Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Hankkiako painajaisten Super Mario vai Game of Thronesin ja Dark Soulsin isien yhteinen ponnistus? – Tässä loppuvuoden 10 himotuinta peliä

Konsolien nykysukupolven joutsenlaulu on komea: Cyberpunk 2077, Elden Ring ja monta muuta tykkiä seikkailua.

12-vuotiaat tytöt kehittivät fursuit-eläinmaskottiasujen tekemisestä itselleen tuottoisan taidon

Turriharrastajat nappaavat osia harrastukseensa vaikka nallelta. Kokkolalaistytöt hurahtivat fursuitteihin.

Kulttimaineeseen nousseen roolipelin synkkä tulevaisuus on vain muutaman päivän päässä

Vuonna 1990 ilmestyneen Cyberpunk 2020 -roolipelin armoton ja lohduton maailma ei ole toteutunut – täysin.

Loitsuja ja taikajuomien valmistamista – lapsille suunnatut larpit ovat tämän syksyn hitti: "Rituaalimagia on kiinnostavampaa kuin äidinkieli"

Larppaaminen on pitkään ollut Suomessa lähinnä aikuisten huvia, mutta lapsille suunnattuja larppejakin alkaa jo löytyä. Suosittu Velhokoulu-larppi kulkee Harry Potterin vanavedessä, mutta suomalaisin maustein.

Mytologia heräsi henkiin Ropeconissa: katso, millaiselta näyttävät metsän kuningattaret, mystiset shamaanit ja elämän ja kuoleman rajamailla häilyvät oudot olennot

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon sai viikonloppuna noin 4900 kävijää. Mytologiateema inspiroi vieraita toinen toistaan mielikuvituksellisimpiin asuratkaisuihin.

Ropecon kokoaa roolipelaajat ja alan ammattilaiset yhteen viikonloppuna Helsingin Messukeskukseen

Kolmipäiväinen roolipelitapahtuma Ropecon alkaa tänään Helsingin Messukeskuksessa Pasilassa.

Odysseus-larppia rakennettiin kaksi vuotta: "Tällaista ei ole Suomessa aiemmin tehty"

Odysseus-larppia rakennettiin kaksi vuotta ja siihen on osallistunut yli kolmesataa larppaajaa.

Savonlinnassa larpataan ja boffaillaan – Yhteisölliset lajit kiinnostavat nuoria

Savonlinna kätkee syövereihinsä useita harrastuksia, joita ei kaikilta paikkakunnilta löydy.

Vampyyrintappajia, oopperan kummituksia ja ihmissieluja pyydystäviä olentoja – katso kuvat roolipelitapahtuma Ropeconista

Helsingissä on vietetty viikonloppuna Suomen suurinta roolipelitapahtumaa, Ropeconia. Tällä kertaa liveroolipelejä on syntynyt muun muassa saunan ympärille. Myös vanhat klassikot, kuten Harry Potter pitävät roolipelimaailmassa pintansa. Ropeconissa jaettiin myös palkintoja: Kultainen lohikäärme -palkinnon sai pelivaikuttaja Juhana Pettersson ja Vuoden peliteko -palkinto myönnettiin Suomen roolipeliseuralle. Ropecon teki tänä vuonna kaikkien aikojen kävijäennätyksensä yli 4500 osallistujalla.

Hitsipillit ja kolariautot väistyivät, kun Mikko Ojanperä toteutti unelmansa – nyt entisessä autokorjaamossa pelataan roolipelejä

Mikko Ojanperän Fantasialinna on samalla koti, yritys ja harrastuspaikka. Joukko lauta- ja roolipelien harrastajia kokoontuu sinne lähes joka viikonloppu.

Palestiinalaisalueelle on syntynyt liveroolipelaajien joukko, jolla on tiiviit yhteydet Pohjoismaihin: "Suomalaiset pelaajat ovat hauskoja"

Palestiinalaisnuoret tarttuvat roolipelin avulla vanhoillisen yhteiskunnan kipukohtiin kuten homoseksuaalisuuteen ja seurusteluun ennen avioliittoa.

Itkuvirsi purkautuu, joulupukki rentoutuu ja keppari valmistuu – Kansanopistot tarjoavat kursseja mitä erikoisimpiin tarpeisiin

Kansanopistojen pääsihteerin mukaan eri kansanopistoilla on omat vahvuutensa, joita hyödynnetään lyhytkurssien tarjonnassa.

Millainen on maailmanlopun jälkeinen maailma? Sitä käsitellään roolipeleissä

Roolipelitapahtuma Ropecon on kerännyt jälleen tuhansittain innokkaita pelaajia Helsinkiin. Tällä hetkellä pelaajia kiehtovat muun muassa vampyyrit ja maailmanlopun jälkeinen maailma.

Vampyyreja, shamaaneja ja Tähtien sotaa – katso sähäkät kuvat Ropeconista

Roolipelitapahtuma Ropecon on kerännyt jälleen tuhansittain innokkaita pelaajia Helsinkiin. Tämän vuoden teemana on ollut klassikot, joten paikalla on ollut runsaasti tuttuja hahmoja prinsessa Leia Organasta Legolasiin. Kuvagallerian kuvat ovat perjantailta ja lauantailta.

Lauantai 29.7.2017 (radio)

Lapsia kaapataan ulkomaille entistä enemmän. Posti kärsii ruuhkista. Pohjois-Korea teki taas ohjuskokeen. Roolipelaajat ovat koolla Ropeconissa.

Vapaa toimittaja Polina Kopylova: Putinille tärkeintä ei ole titteli, vaan valta

Todellista oppositiota ei ole syntynyt Venäjälle, koska puolueet kopiotiin aikanaan lännestä. Syntyi poliittinen roolipeli.

Tässä roolipelissä mennään oikeasti naimisiin: Katja ja Rauno sanovat tahdon sadan vuoden takaisessa miljöössä: "Vuorosanojakin on opiskeltu"

Historia herää eloon Kempeleessä, jossa vietetään häitä lähes koko kylän voimin vuoden 1915 tunnelmassa.

Uusi versio suositusta pakohuonepelistä vie maatilalle – "Heppa nuuskaisi karsinasta ja pelaajat säikähtivät"

MTK:n maaseutunuorten puheenjohtaja pitää maaseudulle rakennettua maatilapako-peliä erinomaisena päänavauksena uudelle ajattelulle ja luovuudelle.

Mike Pohjola on nykypäivän shamaani

Taiteilija etsii shamaanin tavoin totuutta

Herätä historia henkiin Twitterin avulla

Ylen Twitter-roolipelit koukuttavat historian pariin

Näin luot historiallisen roolipelin Twitteriin

Itse luodut Twitter-hahmot herättävät historian henkiin.

Valtaa hansalaiva — tulosta oma #merirosvot-lautapelisi

Valitse puolesi ja valtaa laiva oman miehistösi nimiin.

Itämeren #merirosvot - Näin seuraat ja osallistut merirosvoseikkailuun

#Merirosvot on roolipeli twitterissä 9.-22.1.2017

Fantasia sekoittuu keskiaikaan – tarinat viehättävät roolipelaajia

Klassiset fantasiakirjat ovat edesauttaneet roolipelien synnyssä. Pelaajien innostus synnytti kokonaisen kulttuurin, jota Oulussa vaalivat sadat ihmiset.

Joulumaa saastui zombie-viruksesta

Joulumaan porukka, pukki, muori ja tontut ovat saaneet zombie-viruksen ja muuttuneet eläviksi kuolleiksi. Tässä yksi taiteiden yön teemoista Rovaniemellä.

Tiistai 2.8.2016 (tv)

Rekka-autojen turvallisuutta voidaan parantaa automaattilaitteilla. Maailmalla ostetaan mausteeksi suomalaista kuminaa. Kauppoihin on tullut lisää työpaikkoja. Larpit eli live-roolipelit ovat suosittuja. Sää on sateinen.

"Larpatessa olet kuin videopelin sisällä" – Claus Raasted larppaa työkseen

Aikoinaan vaarallisenakin pidetystä larppaamisesta on vuosien saatossa tullut suosittu harrastus niin lapsille kuin aikuisille. Claus Raasted on nähnyt muutoksen aitiopaikalta. Hän on yksi niistä harvoista, jotka elättävät itsensä suunnittelemalla larppeja.

Kuvagalleria: roolipelitapahtuma Ropecon saa Helsingin Messukeskuksen kuhisemaan

Viikonlopun yli kestävä Ropecon tarjoaa ohjelmaa yli 1500 tunnin verran, ympäri vuorokauden. Suomen suurimmassa roolipelitapahtumassa kokeilla voi monenlaista larpeista pöytäroolipeleihin ja luentoihin. Tänään lauantaina pyörähdellään historialliset tanssiaiset ja ihastellaan Ropecon Gaala. Huomenna ovat luvassa päättäjäiset ja boffoturnausten finaalit.

Analyysi: Soinin roolipelissä populistiminä on niskan päällä

Timo Soini on erikoinen poliitikko. Hän on kuin larppaaja, jolla on roolipelissä monta eri hahmoa, kirjoittaa politiikan toimittaja Timo Seppänen.

Leijona-luotsit vaihtuvat - tämä roolipelaaja on ja pysyy

Energiahyökkääjä Antti Pihlströmin valinta Leijonien MM-miehistöön tuli monelle jääkiekoa seuraavalle yllätyksenä. 

Kuinka #Titanicilla tehtiin ja kenen tarinoihin hahmot perustuivat

#Titanicilla liveprojekti on historian roolipeli

Markuksen erilainen kouluviikko – pulpetti vaihtui roolipeliin

Erilaiset rooli- ja oppimispelit ovat tulleet jäädäkseen suomalaisiin kouluihin. Ensi syksystä lähtien monialainen opetus pääsee myös opetussuunnitelmiin.

Lukioissa opiskellaan historiaa Twitterin avulla

Aiheeseen ja valittuun hahmoon perehtyminen vie aikaa.

Roolipeliä koko elämä – kuvitellut maailmat vetävät puoleensa muitakin kuin nörttipoikia

Pöytäroolipelejä harrastavat nykyisin myös naiset ja eläkeikää lähestyvät. Alfacon-tapahtumaa järjestävä Antti Leppä aloitti roolipelaamisen 7-vuotiaana ja pelaa niin paljon kuin perhe-elämältään ja töiltään ehtii.

Lumoaako maaginen korttipeli nuorilta pojilta taskurahat?

Amerikkalainen keräilykorttipeli sai osakseen kritiikkiä,

Larppaamalla tavallisesta turkulaisesta tulee ulkoavaruuden sotilas

Post-apokalyptisen suurtuhon jälkeinen maailma on live-roolipelaamisessa pinnalla tällä hetkellä. Atte Iiskola on larpannut yli puolet elämästään, ja auton mittariin kertyy larppimatkoista 60 000 kilometriä joka vuosi.

Kohta Kainuusta etsitään aarteita – ne voivat olla muutakin kuin kultaa

Ylä-Kainuun maagisia tarinoita nettikirjaksi, opaskartaksi ja roolipeliksi koonnut kulttuuriantropologi Satumaarit Myllyniemi paljastaa, että hän on pian valmis luovuttamaan luontoon lähtijöille oikean aarrekartan. Tarinakartaston tuoma palaute kannusti aarteiden etsintään.

Uusi Vallisaari - näin perustetaan rauhan saaret Helsingin edustalle

Suljettu sotilasalue avautuu. Kuinka sitä nyt suojellaan?

Parasta ennen on parasta, kun Strömsö panee tähteet ja tavarat kiertoon

Strömsössä kaikki onnistuu – niin myös herkkupöydän loihtiminen ruuantähteistä tai robotin rakentaminen romuista. Näin tapahtuu sunnuntaina kolmen tunnin suorassa ohjelmassa, jossa paneudutaan monipuolisesti kierrätykseen.

Tuhannet fiktiohahmot täyttävät Tampere-talon ja Sorsapuiston

Kymmenettä kertaa järjestettävä anime- ja roolipelitapahtuma Tracon kokoaa jälleen tuhansia alan harrastajia Tampere-taloon ja Sorsapuistoon. Osallistujat pitävät tärkeänä muiden harrastajien tapaamista ja tapahtuman henkeä.

Johtavatko roolipelit saatananpalvontaan?

Vakavaa keskustelua vuodelta 1997.

Boffatessa kaveria saa lyödä ihan oikeasti

Boffaus saa siviilipalvelusmiehetkin sotimaan

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle