Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Kolmas koronarokotuskierros alkaa Kymenlaaksossa perjantaina – ensimmäisenä vuorossa vakavasti immuunipuutteiset henkilöt

Kolmannen rokotusannoksen saavat myös henkilöt, jotka on rokotettu lyhyellä, 3–4 viikon annosvälillä. Kyse on pääasiassa sote-alan työntekijöistä.

Ravintoloissa voi taas viihtyä puolenyön yli – ravintolarajoitukset helpottavat Kymenlaaksossa perjantaina

Ravintoloita koskeva rajoituksia kevennetään Kymenlaaksossa. Ravintolan ovet voivat olla perjantaista lähtien auki klo 2.00 asti.

Ravintoloiden rajoituksiin tulossa kevennyksiä Kymenlaaksossa – anniskelu voisi jatkua yhteen yöllä

Kymenlaaksossa siirrytään jälleen koronaepidemian kiihtymisvaiheeseen. Tartuntamäärien näkökulmasta Kymenlaakson koronatilanne on junnannut pitkään paikallaan. Tilanne ei ole olennaisesti parantunut, mutta tauti ei myöskään ole leviämään päin.

THL ohjeisti kuntia aloittamaan kolmannet koronarokotukset – Etelä-Karjalassa rokotukset voivat alkaa heti, Kymenlaaksossa 1–2 viikon päästä

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ohjeisti perjantaina kuntia tarjoamaan rokotuksia voimakkaasti immuunipuutteisille. Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan sairaanhoitopiirit ovat valmistautuneet aloittamaan kolmannen rokotuskierroksen.

Taivaalta pudotetaan taas rokotesyöttejä – pienpetojen raivotauti pidetty poissa jo 30 vuotta

Ruokavirasto aloittaa tiistaina raivotaudin syöttirokotteiden levitykset kaakkoisrajalla. Lentokoneesta pudotettavien syöttien on tarkoitus estää luonnonvaraisilla eläimillä esiintyvän metsäraivotaudin leviäminen Suomeen.

Koronavirus jyllää nyt lapsissa ja nuorissa – alakoululaisten tartunnat ovat lisääntyneet Kymenlaaksossa

Koronatartuntojen kokonaismäärä on pysynyt viime viikkojen ajan tasaisena. Myös syysflunssa on alkanut kiertää väestössä.

Alle 25-vuotiaat saavat nyt ehkäisyn ilmaiseksi Kymenlaaksossa – mahdollisuus kiinnostaa nuoria

Kymsoten mukaan ainakin kouluissa ilmaiset ehkäisyvälineet ovat jo herättäneet nuorten kiinnostuksen. Oppilaitoksittain kymmenet nuoret ovat kyselleet mahdollisuudesta.

Kymsote arvioi: 80 prosentin rokotuskattavuus saavutetaan Kymenlaaksossa marraskuussa

Pääministeri Sanna Marinin mukaan koronarajoituksista voidaan luopua sitten, kun rokotusikäisestä väestöstä 80–90 prosenttia on saanut kaksi rokotetta.

Kymsote ostaa lisää kotihoitoa – osa työstä siirtyy palveluntuottajan hoidettavaksi lokakuussa

Kymsote lisää kotihoitajien määrää ostopalvelun avulla. Moni hoitajista on kokenut työn liian kiireiseksi. Ensimmäiset uudet kotihoitajat aloittavat lokakuussa.

Repovedellä on riittänyt kävijöitä, vaikka ennätyslukuihin ei päästy – ensi kesäksi kansallispuistoon saadaan lisää parkkipaikkoja

Repovedellä tehtiin viime vuonna käyntimääräennätys ja aivan samoihin huippulukuihin ei nyt päästy. Lapinsalmen parkkipaikan remontti alkaa syksyllä.

Historiallinen Strömforsin ruukki löysi ostajan – kahdeksan rakennusta käsittävän alueen hinta on noin 150 000 euroa

Uusi omistajaehdokas haluaa Strömforsin ruukista nykyistä vetovoimaisemman matkailukohteen. Alueella jo toimiva kiinteistösijoitusyhtiö oli ainoa, joka jätti ostotarjouksen historiallisen ruukkialueen vanhoista rakennuksista. Kokonaisuus on menossa kaupaksi noin 150 000 eurolla.

Yleisötapahtumia koskevat kokoontumisrajoitukset kumotaan Kymenlaaksossa – päätös voimaan perjantaina

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa Kymenlaaksoa koskevat kokoontumisrajoitukset. Samalla vaatimus kahden metrin turvaväleistä sisätiloissa poistuu. Uusi päätös tulee voimaan perjantaina.

Vanhaan kunnantaloon perustettu kulttuuritalo elää vasta ensimmäistä kesäänsä – pääsi heti ehdolle vuoden areenaksi

Entiseen kunnantaloon perustettu Pyhtään kulttuuritalo on herättänyt musiikkialan ammattilaisten huomion heti ensimmäisenä kesänään. Kulttuuritalo on äänestetty ehdolle musiikkialan palkintogaalassa.

Tapahtumien järjestäminen helpottumassa tuntuvasti Kymenlaaksossa – velvoite kahden metrin turvaväleistä on poistumassa

Kymenlaakson koronaryhmä on valmis siihen, että aluehallintovirasto poistaisi yleisötapahtumia koskevat rajoitukset. Aluehallintoviraston uusi päätös voitaisiin saada vielä tällä viikolla.

Koronarokotukseen pääsee taas ilman ajanvarausta – rokotteen voi saada jonottamalla myös Karhulassa

Kymsote järjestää lisää koronarokotuspäiviä, jolloin rokotteen voi saada aikaa varaamatta. Rokotusjonoon voi nyt tulla myös Karhulaan.

Kahden metrin turvaväleistä yleisötapahtumissa saatetaan luopua myös Kymenlaaksossa – helpotuksia koronarajoituksiin pohditaan tällä viikolla

Turvavälin pitämisestä sisätiloissa järjestettävissä yleisötilaisuuksissa aiotaan luopua mahdollisuuksien mukaan Uudellamaalla, Kymenlaaksossa ja Etelä-Karjalassa. Aluehallintovirasto kuuntelee asiassa alueellisten koronakoordinaatioryhmien mielipidettä.

Koronatesteissä käydään nyt vilkkaasti – joukkoaltistumiset ja tavallinen flunssa lisäävät testiin tulijoiden määrää

Koronatestiin pääsyssä on ollut viime päivinä ruuhkaa. Pohjois-Kymenlaaksossa ruuhkaa saatiin viikonloppuna purettua. Etelä-Kymenlaaksossa viiveitä on yhä.

Pyhtään lentokenttä aikoo lähteä kokeilemaan lennonjohtamista etänä – pienet lentokentät halutaan ripeämmin auki esimerkiksi taksilentoja varten

Pyhtäällä selvitetään mahdollisuutta perustaa etälennonjohdon keskus Pyhtään lentokentän läheisyyteen. Pienet kentät eri puolilla Suomea halutaan joustavammin esimerkiksi lentotaksiyhtiöiden käyttöön. Monta asiaa on kuitenkin vielä ratkaisematta.

Yli puolet kymenlaaksolaisista nuorista on saanut koronarokotteen – joukkoaltistumiset jatkuvat

Kymsote muistuttaa kymenlaaksolaisia nuoria koronavirusrokotteen tärkeydestä, sillä kouluissa on todettu jälleen useita joukkoaltistumisia.

Keskussairaalan korkea torniosa pysyy sittenkin Kotkan maisemassa – ylimmät neljä kerrosta peruskorjataan

Kymenlaakson keskussairaalan torniosan neljä ylintä kerrosta piti purkaa, mutta Kymsotessa on tultu toisiin aatoksiin. Ylimpienkin kerrosten tilat aiotaan peruskorjata, koska tiloille löydettiin uutta käyttöä.

Kymenlaakson koronatilanne näyttää vähän paremmalta – paluuta epidemian kiihtymisvaiheeseen harkitaan ensi viikolla

Kymenlaakso jatkaa koronaepidemian leviämisvaiheessa, mutta päivittäisten koronatartuntojen määrät eivät ole enää nousseet. Jos hyvä kehitys jatkuu, kiihtymisvaiheeseen paluuta voidaan harkita ensi viikolla.

Kaakkois-Suomessa on tänään tarjolla ilta-aikoja walk in -rokotuspisteisiin – rokotukset on tarkoitettu kaikille 12 vuotta täyttäneille

Kotkassa, Kouvolassa, Pyhtäällä ja Lappeenrannassa voi tänään saada koronavirusrokotuksen ilman ajanvarausta illalla.

Kondomit tai ehkäisypillerit saa pian ilmaiseksi – alle 25-vuotiaiden ehkäisy muuttuu maksuttomaksi Kymenlaaksossa

Kymsote tarjoaa syyskuun alusta lähtien alle 25-vuotiaille nuorille ilmaiset ehkäisyvälineet. Ehkäisyvälineet saa oman oppilaitoksen kouluterveydenhoitajalta tai neuvoloista.

Itäisellä Suomenlahdella alkaa tänään kansainvälinen jättiharjoitus – kuvitteellisessa tilanteessa mereen pääsee vaarallista kemikaalia ja öljyä

Rajavartiolaitoksen johtamaan harjoitukseen osallistuu joukkoja Kymenlaakson ja Helsingin pelastuslaitoksilta, WWF:stä, Merivoimista, Suomen Punaisesta Rististä ja muita toimijoita Itämeren rannikkovaltioista.

Koronatesteihin on nyt jonoa – kouluissa ja harrastuksissa on ollut useita joukkoaltistumisia

Kymenlaaksossa on todettu viime päivinä useita urheilujoukkueita, koululuokkia ja päiväkotiryhmiä koskevia joukkoaltistumisia. Kymsote kehottaa ihmisiä odottamaan koronatestiin pääsyä ja testin tulosta pysymällä kotona.

Kahden koronarokotteen väli lyhenee kahdeksaan viikkoon – rokotteita riittää nyt hyvin

Kymenlaaksossa aikaistetaan koronarokoteannosten väliä neljällä viikolla. Tähän asti toinen rokotusaika on annettu 12 viikon päähän ensimmäisestä rokotuksesta.

Koronarokotukseen pääsee taas ilman ajanvarausta – torstaina rokotteen voi saada jonottamalla myös Haminassa

Kymsote järjestää ilman ajanvarausta toimivan rokotustilaisuuden torstai-iltana Kouvolassa ja Haminassa. Seuraavan kerran rokotetta voi tulla jonottamaan ensi viikon lauantaina Kouvolassa ja Kotkassa.

Kova tuuli on kaatanut puita ympäri Kymenlaaksoa – sähköt poikki enimmillään noin 1 500 asiakkaalta

Kymenlaakson pelastuslaitoksella on ollut keskiviikkoiltapäivästä lähtien toistakymmentä puunraivaustehtävää.

Kymenlaaksossa varoitetaan vaarallisen voimakkaasta tuulesta – sähköasentajat varautuvat häiriöihin

Ilmatieteenlaitos on antanut Kymenlaaksoon varoituksen kovasta tuulesta. Se on voimassa torstai-aamuun asti. Tuuli voi olla vaarallisen voimakasta.

Koronarokotteita annetaan lauantaina ilman ajanvarausta kaikille kymenlaaksolaisille – tapahtumassa voi aikaistaa 2. rokoteannosta

Kymsote antaa rokotuksia Kotkassa Pasaatin rokotuspisteessä ja Kouvolassa Hansan rokotuspisteessä. Rokotustapahtumassa voi saada koronarokotteen ensimmäisen annoksen tai halutessaan aikaistaan toista annosta.

Yli 12-vuotiaat voivat perjantaista lähtien varata ajan koronarokotukseen Kymenlaaksossa – rokotuksia ei järjestetä kouluissa

Kouluikäiset lapset ja nuoret saavat perjantaista alkaen varata ajan koronarokotuksiin Kymenlaaksossa. Myös ilman ajanvarausta toimivia rokotustilaisuuksia tullaan järjestämään lisää. 12–15-vuotiaiden rokotuksia ei järjestetä kouluilla, vaan heidänkin on saavuttava rokotuspisteille.

Lapsia ja nuoria rokotetaan Kymenlaaksossa jo ensi viikolla – koululaisille ja opiskelijoille oma "walk in" -rokotusilta

Kymsote aloittaa perusterveiden 12-15-vuotiaiden lasten ja nuorten koronarokotukset ensi keskiviikkona. Koululaisille, opiskelijoille ja koulujen henkilökunnalle suunnatut "walk in" -rokotustapahtumat järjestetään ilta-aikaan.

Lapun luukulle lyöneen tuulitunnelin ovet avattiin uudelleen Pyhtäällä: ''Tämä on hiomaton timantti''

Aeronautica Arenalla on käynyt kesäkuun avajaisten jälkeen vieraita sekä läheltä että kauempaakin. Uusien yrittäjien tarkoituksena on laajentaa tuulitunnelistaan tunnetun elämyskeskuksen tarjontaa.

AVI: Pääkaupunkiseudulle ei tule vielä uusia kokoontumisrajoituksia – Kymenlaaksoon tulossa tiukennuksia

Etelä-Suomen aluehallintovirasto päätti tänään, että tiukennettuja rajoituspäätöksiä ei tehdä pääkaupunkiseudulle ainakaan tänään. Lisärajoituksia on kuitenkin tulossa Kymenlaakson sairaanhoitopiirin alueelle.

Myös 12–15-vuotiaita ryhdytään rokottamaan – Kymenlaaksossa lasten rokottaminen alkaisi aikaisintaan elokuun puolivälissä

12–15-vuotiaiden lasten ja nuorten rokottamiskäytäntöjä ryhdytään suunnittelmaan Kymsotessa maanantaina. Päätettävänä on muun muassa millaisissa tapauksissa päätös rokottamisesta siirtyy lapselta huoltajalle.

Kymenlaakso on taas koronavirusepidemian leviämisvaiheessa – koulut alkaisivat silti lähiopetuksessa

Kymenlaakson koronatilanne on niin huono, että alue siirtyy leviämisvaiheeseen. Koulut suositellaan silti aloittamaan lähiopetuksessa. Tapahtumien osalta sovellettaisiin kiihtymisvaiheen rajoituksia.

Strömforsin ruukin kahdeksasta rakennuksesta jätettiin yksi ostotarjous – Loviisan kaupunki ei ole pettynyt: "Tiesimme, ettei niitä tule kasapäin"

Loviisan kaupunki on saanut Strömforsin ruukin alueesta yhden ostotarjoksen. Tarjous käydään läpi lähipäivinä. Ostotarjous etenee seuraavaksi kaupunginhallituksen käsittelyyn, jos sen katsotaan olevan tarpeeksi hyvä.

Kymenlaakson "walk in" -rokotuspäivä oli menestys, rokote annettiin yli 650 rokottamattomalle – viikonlopun tartuntaluvut ovat kuitenkin synkät

Perjantain jälkeen Kymenlaaksossa on varmistettu 57 uutta koronavirustartuntaa. Kymenlaakso on edelleen epidemian kiihtymisvaiheessa, mutta Kymsote arvioi jo viime viikolla, että siirtyminen leviämisvaiheeseen voi olla lähellä.

Kymenlaakson pelastuslaitos lähettää apujoukkoja Kalajoen maastopaloalueelle – kaksitoista palopelastajaa ja kaksi säiliöautoa osallistuvat sammutustöihin

Sammutustehtäviin Kalajoelle on saatu hankittua lisäresursseja lähes kaikista Suomen pelastuslaitoksista. Laaja maastopalo sai alkunsa maanantaina.

Kymenlaaksossa koronaluvut pysyvät korkeina – tartuntojen määrä on tuplaantunut viime viikon aikana

Viimeisen neljän päivän aikana Kymenlaaksossa on raportoitu päivittäin 10 uutta varmistettua tartuntaa tai enemmän. Jos tilanteen suunta jatkuu huonona, maakunnassa saatetaan joutua siirtymään takaisin leviämisvaiheeseen.

Korona leviää etenkin nuorten kesken – Kymenlaaksossa torstaina 14 uutta tartuntaa

Kymenlaakson tartuntamäärät ovat edelleen runsaita. Kymsoten mukaan tartuntoja saadaan yksityistilaisuuksista ja työpaikoilta. Positiivisia testituloksia tulee myös ulkomailta saapuneilta. Kymenlaaksoa uhkaa siirtyminen koronan leviämisvaiheeseen.

Kymenlaaksossa 18 uutta varmistettua koronatartuntaa vuorokauden aikana – alueellinen koordinaatioryhmä keskustelee maakunnan tilanteesta tänään

Koronatartuntoja on tänään ja eilen kirjattu Kymenlaaksossa jälleen enemmän. Viimeksi yhtä suuri päiväkohtainen tartuntaluku on raportoitu heinäkuun alussa. Kymenlaakson koronakoordinaatioryhmä kokoontuu tänään keskustelemaan maakunnan tilanteesta.

Kymenlaaksossa 10 uutta koronatartuntaa – niitä todetaan nyt tasaisesti maakunnan eri päissä

Kymmenestä tiistaina todetusta tartunnasta kuusi on todettu Kouvolassa ja loput Etelä-Kymenlaaksossa. Viimeaikaiset tartunnat ovat jakautuneet tasaisesti maakunnan pohjois- ja eteläosien kesken.

Positiivinen ongelma tuli myös Kymenlaaksoon – koronarokotteen voi ottaa lauantaina walk in -henkeen Kouvolassa ja Kotkassa

Koronavirusrokotteita tuli Kymenlaaksoon enemmän kuin tilattiin. Jotta kaikki annokset saadaan käytettyä, Kymsote järjestää rokotustilaisuuden, johon ensimmäisen rokotteen voi tulla ottamaan ilman ajanvarausta.

Yksi Suomen vanhimmista ja parhaiten säilyneistä ruukkiyhdyskunnista myytävänä, 8 rakennusta kaupan – ostotarjoukset jätettävä elokuun alussa

Loviisan kaupunki kauppaa kahdeksan rakennuksen kokonaisuutta Strömforsin historialliselta ruukkialueelta. Ostotarjoukset on jätettävä viimeistään elokuun alussa. Useat rakennuksista vaativat pikaisesti isoa remonttia.

Nuorten riskiryhmäläisten koronarokotukset alkavat tänään Kymenlaaksossa – sata aikaa varattu

Riskiryhmiin kuuluvia nuoria rokotetaan Kotkassa Pasaatissa ja Kouvolassa Hansan rokotuspisteellä.

Strömforsin vanhalle ruukkialueelle etsitään nyt ostajaa Loviisassa – kaupunginjohtaja: ''Uskallan toivoa, että ainakin yksi hyvä tarjous saadaan''

Loviisan kaupunki haluaa myydä ruukkialueen, koska sen kunnostaminen tulisi liian kalliiksi. Useat rakennuksista vaativat pikaisesti isoa remonttia. Kuntoarvioinnin mukaan korjausvelka on yli 1,8 miljoonaa euroa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle