täydellistä suomea puhuva veljeni haluaa täältä pois"

Helsinkiläinen yrittäjä Renaz Ebrahimi käytti pakolaisillan viimeisen puheenvuoron kertoakseen, että hänen Suomessa syntynyt veljensä haluaa lähteä Suomesta.

Perussuomalaisten Huhtasaari: "Tulijoiden pitää tuntea kiitollisuutta"

Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaaren mielestä kotoutuminen riippuu myös tulijoiden asenteesta.

Juho Eerola: "Jos putoan eduskunnasta, menen takaisin töihin vastaanottokeskukseen"

A2 Pakolais-illan ensimmäisen tunnin aikana puhuttiin peloista. Punkalaitumella on häivytetty ansiokkaasti asukkaiden pelkoja pois, kun avuksi kutsuttiin Duudsonit. Punkalaitumella asuvan myanmarilaisen perheen tarina hymyilytti Perussuomalaisten kansanedustajaa Juho Eerolaa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle