Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Pöytäroolipelilähetys RopeLIVE: Veritimantti -markkinointikuva: Yötaivas, täysikuu, metsää, lepakoita, ison kartanon silhuetti, edellä goottilaisin kirjaimin "Veritimantti", lisäksi edustalla valtava punainen viistetty timantti.

Oletko aina halunnut olla rikollisjärjestön pomo? Tule mukaan Ylen RopeLIVE: Veritimantti -pöytäroolipelilähetykseen 14.4. ja jahtaa mystistä jalokiveä!

Mysteerejä, gotiikkaa ja tilannekomiikkaa tihkuva ryöstöretki saattaa meidät Pirkanmaalla sijaitsevaan kartanoon, jonka uumenissa odottaa suunnattoman arvokas aarre ja yllättäviä salaisuuksia.

Milka Jolanki Ropeconissa.

Ropeconin fantasiamaailmaan mahtuu niin haltijoita kuin Star Wars -sotureitakin – tältä näytti Suomen suurimmassa roolipelitapahtumassa

Mittavasta ohjelmistostaan tunnettu Ropecon järjestettiin tänä vuonna Helsingin Messukeskuksessa. Tapahtuma houkutteli paikalle tuhansia roolipelaajia ja roolipelaamisesta kiinnostuineita ihmisiä. Gallerian kuvat ovat perjantailta.

pelataan pöydän ääressä roolipeliä.

Ylen RopeLIVElle Vuoden peliteko -palkinto Ropeconissa

RopeLIVE palkittiin näkyvyyden tuomisesta roolipelaamiselle.

Janina Kahela istuu pöydän ääressä, joka on täynnä taikakoulularin rekvisiitta. Ville Miettinen seisoo taustalla liitutaulun vieressä. He ovat pukeutuneet rooliasuihinsa.

Kokeneet larppaajat kertovat, kuinka roolipelaaminen muuttaa omaa persoonaa: nykyään kaikki kuuntelevat hiljaa, kun Janina Kahela puhuu

Liveroolipelaaminen toimii myös poliittisen vaikuttamisen välineenä. Palestiinan tilannetta simuloivan larpin jälkeen valtaosa pelaajista koki ymmärtävänsä nationalismia aiempaa paremmin.

Agamonia-lautapelin kortteja ja figuureita

Kaikkien aikojen suurin suomalainen lautapeliprojekti toteutuu: Max Wikströmin unelma sai joukkorahoitusta 241 383 euroa

Fantasiamaailmaan sijoittuvan suomalaisen Agemonia-lautapelin suunnitteluun on osallistunut parikymmenen hengen kansainvälinen työryhmä.

Kuvassa ovat Richard Sherman ja Crash Bandicoot.

Hankkiako painajaisten Super Mario vai Game of Thronesin ja Dark Soulsin isien yhteinen ponnistus? – Tässä loppuvuoden 10 himotuinta peliä

Konsolien nykysukupolven joutsenlaulu on komea: Cyberpunk 2077, Elden Ring ja monta muuta tykkiä seikkailua.

Kuva Cyberpunk 2020 -sääntökirjasta.

Kulttimaineeseen nousseen roolipelin synkkä tulevaisuus on vain muutaman päivän päässä

Vuonna 1990 ilmestyneen Cyberpunk 2020 -roolipelin armoton ja lohduton maailma ei ole toteutunut – täysin.

Velhokoulu, larppaus

Loitsuja ja taikajuomien valmistamista – lapsille suunnatut larpit ovat tämän syksyn hitti: "Rituaalimagia on kiinnostavampaa kuin äidinkieli"

Larppaaminen on pitkään ollut Suomessa lähinnä aikuisten huvia, mutta lapsille suunnattuja larppejakin alkaa jo löytyä. Suosittu Velhokoulu-larppi kulkee Harry Potterin vanavedessä, mutta suomalaisin maustein.

Ella-Lotta Kuusisto, Näkki

Mytologia heräsi henkiin Ropeconissa: katso, millaiselta näyttävät metsän kuningattaret, mystiset shamaanit ja elämän ja kuoleman rajamailla häilyvät oudot olennot

Euroopan suurin vapaaehtoisvoimin järjestettävä roolipelitapahtuma Ropecon sai viikonloppuna noin 4900 kävijää. Mytologiateema inspiroi vieraita toinen toistaan mielikuvituksellisimpiin asuratkaisuihin.

Ropeconin puheohjelmaa.

Ropecon kokoaa roolipelaajat ja alan ammattilaiset yhteen viikonloppuna Helsingin Messukeskukseen

Kolmipäiväinen roolipelitapahtuma Ropecon alkaa tänään Helsingin Messukeskuksessa Pasilassa.

Laura Kröger, Antti Kumpulainen, Odysseus, larppi

Odysseus-larppia rakennettiin kaksi vuotta: "Tällaista ei ole Suomessa aiemmin tehty"

Odysseus-larppia rakennettiin kaksi vuotta ja siihen on osallistunut yli kolmesataa larppaajaa.

Savonlinnalaisnuoria katutanssiharjoituksissa tanssiopistolla.

Savonlinnassa larpataan ja boffaillaan – Yhteisölliset lajit kiinnostavat nuoria

Savonlinna kätkee syövereihinsä useita harrastuksia, joita ei kaikilta paikkakunnilta löydy.

Ropecon, Dr Doom, Marvel

Vampyyrintappajia, oopperan kummituksia ja ihmissieluja pyydystäviä olentoja – katso kuvat roolipelitapahtuma Ropeconista

Helsingissä on vietetty viikonloppuna Suomen suurinta roolipelitapahtumaa, Ropeconia. Tällä kertaa liveroolipelejä on syntynyt muun muassa saunan ympärille. Myös vanhat klassikot, kuten Harry Potter pitävät roolipelimaailmassa pintansa. Ropeconissa jaettiin myös palkintoja: Kultainen lohikäärme -palkinnon sai pelivaikuttaja Juhana Pettersson ja Vuoden peliteko -palkinto myönnettiin Suomen roolipeliseuralle. Ropecon teki tänä vuonna kaikkien aikojen kävijäennätyksensä yli 4500 osallistujalla.

Mikko Ojanperä

Hitsipillit ja kolariautot väistyivät, kun Mikko Ojanperä toteutti unelmansa – nyt entisessä autokorjaamossa pelataan roolipelejä

Mikko Ojanperän Fantasialinna on samalla koti, yritys ja harrastuspaikka. Joukko lauta- ja roolipelien harrastajia kokoontuu sinne lähes joka viikonloppu.

Tulevaisuuden historianopiskelijoita esittävät pelaajat katselivat esityksiä vuodesta 2016.

Palestiinalaisalueelle on syntynyt liveroolipelaajien joukko, jolla on tiiviit yhteydet Pohjoismaihin: "Suomalaiset pelaajat ovat hauskoja"

Palestiinalaisnuoret tarttuvat roolipelin avulla vanhoillisen yhteiskunnan kipukohtiin kuten homoseksuaalisuuteen ja seurusteluun ennen avioliittoa.

Isä ja lapsi leikkivät keppihevosilla ulkona.

Itkuvirsi purkautuu, joulupukki rentoutuu ja keppari valmistuu – Kansanopistot tarjoavat kursseja mitä erikoisimpiin tarpeisiin

Kansanopistojen pääsihteerin mukaan eri kansanopistoilla on omat vahvuutensa, joita hyödynnetään lyhytkurssien tarjonnassa.

Ropecon, roolipeli, Old Town

Millainen on maailmanlopun jälkeinen maailma? Sitä käsitellään roolipeleissä

Roolipelitapahtuma Ropecon on kerännyt jälleen tuhansittain innokkaita pelaajia Helsinkiin. Tällä hetkellä pelaajia kiehtovat muun muassa vampyyrit ja maailmanlopun jälkeinen maailma.

Ropecon, roolipeli

Vampyyreja, shamaaneja ja Tähtien sotaa – katso sähäkät kuvat Ropeconista

Roolipelitapahtuma Ropecon on kerännyt jälleen tuhansittain innokkaita pelaajia Helsinkiin. Tämän vuoden teemana on ollut klassikot, joten paikalla on ollut runsaasti tuttuja hahmoja prinsessa Leia Organasta Legolasiin. Kuvagallerian kuvat ovat perjantailta ja lauantailta.

Päivän kasvo

Vapaa toimittaja Polina Kopylova: Putinille tärkeintä ei ole titteli, vaan valta

Todellista oppositiota ei ole syntynyt Venäjälle, koska puolueet kopiotiin aikanaan lännestä. Syntyi poliittinen roolipeli.

Katja Rantanen ja sulhanen Rauno Lauronen.

Tässä roolipelissä mennään oikeasti naimisiin: Katja ja Rauno sanovat tahdon sadan vuoden takaisessa miljöössä: "Vuorosanojakin on opiskeltu"

Historia herää eloon Kempeleessä, jossa vietetään häitä lähes koko kylän voimin vuoden 1915 tunnelmassa.

Liisa Koivisto hevosen kanssa tallin edustalla

Uusi versio suositusta pakohuonepelistä vie maatilalle – "Heppa nuuskaisi karsinasta ja pelaajat säikähtivät"

MTK:n maaseutunuorten puheenjohtaja pitää maaseudulle rakennettua maatilapako-peliä erinomaisena päänavauksena uudelle ajattelulle ja luovuudelle.

Kirjailija, käsikirjoittaja Mike Pohjola

Mike Pohjola on nykypäivän shamaani

Taiteilija etsii shamaanin tavoin totuutta

Twitter-historia projektien kuvakollaasi.

Herätä historia henkiin Twitterin avulla

Ylen Twitter-roolipelit koukuttavat historian pariin

sota39-roolipeli Twitterissä

Näin luot historiallisen roolipelin Twitteriin

Itse luodut Twitter-hahmot herättävät historian henkiin.

Valtaa hansalaiva -lautapeli

Valtaa hansalaiva — tulosta oma #merirosvot-lautapelisi

Valitse puolesi ja valtaa laiva oman miehistösi nimiin.

#merirosvot - koe, mitä todella tapahtui Itämerelle 1401!

Itämeren #merirosvot - Näin seuraat ja osallistut merirosvoseikkailuun

#Merirosvot on roolipeli twitterissä 9.-22.1.2017

Pieniä fantasiapelihahmoja rivissä pöydällä.

Fantasia sekoittuu keskiaikaan – tarinat viehättävät roolipelaajia

Klassiset fantasiakirjat ovat edesauttaneet roolipelien synnyssä. Pelaajien innostus synnytti kokonaisen kulttuurin, jota Oulussa vaalivat sadat ihmiset.

Zombie, elävä kuollut.

Joulumaa saastui zombie-viruksesta

Joulumaan porukka, pukki, muori ja tontut ovat saaneet zombie-viruksen ja muuttuneet eläviksi kuolleiksi. Tässä yksi taiteiden yön teemoista Rovaniemellä.

Ammattilarppaaja Claus Raasted.

"Larpatessa olet kuin videopelin sisällä" – Claus Raasted larppaa työkseen

Aikoinaan vaarallisenakin pidetystä larppaamisesta on vuosien saatossa tullut suosittu harrastus niin lapsille kuin aikuisille. Claus Raasted on nähnyt muutoksen aitiopaikalta. Hän on yksi niistä harvoista, jotka elättävät itsensä suunnittelemalla larppeja.

ihmisiä jonottaa sisäänpääsyä

Kuvagalleria: roolipelitapahtuma Ropecon saa Helsingin Messukeskuksen kuhisemaan

Viikonlopun yli kestävä Ropecon tarjoaa ohjelmaa yli 1500 tunnin verran, ympäri vuorokauden. Suomen suurimmassa roolipelitapahtumassa kokeilla voi monenlaista larpeista pöytäroolipeleihin ja luentoihin. Tänään lauantaina pyörähdellään historialliset tanssiaiset ja ihastellaan Ropecon Gaala. Huomenna ovat luvassa päättäjäiset ja boffoturnausten finaalit.

Pehmo-olioita, painia ja larppausta – tätä kaikkea on roolipelitapahtuma Ropecon

Jos Helsingin kaduilla kävelee tänä viikonloppuna vastaan erityisen paljon hienosti pukeutuneita larppaajia, ovat he luultavasti matkalla Messukeskukseen.

Timo Seppänen Näkökulma-kuva piirros

Analyysi: Soinin roolipelissä populistiminä on niskan päällä

Timo Soini on erikoinen poliitikko. Hän on kuin larppaaja, jolla on roolipelissä monta eri hahmoa, kirjoittaa politiikan toimittaja Timo Seppänen.

Antti Pihlström

Leijona-luotsit vaihtuvat - tämä roolipelaaja on ja pysyy

Energiahyökkääjä Antti Pihlströmin valinta Leijonien MM-miehistöön tuli monelle jääkiekoa seuraavalle yllätyksenä. 

Henkilöitä #Titancilla

Kuinka #Titanicilla tehtiin ja kenen tarinoihin hahmot perustuivat

#Titanicilla liveprojekti on historian roolipeli

Redlotin kuvitteellisen yhteiskunnan kauppa.

Markuksen erilainen kouluviikko – pulpetti vaihtui roolipeliin

Erilaiset rooli- ja oppimispelit ovat tulleet jäädäkseen suomalaisiin kouluihin. Ensi syksystä lähtien monialainen opetus pääsee myös opetussuunnitelmiin.

#ue2lalu-twitterprojektiin liittyvä kuva. martti lutherin tililtä

Lukioissa opiskellaan historiaa Twitterin avulla

Aiheeseen ja valittuun hahmoon perehtyminen vie aikaa.

Antti Lähde järjestää roolipelaajille tarkoitettua Alfacon-tapahtumaa Mikkelissä.

Roolipeliä koko elämä – kuvitellut maailmat vetävät puoleensa muitakin kuin nörttipoikia

Pöytäroolipelejä harrastavat nykyisin myös naiset ja eläkeikää lähestyvät. Alfacon-tapahtumaa järjestävä Antti Leppä aloitti roolipelaamisen 7-vuotiaana ja pelaa niin paljon kuin perhe-elämältään ja töiltään ehtii.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle