Hyppää pääsisältöön

Uusimmat artikkelit

Viktor Orban.

EU pohtii poikkeuksellista keinoa Unkarin ongelmiin puuttumiseksi – miljarditukien lisäksi pelissä on myös Viktor Orbánin vaikutusvalta

Unkarin oikeusvaltion tila puhuttaa istuntoon kokoontuvaa EU-parlamenttia. Osa parlamentaarikoista halusi evätä Unkarin ensi vuonna alkavan EU-puheenjohtajuuden.

Tallar och andra träd i en skog mot blå himmel och vita moln. Solsken.

EU:n kiistelty ennallistamisasetus voi kaatua – suurin parlamenttiryhmä haluaa kaataa esityksen

Luonnon ennallistamiseen tähtäävä esitys on joutunut vastatuuleen. EU-parlamentin keskustaoikeistolainen EPP-ryhmä uhkaa kaataa komission ehdotuksen ratkaisevissa äänestyksissä.

Pelastajat etsivät uhreja tuhoutuneen kerrostalon raunioissa.

Venäjä on terroristivaltio, sanoo EU-parlamentin varapuhemies Heidi Hautala

Europarlamentaarikko Heidi Hautalan (vihr.) mukaan Venäjä on terroristivaltio. Hautala viittaa Politiikkaradiossa Venäjän ohjusiskuun Dniprossa.

Vasemmalla Belgian poliisin kuva rahoista, jotka se on takavarikoinut kotietsinnöissä ja oikealla studiokuva toimittaja Sara Salmesta.

Poliisi löysi 1,5 miljoonaa euroa käteistä, yksi pidätetyistä on EU-parlamentin jäsen – tämä kaikki korruptioskandaalista tiedetään nyt

Tutkijat pitävät Euroopan parlamentin epäiltyä lahjussotkua poikkeuksellisena tapauksena. Katso minuutin tiivistys vyyhdin käänteistä.

Poliisiauto EU-parlamentin ulkopuolella Brysselissä.

Kirjeenvaihtajan analyysi: Lahjusskandaali on piinallinen moraalisia arvoja ja läpinäkyvyyttä korostavalle EU-parlamentille

Parlamenttia ravisteleva lahjussotku vie huomiota muilta tärkeiltä EU-päätöksiltä. Viime kädessä pelissä on koko EU:n uskottavuus, kirjoittaa Ylen EU-kirjeenvaihtaja Rikhard Husu.

Roberta metsola.

Puheenjohtaja Metsola korruptioskandaalista: ”Europarlamentti ja eurooppalainen demokratia ovat hyökkäyksen kohteena”

Neljä poliisin pidättämää epäiltyä ovat tutkintavankeudessa. Heitä syytetään korruptiosta, rahanpesusta ja rikollisjärjestön toimintaan osallistumisesta.

Kreikkalainen politikko Eva Kaili.

Neljä sai syytteen korruptiosta EU-parlamentin lahjontavyyhdissä – median lähteen mukaan kreikkalaismeppi jäi kiinni ”itse teossa”

Parlamentin varapuhemiehen tehtävästä vapautettu Eva Kaili ei nauti enää mepin syytesuojaa, koska hänen hallustaan löydettiin ”rahasäkkejä”.

Eu:n lippuja salossa EU:n parlamenttitalon edessä Brysselissä.

EU-parlamentissa laaja korruptioepäily, Belgian poliisi tehnyt 16 kotietsintää – belgialaislehtien mukaan epäilyt kohdistuvat Qatariin

Belgian poliisi on tehnyt perjantaina 16 kotietsintää, takavarikoinut 600 000 euroa ja ottanut kiinni neljä henkilöä EU-parlamenttiin liittyvässä korruptiotutkinnassa.

Elli-Alina Hiilamo kertoo, miksi Qatarin merkitys Euroopalle kasvaa koko ajan.

Eurooppa-kirje: Ihmisoikeuksia polkeva kisaisäntä halutaan boikottiin, mutta EU:n kauppakumppaniksi Qatar on enemmän kuin tervetullut

Entä päättävätkö EU-maat tukea komission esitystä Unkarin tukimiljardien jäädyttämisestä? Aiheesta lisää kirjeen lopussa.

 Europarlamentaarikko Eero Heinäluoma (sd.) sanoi A-talkissa, että Venäjältä jäädytettyjen varojen käytössä on edettävä kansainvälisen oikeuden ja laillisten järjestysten kautta niin, että ne ovat perusteltuja ratkaisuja historian kirjoituksen valossa.

Voiko Venäjän jäädytettyjä varoja takavarikoida Ukrainan tueksi? – Tuskin onnistuu, arvioivat europarlamentaarikot

Europarlamentaarikot keskustelivat torstain A-talkissa siitä, miten Venäjältä jäädytettyjä varoja voisi hyödyntää Ukrainan tukemiseen.

Ylen Rikhard Husu arvioi EU-parlamentin aseman muuttumista.

Eurooppa-kirje: Tasavuosia juhlinut EU-parlamentti tuomitsi Venäjän, ja hetkeä myöhemmin sen nettisivut kaatuivat

Ukraina tarvitsee Euroopan tukea kylmän talven ja toisen sotavuoden kynnyksellä.

Helsingin yliopiston akatemiatutkija Timo Miettinen

”On ehkä tavoite asettaa Venäjä hieman uuteen viiteryhmään”, arvioi asiantuntija Venäjän julistamista terrorismia tukevaksi valtioksi

EU-parlamentin tekemä Venäjän julistus ei velvoita unionia mihinkään. Puhetavan muutos viittaa kuitenkin valmiuteen kiristää maan vastaisia toimia entisestään, arvioi akatemiatutkija Timo Miettinen.

Pelastushenkilöitä istuu tuhoutuneen kerrostalon edessä.

Euroopan parlamentti julisti Venäjän terrorismia tukevaksi valtioksi

Syynä EU:n julistukselle on Venäjän aloittama hyökkäyssota Ukrainassa. Parlamentti haluaisi myös kieltää ja sulkea Venäjän propagandaa levittävät tahot Euroopassa.

Unkarin pääministeri Viktor Orbán.

Päätös Unkarin tukimiljardien kohtalosta lähestyy, ja se vaikuttaa myös Suomen Nato-prosessin etenemiseen

Suomen mukaan Nato-jäsenyyden ratifiointia Unkarin parlamentissa ei tulisi kytkeä EU-tason päätöksiin. Asiantuntijan mukaan on ilmeistä, että Unkari viivyttää ratifiointia EU-tukien toivossa.

Lasisista ja teräksestä rakennettuja toimistorakennuksia aurinkoisena kesäpäivänä tien kahden puolen.

Jäsenmaat suuttuivat, koska EU-parlamentti haluaa lisää rahaa – suomalaismeppi puhuu jopa ”skandaalista”

Jäsenmaat suunnittelevat puuttuvansa parlamentin rahankäyttöön ensimmäistä kertaa. Heidi Hautala puhuu ”skandaalista” parlamentissa, Petri Sarvamaa syyttää vihreitä ”jeesustelijoiksi”.

Kaksi naista hymyilevät toisilleen videokankaan edessä, taustalla teksti "EU:n ytimeen".

Suomen voima laimenee, jos nuoret eivät innostu EU:n tehtävistä – vanhentuneen EU-tiedon oikaisussa on sarkaa kynnettäväksi

Suomi on selvästi aliedustettuna EU:n viroissa, sillä vanha kaarti jää kovaa vauhtia eläkkeelle. Nuorempia houkutellaan Brysselin leipiin suurimmat kaupungit kattavalla kiertueella.

Maakaasuasema Saksassa.

EU:n kaasuvarastojen riittävyys punnitaan ensi vuonna, arvioi professori – Vaihtoehtoisiin energialähteisiin siirtymisestä tulossa pitkä prosessi

EU:n kaasuvarastoja on toistaiseksi voitu täydentää venäläisellä kaasulla. Tähän ei voida enää EU:ssa turvautua, sanoo Energiateollisuuden Jukka Leskelä.

USB-C kaapeli.

Euroopan parlamentilta sinetti: Tämä on kahden vuoden päästä EU:ssa ainoa laturi lähes kaikessa pienelektroniikassa

Uusi standardi vaikuttaa eniten Appleen ja helpottaa kuluttajia, mutta jätevaikutus jää verraten pieneksi.

Metsäkone hakkuutyömaalla.

EU ei kiellä metsän hakkaamista lämmitysenergiaksi, mutta uusiutuvan energian tuet saattavat kadota – uusi direktiivi on täynnä eturistiriitoja

Euroopan parlamentti rajaisi puun laskemista uusiutuvaksi energiaksi, mutta lainsäädäntöön on vielä pitkä matka.

Ylen EU-kirjeenvaihtaja Rikhard Husu kertoo komission energiapaketista

Komissio haluaa leikata energiahtiöiden voittoja ja jäsenmaiden sähkönkulutusta – näin suomalaismepit kommentoivat tuoretta ehdotusta

EU-komissio haluaa kanavoida yli 100 miljardia euroa energiakriisistä kärsiville kotitalouksille. Puheenjohtaja Ursula von der Leyen esitteli energiatoimia osana Strasbourgissa pitämäänsä linjapuhetta.

Ursula von der Leyen står framför en mikrofon och talar. I bakgrunden EU:s flagga.

Energiakriisi, inflaatio ja ukrainalainen kunniavieras – nämä tärkeät kysymykset korostuvat, kun EU-komission puheenjohtaja pitää linjapuheensa parlamentille

Pääpainon odotetaan olevan energiakriisissä, kun Euroopan komission puheenjohtaja pitää jokavuotisen linjapuheensa. Komissiolta odotetaan konkreettisia ehdotuksia sähkön hinnan säätelemiseksi.

Sanna Marin (sd.) hymyilee EU-parlamentissa, parlamentin puhemies Roberta Metsola taputtaa vieressä.

Marin puhui Euroopan parlamentille Strasbourgissa – "Sisäisesti jakautunut EU on heikko EU, ja sitä Venäjä haluaa"

Ukrainan sota ja energiakriisi sävyttivät pääministeri Sanna Marinin (sd.) Euroopan parlamentille pitämää puhetta. Marin korosti puheessaan eurooppalaisen yhteistyön merkitystä tulevien haasteiden selättämiseksi.

Henna Virkkunen, Ville Niinistö ja Silvia Modig.

Energiakriisi kurittaa Euroopan kotitalouksia – näin suomalaismepit kommentoivat EU:n suunnitelmia hintojen hillitsemiseksi

Säilyykö EU-maiden yhtenäisyys? Kysymys on keskiössä kun unionissa haetaan ratkaisuja Venäjän hyökkäyksen aiheuttamalle energiakriisille. Suomalaismeppien mukaan kriisi voi jopa hitsata jäsenmaita tiiviimmin yhteen.

Mauri Pekkarinen. 26.4.2021.

Europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen: "Suomalaiset osallistuvat nyt merkittävästi saksalaisten kuluttajien laskunmaksuun"

Kaasun hinnannousun ja sähkön hinnan välinen yhteys on saatava nyt katkaistua, sanoo entinen kauppa- ja teollisuusministeri.

Silvia Modig Euroopan parlamentin edessä Brysselissä, kun parlamentti valmistautui äänestämään EU:n ilmastolaista kesäkuussa.  Ilmastoa puolustavat mepit eri ryhmistä järjestivät mielenilmauksen parlamentin portailla. Kuva: Silvia Modigin kotialbumi.

Finnish MEPs welcome EU climate package but call for stronger action

Two Finns on the environment committee hailed the compromise deal, while a third argued that the latest proposals do not go far enough.

Hiilvoimala tupruttaa päästöjä taivaalle.

Tulleja teräkselle, loppu ilmaisille päästöoikeuksille, lievitystä kalliin energian kustannuksiin – EU-parlamentti sopi ilmastopaketista

Päästöoikeuksien ilmaisjaosta tullaan luopumaan asteittain. Jäsenmaiden välisiä eroja tasattaisiin uudella EU-rahastolla.

Vaaleahiuksinen nainen seisoo porttikäytävän edessä.

Uuden polttomoottoriauton ostamista kannattaa jo nyt harkita, toteaa tutkija – EU:ssa kaavailtu myyntikielto etenee

Euroopan parlamentti haluaa, että uusien polttomoottoriautojen myynti lopetetaan. Kuinka isosta päätöksestä oikein on kyse ja mitä uusi lainsäädäntö tarkoittaa käytännössä, Marita Laukkanen?

Taksonomian vastainen mielenosoitus Saksassa. Ursula von der Leyeniksi ja Olaf Scholziksi naamioituneet mielenosoittajat vastustavat ydinvoiman lisäämistä taksonomiaan.

Maakaasu ja ydinvoimako vihreitä energialähteitä? EU:n kestävän rahoituksen luokitus vastatuulessa parlamentissa

Suunnitelmat ydinvoiman ja kaasun sisällyttämisestä EU:n kestävän rahoituksen taksonomiaan kokivat kolauksen EU-parlamentissa. Parlamentin valiokuntien mukaan komission esitys taksonomiasta pitäisi hylätä.

Henna Virkkunen ja Ville Niinistö jaetussa ruudussa.

Koko EU:n ilmastolain tärkein osa kaatui ja vääntö alkaa nyt uudestaan – näin suomalaismepit selittävät päästökaupan nurinmenoa

EU-parlamentin äänestys ilmastolakipaketista päätyi mahalaskuun, sillä keskeisimmät kohdat palautettiin valmisteluun. Uusi äänestys päästökaupasta järjestetään kahden viikon päästä.

Euroopan parlamentin kokous sali Strasbourgissa. Kokousedustajat äänestävät.

Kirjeenvaihtajan analyysi: EU:n ilmastopaketti kaatui yllättäen, ja poliitikot syyttävät nyt toisiaan – tavoitteet uhkaavat karata

EU:n ilmastopaketin läpivienti mutkistui tällä viikolla, kun parlamentti päätyi palauttamaan ehdotuksen keskeiset osat valmisteluun. Venäjän sotatoimet korostavat EU:n vihreän siirtymän merkitystä.

EU-maiden liput saloissa rakennuksen edessä.

Suomalaismepit yllättyivät päästökaupan kaatumisesta EU-parlamentissa: "Pahin mahdollinen tulos ilmastopaketille" – autoihin nollapäästöt vuoteen 2035 mennessä

Parlamentin kolmen ison ryhmän, EPP:n, Renew'n ja S&D:n muodostama enemmistö rakoili lakiesitykseen liittyvissä äänestyksissä.

Lähikuva autoa tankkaavasta mieshenkilöstä.

Päästöttömät autot, hiilitullit ja Suomelle tärkeä talvimerenkulku – tänään mepit äänestävät EU:n jättimäisestä ilmastopaketista

EU:n ilmastopaketin käsittely huipentuu lakiehdotuksista käytäviin äänestyksiin. Parlamentin kannat on vielä soviteltava jäsenmaiden kanssa.

Alviina juo kahvia, taustalla Jaakko.

Venäläinen pukumies ilmestyi meppi Alviina Alametsän seminaariin, puolisoa painostettiin kutsuilla – näin Venäjä voi pyrkiä vaikuttamaan

Alametsä ja hänen puolisonsa Jaakko Mustakallio epäilevät törmänneensä viime vuonna Venäjän vaikutusyrityksiin. Vihreä poliitikkopariskunta haluaa kertoa tilanteista avoimesti, jotta muutkin osaavat varautua.

Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari juttelee muiden vieraiden kanssa A-studion studiossa ennen lähetystä.

Satakunnan Kansa: Laura Huhtasaari jättää europarlamentin

Europarlamentaarikko Laura Huhtasaari ei aio asettua ehdolle seuraavissa europarlamenttivaaleissa vaan tavoittelee paikkaa perussuomalaisten eduskuntavaaliehdokkaana, kertoo Satakunnan Kansa.

Emmanuel Macron.

Brysselin kuuma peruna: Macron ja moni EU-johtaja on valmis kajoamaan perussopimuksiin, Suomi ja 12 muuta maata vastustavat

Unkari jarruttaa venäläiseen öljyyn liittyviä EU-pakotteita. Nyt kiistellään, pitääkö EU:n luopua yksimielisyyden vaatimisesta päätöksissä.

Eu-parlamentti istunto Strasbourgissa, laaja kuva

Eurooppa-kirje: Yleiseurooppalaiset vaalit tekevät tuloaan – valitseeko suomalainen jonain päivänä vaikkapa portugalilaisen edustajakseen?

Lähipäivinä on luvassa Eurooppa-päivä ja Euroviisujen humua. Eurooppa-kirje kertoo olennaiset EU-aiheet joka perjantai. Voit tilata koko kirjeen sähköpostiisi.

Tapio Vanajas seisoo kalliolla, taustana tummanpunainen ritiläseinä.

Tavalliset ihmiset vaativat EU:hun 49 muutosta, kuten minimipalkkaa ja lisää ilmastotoimia – vuoden kestänyt iso työ on valmis

EU:n tulevaisuuskonferenssi on maalissa, mutta kukaan ei tiedä mitä kansalaisten ideoilla tehdään. Parlamentti on valmis jopa rukkaamaan perussopimuksia.

Ursula von der Leyen esittää uusia pakotteita Venäjää vastaan

EU-komissio haluaa lopettaa Venäjän raakaöljyn toimitukset kokonaan – tuontikielto astuisi voimaan vuoden loppuun mennessä

EU-komissio esittää kuudennessa Venäjän vastaisessa pakotepaketissaan täyttä tuontikieltoa Venäjän öljylle. Öljyn lisäksi pakotteet kohdistuvat venäläisiin pankkeihin, henkilöihin ja mediaan.

Toimittaja Kia Löfberg heiluttaa Suomen ja EU:n lippua.

Tiesitkö tämän laeista? Viisi faktaa EU:n laeista ja niiden vaikutuksesta Suomessa

Vähemmän tunnettuja faktoja kolmen minuutin videolla.

Kövesi kävelee Sofiassa avustajansa kanssa maski naamalla.

Euroopassa on oligarkkeja omastakin takaa – nyt EU-parlamentti haluaa heidän näppinsä irti yhteisistä varoista

Maatalous- ja aluetukia valuu EU:ssa myös poliittisten johtajien lähipiireille. Parlamentti vaatii meppi Petri Sarvamaan laatimassa mietinnössä, että komissio puuttuu rahan jakamiseen eurooppalaisille oligarkeille.

Hakkarainen hymyilee kameralle.

Etätöitä Hondurasista ja puhetta "ilmastohysteriaa" vastaan – Yle selvitti, mitä Teuvo Hakkarainen on tehnyt ensimmäisellä meppikaudellaan

Yle Uutisten meppisarja päättyy. Perussuomalaisten Teuvo Hakkarainen on ainoa parlamentaarikko, joka ei suostunut haastatteluun. Selvitimme, mitä hän on tehnyt parlamentissa.

Flaggor utanför EU-domstolen i Luxemburg.

EU-tuomioistuin antaa tänään merkittävän päätöksen EU-rahojen sitomisesta oikeusvaltioperiaatteen noudattamiseen

Tuomioistuimen päätös tuskin hiljentää oikeusvaltiomekanismia kiivaasti vastustavia Puolaa ja Unkaria.

EU vahvistaa asteittain turvallisuusrooliaan

EU:n rooli turvallisuuden luojana vahvistuu, arvioivat europarlamentaarikot

Tuoreen eurobarometrin mukaan suomalaiset pitävät tärkeänä Euroopan parlamentin toimia EU:n puolustuksen ja turvallisuuden turvaamisessa. Unionin puolustusyhteistyötä tiivistetään muun muassa puolustusrahastolla.

Taksonomian vastainen mielenosoitus Saksassa. Ursula von der Leyeniksi ja Olaf Scholziksi naamioituneet mielenosoittajat vastustavat ydinvoiman lisäämistä taksonomiaan.

Ydinvoiman ja kaasun luokittelu kestäviksi energiamuodoiksi etenee EU:ssa – suomalaismeppi varoittaa: “Parlamentti voi myös äänestää esityksen kumoon”

EU käsittelee lähipäivinä kiisteltyä esitystä, jonka mukaan ydinvoima ja maakaasu voitaisiin luokitella kestäviksi energiamuodoiksi. Yle tiedusteli suomalaismeppien kantoja komission esitykseen.

Europarlamentaarikko Heidi Hautala henkilökuvassa.

Heidi Hautala pitää Esko Ahon roolia Sberbankissa entistä ongelmallisempana – ex-pääministerit nousivat varoittaviksi esimerkeiksi

EU-parlamentin erityisvaliokunta pitää entisten pääministerien Paavo Lipposen ja Esko Ahon venäläistehtäviä ongelmallisina. Ahon nimi lisättiin mietintöön sosiaalidemokraattien esityksestä.

Euroopan parlamentin sali, jonka edessä Googlen-logo kännykän näytöllä.

EU-komission esittämä kiistelty digipalveluasetus etenee – digijätit voivat pian joutua kantamaan vastuuta kielletyistä sisällöistä

Euroopan unionin parlamentti on esittänyt kantansa EU-komission esityksen digipalvelulainsäädäntöä koskevasta asetuksesta. Seuraavaksi asetuksesta neuvotellaan jäsenmaiden kanssa.

Roberta Metsola: Meiltä löytyy samanlaista sisua

EU-parlamentin uudeksi puhemieheksi maltalainen Roberta Metsola: "Meiltä löytyy samanlaista sisua"

Metsolaa kuvataan edistykselliseksi eurooppalaiseksi, mutta hänen aborttikantansa herättää kysymyksiä EU-parlamentissa.

Näytä lisää Olet sivulla 1, siirry seuraavalle sivulle