Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Perjantai 17.7.2020 (radio)

Lapset pitivät poikkeusoloista. Käytettyjen autojen kauppa kasvaa. Raimo Sailas kuoli. Hernesato on tosi hyvä. Sää jatkuu lämpimänä.

Aikalaisvaikuttajat: Sailas oli kuvia kumartelematon keskustelija, joka käytti rohkeasti saamiaan valtuuksia: "Laman aikana tilan ottivat ne, jotka kykenivät päätöksiin"

Keskustan Esko Aho toimi pääministerinä ja Raimo Sailas budjettipäällikkönä, kun Suomea nostettiin lamasta.

Valtiovarainministeriön ex-valtiosihteeri Raimo Sailas on kuollut

Asiasta kertoo STT:lle hänen lähipiirinsä.

Hallitus pelastaa taloutta uuden kriisiryhmän avulla: Ryhmän vetäjä Vesa Vihriälä lyö tiskiin kylmät faktat tilanteesta

Työelämäprofessori Vihriälä arvioi, että inflaatio hoitaa osan velkataakasta, mutta edessä on myös säästöjä ja veronkorotuksia.

Sailaksen täyslataus: Ensi keväänä hallitus leikkaa taas – "Kansalaisten pettymys voi olla kahta kauheampi"

Suomen talouden vaikutusvaltaisimpiin kuuluneen virkamiehen, Raimo Sailaksen mukaan hallitus joutuu ensi keväänä tekemään lisäsäästöjä. Leikkaukset uhkaavat johtaa hallituskriisiin, Sailas ennakoi tuoreessa elämäkertateoksessaan.

Herätys: Luottaako kansa poliisiin ja mitä Raimo Sailaksella on sanottavaa?

Lue tästä päivän uutisaiheet lyhyesti. Voit säätää Uutisvahdissa Herätys-ilmoituksia Asetuksista.

Harri Sailas Kova Talous -haastattelussa: Neste ja Posti voivat päätyä Solidiumin salkkuun

Solidiumin hallituksen uusi vetäjä Harri Sailas sanoo, ettei valtion pörssiomistuksia enää myydä budjetin tilkkeeksi. Solidiumin omistukseen voi pian ilmestyä uusia yhtiöitä.

Raimo Sailas: ”Piru piilee yksityiskohdissa.” – Sote-uudistus kätkee yllätyksiä

Ministeri Raimo Sailas odottaa vielä yllätyksiä Sote-uudistuksen yksityiskohtaisessa soveltamisessa. Monet merkittävät kysymykset ovat yhä avoimia. Säästöjä uudistus tuottaa vasta vuosien päästä. Sote-uudistus oli yksi Saimaa Summit-foorumin puheenaihe Savonlinnassa.

Raimo Sailas EU-komission paimenkirjeestä: "En liioittelisi asiaa"

Entinen valtiosihteeri, ministeri Raimo Sailas sanoo, että EU-komission tällä viikolla Suomelle lähettämä varoitus on syytä ottaa vakavasti. Hänestä komission talouskirjelmän merkitystä ei kuitenkaan pidä liioitella.

Konkarivirkamies: Maahanmuuton kulut voivat kymmenkertaistua, mutta hinta kannattaa maksaa

Maahanmuuttajien kotouttamisessa pitää varautua vuosittaisten kulujen jopa kymmenkertaistumiseen eli noin 1,5 miljardiin euroon. Hinta kannattaa kuitenkin maksaa, sanoo pitkäaikainen työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö, nyt jo eläköitynyt Erkki Virtanen.

Sailas: Ei tämä kovin hyvältä näytä – EU:lla neljä haastetta

Ministeri Raimo Sailas jätti valtiovarainministeriön budjettipäällikön työn kaksi vuotta sitten. Tiukkana talousmiehenä tunnettua ja arvostettua Sailasta kuitenkin kysytään edelleen ahkerasti puhumaan, kun Suomen talous on suossa ja samaan aikaan Euroopan Unioni yrittää selvitä yllättävästä pakolaisvirrasta.

Urpilainen Kreikasta: 900 miljoonaa euroa turvaamassa Suomen asemaa

Valtiovarainministerön entinen valtiosihteeri Raimo Sailas arvioi, että Kreikan saataville voidaan heittää hyvästit. Kansanedustaja Jutta Urpilainen on eri mieltä.

Jari Korkki: Sipilän peruskoktail

Ei tullut taivaalta heinäsirkkoja, eikä äkeitä akkoja äkeet selässä, kirjoittaa hallitusneuvotteluja seurannut Jari Korkki blogissaan.

Sailas: Tuleva hallitus lipsuu jo talouskurista

Entinen valtiosihteeri Raimo Sailas sanoo, että tuleva hallitus luottaa liikaa sote-uudistuksen voimaan. Ylen aamu-tv:ssä vierailleen Sailaksen mukaan vallanpitäjien pitäisi sen sijaan keskittyä lähivuosina säästölinjaan.

Näkökulma: Latteäidit kuriin

Päivähoito-oikeuden rajoituksella halutaan kurittaa pikkuvauvojen äitejä, jotka eivät poliitikkojen mielestä ilmeisesti ole vielä tarpeeksi kovilla, kirjoittaa A-studion toimittaja Anne Moilanen.

SAK ja STTK varoittavat alentamasta eläkemaksuja

Järjestöt muistuttavat, että eläkemaksujen madaltaminen siirtäisi taakkaa nuorille.

Korkman: Nollakorotuslinja jatkukoon yli toistaiseksi sovitun

Sixten Korkmanin mielestä nollakorotusten lisäksi voisi harkita työeläkemaksujen alentamista tilapäisesti. Julkisen sektorin leikkauksista hän ei taantuman aikana innostu.

Heli Laaksonen vie vieraansa talon alle ja pellolle

Murrerunoilija Heli Laaksonen valloittaa ensi kesänä television, sillä Yle TV1:llä nähdään Helil kyläs -sarja. Keskusteluohjelmassa Heli Laaksonen haastattelee kylään kutsumiaan mielenkiintoisia vieraita.

Raimo Sailas: Hyvinvointivaltiota on supistettava

Entinen valtiosihteeri katsoo, että ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen todelliset hyvinvointivaltion puolustajat lähtevät supistamaan valtion menoja. Sailaksen mielestä hallituksen suuret tavoitteet rakenneuudistuksista näyttävät epäonnistuvan.

Sailas eläkeuudistuksesta: Hallitus kumartaa työmarkkinajärjestöille otsa lattiassa

Pitkäaikainen valtiosihteeri Raimo Sailas peräänkuuluttaa järkevästi tehtyä eläkeuudistusta, jota ei tarvitse lähteä uudistamaan taas muutaman vuoden kuluttua.

Raimo Sailas ei usko hallituksen kasvupaketin tehoon

Eläkkeellä oleva valtiosihteeri totesi Ylen aamu-tv:ssä, että hallituksen kasvupaketin vaikutukset ovat parhaimmillaankin varsin marginaalisia. Sailas panostaisi viennin kehittämiseen.

Ylen EU-illoissa 1994 kinattiin Suomen tulevaisuudesta

10 tunnin vastakkainasettelussa oltiin eri mieltä EU:sta

Sailas: Miksi hallitus jätti eläkeuudistuksen järjestöille?

Entinen valtiosihteeri Raimo Sailas hyväksyy säästötoimien lykkäämisen, kunhan hallitus ryhtyy toteuttamaan rakenneuudistuksia. Hän ihmettelee, kuinka hallitus jättäytyy sivuun eläkeuudistuksen valmistelusta.

Petri Kejonen: Hyvää loppuelämää Iiro Viinanen

Lama-ajan valtiovarainministeri Iiro Viinanen lopetti tällä viikolla julkiset esiintymisensä. Viimeisessä yleisöpuheessaan Viinanen haukkui mielestään kovakalloisen, itseään näivettävän ammattiyhdistysliikkeen ja leikkauksia lykkäävän hallituksen.

Sailas rakennepaketista: Vaikeimmat päätökset vasta edessä

Pitkäaikainen valtiosihteeri Raimo Sailas arvioi Ylen aamu-tv:n haastattelussa, että nykyisen hallituksen pitää tehdä vielä lisää leikkauksia. Sailas myös varoitti, että suomalaisten reaalipalkat ja ostovoima voivat laskea lähivuosina.

Sailas lyttää sote-uudistuksen Etelä-Suomen Sanomissa

Entinen valtiosihteeri Raimo Sailas aloittaisi hallituksen sote-hankkeen kokonaan uudelleen. Etelä-Suomen Sanomissa haastateltu emeritus ei anna hankkeen valmistelulle minkäänlaista armoa.

Sailas ja Hetemäki tienasivat enemmän kuin ministeri Urpilainen

Viime vuonna ministeriön kansliapäällikkönä toimineen Raimo Sailaksen ansiotulot olivat 168 735,29 euroa.

Teronen: Kestävyysvaje – tuttu juttu

Arto Teronen käsittelee uusimmassa kolumnissaa suomalaisen kestävyysjuoksun tilaa.

Aamun kirjassa Kari Hotakaisen Luonnon laki

Luonnon laki on kolmas, itsenäinen osa rahateemasarjasta, jossa aiemmat olivat Ihmisen osa ja Jumalan sana. Ensimmäisessä Hotakainen kirjoitti pienyrittäjästä ja oli vihainen, toisessa suuresta rahasta ja oli ymmärtäväinen, ja kolmannessa hän vaikuttaa opettavaiselta.

Sailas: Rakenneuudistuspäätös ei pelasta Suomea kestävyysvajeelta

Entisen valtiosihteerin Raimo Sailaksen mukaan hallituksen eilinen päätös tarvitsee lisää sisältöä. Epäselvää on esimerkiksi se, mitä kuntien velvoitteita on tarkoitus vähentää miljardisäästöjen aikaansaamiseksi.

Sailas: Hallitus leikkaa koko kauden loppuun asti - "ylimääräinen pitäisi ohjata rakennusalalle"

Suomalaisten ostovoima tulee laskemaan edelleen seuraavina vuosina, sanoo Raimo Sailas.

Sailas sättii hallitusta ja budjettivallan lipumista pois - "liian helposti menty liian pitkälle"

Euroopan keskuspankista puolestaan on tullut "eräänlainen Euroopan ylihallitus, joka pitää tätä rakennelmaa pystyssä", arvioi valtiovarainministeriön valtiosihteerin virasta viime vuonna eläkkeelle jäänyt Raimo Sailas euroalueen tilanteesta.

Muotoilulla parempia hyvinvointipalveluja halvemmalla

Professori Turkka Keinosen mukaan muotoilulla voidaan parantaa hyvinvointipalveluja. Lisäksi muotoilu saattaa jopa säästää kustannuksia.

13 haki alivaltiosihteerin virkaa

Edellinen alivaltiosihteeri Martti Hetemäki siirtyi helmikuussa valtiosihteeriksi.

Hetemäki: Ratkaisujen aika on nyt

Valtiovarainministeriön uusi johtaja on huolissaan maan taloudesta. Martti Hetemäen mukaan Suomen talouden uhat eivät ole väliaikaisia vaan pysyviä.

Tällainen mies on Sailaksen seuraaja

Martti Hetemäki on viime vuosina ollut merkittävässä roolissa talouskriisin hoidossa.

Hetemäestä VM:n valtiosihteeri

Raimo Sailas jäi eläkkeelle 11. helmikuuta.

Sailas eläkkeelle - talouslukkarin töitä kertyi 40 vuotta

Valtiovarainministeriössä yli 40 vuoden virkamiesuran tehnyt valtiosihteeri Raimo Sailas on jäämässä eläkkeelle. 90-luvun lamavuosien leikkauslistoillaan tutuksi tullut Sailas arvioi, ettei yhteiselo eduskunnan kanssa ole aina ollut suloista.

Professori ampuu kovilla: VM:n salailu seis – presidentinvirka lakkautettava

Valtiovarainministeriö salaa laskelmia, joihin päätökset nojaavat, sanoo Turun yliopiston valtio-opin professori Matti Wiberg. Vallan vastuuta ja valvontaa penäävä professori vaatii myös presidentin viran lakkauttamista.

Tutkimusprofessori Pantzar: Sailaksen säästöpuheet "melkein vastuuttomia"

Puheet valtion menojen leikkauksista saavat jotkut asiantuntijat varpailleen. Hallituksen on määrä helmi-maaliskuun vaiheessa puolivälin tarkastelussaan pohtia tulevaa taloustilannetta. Aiheesta lisää: MOT, TV1 klo 20.00.

Pekka Ervasti: Pitkään ilman

Äänestäjällä on edessään puolentoista vuoden poliittinen selibaatti.

Hetemäki hakenut Sailaksen paikkaa

Valtiosihteerin paikka vapautuu helmikuussa.

Sailas puoltaa pakkoliitoksia

Valtiosihteeri Raimo Sailas pitää kuntauudistuksen läpivientiä täysin välttämättömänä, mutta ei usko sen ripeään aikatauluun ilman pakkoliitoksia

Sailas, Niinistö dismiss government collapse rumours

Finance Ministry Permanent Secretary Raimo Sailas has insisted that the current coalition has all the requirements to govern effectively. President Sauli Niinistö meanwhile says government will face far more pressing issues in the future than the divisive financial transaction tax.

Sailas: Uudet vaalit olisivat myrkkyä taloudelle

Valtiosihteerin mukaan hallituksella on kuitenkin kaikki edellytykset toimia. Laaja pohja on hallitukselle sekä etu että haitta, Sailas arvioi.

Mitä haluat kysyä Raimo Sailakselta?

Velka kasvaa, vienti ei vedä ja väki harmaantuu. Sailas esitti palkkoihin nollalinjaa jo raamiratkaisun aikaan, eikä häpeä esitystään. Minkälaista vyönkiristyspolitiikkaa on edessä ja riittävätkö hallituksen eväät? Tv1:n Ykkösaamussa Raimo Sailas.

PM: more cuts on the horizon if economic crisis deepens

The government has not yet decided on additional spending cuts, according to Prime Minister Jyrki Katainen. The cabinet is to assess the economic situation in December before making decisions on the matter.

Katainen: Sopeutusta joudutaan tekemään, jos talouskriisi jatkuu

Pääministerin mukaan leikkauslistoja ei ole kirjoitettu. Hallitus arvioi taloustilannetta joulukuussa ja tekee ratkaisuja keväällä.

Raimo Sailas jää eläkkeelle

67-vuotias valtiosihteeri on ollut valtiovarainministeriön palveluksessa vuodesta 1971.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle