Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pelastajat jaksavat työskennellä Kalajoen paloalueella vapaaehtoisten toimittamien muonien voimalla

Vapaapalokuntien tukiosastot ovat tärkeässä roolissa, jotta pelastajat jaksavat sammuttaa maastossa suurta paloa. Kalajoen suurpalossa kymmenet vapaaehtoiset valmistavat ja toimittavat muonaa palopaikalle.

Kalajoen maastopalo pyritään rajaamaan yön aikana – paloalue kasvanut nopeasti 300 hehtaariin, pelastuslaitos varautunut evakuointeihin

Pelastuslaitoksen mukaan paloalue on kaksinkertaistunut lyhyessä ajassa ja on nyt noin 300 hehtaaria. Palo ei tällä hetkellä uhkaa välittömästi asutusta, mutta asukkaita kehotetaan seuraamaan tilannetta.

Ylivieskan Taanilan alueelle suunnitellaan uutta palvelukeskittymää: kauppoja ja vapaa-ajan toimintaa

Taanilaan on syntymässä kokonaan uusi kaupunginosa. Sinne valmistuu syksyksi myös uusi 400 oppilaan yhtenäiskoulu.

Piharakennus ja kaksi autoa tuhoutuivat tulipalossa Kalajoella

Pelastuslaitos sai estettyä palon leviämiseen pihan päärakennukseen.

Ylivieskan seudulla alle 45-vuotiaiden koronarokotukset sujuvat hitaammin kuin vanhemmissa ikäluokissa

Peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueella on pantu merkille, että nuoremmat ikäluokat aina 45 vuoteen saakka ovat hakeneet ensimmäisen koronarokotteen hitaammalla tahdilla kuin mitä vanhempi sukupolvi otti kevään aikana.

Helteet ovat jatkuneet pitkään Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla – ennätykset paukkuvat pian

Lämmin hellesää voi rikkoa päivien kestossa pian ennätyksiä Kainuussa ja Pohjois-Pohjanmaalla. Kajaanin lentoaseman ennätys on 14 hellepäivää putkeen ja se on vuodelta 1972. Sääennusteiden mukaan paahtavat hellepäivät jatkuvat torstaihin saakka.

Keski-Pohjanmaalla ei uusia koronatartuntoja kuukauteen – Ylivieskassa viikonloppuna kolme tapausta

Viimeisin tartunta raportoitiin kuukausi sitten, joten Soiten alueen ilmaantuvuusluku on nolla.

Naiset keräsivät Pohjois-Pohjanmaan suurimpien kaupunkien parhaimmat yksittäiset äänisaaliit

Oman kaupunkinsa äänikuningattaria olivat Oulussa vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen, Kalajoella Hanna Halmeenpää vihreistä sekä keskustan edustajina Raahessa Hanna-Leena Mattila ja Kuusamossa Anna Kantola. Ylivieskassa äänikuninkaaksi nousi kokoomuksen Mikko Korkeakoski.

Keskusta, perussuomalaiset ja kokoomus Ylivieskan suurimmat puolueet - kokoomuksen Mikko Korkeakoski sai eniten ääniä

Ylivieskassa perussuomalaiset nosti eniten kannatustaan. Puolue voitti kolme lisäpaikkaa valtuustossa viime vaaleihin verrattuna. Keskusta oli suurin laskija kolmella menetetyllä valtuustopaikalla.

Tarkistimme Pohjois-Pohjanmaalla esitettyjä kuntavaaliväitteitä: tosi, epätosi vai jotain muuta, testaa itse!

Vaalikampanjointi on tällä kertaa poikennut normaalista, mutta ehdokkaat ovat esittäneet kantoja ja kommentteja vanhaan tapaan. Tarkistimme väitteitä muun muassa työmatkaliikenteen verotuksesta, kuntien tuloista ja luottamusmiehen asemasta.

Pelastusalalla painitaan rekrytointiongelmien kanssa – Jokilaaksojen pelastuslaitos haluaa koulutuksen omalle alueelleen

Pelastusalaa huolettaa pätevien pelastajien saaminen varsinkin pienille paloasemille nyt ja jatkossa. Varallaolojärjestelmän muutokset ovat lisänneet tarvetta työvoimalle entisestään. Jokilaaksojen alueella haaveillaan alueellisesta koulutuksesta.

19-vuotias Vera Mattila pelaa jalkapalloa naisten kakkosdivarissa Islannissa – ammattilaiseksi voi päätyä myös poikkeuksellista reittiä

Vuosittain 10–15 suomalaista jalkapalloilijaa lähtee ammattilaiseksi ulkomaiden pääsarjoihin. Ulkomaille voi päätyä myös alasarjojen kautta. Erityisesti tyttöpuolella hyville pelaajille on kysyntää. Vera Mattila sai yllätyskutsun eksoottiseen Islantiin. Siitä alkoi seikkailu.

Mihin Ylivieskassa pitäisi rakentaa ja mitä? Kuuntele Kuntarundin Ylivieskan vaalikeskustelu Yle Areenasta

Yliveskassa tuulivoimaa kaavaillaan laajasti, mutta paikalliset vastustavat. Uusia asuntoja pitää saada keskustaan, mutta mitä tehdä arvokkaille vanhoille taloille – säilyttää ne vai lanata alas? Ilkivalta laajenevan kaupungin keskustassa myös mietityttää.

VR otti kaikki kiskobussinsa tarkastukseen Joroisten palon takia – vuorot korvataan linja-autoilla

VR tutkii kaikki 15 kiskobussiaan varotoimenpiteenä. Vuorot korvataan noin viikon ajan linja-autoilla.

Ylivieska ennakkoäänestää nyt – väkiluku nousee, ja vanhaa pitäisi jyrätä uuden tieltä

Tämän luettuasi tiedät, mikä Ylivieskassa on kiinnostavaa kuntavaaleissa ja miksi yhdelläkin äänellä on merkitystä.

Ylivieskan ja Raahen keväinen myymäläryöstösarja on nyt selvitetty – kolmekymppinen mies on tunnustanut teot

Yhteensä kuuteen myymälään maalis-huhtikuun vaihteessa tunkeutunutta miestä epäillään kahdesta törkeästä ryöstöstä ja neljästä ryöstön yrityksestä. Mies on ollut vangittuna sen jälkeen, kun hänet saatiin Ylivieskassa kiinni itse teossa 8. huhtikuuta.

Ylivieskasta joulukuussa kadonnut mies löytyi kuolleena

84-vuotias Martti Perkkiö katosi Ylivieskasta joulukuun alussa. Häntä etsittiin poliisin ja vapaaehtoisten voimin. Hän on löytynyt joesta Alavieskan kohdilta. Poliisi ei tiedota asiasta enempää.

Ylivieskalainen Juha Pylväs nousee keskustan eduskuntaryhmän johtoon

Toisen kauden kansanedustaja Pylväs valittiin yksimielisesti ryhmän puheenjohtajaksi. Hän korvaa tehtävässä Antti Kurvisen, joka siirtyy tiede- ja kulttuuriministeriksi.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi – Oulussakin hygieniaan kiinnitetään erityistä huomiota äänestyspaikoilla

Oulussa on aiempaa enemmän toimitsijoita valvomassa muun muassa turvavälien pitämistä. Kuntavaalien ennakkoäänestysaika on 26.5.–8.6. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntaina 13. kesäkuuta.

Ylivieskan seudulla karanteenissa yli sata henkilöä – tartuntoja ilmoitettu viime päivinä varsinkin Nivalasta

Perupalvelukuntayhtymä Kallio kertoi Instagram-tilillään karanteenissa olevien määrästä tiistaina. Uusimmat koronavirustartunnat alueelta ovat Nivalasta, kaksi uutta tapausta altistuskaranteenissa olleilta. Lauantaista lähtien uusia tartuntoja on Nivalassa ollut kaikkiaan kuusi.

Auto pyörähti katon kautta ympäri ulosajossa Ylivieskassa

Onnettomuus sattui Kantokylän kohdalla sunnuntai-iltana. Autossa yksin ollut henkilö kuljetettiin jatkotutkimuksiin, hänen vammoistaan ei ole tietoa.

Ylivieskan seudulla neljässä kunnassa jatketaan korkeintaan 20 henkilön kokoontumisrajoitusta – muualla maakunnassa rajoitus lieventyy

Taustalla on Keski-Pohjanmaan koronarypäs, josta tartuntoja on tullut peruspalvelukuntayhtymä Kallion kuntiin. Tiukempi kokoontumisrajoitus jatkuu Alavieskassa, Nivalassa, Sievissä ja Ylivieskassa. Uusia tartuntoja Kallion alueelle ei ole tullut maanantain jälkeen.

Ylivieskassa ja Nivalassa todettu kolme uutta tartuntaa, jotka kaikki liittyvät Kokkolan ketjuihin – nyt selvitetään altistuneiden määrää

Ylivieskan seudun sote-kuntayhtymä Kallio kertoo alueeltaan kolmesta uudesta koronatartunnasta, jotka todettiin eilen maanantaina. Kaksi tartunnoista on Nivalassa ja yksi Ylivieskassa.

Ylivieskan seudulla seurataan tarkasti Kokkolan koronaketjujen leviämistä

Kallion kuntayhtymän alueella on havaittu yksittäisiä tartuntoja ja useita altistumisia, jotka koskevat ainakin 80 henkilöä. Ylivieskassa ja lähikunnissa ei ainakaan vielä ole havaittu merkkejä herkästi tarttuvasta viruksen intialaismuunnoksesta.

Koronatartuntojen perusluvut ovat Pohjois-Pohjanmaalla matalalla tasolla, mutta ryppäitä voi nousta nopeastikin

Uudet koronaryppäät huolestuttavat Oulun yliopistollisen sairaalan johtajaylilääkäri Juha Korpelaista. THL on kertonut esimerkiksi tänään perjantaina Pohjois-Pohjanmaalla vain neljästä tartunnasta, mutta rypäs voi nostaa lukuja hetkellisesti.

Keski-Pohjanmaa jo lähellä koronan leviämisvaihetta – Intian varianttia todettu 6 tapausta, Kokkolan ryppäästä levinnyt 66 tartuntaa

Tällä viikolla Keski-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin alueella on todettu 46 koronatartuntaa, joista kymmenen uutta raportoitiin perjantaina. Tartuntaketju on levinnyt pohjoiseen useisiin kuntiin, muun muassa Kalajoella, Nivalaan ja Ylivieskaan.

Ylivieskassa oli helatorstaina tähän asti vuoden lämpimintä koko maassa – lähes 29 astetta

Myös keskiviikkona saatiin siihen mennessä vuoden lämpöennätys Pohjois-Pohjanmaalle, Oulunsaloon. Koillismaalla on vielä runsaasti lumipeitettä, vaikka sinnekin lämpöä piisasi yli 20 asteen.

Maasto- ja rakennuspaloja, ihmisten pelastamista vedestä – pelastuslaitoksilla vilkas helatorstai Pohjois-Pohjanmaalla

Jokilaaksojen pelastuslaitoksella oli torstain aikana 20 tehtävää, ja myös esimerkiksi Oulussa torstai-iltapäivä oli vilkas. Maastopaloja sammutettiin useassa kohteessa. Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa olevasta ruohikkopalovaarasta muistutetaan.

Ammatillinen opetus siirtyy Nivalassa etäopetukseen – Soiten alueen koronatartunnat leviävät pohjoisemmaksi

Keski-Pohjanmaalla ja erityisesti Kokkolassa viime päivinä räjähtänyt koronatilanne heijastuu jo peruspalvelukuntayhtymä Kallion alueelle. Koronatapauksia ja altistumisia on ilmennyt Nivalssa, Ylivieskassa ja Sievissä.

Tervolaan tulevan pellettitehtaan markkina-alue on pohjoisessa – yritys tähyää myös Ruotsiin ja Norjaan

ProPellet Tervola Oy alkaa rakentaa tuotantotiloja Tervolan Puupuistoon kesän aikana. Tavoitteena on käynnistää tehdas vielä tämän vuoden puolella.

Rakennusrestauroija Leo Lönnroth nauttii kirkoissa työskentelystä: "Niissä ovat kauneudelliset, ihmistä elähdyttävät arvot kohdallaan"

Vaasan ortodoksisen seurakunnan kirkkoa on korjattu viime vuosina ja selvityksiä seuraavista korjaustöistä on tekeillä. Kurikkalainen Leo Lönnroth toivoisi, että uusiinkin rakennuksiin suhtauduttaisiin kuin vanhoihin: pieteetillä ja ne kestäviksi tehden.

Ylivieskassa valmennetaan uusia nuoria teollisuusyrittäjiä – Centria ammattikorkeakoulun koulutukseen osallistuu myös 27-vuotias Juha Valkola

Alle 30-vuotiaille suunnatussa valmennuksessa kehitetään yrittäjyystaitoja sekä tutustutaan uusien teknologioiden tarjoamiin mahdollisuuksiin. Mukana ovat myös alueen yrittäjät.

Kesän koronarokotusvalmistelut käyvät kuumina kunnissa – lisäväkeä saadaan eläkeläisistä, opiskelijoista ja vapaaehtoisista

Kesän rokotusjärjestelyissä riittää töitä kesälomien ja rajusti kasvavien rokotusmäärien takia.

Ajanvaraustietoja seurattiin tehostetusti – Oulun seudulla koronarokotusetuilijat eivät aiheuta suurta ongelmaa

Ajanvaraustietojen seurantaa tehdään jatkossakin, kertoo Oulun terveysjohtaja.

Ylivieskan asemanseudulle suunnitellaan kerrostaloja, liiketiloja ja torialuetta - valtuusto käsittelee kehittämissopimusta maanantaina

Alueen kehittämistä on mietitty Ylivieskassa jo vuosikymmeniä. Suunnitteilla on isoja muutoksia radan molemmin puolin.

Katupölyn poistoon päästään Pohjois-Pohjanmaallakin pian – Kalajoella ja Ylivieskassa todennäköisesti jo tällä viikolla

Kuusamo saattaa olla viimeisten hiekoitushiekan putsaajien joukossa. Arvioitu aloitusaika on huhtikuun puolivälin jälkeen.

Mies yritti ryöstää useita kauppoja ja kioskeja Ylivieskassa aseella uhaten

Sama mies kierteli keskiviikkona ja torstaina Ylivieskassa yrittäen ryöstämällä saada kaupoista ja kioskeista rahaa tai omaisuutta.

Seurantaloille valtion rahaa

Alueella kunnostetaan useita seurantaloja.

Ylivieskassa iloitaan uudesta kirkosta – pääsiäisen vihkimismessu päätti viiden vuoden värikkään matkan

Ylivieskan uusi Pyhän Kolminaisuuden kirkko vihittiin käyttöön pääsiäissunnuntaina.

Katso video: Kulmikkuutta, vaaleita seiniä ja valoisuutta – Ylivieskan uusi kirkko vihittiin käyttöön

Puukirkon raunioiden viereen rakennetun uuden kirkon nimi on Pyhän kolminaisuuden kirkko.

Ammattikorkeakoulu Centria kasvatti jälleen hakijamäärää – sosionomikoulutus suosituin ala

Ammattikorkeakoulu Centrian monimutona toteutettavat koulutukset olivat yhteishaussa suosittuja.

Ylivieskan seurakunnan tulos reippaasti plussalle koronavuonna

Tulos oli selvästi ylijäämäinen, vaikka samana vuonna rakennettiin uutta, noin 13 miljoonaa maksavaa kirkkoa.

Tuhopoltto vei Ylivieskasta kirkon 5 vuotta sitten, ja pian voidaan alkaa luoda uusia muistoja – katso videolta, miltä kirkon sisällä näyttää

Vuosien varrelle on mahtunut monta mutkaa, pohdintaa ja päätöstä, mutta pääsiäisenä uusi kirkko vihitään käyttöön.

Korkeakoulujen kevään yhteishaku alkaa – Oulussa satoja aloituspaikkoja lisää viime vuoteen verrattuna

Oulun yliopistossa on 2 755 aloituspaikkaa, Oulun ammattikorkeakoulussa puolestaan 1 713.

Puuhakekuljetin syttyi palamaan Ylivieskassa – pelastuslaitos esti tulen leviämisen teollisuuslaitokseen

Hakkeen syöttö meni jostain syystä jumiin ja ylikuumensi puuhakekuljettimen moottorin.

Koronarokotusten ajanvaraus takkuaa – Pietarsaaren seudulla ja Kallion alueella muutetaan menetelmiä

Ikäihmisten innostus ottaa koronarokotteita on ylikuormittanut ajanvaraukset kunnissa ja sairaanhopitopiireissä eri puolilla maata.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle