Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Mika Aaltola.

Presidenttiehdokas Mika Aaltolan rahankeruu vaikeuksissa – koossa vasta murto-osa tavoitellusta summasta

Presidentinvaalien kärkiehdokkaiden tavoittelemissa kampanjabudjeteissa on huomattavia eroja. Suurinta summaa havittelee Alexander Stubb.

Pekka Haavisto.

Analyysi: SDP:n Jutta Urpilainen voi sotkea Alexander Stubbin ja Pekka Haaviston pelin

Ylen kyselyssä kärkikaksikon etumatka muihin presidenttiehdokkaisiin on kasvanut. Jutta Urpilaisen lähtö SDP:n ehdokkaaksi voi muuttaa asetelman, arvioi Ylen politiikan toimittaja Pekka Kinnunen.

Presidenttikisan kaksi suosituinta ehdokasta: Stubb ja Haavisto lähikuvissa sekä heidän kannatusprosenttinsa, jos he olisivat vastakkain toisella kierroksella. Stubbia äänestäisi 55 % ja Haavisto 45 %.

Presidenttikisan kärkisija vaihtui – johtokaksikko repi eroa muihin

Kärkikaksikon etumatka muihin ehdokkaisiin on kasvanut. Ratkaisijan rooliin voi nousta eräs suuri äänestäjäryhmä eli ne, joilla ei ole puoluekantaa.

Elämäni Biisin kauden finaalijaksossa nähtiin presidenttiehdokkaista Jussi Halla-aho, Pekka Haavisto, Alexander Stubb, Olli Rehn ja Mika Aaltola. Kuvassa kolmantena vasemmalta Katja Ståhl.

Elämäni Biisi sai jättiyleisön – tutkijan mielestä presidenttiehdokkaiden kannattaa ottaa viihde vakavasti

Elämäni Biisi -viihdeohjelma nosti kertaheitolla kiinnostusta tulevia presidentinvaaleja kohtaan, uskoo viestinnän professori Pekka Isotalus.

Alexander Stubb, Mika Aaltola, Pekka Haavisto ja Olli Rehn.

Länsinaapuria piinaavat terrorismi, rikollisjengit ja valuutan romahdus – kysyimme presidenttiehdokkailta, miten vältytään ”Ruotsin tieltä”

Yksi maailman turvallisimmista ja vakaimmista valtioista kamppailee nyt valtavien sisäisten haasteiden kanssa. Presidenttiehdokkaiden mukaan Suomella on silti myös opiksi otettavaa Ruotsista.

Sauli Niinistö puhuu tiedotustilaisuudessa.

Suomalaiset poliitikot ja presidenttiehdokkaat tuomitsevat Hamasin iskun Israeliin – Niinistö: Väkivalta on saatava loppumaan

Presidentti Sauli Niinistö sanoi, että Suomi tuomitsee terrorismin. Myös vuoden 2024 presidentinvaalien ehdokkaat kommentoivat Israelin tilannetta Suomen Yrittäjien presidenttitentissä.

Olli Rehn piti tiedotustilaisuuden Bolt Arenan Hall of Fame -tilassa.

Tällainen on Olli Rehn – futiskentältä politiikan pätkätyöläiseksi ja nyt presidenttiehdokkaaksi

Presidenttiehdokas Olli Rehn on ollut lähes kaikissa merkittävimmissä vallan kabineteissa, mutta yksi häneltä vielä puuttuu. Tässä artikkelissa käymme läpi Rehnin tärkeimmät vaiheet.

Olli Rehn

Esitimme vaalikampanjansa avanneelle Olli Rehnille viisi napakkaa kysymystä

Olli Rehn on ensimmäinen valitsijayhdistyksen kautta presidenttikisaan pyrkivä ehdokas, joka kertoo keränneensä ehdokkuuteen vaaditut 20 000 kannattajakorttia.

Alexander Stubb ja Pekka Haavisto selin toisiinsa.

Analyysi: Presidenttikisasta on tulossa kahden kauppa – Rehnistä, Aaltolasta tai Halla-ahosta ei ole vielä ilmiöksi

Pekka Haaviston ja Alexander Stubbin kannatus on toisella kierroksella käytännössä tasan. Jos Haavisto ei kiinnosta porvaripuoleiden kannattajia, se voi auttaa Stubbin voittoon, Ari Hakahuhta kirjoittaa.

Taustalla presidentinlinna, päälla Haaviston ja Stubbin kuvat ja näiden saamat kannatusprosentit kyselyssä, kun kysyttiin kumpaa äänestäisit, jos nämä kaksi olisivat vaalien toisella kierroksella vastakkain: 45 % Haavistoa ja 42 % Stubbia.

Ylen presidenttikysely: Tämä kaksikko pesee kaikki muut – katso, miten eri taisteluparien kävisi toisella kierroksella

Pekka Haavisto (vihr.) ja Alexander Stubb (kok.) ovat Ylen presidenttikyselyn mukaan selkeimmät ehdokkaat toiselle kierrokselle. Siellä heidän kisansa muuttuukin erittäin tasaiseksi.

Politiikan tutkija Johanna Vuorelma A-studion haastattelussa.

Asiantuntijat: Aaltola menestyy kannatusmittauksissa, mutta varsinainen ”happotesti” on vasta edessä

Mika Aaltolan on määrä ilmoittaa mahdollisesta presidenttiehdokkuudestaan torstaina. Aaltolalle perustettiin tukiyhdistys keskiviikkona.

Olli Rehn piti tiedotustilaisuuden Bolt Arenan Hall of Fame -tilassa.

Presidentiksi pyritään nyt valitsijayhdistysten kautta – asiantuntija: ”Valitsijayhdistys on savuverho”

Presidentti on valittu suorilla kansanvaaleilla viidesti, joista ainoastaan viimeisessä valitsijayhdistyksen kautta. Tulevissa vaaleissa samaa strategiaa aikoo käyttää ainakin kolme ehdokasta.

Olli Rehn puhuu. Hänellä on silmälasit, sininen puku, valkoinen kauluspaita ja punapilkullinen kravatti. Taustalla on tauluja.

Finland's central bank chief Olli Rehn announces 2024 presidential bid

"We have what it takes to not only survive, but also be a successful nation," he said.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn Suomen Pankin talouden ennustetta käsittelevässä tiedotustilaisuudessa Helsingissä 20. kesäkuuta 2023.

Suomen Pankin Rehn: Emme ota vastaan ohjeita miltään taholta, edes Suomen hallitukselta

Hallitusohjelman kirjaus keskuspankeista on Olli Rehnin mukaan lainvastainen. Riippumattomuus ja itsenäisyys ovat keskuspankin keskeisiä periaatteita, hän muistuttaa.

Olli Rehn puhuu medialle.

Olli Rehnin odotetaan kertovan presidenttivaaliaikeistaan keskiviikkona

Rehn on ollut useissa kannatuskyselyissä toiseksi suosituin mahdollinen presidenttiehdokas.

Olli Rehn, Mika Aaltola ja Pekka Haavisto arkistokuvissa vuosien takaa.

Yksi näistä kolmesta saattaa olla Suomen seuraava presidentti – vertaile, millaisia he ovat

Vaaleihin on aikaa alle vuosi, mutta ehdokkaat ovat vähissä. Ylen kyselyn kärkeen nousivat Pekka Haavisto, Olli Rehn ja Mika Aaltola. Politiikan tutkija toivoo puolueilta ripeästi nimiä peliin.

Presidenttikyselyn kolmen kärki: Pekka Haavisto (28 %), Olli Rehn (15 %) ja Mika Aaltola (13 %).

Ylen presidenttikysely: Haavisto on ykkösnimi ja nuorten suosikki, koko kolmen kärki lujitti etumatkaansa

Olli Rehn on varttuneiden suosikki, Pekka Haavisto saa eniten kannatusta yli puoluerajojen. Mika Aaltolaa pitävät suosikkinaan etenkin perussuomalaisten äänestäjät.

henkilökuva

Suomessa ja Euroopassa pankkikriisin uhka on melko vähäinen – ja kiitos siitä kuuluu pankkien kiristetylle talutusnuoralle, sanoo pääjohtaja Olli Rehn

EKP nosti torstaina korkoja 0,5 prosenttiyksiköllä orastavasta pankkikriisistä huolimatta. Suomea EKP:ssä edustava Rehn sanoo, että EKP huomioi kriisitilanteen tarkasti ja keskusteli Sveitsin keskuspankin kanssa.

ZeroAvian Dornier 228-potkuriturbiinikone, jonka vasenta potkuria pyörittää sähkömoottori. Se saa tarvittavan sähkön kahdesta vetypolttoainekennosta.

Sunnuntai 5.3.2023 (radio)

Kilpailukyky. Viron parlamenttivaalit. Merien suojelu. ADHD. Vetylentokoneet. Sää.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Palkankorotukset eivät vaaranna Suomen kilpailukykyä, toteaa Olli Rehn – mutta talouden tasapainottamistoimet on aloitettava heti

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ennakoi, että Euroopan keskuspankin neuvosto nostaa korkoa ainakin vielä maaliskuun kokouksessaan. Kevään ja kesän inflaationäkymistä on pian luvassa uutta tietoa.

Lavrov ja Haavisto seisovat puhujanpöntön takana tummissa puvuissa, kasvot peruslukemilla. Takana näkyy Venäjän lippu.

Analyysi: Kuka parhaiten pistää kampoihin Vladimir Putinille, voittaa Suomen seuraavat presidentinvaalit

Etenkin suurimpien puolueiden ehdokasasetelmat ovat vielä levällään, samalla kun presidentin asema ulkopolitiikan johtajana on vankempi kuin aikoihin, Ari Hakahuhta ja Paula Pokkinen kirjoittavat.

presidenttigallupin kolmen kärki

Ylen presidenttikysely: Pekka Haavisto nousi ykköseksi, ja Mika Aaltola pudotti Sanna Marinin

Ulkopolitiikan konkarit saavat eniten kannatusta Suomen seuraavaksi presidentiksi. Uusina niminä nousevat puolustusministeri Antti Kaikkonen ja suurlähettiläs Mikko Hautala.

Olli Rehn.

Central bank chief Rehn: ECB to raise rates further; too early to discuss presidential bid

Polls suggest that Olli Rehn (Centre) and Pekka Haavisto (Green) would be the most popular candidates to replace President Sauli Niinistö in early 2024.

Suomen Pankki, pääjohtaja. Olli Rehn, inflaatio, sähkön hinta, korkojen nosto,

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn Ykkösaamussa: Taantuma leikkaa keskivertosuomalaisen elintasoa noin neljä prosenttia

Olli Rehnin mukaan isossa kuvassa olisi parempi, että hallitukset eivät tekisi liian laajoja elvytyspaketteja. Ne voivat ruokkia inflaatiota entisestään, Rehn sanoo.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn

Ykkösaamussa Olli Rehn – mitä haluat kysyä Suomen Pankin pääjohtajalta?

Energiakriisi, inflaatio, taantuma – ja kaiken takana Ukrainan sota. Talouden saralla on tulossa kylmä talvi suomalaisille ja yrityksille.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn

Euroalueen taantuma olisi Suomessa enemmänkin riesa kuin romahdus, arvioi Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn

Energiakriisin kärjistyminen on kasvattanut taantumariskiä sekä Suomessa että euroalueella, ja inflaatio on jatkunut ennustettua nopeampana.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn pitää tiedoitustilaisuuden.

Suomen Pankin Olli Rehn: EU:n on saatava rivinsä järjestykseen energiakriisissä – inflaatiokierre johtaisi rujoihin työttömyyslukuihin

Energian hintojen nousu on ratkaisevassa asemassa euromaiden ennätysinflaatiossa. EKP aikoo laittaa hintojen nousun kuriin yhä jatkuvilla koronnostoilla, jotta hintojen ja palkankorotusten nousukierre ei käynnisty.

Grekisk man som håller flagga framför kravallpoliser

Olli Rehnin opit Kreikan ja Suomen talouskriiseistä: Taloutta on hoidettava vastuullisesti ja pitkällä jänteellä

EU:n komissio lopettaa Kreikan talouden erityistarkkailun. Talouskomissaarina Kreikan velkakriisin keskelle joutunut Olli Rehn linjaa, että jokaisen euromaan on huolehdittava itse omasta taloudestaan.

Olli Rahn , suomen pankin pääjohtaja Porin torilla.

Venäjän kaasuhanojen sulkeutuminen ajaisi Suomenkin todennäköisesti taantumaan, sanoo Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn

Synkentyvästä taloustilanteesta huolimatta valtiovarainministeriön pitäisi Rehnin mukaan aloittaa menojen kartoitus myöhempiä leikkauspäätöksiä varten.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn Mikkelissä Sodan ja rauhan keskus Muistin takana.

Central bank chief: Russia's isolation will particularly hit economy in eastern Finland

Economic and business impacts of the "new Iron Curtain" will be particularly felt around eastern Finland, Olli Rehn tells Yle.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn kuvattuna Sodan ja rauhankeskus Muistin kahvilan takana Mikkelissä.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn: "Uusi rautaesirippu heijastuu erityisesti Itä-Suomen talouteen ja näkymiin"

Venäjän kauppa on ollut kohtuullisen merkittävää, viisi prosenttia Suomen kokonaisviennistä. Nyt kun pääosa on poistunut, se iskee aika monille aloille Suomessa, muistuttaa Rehn.

Presidenttigallup: ykkösenä Olli Rehn, toisena Pekka Haavisto, kolmas Sanna Marin

Tiistai 29.3.2022 (radio)

Ukraina ehdottaa, että Ukraina voi olla puolueeton valtio. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi vaatii kovempia pakotteita Venäjää vastaan. Ruoan hinta nousee. Olli Rehn on suomalaisten suosikki seuraavaksi presidentiksi.

Olli Rehn

HS: Bank of Finland chief Rehn calls for Nato membership, ban on Russian energy imports

Former European Economic Commissioner Olli Rehn said that Finland should join Nato "based on the Norwegian model".

Olli Rehn: “Energian hintoihin ei rahapolitiikalla juurikaan pystytä vaikuttamaan”

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn inflaation torjunnasta: "Energian hintoihin ei rahapolitiikalla juurikaan pystytä vaikuttamaan"

Rehn ei hätiköisi nostamalla korkoja, sillä se voisi tehdä hallaa talouskasvulle. Korkojen nousua voi Rehnin mukaan odottaa aikaisintaan loppuvuonna.

Suomen pankki- teksti seinässä.

BoF forecasts grow darker as war continues

The Bank of Finland has lowered its growth forecast for this year.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn pitää tiedoitustilaisuuden.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn valittiin LUT-yliopiston hallitukseen: "LUT on suurten ratkaisujen yliopisto"

LUT-yliopiston hallitukseen on valittu kaksi uutta jäsentä: Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn ja Ilmastorahaston johtaja Pia Erkinheimo.

Suomen Pankki

Finnish economy set for brief growth spurt after epidemic, central bank says

The central bank's 2021-2023 forecast predicts the economy will grow by 2.9% in 2021 and by three percentage points in 2022.

Kuvassa on Suomen Pankin rakennus Helsingissä. Rakennuksen edessä on J. V. Snellmanin patsas.

Suomen Pankki ennustaa, että talous ampaisee vauhtiin, mutta puhti loppuu vanhojen vaivojen takia nopeasti

Suomen talous kääntyy reippaaseen kasvuun, kun koronapandemia alkaa helpottaa ennustaa Suomen Pankki. Kasvu jatkuu ripeänä vielä ensi vuoden, mutta sitten hidastuu. Suomen talouden näkymiä nakertavat heikko työn tuottavuuden kehitys, pohjoismaisittain alhainen työllisyysaste ja väestön ikääntyminen.

Olli Rehn Suomen Pankissa.

Olli Rehn ei aio asettua ehdolle jatkokaudelle kansainvälisessä jalkapalloliitto Fifassa

Olli Rehn on ollut vuodesta 2017 lähtien Fifan sääntö- ja toimintauudistuksia valmistelleen hallintovaliokunnan varapuheenjohtajana.

Olli Rehn.

Näin kolme huippuasiantuntijaa ratkoisi kehysriihen ongelmia – Suomen Pankin Rehn: ansiosidonnaista kannattaa korjata, mutta ei vielä

Vaikeat päästövähennykset ovat vasta edessä, arvioi ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen.

Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan. Kuva maaliskuulta 2019, jolloin Erdoğan äänesti paikallisvaaleissa.

Olli Rehn ja muut EU:n avainhenkilöt ajoivat Turkkia unionin jäseneksi – nyt he kertovat ensi kertaa väännöstä kulisseissa, "yksi EU:n suurimmista virheistä"

Suomi oli valmis ottamaan Turkin EU:hun, jos se täyttäisi ehdot. Tässä jutussa kerrotaan, miksi kaikki meni pieleen.

Lapsia laskettelurinteessä.

Monday's papers: Presidential poll, school holiday caution, reconditioned electronics

Morning papers look at presidential prospects, virus variant concerns, and a growing markets in used electronic devices.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn

Suomen Pankin Rehn keräsi eniten mainintoja HS:n gallupissa seuraavista presidentinvaaleista

Toiseksi eniten mainintoja sai pääministeri Sanna Marin.

Six most popular candidates for next Finnish president.

Yle survey: Marin favourite to become Finland’s next president

An Yle poll finds Sanna Marin (SDP) the single most popular possible candidate for the 2024 presidential race.

Kuusi mieluisinta ehdokasta Suomen seuraavaksi presidentiksi.

Ylen presidenttikysely: Sanna Marin kansalle mieluisin seuraavaksi presidentiksi, Olli Rehn kiri Pekka Haaviston edelle

Kärkikaksikon kannatus on jakautunut tiukasti: yli 50-vuotiaiden suosikki on Rehn, nuorempien Marin.

Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn

Olli Rehn harkitsee presidenttiehdokkuutta, mutta painottaa koronakriisin hoitamista ensin – katse on käännettävä jo kriisin jälkeisen ajan taloushaasteisiin

Valtion koronatukea tarvitaan edelleen, sillä yritysten ja työpaikkojen häviämisen salliminen olisi vastuutonta politiikkaa, sanoo Suomen Pankin pääjohtaja Olli Rehn.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle